Bond 50

50 év blu-rayen, hi-def Bond mindenkinek. Meg ez a trailer is hozzá. Túl sok Craig?

human
írta
2012. 01. 11. 03:30
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Bond 50” bejegyzéshez

 1. Finoman szólva túl sok Craig :)
  Moore és Connery szinte eltűnt mellette ebben az alig két percben.

  Nem mintha bajom lenne Craiggel, csak lényegében az olyan újítók eredményéből él, mint Dalton és Brosnan, már ha szigorúan azt vesszük, hogy hol tölti be a helyét a Bond-evolúcióban.

  Merthogy az erős (Connery) és sármos (Moore) Bond-őstípus veszedelmes (Dalton)és elegáns (Brosnan)felegyenesedésének előnyeit arathatja le a maga faltörő (Craig) módján.

  Helye van a Bondok között, csak talán nem épp ekkora :)

 2. Jó előre reklámozzák. amazon.co.uk szerint október 1. lesz a megjelenés ideje. Messze van még eléggé.
  Néhány éve volt szerencsém végignézni a teljes sorozatot, Craig illik a Bondok sorába és igen, valszeg marketing fogás, hogy többet szerepel a maga két filmjével, mint a többiek, de jövő télen jön vele a 3-dik film.

  Város ez a kiadvány is és az új film is.

 3. Pont ezt akartam kérdezni! WTF, hogy pont az egyik legjobb részt kihagynák… Ott ahol akkora dolgok történtek, mint a többi részben együtt sem…

  SPOILER:

  Esküvő

 4. Mert elvileg Lazenby nem “hivatalos” Bond.

  Imádom a Bond szériát, de Moore-t utáltam a legjobban a szerepben, a maga ripacs modorával.

 5. Zirowe:

  Jaja Moore szerintem is a legjobb, Connery kissé merev szerintem (persze ő is jól nyomja). Én marhára bírom Daltont, az ő filmjei már sokkal inkább akciófilmek és szerintem Brosnan is jó választás volt. Igazából Craig nem jön be, valahogy nincs stílusa, túl erőszakos és pózer. De hát ahány ház annyi szokás.

  Ha filmeket kellene választani, akkor nálam a Kém aki szeretett engem, Őfelsége titkosszolgálatában, Goldeneye, Oroszországból szeretettel, Tűzgolyó az első öt.

 6. Számomra mindig is Connery lesz Bond. Lazenby-t én is hiányoltam a montázsból; én úgy tudom, hogy az Őfelsége titkosszolgálatában is hivatalos, csak valami miatt (közönség nemtetszése?) leváltották Lazenby-t. A Connery-s Soha ne mondd, hogy soha a nem hivatalos, azt nem a többit készítő Eon Productions csinálta.

 7. Zirowe, paranoid android: Lazenby hivatalos Bond, és nem váltották le, hanem ő érezte úgy egy szerep után, hogy ez nem neki való, és otthagyta a szériát. Egyébként Dalton-ra is ugyanez mondható, csak ő két film erejéig bírta.

 8. anthony711:
  A “bondológia” szerint Dalton nem ugyanúgy dobta a szerepet, mint Lazenby.

  Lazenby-vel 2 éven belül elkészítették volna a következő mozit, míg Dalton 5 évig várt egy új lehetőségre és ezt követően mondta, hogy legyen másé a feladat, mert túl sok idő telt el. Daltonnak egyszerűen azért nem készítette el a 3. Bond-moziját, mert 48 évesen már azt gondolta nem tudna úgy teljesíteni a szerepben, egyébként jogosan Craig mellett ő használt a legkevesebbszer dublőrt az akciójelenetek alatt. ’94-ben tehát megköszönte Broccoliéknak a bizalmat és eldöntötte, hogy legyen másé a szerep.

  Mi több a fáma úgy szól, hogy maga Dalton volt az, aki távozásakor megemlítette Brosnant, aki igencsak megsértődött ’87-ben, amiért nem az övé lett Moore után a szerep.

 9. symor: igen, ebben igazad van, viszont azt hozzá kell tenni, hogy igenis Brosnan-t akarták már ’87-ben is, csak ő még akkor nem ért rá egy sorozat miatt, ezért jött a képbe Dalton.

 10. anthony711:
  Persze, őt akarták, ahogy Moore helyett Daltont akarták csak huszonévesen visszautasította a felkérést :)

  Brosnan története amúgy közel sem ilyen egyszerű, sokan csak annyira ismerik a sztorit, hogy a tv-sorozata miatt nem lehetett ő a ’87-es Bond. Márpedig amiatt még lehetett volna.

  Köztudott, hogy Brosnan első felesége Cassandra Harris (a Szigorúan bizalmas című filmben Moore partnere volt) ajánlotta be Broccolinál az akkoriban nagy gázsiharcot vívó Roger helyére férjét. Moore-t azonban rá tudták beszélni még egy utolsó előtti, sőt egy utolsó Bond-mozira is, mindkettőt már a szerepből láthatóan kiöregedve, de hatalmas összegekért vállalta.

  Moore végül végső 007-es alakítása után a szerep megüresedésével ismét szóba került Brosnan, aki kicsit már a maga hasznára is fordította Bond-imázsát a kissé ügyefogyott, de elegáns Remington Steel figurájaként. A sorozat közönsége számára az akkor egyre népszerűbb Brosnan már tökéletesen készen állt Bonddá válni. Mi több Broccoliék kedvelték a jóvágású ír színészt, így egyértelműen ő volt a szerep új várományosa.

  A Remington Steel sorozat jó nézettséggel futott akkoriban, ennek ellenére a csatorna el akarta eleinte kaszálni, mely hírrel nem kicsit örvendeztették meg Brosnant, aki máris magán érezte a 007-es szmokingját. Amint azonban a hír elterjedt, hogy várhatóan Brosnan lesz az új James Bond, a sorozat nézettsége is új görbét vett, az azt futtató csatorna pedig ebben nagy lehetőséget kezdett látni.

  Közben persze Brosnan sem tétlenkedett, számos reklámszerződést kötött, melyek TV-spotjaiban már Bond-stílusában szerepelt. A csatorna ezt követően érvényesítette Brosnan korábbi előszerződését Steelként a további évadokra és számos, Bond-imidzsét még jobban hírdető epizódot kértek a sorozat íróitól.

  Emellett természetesen megüzenték Broccolinak, hogy Brosnan a Bond-mozik forgatására szabaddá válik és nem fogja zavarni a sorozat ütemterve a mozi forgatásnak időszakát. Mintegy mellékesen persze azt is hozzátették a dologhoz, hogy főszereplőjükért némileg nagyobb kárpótlást kérnek, amiért elengedik a sorozat mellett “bondkodni” is.

  Broccolinak pedig szépen lassan tele lett a töke, mind Brosnannal, aki annyira magáénak tudta a szerepet, hogy fennhangon hirdette azt, mind pedig a csatornával, amelyik szintén hasznot kívánt húzni a dologból.

  Az öreg producer ezután fogta magát és tüntetőleg megváltoztatta addigi véleményét. Fellapozta a regiszterét és megkérdezte Dalton, hogy most idősebb fejjel nem volna-e kedve ismét megfontolni a szerepet. Későbbi nyilatkozataiban sokszor megemlítette Broccoli, hogy valójában mindig is Daltont akarta Bond-szerepére, aki szerinte erre született, és kiköpött mása Fleming durvábbnak lefestett regénybeli hősének. Brosnannal állítása szerint csupán csak azért kacérkodott inkább, mert az amerikai piacon ismertebb volt Daltonnál.

  A többi már Bond-történelem, Dalton ezúttal igent mondott és máig hatóan megreformálta Bond alakját. Sokak szerint túl komolyan vette, mi több eltékozolta a figura addigi báját, mások szerint újraértelmezte a 007-est, sokkal élesebb, veszélyesebb és esendőbb hőstípust faragva belőle. Szépen kikövezve az utat Craig előtt.

  Bárhogy is vesszük egy külön kategóriát képezett munkájával, mely hatására még ma is, ha felsorolják a rajongók kedvenc Bondjaikat: Connery és Moore küzdhet az első és második helyért, Brosnan néha feljöhet másodiknak, lecsúszhat harmadik legjobbnak és Lazenby maradhat az örök utolsó, ha viszont Dalton kerül szóba mindenki így fejezi ki magát – “ő valahogy más volt”, jobb és rosszabb értelmezői egyaránt így tesznek.

  U.i.: Brosnan, akit meghívtak Dalton új Bond-mozijának premierjére nem volt hajlandó elmenni. Állítása szerint csak évekkel később, egy hosszú repülőúton nézte meg Dalton-filmjeit, amikről jó véleménnyel volt.

 11. symor: Igen, ezek igazak, amiket leírtál, és én is úgy gondolom, hogy Dalton megreformálta Bond-ot, nagyon sok szempontból. Én mindig is kedveltem mindkét filmjét, sőt, a The Living Daylights mai napig a kedvenceim közé tartozik. Véleményem szerint Dalton tette le azokat az alapokat, amik később Craig Bond megformálásához vezettek.

 12. Engem még a JB-fan ír tanárom is kiröhögött (“are you joking?”), amikor egy főiskolai órán vagy félóráig ezekről a filmekről beszélgettünk, és benyögtem, hogy nekem a kedvenc Bondom George Lazenby. Én úgy tudom, hogy azért nem vállalta el a többi filmet, mert az ügynöke lebeszélte róla, de a forgatáson is eleve megutálta már a rendezőt meg a Bond-lányt. Röhej, hogy kihagyták őt ebből az összeállításból.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.