Elvileg Prometheus spoilerek

Kiszivárgott két kép egy maszkról a filmben, ami elárulhatja az “Alien DNA”-kén emlegetett dolog egy részét. Mármint az Alien DNA azt úgy kell érteni, hogy nem a lény génjei, hanem a film nyomokban Alient tartalmazhat.


human
írta
2012. 01. 11. 03:51
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “Elvileg Prometheus spoilerek” bejegyzéshez

 1. Az első részben mikor fedezik fel az űrhajót (vágatlan verzioban) ott láttni egy ehhez hasonló Alient!

 2. Ez nem az űrzsoké feje? Lehet hogy én vagyok műveletlen Alien-ügyben, de a székben ülő nagy muksó nekem pont így nézett ki…

 3. Igen ez egyértelműen a “space jockey”, elég csak berni a képkeresőbe, ilyen arcokat találsz.

 4. ebben semmi új nincs. ezt eddig is tudtuk, hogy lesznek benne space jockey-k. sőt rájuk épül a film, központi szereplők lesznek.

 5. akkor jól értelmezem, hogy az alienek a space jockey-któl származhatnak? genetikai kísérlet ami rosszul sült el? biológiai fegyver?

 6. nem. ez egyáltalán nem biztos. részben erről is fog szólni a film, hogy honnan jönnek?

 7. Én úgy tudom brianaspirin jól mondja és az alienek SPOILER! valóban a space jockey-k biológiai fegyvereik, csak gondolom valahogy elszabadulnak, amihez “biztos nem” lesz köze az embereknek…

 8. Úgy néz ki, mintha egy face crawler lenne az arcán. Vagyis az Alienben így néz ki Kane amikor rajta van az arcán. :)
  Biztos van közük egymáshoz.

 9. tudom nincs sok köze hozzá, de nekem elsőre a Sandman maszkja jutott róla eszembe…

 10. lehet hogy én nem vagyok képben,de hogy lehetnének az alienek ezeknek az elszabadult biológiai fegyverei ha a film jövőben játszódik, de a predátorok már sokkal régebb óta vadásznak rájuk?

 11. machete, a predátoroknak semmi közük az alien filmekhez, csak képregények kedvéért találták ki a crossovert. Az más kérdés, hogy valakik égető vágyat éreztek két ilyen csapnivaló film elkészítésére.

 12. igazából semmi extra a képeken, de azért köszönjük :)
  engem inkább az érdekel kik v mik azok az emberszerű lények akik láthatóka a jockey székénél a trailerben

  0101: de jól megfogalmaztad

 13. Molroth az inkább facehugger lesz.
  Az hogy a banán joe-k a jockeyk fejlesztése már korábban is olvastam. Ami érdekelne hogy ami a bekövült fickóból kikelt hova lett? Persze logikus hogy az alien biológiát követve királynő lett és ő petézte tele a derelict hajót. De akkor is hova lett?

  A másik ami érdekelne, hogy időrendben hova lesz elhelyezve a film mert hát amit eddig láttunk az űrruhákból, járművekből az cseppet ráver a 79′-es eredeti színvonalára fejlettségben nem is beszélve arról hogy a pilótaülésbe belekövülni, nos az nem két napig tart. Ridley Scott meg nem az a rendező aki a 2012 igények miatt ekkora öngólt lőne szóval szerintem lesz még itt erős meglepetés és/vagy pofára esés az Alien-prequelt kiáltó theorycrafterek részére. Szerintem ez messze nem előtörténet lesz már csak azért sem mert abban az univerzumban a mélyűr kutatás korában már minden weyland-yutani címkés, azt viszont még nem láttunk egy trailerben sem (javítsatok ki ha nem így van) inkább egy történet az űrelefántokról amik azért erősen csiklandozták eddig a filmkedvelők fantáziáját. Az Alien-ember találkozások lezárhatóak Ripley fémolvadék-fejesével, ha nem vesszük figyelembe az avp-zést mint írtátok és a 4. részt ami azért elég gonoszan előre ugrik majd kétszáz évet az első részhez képest.

  Tudom, leülök.

 14. Bocs, akkor Face hugger. :D Nem tudom, honnan jött a crawler, mert a half life-ban is headcrab volt a kis izék neve.. :P

 15. Semmi gond csak gondoltam beírom mielőtt random ifj. Vér István rád ugrik hogy: “Mé komentelő ha asse tod mijaz???”

 16. Kaoka: mindenképpen az Alien előtt játszódik időben vagy ez egy terelés, de ezt nyilatkozták. SPOILER: kiszivárgott, hogy a space jockey-k amolyan terraformáló arcok, baromi hosszú életűek és az emberiséget is ők alkották. mellettünk sok más lényt is. itt jönnek képbe a xenomorphok is. nem biológiai fegyvernek készültek. az emberek felfedezik a space jockey-k bolygóját a Prometheussal és rájönnek a titokra. nagyjából ennyi. én nem hiszek ebben, ennél többet várok sztori szinten és nem ilyen elcsépelt faszságot. remélem ezeket az infokat terelés gyanánt szivárogtatták ki.

 17. Azt vágom hogy terraformálók elvileg az Alienek pont azért vannak úgy megalkotva, hogy minden fajból ki tudjanak kelni, hogy a formálásra váló vagy rossz irányba haladó világokat ki tudják üríteni aztán ha ez megtörtént egy gombnyomásra egy pszionikus jeltől minden Alien szétposszan anélkül, hogy halálvírus vagy sugárzás maradna ami később gondot jelentene és kezdődhet a teremtés.

  Mellesleg olyan képregényt is láttam hogy az űrelefánt beballag a barlangba aminek persze a falain erős a tekergés, bekapcsol egy kütyüt amitől lemerevednek, odacammog a tojáskamrához persze tojás nyílik arctámadó hoppan csak ő lepődik meg a legjobban mikor az ormány elkapja és berántja az elefánt szájába ahol az vígan elrágcsálja. Aztán további képeken látszik ahogy felpakolja a tojásokat az űrhajójára, hazamegy az utolsó képkockán meg elefánt bolygó piac és kilóra veszik az Alien-tojást mint mi a krumplit. :D

 18. Kaoka
  Akkor kijavítlak, láthatóak a Weyland logók az eddigi képanyagokon.
  Jobb oldalon az éppen csak belógó monitor keretén látható, a mellette lévó képernyő alatt pedig Weyland szó olvasható.
  media.photobucket.com/image/weyland%20logo%20prometheus/Madridexpo/Misc/prometheus0001.jpg

 19. Hát ezt benéztem valóban.
  Sőt nemcsak hogy weyland szó hanem weyland corp. yutani nélkül.

 20. Én is úgy tudom, hogy ezek a space jockey-k alkották az emberiséget, meg az alieneket is. Csak mondjuk valami rosszul sülhetett el, mert az Alien elején a nagy space jockey bordái ki voltak nyílva, vagyis kikelt belőle egy példány.

 21. Óóóó nagy alien tudósok,mondjátok már meg nékem hogy mi a tököm az a space jockey?Mi ez?Hol lehetett már látni.
  Előre is kösz.
  Üdv. a tudatlan.:)

 22. Madman
  A Space Jockey az lény, amit az Alien-ben láthattunk először a lezuhant idegen űrhajón, amit Kane, Dallas és Lambert vizsgált át. Az a böhöm nagy dög volt, akinek a mellkasán volt egy nagy lyuk.
  Ő az: http://www.bloody-disgusting.com/photosizer/upload/prometheusjock021711.jpg

  Egyébként aki még mindig nem érti mi is akar lenni a Prometheus, az majd a moziban meglátja. :)

  [SPOILER]
  Ezek tények, amit gondolom már minden fan betéve tud, de azért leírom, hátha valakinek hasznos lehet.

  Időben az Alien előtt fog játszódni, a Prometheus legénysége, ahogy a Teaserben is látható, azért indult el, hogy megtalálják az emberiség eredetét, azonban amit találtak, lehet hogy az emberiség végét jelentheti. Az Alienek a Space Jockeyktól származnak, könyvekben számtalan fikció megjelent már erről.
  Egyetlen egy Xenomorph sem fog megjelenni a filmben.
  [SPOILER]

  A mai napon egyébként az MTV készített egy riportot Ridley Scottal, amiben a mester a következőt nyilatkozta:

  “I have to redesign the elements that led to the thing you finally see in Alien, which is the face hugger…I don’t want to repeat it. The alien in a sense as a shape is worn out..maybe we’ll come up with something different. What we’re trying to do is squeeze in two prequels…if you explain who he was and where he came from then you want to find out where they came from and you might was to go to this place where his people come from.”

  Ebből megtudhatjuk, hogy a Prometheus, valójában az Alien előzményének előzménye lesz. Szóval a Prometheus után jön még egy film, ami már arról fog szólni, hogy hogyan is “születtek” a Xenomporph-ok, és majd az a film fog kapcsolódni az Alienhez, remélhetőleg abból majd kiderül, hogy hogyan is került a lezuhant űrhajó az LV-426ra.

 23. Talán spoileres:
  metalos: én vmi olyasmit raktam össze józan paraszti ésszel, hogy az emberek megtalálják a space jockeykra utaló jeleket, mint teremtőjük, elindulnak megkeresni őket, megtalálják, békés összeborulás, majd emberi kapzsiság közbelép, lopni akarnak technológiát, mire az spk bedühödnek, és elindítják a nagy patkó hajót a Föld felé, telepakolva alien tojásokkal, hogy kipusztítsák az emberiséget.
  Ezt akarják vhogy majd megakadályozni azok, akik a bajt okozták, vhogy feljutnak a hajóra, szabotálják, a hajó lezuhan, alienek elszabadulnak, mindenki meghal. :)

  A xenomorphok születéséről meg szerintem sose fogunk látni filmet, de ha lesz is, max időrendben prometheus előtt, szerintem. :)

 24. Zirowe: Többet csak az első “normális” trailerből fogunk megtudni, addig persze találgathatunk, de én már nagyon mennék a moziba, hogy lássam a végterméket. :)

  “A xenomorphok születéséről meg szerintem sose fogunk látni filmet, de ha lesz is, max időrendben prometheus előtt, szerintem. :)”

  Erre nem vennék mérget, ott van az interjú, amit tegnap másoltam be, Scott mester azt mondja: “What we’re trying to do is squeeze in two prequels…if you explain who he was and where he came from then you want to find out where they came from and you might was to go to this place where his people come from.”

  Vagyis: “Amit próbálunk, az a két előzménybe való összesűrítés… ha megmagyarázod ki volt ő és honnan jött, aztán meg akarod tudni honnan jöttek és elakarsz menni arra a helyre, ahonnan az ő népe származik.”

  Szerintem a Prometheus után nem hagynának ki egy akkora ziccert, amiből kiderülne, hogy az LV-426ra hogyan zuhant le az űrhajó, és hogyan lettek a Xenomorphok. A Prometheusban az emberekkel fog történni valami, amitől mutálódnak, a teaserből ezt lehet látni, talán ez a valami lesz az, amiből végül a Xenomorphok kifejlődnek.

 25. Tiszteletem :)

  Most , hogy itt vagyunk az ür zsoké körül , lenne egy kérdésem. Pontosabban kiváncsi vagyok , hogy egyáltalán 1979-ben hogyan találta ki Ridley és csapata , hogy legyen egy idegen ürjárgány és benne egy idegen figura , szétrobbantott mellkassal egy teleszkop szerü székben. Végül is ez olyan mint a Star wars 4-6. részei , melyek elözményeit késöbb ismerhettük meg. Itt azonban az van , hogy sztem az Alien egy 1x nézhetös filmként készült. Folytatásai lettek végül , de maga az ürutas a kérdés. Amikor kitalálták és elkezdték megépiteni a figurát székkel együtt , akkor ök már talán tudtak vmit , hogy az alieneknek elözménye is lehet. Totál rejtély ez a jockey , amikor megnéztem a filmet (sokszor :) ) , akkor nem tudtam elképzelni , hogy mért van ott stb…

 26. rothmans: vagy csak alkotni akartak egy normális magyarázatot arra, hogy mit keresnek a tojások a bolygón, 1979-ben. Csak úgy a sziklára nem szállt volna le a Nostromo. Most majd el is mondhatják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.