George Lucas visszavonul

Ezt mondta egy interjúban: “I’m retiring. I’m moving away from the business, from the company, from all this kind of stuff.” Visszavonulok. Vissza az üzlettől, cégtől, ilyesmiktől.

Azért az Indy5 lehetősége még megvan, és talán csinál majd kisérletezősebb filmeket. Kicsit berágott mert a Red Tailst szinte lehetetlen volt eladni, mert csak fekete színészek vannak benne.

Itt a cikk.

human
írta
2012. 01. 18. 13:18
megjelenés
36
hozzászolás


36 hozzászólás a “George Lucas visszavonul” bejegyzéshez

 1. Szerintem sose fog… a vérében van a pénzkeresés.
  Amúgy nem biztos, hogy rosszul járunk (mi, Star Wars fan-ek), mert ha csak a munkától vonul vissza, és hagyja, hogy új, fiatal, kreatívabb rendezők vigyék tovább a világát, akkor nem lesz gond. De, ha ez azt jelenti, hogy becsukja a SW világát örökre, akkor eret vágok!

 2. Az utóbbi tíz évben kapott eleget a franchise miatt, lehet, hogy ebbe fáradt bele. Azért nem hiszem, hogy bezárja a pénznyomdát.

 3. Ezt most nem értem. Eddig mindenki szidta, hogy milyen pénzéhes, bőrlenyúzó, nem tud elszakadni a Star Wars-tól. Most meg már hiányozni fog?

 4. Ajjaj. Remélem azért folytatja a változtatgatást a régi filmeken, különben miről fogunk vitatkozni?:D

 5. Különös, bár nem tudom, ez most tényleg véresen komoly, vagy csak egy úm. semmilyen bejelentés. Végső soron, az SW DVD-ről is azt mondta, hogy egy DVD kiadás lesz “azt’ cső”. És láttuk mi lett végül.

 6. human: igen, én ezt tudom, és nekem is fog hiányozni, mert szerettem a prequeleket (sőt, nekem még az újabb és újabb változtatások is bejöttek), de nem kell messzire menni, elég az előző posztnál megnézni a sok fikázót, itt meg már mindenki sírdogál (akinek nem inge…).

  Venom: bárhogy is számolom, nekem egy DVD kiadás jut az eszembe :)

 7. anthony711: szerencsére nem jött át még ide mind kárörvendeni

  nálunk csak egy kiadás volt, de kint később kijöttek újra a filmek, az eredeti moziverzióval együtt, én mondjuk örültem neki, egyből be is lett rendelve az is, de páran húzták a szájukat, hogy megvették már a felújítottat, ettől függetlenül tényleg nem volt sok dvd-megjelenés, noname filmeknél sokkal több rókabőr van, még nálunk is
  plusz, sokan tévesen azt hiszik, hogy a bd is dvd, és emiatt azt is rókabőrözik

 8. remélem áldását adja arra, hogy sw világban játszódó filmeket lehessen készíteni, nem feltétlen kapcsolódva a 6 rész bármelyikéhez is.

 9. Engem csak a Red Tails kudarca fogott meg. Évek óta tolom a faji előítéleteimet, és minden jóérzésű liberális lehurrog, vagy töröl, de egy black epicre azért mégse megy el senki, rappelniük kellett volna…

 10. CrazyBoy: nem megy el senki? ezt honnan veszed? egyszerűen csak nem látták jól eladhatónak.

 11. “Why would I make any more when everybody yells at you all the time and says what a terrible person you are?”

  Rég nevettem ekkorát. Tehát mindvégig hallotta a kritikát, csak magasról tett rá.

  A Red Tailsről meg persze nem fognak menni az emberek, mert mindenki rasszista, nem azért mert az egyik címszereplő a 13 évvel ezelőtti Tuskegee Airmen-ben is szar volt, Lucasban meg produceri szinten sem bíznak meg, hát ha még a reshootokat ő is rendezte. Erre meg még rátesz egy lapáttal a januári premier. Jó helyre ment a blueray pénz.

 12. tremonti: miért, hogyan adta ki a blu-ray-t?

  Egyébként szerintem Lucas egy mélyen félreértett figura. Neki már annyi pénze van, hogy ő már rég nem a zsozsóért csinálja ezt az egészet. Kifogyhatatlan mennyiségű dollár van a zsebeiben, és ez az “aprócska összeg”, ami összejön neki az újravetítésekből, blu-ray eladásokból, azok nem se nem osztanak, se nem szoroznak az életében. Szerintem a rajongóinak akart újból örömet okozni, újra és újra látni akarta azt a csodát, amit ’77-ben láthatott először. Egyeseknek viszont ez nagyon nem tetszett, de hát, ilyenek vagyunk…

 13. már mikor red tails trailere kijött akkor mondtam h bukta lesz. nem áll készen a világ egy niggazos blockbusterre. főleg nem úgy hogy katonákat alakítanak. lol

 14. Szerintem ez a nem vevők a fekete cuccra egy hatalmas marketing blabla. Lehet, hogy valóban nehéz volt a forgalmazást megoldani, de egy ilyen beszólás (ami aztán bejárja a netet), hogy a fekete szereplők miatt nem kellett senkinek, egy csodálatos gumicsont, ami rengeteg embert bevihet a moziba.

 15. Azt hittem a moziban volt lehetetlen eladni, nem néztem utána, hogy bemutatták-e már. Félreértés.

 16. Lucas bűnei:
  1. A klónok támadása. Bár Plinkett szerint mind az összes rész és joggal, de a klónok támadása az ami elviselhetetlen.
  -Szeretsz? De hiszen megbeszéltük hogy nem leszünk szerelmesek. BLÖH
  2. Saját univerzumának fokozatos megerőszakolása. Ha kijön valami hypeolt cucc, mindig elmondják, hogy ezt maga a mester nézte át, és rábólintott. Harmadik rész könyv – Maga lucas nézte át, és az írónak több fejezetet kihúzott, meg sok részt. Abban az van, hogy
  elméletileg SPOILER innen minden..
  lázadást már harmadik részben eltervezik a szenátorok, hogy jó lenne egy ilyen cucc.
  Ellentétben a The force unleshead játék, amit szintén dzsordzs nézte át, és fogalmazta meg a sztori pontjait elmondja, hogy a szenátoroknak eszük ágában sem volt lázadozni, magát a lázadást a császár és vader találták ki? wtf?
  És még ezernyi ilyen.
  3. Nem értek egyet azzal, hogy nem pénzéhes mert sok pénze van. Aki milliomos az nem mondja azt, hogy jolvan nekem elég volt több pénz nem kell hanem mindig többre fog törekedni. Ez történt meg dzsordzsunkkal is. Elég megemlíteni a blú réjeket, az anakin jedi dezodort vagy netán a nagyikerű SW játék alapján készült sorozatot, a Clone Apart-ot. Aki nem tudná, ilyen volt a Halo játék alapján készült Red vs blue. Mind a kettő nagyon népszerű lett rövid idő alatt. Mind a kettő non profit alkotás volt. És amíg a microsoft örült neki, hogy növekszik a játékok híre, addig dzsordsznak első dolga volt letiltatni az egészet.
  És még sorolhatnám.
  Menjen csak nyugdíjba, remélem nem jön vissza.

 17. szpojleres mókus: csak annyit mondj már meg nekem, hogy mi a fenének gondoljátok a blu-ray kiadást annyian bőrlenyúzásnak, pénzéhes húzásnak. Bűn az, ha az ember hdben akarja élvezni kedvencét? Vagy jobban örülnétek, ha a hd nation ezt nem tehetné meg? Nem értem

 18. anthony mert aki annyira szereti a star warsot ne mondjad nekem hogy még nem élvezte hdban kedvencét torrenten keresztül házi hd-ben? Legjobban idegesítenek a belevágások amúgy
  de jó, vegyük ki ezt a mondatot, attól a többi még súlyosan igaz rá amit mondtam.

 19. szpojleres mókus: igen, sok mindenben egyet értek veled, és szerintem is rossz a prequel trilógia (bár én ennek ellenére mégis szeretem), de a blu-ray kiadás az sohasem nevezhető lenyúzásnak. Torrenten filmet letölteni bűncselekmény, ezt te is tudod, és emellett vannak olyan gyűjtők (közöttük én), akik szeretnék a polcon tudni a blu-ray gyűjteményt is. Ezen kívül a torrentre sem kerül fel egy hd master addig, ameddig ki nem jön a blu-ray, vagy ha ki is jön (pl. HDTV adásból), az sohasem lesz olyan minőségű, mint a blu-ray, amit maga a stúdió ad ki.

 20. Senki nem akartam egvenni mert feketek vannak benne? azert ez nem semmi 2012-ben. megertem ha az 05-60 evekben tortent volna,ez hihetetlen!! Sajnos meg mindig itt tartunk… szegyen!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.