Heti mozibemutatók: január 19.

Durva, hogy nincs igazán jó szóbeszéd a filmről, de IMDB-n 8,2 ponton áll még mindig a Fincher féle Tetovált lány. Lejjebb fog menni, mennyi a tipp, 7,6? Úgy tűnik aki látta az kedvelte, bár a kitikusok lejjebb lövik be a jelentőségét. Joe-ker meg csak simán 4/10-re.

 • East Side Stories – magyar szkeccsfilm? Rövidfilmcsokor?
 • Legjobb szándék (Din dragoste cu cele mai bune intentii) – érdemes?
 • Szűz vonalban (Somewhere Tonight) – John Turturro és azt írja a port, hogy vígjáték, de közben két üres nagyvárosi ember talál egymásra, szóval inkább drámának tűnik romantikus szállal.
 • A tetovált lány (The Girl with the Dragon Tattoo) – lehet meg kéne nézni.
 • Vörös Hadsereg Frakció (Wer wenn nicht wir) – német történelmi film.
human
írta
2012. 01. 19. 14:23
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: január 19.” bejegyzéshez

 1. Hogy lehet a tetovált lányra 4/10-et adni, lol… mármint tudom, ízlések és pofonok, de azért kérem, a Keresztapára sem ad senki egy átlagos pontszámot…
  Én mindenesetre csak ajánlani tudom, nekem az eredetinél is jobban tetszett, tipikus Fincher film.

 2. nekem az volt furcsa imdb-n, hogy 7.8-cal nyitott, aztán két napra rá megnéztem újra, és már 8.3. Ilyet még nem láttam, talán az Imdb sem szavahihető.

 3. Valószínűleg azért mondják, hogy jó a film, mert tényleg jó.
  Én most néztem meg, természetesen eredeti hanggal (1 helyen megy így Bp-en), kegyetlen élmény volt.
  Bár aki olvasta a könyvet, annál egyértelműen Fincher adaptációja a nyerő.
  Egyébként nem tudom ki ez a Joe-ker, de elég nagy baromságokat hord össze a “kritikájában”. Remélem, nem az ilyen irományok alapján mennek moziba az emberek!

 4. Az a legjobb az adaptációban, hogy inkább Mikael és Lisbeth kapcsolatára fókuszál, a gyilkossági ügy csak egy apropó találkozásukra. Fényévekkel jobb a karakterépítés, Fincher sok időt szán erre. Nekem simán 9/10 volt (sajnos a borzasztó szinkronnal volt “szerencsém” látni). A rendezés vérbeli Fincher, olyan a film kicsit, mintha a Zodiákus és a He7edik keveréke lenne. Fincher idén már megkaphatná az Oscart a rendezésért, még ha a film nem is lesz befutó. Én még nem olvastam a könyvet, de ezután el fogom (a svéd változat után ez nem jutott eszembe, amitől egyébként merőben különbözik ez a film). Én mindenképpen ajánlom, 2011 egyik legjobbja.

  Egyébként rottentomatoes-on 87%-on áll, és ott ha valami beáll, akkor eléggé betonbiztosan úgy is marad.

 5. tényleg könyörögve kérek mindenkit, hogy ne nézze meg szinkronnal a Dragon Tattoo-t… Rooney Mara eredeti angol hangja NAGYON sokat ad hozzá a karakterhez!!! komolyan tenni kéne mostmár valamit ez ellen a szinkronizálási őrület ellen.

  én most néztem meg másodjára a budai bevásárlóközpontban, ahol eredeti nyelven szokták vetíteni a filmeket. szerintem 8/10, de a minusz 2 pont nem Fincher-en múlik, egyben 20/10 pont rooney mara-nak.

  nem akarok nagyon rizsázni, a könyveket olvastam először, a svéd filmben 2 dolgot nem szerettem, a történet vázlatosítását, és a szepeplők kiválasztását (Noomi Rapace lehet fantasztikus színésznő, ezt elismerem, de teljesen félreértelmezi a könyv Lisbeth-jét, a többi szereplő meg mind botrány) ebből a 2 hibából Fincher egyet kijavított a hibátlan szereplőgárdával, de történet sablonosságán és leegyszerűsítésén és a regény gyakori életszerűtlen vagy valószerűtlen fordulatain ő sem tudott javítani, a regény túláradó információtengerét egyszerűen nem lehet filmen visszaadni, így viszont maradnak a nehezen követhető félmondatok, meg fordulatok amiket csak akkor ért igazán az ember, ha olvasta a könyvet.

  Fincher azért így is beemel egy csomó, a svéd film által kihagyott részletet, és ami a legfontosabb: helyreállítja a regény eredeti befejezését. Igen emberek, mielőtt nekiálltok hisztizni, a regénynek így van vége. És okkal.

  Rooney Mara játéka megbabonázó és elsöprő, Noomi-val ellentétben egy az egyben megtestesíti a regény Salander-ét. És a hangja, a beszédstílusa mindent visz az eredeti hangon, a szinkronban nyilván unott és jól artikulált mondatokban beszél, bele sem merek gondolni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.