Az új filmtörvény betesz

Most csak abból induljunk ki, hogy azért jó pár film van, ami világpremier, na ezeknek meszeltek az origó cikke szerint. A korhatárok miatt szívunk itt is, olvassátok el a cikket.

A DVD-megjelenés utáni bemutatót kicsit soknak érzem a cikkben, de pár hét, egy hónap minden filmen becsúszhat így.

human
írta
2012. 01. 21. 03:32
megjelenés
71
hozzászolás


71 hozzászólás a “Az új filmtörvény betesz” bejegyzéshez

 1. Bevallom a tolódó bemutató dátumoknál jobban aggaszt a tény, hogy 2012-ben Magyarországon egy filmforgalmazó még mindig képes igent mondani egy olyan címadásra, mint a Sötét Lovag – Felemelkedés.
  Felemelkedés? Hát bexarok, de tényleg. Remélem a Közlekedési Múzeumban tartják meg a film díszbemutatóját.

 2. A véleményemet inkább nem írom itt le, nagyjából úgyis minden junkie hasonló állásponton lehet szerintem a témát illetően, a politikát meg főleg nem akarom behozni erre az oldalra. Viszont:
  “Ezeknek tilos a másolása, de még ha az eredeti digitális példányt adnám át, a hatóságnál akkor sem tudnák megnézni, mert csak digitális vetítésre alkalmas moziteremben lehet levetíteni”.
  “Ha tehát a forgalmazók be akarnák tartani a törvény betűjét, meg kellene várniuk, amíg – a külföldi mozipremier után hónapokkal – DVD-n hozzáférhetővé válik a film, hogy benyújthassák a hatóságnak, és csak ezután harminc nappal kezdhetnék a magyar mozikban vetíteni a filmet.”
  Na ez így hülyeség. Ha az NMHH látni akarja a filmet és csak az eredetit lehet odaadni, akkor adják oda azt, ők meg oldják meg, hogy hol és hogyan nézik meg. Nehogy már a dvd megjelenés után kerüljön a moziba egy film, mégis ki nézné meg? A 3D suckerek nyilván, de jócskán csökkenne a forgalom.

 3. Most akkor ezzel gyakorlatilag bezárják a mozikat, én szegeden tanulok, de jó ha évi egyszer megyek moziba, idén a The dark knight rises lenne az a film, ha nem júliusban hanem szeptemberben vagy októberben jön ide akkor én már vígan fogom nézni a HD-t angolul a gépemen, mera torrent az működik…

 4. a cikkben is írják, h így pont az ellenkezőjét érik el :S

  tegnap már találkoztam a hírrel valamelyik oldalon, csak nem olvastam el mert nem volt kedv így most sikerült némileg felidegesitenem magam
  basszus, a nyári a filmek…damn it, shit

 5. Szerintem az Origo megint felfújja a dolgokat, és hisztériát kelt. Erről az ügyről is biztosan ki fog derülni valami árnyaltabb verzió egy-két héten belül, ami helyre teszi a dolgokat.

 6. Valaki megint nagyon okos volt, és dolgozni akart. :D Ez abszurd, és nem lesz hosszú életű.

 7. hülyék ezek?

  a korhatár besorolás miatt? ezt milyen “hozzáértő” találta ki?

  a világon semmi értelmét nem látom a dolognak.

 8. Ilyen az azt hiszem ha egy eddig sem túl “egészséges” besorolási terminus átcsap valami kicsinyített, fasisztoid kontrollba :)

  Na ez volt a kispolgári véleményem okosabbik fele, most pedig nyerjen hangot a bennem élő flaszterparaszt (kicsit szemet, fület becsukni, ez a 18-as karikás rész):

  Hogy elmennek ezek az anyjuk búgatós vén picsájába!
  Már megint milyen szép kis ökörséget találtak ki az erkölcs- és rendvédelem szeretett faszhuszárai?! Járnak ezek egyáltalán moziba, mert én még olyanban nem jártam, ahol komolyan is veszik a kórhatár besorozást a Magyar Köz…(pardon már nem az) területén.

  És mégis mi a retkes édes faszomért akarják megkapnia saját külön kis példányukat 30 napra előre, hogy elé ültethessék a kis családot, vagy hogy ázsiai kamuflázst öltve seftelhessenek vele a piacon?
  Merthogy észérvekkel maximum ez a két lehetőség játszik!

  Esetleg azért akarnak ilyen mértékű beszerzést eszközölni, ellenőrzés céljából, hogy az imperialista befolyás kis kópiái kedvük szerint homályosítsák?

  Vagy a magyar serkenő értelmű ifjúság védelmét akarják megalapozni bohóckarikájuk jól megfontolt kihelyezésével, hiszen hol ne tanulhasson meg mostantól a csenevész felmenő baszni, beszélni és álmodozni, mint ebben az ártó intézményben, amit úgy hívunk mozi?!

  Nem is nézek többé filmeket, keresek új szórakozást, mint a templom, a családalapítás, a disszertációmásolás, vagy a narancshámozás :)

 9. Röhej, pedig az ember azt gondolná, hogy inkább a 100 000-es sürgősségi díjra pályáznának. Ha ez így megvalósulna/maradna (mert ugye törvény szerint él a dolog) akkor a magyar mozik is lehúzhatják a rolót.

 10. én meg sírtam. attól félek, hiába akarnak ‘egyeztetni’ a forgalmazók, az NMHH nagy ívből fogja leszarni őket meg a nézőket. 4-5 hónap a worldpremiertől meg viccnek is rossz

 11. Komolyan mondom ezt nem hiszem el, eddig is egy szarnak tartottam ezt az országot a jelenlegi helyzetek miatt (és most nem csak kizárólag a filmes világra nézve) de ez most tényleg az utolsó csepp a pohárban!

 12. Helyes, minek van itt szükség egyáltalán külföldi filmekre? egyelőre halogatjuk a bemutatót,később elhagyjuk. Magyar zöldség, magyar gyümölcs, magyar film, pont

 13. Hát ez remek. Ha nem ebben az országban élnék, már kiröhögni sem tudnám a saját nyomorunkat. Annyit mondhatok hogy ez jellemző a politika minden szegletére, de nem goindoltam volna hogy az álomiparba is belepiszkítanak. Sajnos a cikkről alkotott gondolataimat csak úgy tudnám leírni ha megszegném a hsz szabályzatot.

 14. Komolyan ezek megkeresik az elmegyógyintézetben a leghülyébb embereket és azokkal íratják az új törvényeket?Nagyon úgy néz ki a helyzet.

 15. Már megint egy bizonyíték, hogy nem előre, hanem visszafelé haladunk az időben. Jézus.

 16. legfeljebb bezárnak a mozik. és? még mindig van túrórudi, versenyképes, egykulcsos adó és családbarát szociális rendszer…

 17. Komolyan ebben az országban már nem sok jó maradt de azt is szép lassan elb.sszák! Hogy ilyen irdatlan nagy hülyeség kinek a fejéből pattan ki????? Komolyan nem is csodálom hogy a környező országok kiröhögnek mert ezen már csak röhögni lehet!

 18. még tegnap olvastam..hát én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből.. elég nevetséges lenne ha ilyen késések lennének..ember nem mennem moziba, mert kint már kb blurayen jelennének meg a filmek mire hozzánk elér…
  Túl egyszerű lenne egyébként a korhatárbesorolást egy az egyben átvenni? (igaz akkor nem gombolhatnának le valag sok pénzt egyesek…)

 19. Hát gratulálok. Remekül látszik, hogy fingjuk nincs a rendszer működéséről, csak összeültek ötletelni és “Legyen 30 nap? Legyen.” alapon módosítottak egyet. Miért nem záratják be egyből a mozikat?
  Persze lehet, hogy csak rossz oldalról közelítjük meg a kérdést, és ezzel a törvénnyel közvetett módon valójában a széles sávú internet és a házimozik terjedését kívánják ösztönözni.

 20. Csodálkoztam is, hogy amikor január első hetében néztem a Mission Impossible 4-et, miért csak 1 előzetest mutattak, miközben máskor szokott legalább 4 is lenni.
  Ez az egész pedig röhejes…

 21. az szerintem is túlzás, hogy a dvd megjelenés, de a világpremier előtt dvd-t nem fognak kiadni a kezükből, pár hét beficcenhet.

 22. Könyörgöm….hol van az a “szakértö” aki ezt kitalálta????????hagy beszéljek vele egy percet…Istenem mekkora baromság ez az egész film”törvény”:((((((((((( ebben az országban..ha valaki kap egy kis HATALMAT..rögtön elmagy a józan esze??????Ezzel csak a kalózkodást fogják még jobban fejleszteni!!

 23. Azon kevesek közé tartozom (tartoztam?!), aki rendszeresen moziba jár… Miért kell még ezt is elvenni?!?!?!? Nem elég a benzin, az adóvisszatérítésem, stb.????????
  “Magyarország, én így szeretlek” -> jah, persze…
  :(

 24. “Túl egyszerű lenne egyébként a korhatárbesorolást egy az egyben átvenni?”
  -ezt nem értem én se…egy külföldi filmet otthon is besorolnak, az nekünk miért nem jó?

 25. Junkie vagyok, és belülről ismerem a besorolásos dolgokat :)ezt a bezárnak a mozik stb. baromságot nyugodtan elfelejthetitek. A forgalmazók rohadt szemét módon álltak hozzá eddig a rendszerhez. Sz@artak magasról arra mit mond a törvény(lásd a sok BA.) Ennek lesz vége. Amit humán írt a végén max. erre lehet számítani. Ezeket a fasza forgalmazó sirató cikkeket meg felejtsétek el.

 26. Olvasta valaki itt a törvényt? Vagy csak mert sír egy kicsit az origo, egyből bekapjátok, mint kicsik a cumit :)

 27. showerinsunlight:
  Én is, de úgy, hogy összetörne neki.

  Aki ezt kitalálta, valószínűleg a leghalványabb lila segédgyötrelme nincs arról, h hogy működnek a filmiparban a dolgok, arról pedig valószínűleg még kevesebb tudomása van, hogy mi a kapcsolat a kalózkodás és a nép adott cuccra való “szüksége” közt. Oda ahova jutott, oda is azért jutott, mert sokat jár templomba ésvagy fejből vágja a pártkönyvet ésvagy (bár inkább ÉS) valakivel nagyon jóban van vagy sokat tud. A szakmai szempontok nem lényeg, az államban sose arra van szükség ugye…
  Mindenesetre az nCore nekiállhat szakszerűen angolosítani az oldalt, mert mindenki aki a világon van rajtuk fog akarni lógni.

 28. Lannister, és ez eddig kinek fájt? micimackó előtt eddg se adtak Expandables előzetest még BA-val se. amelyik 10 éves p*** meg eddig megnézte mondjuk neten az r-es filmek előzeteseit ba-val, ezután is megfogja, max nem magyar oldalon. szóval tényleg nagyon jól meg fogja szabályozni a dolgot ez a törvény. pff. tűzfalat az ország köré, mint kínában. az kell nektek

 29. sugabubus:
  Van egy igény arra, hogy legyen besorolás: pl Amikor berobban az apuka a filmirodába és üvöltözik, hogy a rajzfilm előtt levetítettek egy másik rajzfilmet de egy kurva nagy róka a frászt hozta a gyerekére, miért hagyjuk. Te meg megkérdezed mégis mi a faszt gondolt egy 2 és féléves gyerekkel a moziban? (direkt hoztam szélsőséges esetet) Ezeket onthatnám még. De, egy ilyen blogon 15-35 éves férfiak valószínűleg más szempontból közelítik meg a témát. Elárulom, nem csak mi élünk az országban. Kell a besorolás mindenhol. A szabályain lehet vitatkozni, de kétségbe vonni a jogosultságát röhejes.
  És hidd el, sokszor adtak olyan előzetest BA-val, amiről tudta mindenki, hogy karikásan nem mehetne ott le. Szépen besoroltatják majd a fiúk a trailert és az alapján megy a karika. Aztán, ha megjön a film megy az egész besorolás alá. A forgalmazóknak nem kellett volna ennyire elszállni.

 30. Lannister: hát én nagyon ritkán láttam gyerekfilm előtt komoly előzetest, BA ide vagy oda, főleg mert nem is az a célcsoportja a két filmnek, felesleges lenne. De az előzetesek korhatára és vetíthetősége besorolás szerint kevesebb embert érint, mint egy eltolt premier.

 31. human: ritkán, de van :) Pedig egynek sem kéne lennie.
  Az eltolt premier valóban több embert érinthet itt. De a gyakorlatot majd a következő fél-egy évben fogjuk látni. Utána lehet levonni messzemenő következtetéseket. Eddig a forgalmazók nem voltak rászorulva, hogy beszerezzék a filmeket ennyivel előre. Most majd kiderül, hogy fog menni. Szvsz sokat be fognak tudni nyújtani szépen időben. A másik felére pedig fizetnek.

  Vicces és szomorú volt, hogy ment a film a moziba BA-val, de még be sem nyújtották besorolásra. (Nem egy ilyen volt)
  Komolyan, utána nézek és leírom, hogy fog menni :)

 32. Az most mit jelent, hogy nem voltak rászorulva, hogy ennyivel előrébb beszerezzék a filmet?…Ki a picsa adná oda nekik hamarabb? Helló nekünk lenni kicsiny országban hülye emberek hülye törvénye, légyszi adni ide film dvd-n 30 nappal premier előtt, különben itt lenni majd nagy torrent állam, nektek meg nem lenni mozibevétel!?

 33. Lannister – aha, nyilván. és ugye az elő sem fordulhatna, hogy úgymond has/kb. hozzanak megint valami törvényt, amiről az első éles próba során kiderül, hogy a gyakorlatban nem lehet alkalmazni, vagy gyökerestül forgat fel mindent, amihez amúgy semmi köze nem lenne?

  nem kell ezt túlragozni. hozzá nem értés+amatőrizmus+a “mi mindent jobban tudunk” ostoba nagyképűsége=totális azonnali kudarc.

  az nem úgy van, hogy hozunk egy törvényt és utána kerülgetjük a törmeléket és faragunk talán rajta valamennyit, hogy legalább használható legyen. vagy, izé, ja de, Magyarországon vagyunk. akkor úgy van, bocs.

  ahhoz is hülyék, hogy észrevegyék, ezzel maguk alatt vágják a fát. minden szempontból.

 34. Lannister. akkor mondjuk mi lett volna, ha beírják a törvénybe hogy gyerekfilm előtt nem mehet semmilyen előzetes csak bébitápszer és pelenka reklám. a forgalmazók ezen is dühöngtek volna, de legalább az általad említett két csoport (a szülők és a 15-35 közötti férfiak) jól járnak. így viszont a szülőkön kívül kb senki, szóval ja, tényeg logikus lépés volt.
  és igen, dühöngök, mert ha elcseszik a Batman premierjét nekem 4 hónappal, akkor én fogok bemenni a forgalmazóhoz ordítozni

 35. Márpedig az Origo egy igen hiteles hírforrás! Minden szó, amit leír, az igaz, vagy igazzá válik egy nap után…
  Ugyanolyan hisztériakeltés, mint a bankszámlák lenyúlása, vagy a kötelező rendszámcsere…

 36. human : Ennek örömére ez sem lesz az! És akkor még nem is beszéltem a többi hasonlóan várt idei filmről sem!
  Végre van valaki, aki nem hagyja, hogy elárasszák az országot mindenféle szeméttel! Pont úgy mint néhány évtizeddel ezelőtt!
  A kör bezárult!

 37. Nemkéne bedőlni óvodás módon az ilyen baromságoknak. Eleve a filmek vetítése is bevételt jelent az államnak, nem fogják lenullázni a mozikat, az origo cikk meg egy bulvár hulladék, szokásos hangolása a buta p*rasztnak aki mindent elsőre bezabál. A DVD kiadás utáni magyar moziba kerülés egy ordas nagy irreális kamu, ennek hatását egy kettesIQjú is végig tudja sakkozni. Legrosszabb esetben is 2-4 hét késedelmet tudok elképzelni, de a forgalmazók majd szépen megoldják, éhen nem fognak halni még így sem. Aki meg eddig megnézte a torrent hulladék kamerás minőséget, az ezután sem fogja moziban megnézni a filmet.

 38. megint jó látni az aktivitást az ilyen egyébként tényleg jelentős cikkek alatt… egyrészt azokkal értek egyet akik azért megjegyzik, hogy talán nem kéne fröcsögni meg megijedni egy origós cikk olvasása után, ugyse nagyon lesz belőle semmi, de hónapokkal eltolt mozibemutató biztos nem.

  másrészt (kicsit off topic) de sztem magyarországon már rég elb*szták rengeteg ember mozizását azzal hogy MINDENT leszinkronizálnak, de mintha ez ma már alapértelmezett lenne. egy pár hét késés nem is zavarna, de így is úgy is kiesik a mozi a szinkron miatt lassan. Erre legjobb példa most a Dragon Tattoo amit MINDENHOL szinkronnal játszanak, egy helyen játsszák eredeti nyelven, felirat NÉLKÜL, hogy azért szegény külföldi ne érezze már úgy hogy magyarországon nem tud filmet nézni. Nekem mondjuk pont ideális a felirat nélküli vetítés, mert hálistennek pont tudok annyira angolul hogy felirat sem kell, ellenben minden más embernek elrontják a filmélményét. Lehet hogy én vagyok kultursznob, de nem vagyok hajlandó filmet szinkronnal nézni, pláne nem moziban. A színészi játék alapeleme a hang, akcentus és beszéd, ha ezt megváltoztatják (értsd: elrontják) akkor az már nem ugyanaz a film. A Dragon Tattoo esetében Rooney Mara hangjátéka egyszerűen szinkronizálhatatlan… Régen legalább 3 helyen játszották a filmeket eredeti nyelven, mostmár csak a MOM-ban, és ott is felirat nélkül. Boritékolom, hogy a Batman és a Skyfall is szinkronnal megy majd mindenhol (emlékszünk még Stohl Bucira Jokerként, brrr).

  lassan majd az lesz, hogy CD-ket sem adunk ki eredeti nyelven, hanem felénekeltetjük a dalokat magyar énekesekkel, magyarul, teszünk a borítóra egy tornadresszes nénit walkman-nel, és nesztek: Supra Hits.

 39. ja igen – egyébként meg elméletben, ha ez megvalósulna, akkor tényleg érthetetlen, hogy ha már egyszer van egy nemzetközi besorolás, akkor minek kell azt itthon külön továbbsorolni??? főleg ha közben tudjuk, hogy amerikában amugy is betegesen figyelnek az ilyesmire, tehát minden káromkodás és minden női mell komoly besorolási kötelezettséget von maga után… komolyan, ha azon a szűrőn átmegy valami, akkor itthon már tényleg nem kell semmi miatt aggódni.

 40. Hát ha ez igaz, akkor a magyar mozizás koporsójának utolsó bevert szöge lehet ez a törvény. Senki nem fog ennyit várni, így is elég volt az Expendables-re 2 hónapot vánri, és direkt nem töltöttem le, mondom ez a film nálam megéri, de ha ezután még többet kell akkor felejtős.
  Csak az a baj nálam, hogy a camos verziót rühellem, szóval várhatok a normális angol verzióra ugyanúgy hónapokat… Fantasztikus még azt a néhány számomra várva várt filmet sem fogom így megnézni moziban.-.-“

 41. Nem értem, hogy miért nem lehet az USA-ban bevált rendszert bevetni itthon, akkor az onnan érkező filmek besorolásával nem is kéne foglalkozni.

  Az MPRS eleve átgondoltabbnak hat, jobban érzékelteti, hogy mire lehet számítani.

 42. Az egész ügy fel van fújva, a hír pedig max pánikkeltésre jó. A forgalmazók úgyis megoldják, hogy időben vetíthessék a filmet, még ha szabályszegési díjat is kell fizetniük. Egy-egy blockbusternél sokszorosan visszajön a kiszabott díj…
  Amúgy a médiahatóság oldaláról lelehet tölteni a tervezett rendeletet… és a jobb felső sarokban ott fog majd díszelegni, hogy “TERVEZET!”. Szóval az egész még módosítva lesz, és úgy érzem a forgalmazóknak igencsak nagy beleszólásuk van az ügybe (ráadásul úgy, hogy az egyik legnagyobb hazai forgalmazó és legnagyobb hazai mozihálózat igen szoros kapcsolatban áll…). Ezzel maximum csak a művész filmek megjelenése lesz korlátozva, amik lássunk be ezidáig is akár több hónapos késéssel jöttek hozzánk. Lényeg a lényeg felesleges egyből a késért ugrani, hogy most “úristen most mi lesz?!”… :)

 43. fardavid: Azért azt meg kell jegyezni az Origo védelmében, hogy itt már egy kihirdetett törvényről van szó és nem holmi híresztelésről! Nyilván túloznak cikkben, hogy az emberek elolvassák a hírt, de az is megtörténhet sajnos, amit a cikkben leírtak! Én mindenesetre remélem, hogy csak egy szokásos törvénygyári termékről van szó, amiről már a kihirdetésekor kiderül, hogy a való életben betarthatatlan!

 44. Én sem védeném a törvényalkotókat, viszont valóban nem tudok 3-4 hétnél nagyobb késést elképzelni. Annyit meg csak kibírunk. Gondoljunk bele, mikor 10-20 éve még fél-egy-két éveket kellett várni egy film bemutatójára.

 45. Gabi úr: Ez pont olyan, mint a régi “szép” időkben: bejelentették, hogy 5Ft-tal emelkedik a cukor ára, aztán csak 3Ft-tal emelték és ettől boldog volt a nép!
  Most, hogy végre már nálunk is a világpremierrel egy időben láthatjuk a filmek jó részét én hagy ne örüljek már a 3-4 hét késésnek!

 46. “Gondoljunk bele, mikor 10-20 éve még fél-egy-két éveket kellett várni egy film bemutatójára”
  Ezzel csak annyi a gond, hogy 23-24 éve fogalmam sem volt arról, hogy Batman film készül, most meg tucatnyi videó kerül ki a netre a forgatásról a fotókról nem is beszélve! Szerencsére már nem azt a világot éljük, és én nem szeretném azt újra megélni!

 47. Hát ez így biztosan nem valósul meg, megölné a filmforgalmazást, ez egyértelmű.

  Bár lehet keresztülviszik, és az lesz minden film végén olvasható, hogy “Written by Schmidd Páll”

 48. Nem, egyáltaln nem kellene kibírni 3-4 hetet a filmek premierjével. Ezzel mint ha visszaléptünk volna három lépést.

  100 éve meg még filmek se voltak, még se mondjatjuk azt hogy bezzeg akkor az emberek kibírták amcsi filmek nélkül.

  Egyre inkább szakadunk el a nyugattól minden tekintetben, hatalmas gratula nekik.

 49. Persze, hogy nem létkérdés a világpremierrel megegyező hazai premier, de nehogy már az legyen az érv, hogy még mindig jobb, mint 20 éve.
  Ha időutazni akarok, majd veszek egy spéci DeLorean-t:D

 50. Gondolom egy film nem úgy készul el, hogy csutortokon ráteszik a focímet meg a végét, aztán pénteken bemutatják az amerikai mozikban.
  A film készen van hetekkel (hónapokkal?) korábban, csak a stúdiónak kellene egy kópiát kuldenie és nincs tobb gond.
  Mikor szinkronizálva mutatják be a filmet világpremierként, akkor érdekes módon ide tud érni a film és annak szovege is jóval korábban, hogy lefordítsák, felvegyék a szinkronszínészekkel, szájra igazítsák, x kópiát csináljanak belole, elvigyék jó sok moziba, hogy aztán valamelyik hétvégén bemutassák.

  Ugyanezt a korhatárbizottság számára nem lehet elkuldeni hamarabb.

 51. DonLeon: Szerinted ez az egész ennyire egyszerű? És milyen alapon küldhetnének a nagy magyar Médiahatóságnak digitális másolatot a filmről! Ha elolvasod például a digitális IMAX mozikról szóló cikket, akkor megérted miért is félnek itt egyesek annyira!

 52. Majd jon Andy Vajna Superman kopenyet feloltve, es megmenti a szegeny forgalmazokat… Eddig is ritkan jartam moziba a pocsek szinkronhangok miatt (pedig regen mennyire jo szinkronszineszeink voltak!), de ha igaz amit steve oh irt a szinkronnal kapcsolatban, akkor ezentul se fogok gyakran jarni… Ejj, pedig a dkr-t megneztem volna imaxben, de szinkronnal nem koszi

 53. Igy van nem kéne minden filmet leszinkronizálni, a pocsék szinkron, és a lényeg: a film élmény miatt!
  Csak az a baj hogy nálunk az emberek többsége ráfogja arra hogy ” nem tudom a filmet is nézni meg olvasni is egyszerre” persze jó kifogás! Meg kellett volna tanulni az iskolában normálisan olvasni.

 54. Lollipop King, aquarius00:
  Mielőtt nagyon okosan leugattok mindenkit, talán olvassátok el az origos cikket. Arra az esetre, ha nagyon lusták lennétek segítek. Így kezdődik az első bekezdés:
  “A Filmtörvény január 1-jén hatályba lépett módosítása szerint”

  Sőt, tovább megyek, a cikkben körüljárt problémák nagy része a a 21/A §-ban van:

  “21/A. § (1) A filmterjesztő a terjesztés megkezdésének tervezett időpontját legalább 30 nappal megelőzően a Hivatalnak köteles bejelenteni az általa terjeszteni kívánt filmalkotás magyar és eredeti nyelvű címét, annak rövid tartalmát, előállítójának, producerének, rendezőjének, forgatókönyvírójának, zeneszerzőjének, operatőrének, főszereplőinek nevét és a filmalkotás besorolására vonatkozó javaslatát a 21. §-ban meghatározott kategóriák alapján.

  (2) Az (1) bekezdésben meghatározott bejelentéssel egyidejűleg be kell nyújtani a filmalkotás egy példányát megtekintésre alkalmas hordozón.

  (3) Idegen nyelven készült filmalkotás esetén, ha a filmalkotásból szinkronizált vagy feliratos változat nem áll rendelkezésre, be kell nyújtani a filmalkotás magyar nyelvű dialóglistáját is.

  (4) A Hivatal az eljáró Korhatár Bizottság javaslata alapján a bejelentéstől számított 15 napon belül dönt a filmalkotás besorolási kategóriájáról.

  (5) Amennyiben e törvény eltérően nem rendelkezik, a hatósági döntéssel megállapított korhatár besorolás nélkül a filmalkotás terjesztését, így különösen korhatár besorolás nélküli mozielőzetes felhasználásával a hirdetési tevékenységet nem lehet megkezdeni.”

 55. nem csak a szinkron a probléma, hanem hogy mindenkire ráerőltetik a szaros háromdét. a transformers 3-at azért nem néztem moziban, mert minden ki@&#ott vetítés 3d-ben ment, én meg nem akarok többet fizetni olyanért, ami nem is érdekel. pedig az első két részt moziban néztem, és ez is tervben volt.

 56. Én személy szerint soha nem értettem ezt a besorolósdit. Aki akarja úgyis megnézi, ha nem moziban, akkor meg otthon, ma már dvd-t bárhogy kölcsönözhetsz, vagy letölthetsz, 10 éves kölykök úgyis tolják a horrort meg torture-porn-okat. Akkor nem mindegy?

  Megy a hülyeség, néhány idióta – gondolom nem kell mondanom melyik értékrendet követő – anyuci nem képes szabályozni a gyerekét, hogy mit nézzen és ezért az egész társadalmat bünteti.

  De tényleg 2012-ben amikor úgyis mindenki azt néz a neten és bárhol amit akar, erre van szükség, hogy besoroljunk filmeket? a 14 éves unokahúgom mp4 lejátszón hozza viszi a horrort, mert az iskolában szünetekben a fűrészt nézik… nem tömeggyilkos, nem emós, otthon kultúráltan viselkedik… Minek ide karika, ha már ott is cserélgetik a filmeket és tolják egymásnak telefonon?

 57. nem kell megijdeni, meg csak tervezet, mi?
  ehhez képest port.hu-n már eltűnt júli 14.-ről a dark knight premier
  a jó **** anyjukat. azt karikázzák

 58. sugabubus: Hát ez tényleg egy fantasztikus hír! Egyébként július 19. volt amit már módosítottak július 26-ra és ezek szerint tovább fog csúszni!
  Úgy néz ki, hogy minden téren meg akarnak minket szabadítani a külföldi “hulladéktól”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.