Wolverine?

Egészen 2013 július 26-ig kell várnunk, hogy megtudjuk milyen lesz a Wolverine 2. A kitűzött időpont alapján elsimítottak minden fennakadást a produkció körül, helyére billent a gépezet.

Amúgy nem akarom a nagyon lerágott témát elővenni, de sokak szerint a Rozsomák az valami aranyos állatkát sugall, míg a Farkasra fordítás erőt, ezért jó a magyar neve. Hát a minap pont belefutottam valami természetfilmbe az m1-en, amiben mutattak rozsomákot, konkrétan egy fagyott tetemet tudott átharapni, annyira erős az állkapcsa.

human
írta
2012. 02. 07. 22:04
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Wolverine?” bejegyzéshez

 1. Hát Human a post végén befostam! :D
  Természetfilm?
  Én amúgy imádom, de tutira megnézném, ahogy kritikát írsz egy David Attenborough epizódról :)

 2. A minap? Másfél hete volt A fagy birodalmának utolsó részében. Meg különben is egy BBC-s, Attenborough-s filmet le “valami természetfilm”-ezni? Ejnye no. :D

 3. Igen, a rozsomák egy harcias méregzsák, és habozás nélkül nekiugrik a medve torkának, csakhogy az egyszeri népeknek fogalmuk sincs, mi fán terem a rozsomák, így nem lehet ez a neve. Kár érte, én már megszoktam, hogy amikor Wolverine-ről van szó, mindig Rozsomáknak ejtem magamban.

 4. ezt én is láttam :D
  am én farkassal ismertem meg,mégis többször jut már eszembe ha vhol meglátom h rozsomák,nem farkas
  talán van remény h egyszer a filmekben is ezt halljuk (x-men anime változatban már sikeresen felvállalták és rozsomáknak hívták,eddigi magyar szinkronok ide vagy oda)
  a filmre persze kíváncsi vagyok,mit szeretnének kihozni belőle (egyszer ugye már szó volt japánról,nemtudom maradt e ez az alapterv)

 5. Anno még az X-Men 2-ben volt az a jelenet, amikor Logan elmegy a sóstóhoz a múltját keresni,és ott találkozik egy farkassal. Konkrétan felröhögtünk, hogy na ezt most tuti, hogy a béna magyaroknak tették bele :P

  Amúgy ha pölö abban a jelenetben egy rozsomák lenne látható, nem tudom, hány ember ismerné fel?

 6. Jöhet! Csak ne legyen annyira béna a CGI karom mint az első részben. No meg úgy zusammen az egész film CGI kaksi volt (egy két kivételtől eltekintve). Ja és kérem a csontkarmokat felejtsük el! Az egy baklövésvolt a filmben, vmelyik elcseszett író rossz képregényt olvasott! :)

 7. Az az elsődleges kérdés, hogy a képregényekben minek fordítják (fordítanak képregényeket, ugye?)
  Tényleg az a baj, hogy itthon nem nagyon ismerős ez az állat, de a farkasnak fordítás meredek. Még szerencse, hogy a magyar természettudósok a legfurább állatoknak is találtak magyar megfelelőt, így ha mondjuk Sharkman szerepelne egy filmben, nem Gyilkoscsuka embernek hívnánk. Még szerencse, hogy amikor én gyerek voltam, a Discovery Channelen még természetfilmek mentek, nem pedig emberek mutatták be a foglalkozásukat reality show-kban.
  (az én hibás kiejtésemben a wolverine [volverájn) még rímel is a rozsomákra)

 8. Jómagam nem az X-men -nen szocializálódtam .Amikor először láttam 2000-ben mondom magamnak találó név lenne a Farkas…De ne vegyük figyelmen kivül azt a tényt hogy a Farkas az a Wolf..és NEM Wolverine..tudom kicsinyeskedés de akkor is..idióta forditók…ááááááááááh…

 9. Én láttam vadasparkban Rozsomákot etetés közben is, hát amilyen kicsi annyira nem találkoznék vele szívesen az erdőben. Szerencsére ez is, mint a legtöbb ragadozó, messziről elkerüli az embert.

 10. barátomék kanadában túráztak és a vadőr a medvék után valami volverint említett mint qrva veszélyes állat, nem tudták mi az és amikor nagy nehezen megtalálták a szótárban hogy wolverine = torkosborz, ott röhögtek. végül csak szürke medvével találkoztak, de azért elég durva hogy a “helyi erők” is így tartanak a rozsomákoktól.

 11. A teljes képhez hozzátartozik, hogy mind Hugh Jackman, mind sok, az utóbbi időben megjelent képregény szembemegy az eredeti Wolverine-képpel. Mostanság már magas, kigyúrt fickó lett belőle, és pl. az Origins képregényben is farkasokkal rohangál a vadonban, így teljes a képzavar. Eredetileg Wolverine (azaz Rozsomák) egy szőrös, rossz szagú, mogorva, alacsony (!) kis fickó volt, aki habozás nélkül nekiugrott bárkinek. Akárcsak egy rozsomák.

 12. Rosomáknak voltak csontkarmai, origins képregénysorozatba. A big bang theory-ba is vitatkoztak róla :)

 13. Lobo, akkor te nem ismered eléggé a képregényeket. Rozsinak az adamantium előtt is voltak karmai csontból – amint ez kiderült, amikor egyszer Magneto kiszedte belőle a fémet.
  És igen, eredetileg Logan 159 cm “magas”.

 14. Nekem Farkas marad, és ennek nagyon cool a hangzása. Lehet vitatkozni, de ha egy grizzlymedve-fajnak hello kitty lenne a neve, azt se hívnák így egyetlen moziban se, akkor se, ha átharapna egy egész hidat, kétszer, Chuck Norrissal együtt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.