Virítsd a lóvét: Star Wars: Episode I The Phantom Menace 3D

A hétvégét meglepő módon a romantikus The Vow nyerte odakinn a maga 41,7 millió dollárjával, mögötte a Safe House kullogott 39,3 millióval.

Ami engem igazán érdekel, hogy az emberek mennyire tolonganak a 3D változató EP1-re. Hát ti is megtudhatjátok: 23 millió dollár Amerikában, amihez 20,5 milliót tett hozzá a világ többi része. Ebben már ti is benne vagytok, magyar nézők. Az biztos, hogy konvertálás összegét már visszahozta, talán a reklámozást is, bár ez kicsit erős volt, na majd a jövő hétre.

A kérdés: megérte az drágább jegyet?

human
írta
2012. 02. 12. 21:51
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Virítsd a lóvét: Star Wars: Episode I The Phantom Menace 3D” bejegyzéshez

 1. Ja, igen. A mozik Lucasnak utalják a pénzt. Ki másnak?

  Itthon az első napon 1000-en látták az egész országban.

 2. Megnéztem, unatkoztam rajta. Az előző heti mozibemutatók topikban nagyon hosszan kifejtettem a véleményemet.
  Nem tett hozzá semmit a 3D. A CGI Yoda nagyon tetszett, fantasztikusan realisztikus volt.
  A Sithek bosszúja, meg a klassz trió valszeg többet fog hozni, azok sokkal jobbak.

 3. És maga a 3D milyen lett? Mert emlékeszem, a Titánok harca után sok ismerősöm mondta, hogy többet az életben nem néz meg utólag “háromdéesített” filmet. Ahhoz képest ez milyen? Jobb? Rosszabb? Ugyanolyan?

 4. Sztem eszméletlen jó volt!!! A 3D tééényleg 3D volt, CGI Yoda tényleg nagy meglepetés volt és nagyon örültem neki.

  Am remélem feltűnt annak aki látta, hogy a bővített verziót láthattuk:)

  Várom a kövit:):)

 5. Nekem egy-két átvezető kép (pl a városokról) és hasonló apróságok voltak csak ismeretlenek, de hogy komolyabb bővítés volt-e, az nem tűnt fel.
  A 3D meg nem sok vizet zavar; érzékelhető, hogy van egy kis térmélység, de ha nem arra figyelsz, akkor észre se veszed.
  Ha a drágább jegyet nem is, de egy jegyet megért – nekem legalábbis, mivel most láttam először SW-filmet moziban.

 6. Bővített jelenetek

  – a verseny, valamint előtte bemutatják a többi versenyzőt is
  – Corusanton amikor megérkeznek Amidalaék és elhagyják a platformot, a taxiban Jar Jar ott pofázik Anakinnak

  most csak ennyi ugrott be, de sztem ennyi is volt

 7. Ezek a bővítések a BD verzión is rajta voltak, sőt a CGI Yoda is… vagyis a BD verziót láttuk 3D-ben.

  Mellesleg óriási élmény volt, jó volt újra 14 évesnek lenni.

 8. A film jó volt. Nagy élmény volt nagy vásznon látni még egyszer az első részt. Az összesre el fogok menni. A 3D az gagyi nagyon, szinte észrevehetetlen.

 9. Én azt nem értem, miért nem készítenek a Star Wars univerzumba játszódó filmet. Akármennyibe is kerülne, bőven visszahozná az árát …

  Sztori pedig akad bőven, az Knights of The Old Republic-ontól a csempészekig …

 10. zero: Na erre én is kíváncsi lennék! A Baljós árnyak óta várok egy Darth Maul filmre pl……

 11. Prothean: Talán a Bioware-eseket kellene megkérni, írjanak már egy forgatókönyvet. A KOTOR 1-2 zseniális volt, történetileg a The Old Republic MMO sem marad el mögöttük – tapasztalatból mondom XD

 12. Hálistennek nem a borzalmas klonos-rajzfilm volt az utolsó SW film amit moziba néztem…sőt még jön 5!!!!
  De mindenki törödjön bele hogy max az élőszereplős tv-showt kapjukmeg/ki tudja mikor???!/.
  Igen nem ez volt a legjobb SW film ez szentigaz…de ha csak a technikai részét nézem akkor megérte igen megérte megnézni!:)
  Jómagam már nem számolom hányszor láttam..de igen van benne pár plusz mp…Lukács barátunk nem birt magával..és bővitett,,teszem hozzá ez nem baj..99-ben “dühöngtem” magamban hogy itt vagyunk a 21.század küszöbén ez meg jön egy műanyag gagyi Yodával…ideje volt lecserélni..Kiváncsi vagyok és ezt mint fanatikus SW-fan mondom…hogy a 3D Bd/mert csak idő kérdése és kijön/ után lehet még “barkácsolni” a MŰVET?????:)))

 13. Newzoli

  Ahogy fentebb már írtam, a + jelenetek és a CGI Yoda, sőt a szinkron betoldások is már MIND MIND ott virítanak a 2011 szeptemberében megjelent SW BD kiadványon. TEHÁT ezeket NEM a 3D vetítésre készítették, hanem a BD kiadványra… 100%-ban a BD kiadványban szereplő Baljós árnyakat láttuk 3D-sítve a nagy vásznon!

 14. A borzalmas “klonos-rajzfilmről” csak annyit, hogy az sohasem volt eredetileg moziba szánva, egy animációs sorozat PILOT epizódja volt, amit moziba küldtek… (mint anno a StarGate SG-1 pilot-jával is tették). Többen azt hitték, hogy az a StarGate mozifilm 2. része… közbe a nagy f*ancot… egy sorozat nyitánya volt, amit betoltak a mozikba.

  A klónok háborúját is egy elbaltázott filmnek tekintik és sokan még csak azt sem tudják, hogy a sorozat nyitánya volt, mely sorozat a 4. évadot tapossa igen jó népszerűségi mutatók mellett.

 15. A clone wars mostani részeit én is kedvelem.
  A 3D semmit nem tett hozzá, az az egynéhány plusz jelenet tényleg semmiség, CGI Yoda nagyon jól néz ki.
  Továbbra is Darth Maul adja a film hangulatát, kár, hogy alig szerepel.

 16. Megjegyezném én nem vettem meg /eddig/ a BD változatot..tehát nem ismerhettem ,de azt tudtam hogy Yoda át lett dolgozva…Én akkor se kedvelem a klonos ratzfilmet,legalábbis nem moziba valonak éreztem…Kicsit öregszem lehet,rég volt 1979 amikor beleszerettem ebbe a világba..ugyanis mi “ősstarwarsok” ekkor láthattuk…nekem túl gyerekes ,még a SW PM-nél is…

 17. Ahogy írtam a másik posztban is, én 8 évesen láttam ezt a filmet, úgyhogy nem tudok negatív szemmel nézni rá, még ha vannak is hiányosságai. Viszont még a rózsaszín ködtől elvonatkoztatva is meglepően tetszett, nem is számítottam rá, hogy ennyire le fog kötni, pedig DVD-n is többször láttam. Ilyenkor érződik az, hogy moziban tényleg mennyire más élmény filmet nézni, akármilyen otthoni lejátszód is van. Sokkal jobban beszippant, és így sokkal erősebb a hatás. (lehet, hogy ez nem mindennel van így, de mégiscsak a Star Warsról van szó)

  A filmről csak annyit, hogy igazából szerintem a Tatuinon és a Coruscanton játszódó részekkel semmi baj sincs, teljesen jók, a Naboo az, ami sokkal gyengébb. (nyilván eltekintve az olyan részektől, mint a fénykardpárbaj) Főleg ugye azért, mert maga az alapkonfliktus baromi gyenge: a Kereskedelmi Szövetség nem elég gonosz, a Naboo nem elég szerethető, és az első félóra a Naboo-ra való megérkezéssel és meneküléssel nagyon összecsapott. (meg a visszatérés se az igazi) De elolvastam most röviden, hogy milyen kritikákat kapott a film 13 éve, és azzal értek egyet, hogy a jó pillanatok háttérbe szorítják a rosszakat. Darth Maul engem annyira soha nem hozott látra, de már el is felejtettem, hogy Qui-gon milyen fasza karakter, és egyszerűen jó látni, ahogy az egész elkezdődik. Szóval, örülök, hogy elmentem rá, jó volt újra moziban látni.

  A 3D tényleg nem ér semmit, kb.csak annyit látsz, hogy nem teljesen lapos a vászon, egyáltalán nincs komoly térhatás, a “nagyjeleneteknél” sem. Ami amúgy nem feltétlenül baj, engem zavarni szokott az, hogy a 3D túlságosan elvonja a figyelmem magáról a filmről, de aki tényleg a 3D-ért megy, az csalódni fog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.