11 hozzászólás a “Lockout-poszter” bejegyzéshez

 1. A képen bazinagy “stukker”, egyébként egy FN SCAR (karabélynak valójában egész kis kompakt darab). Az amerikai hadsereg jövőbeli vállfegyvere, már ha úgy döntenek, hogy végre végleg dobják az M4-t.

  Egyébként a mozi továbbra is várós a poszter kicsit gagyi, de hát mit vár az ember egy ilyen kis kunta kinte filmtől :)

 2. Szerintem is iszonyatosan közhelyes a plakát…de remélem a film nem az lesz…NAGYON REMÉNYKEDEK…

 3. symor: ja, de még versenyben van az ACR meg a HK416 is például, vagy te már tudsz valami frissebbet?
  Az arányokat szokás szerint elcseszték, nem világos, hogy miért jobb ha röhejesen nagy fegyvereket raknak a poszterre.

 4. Symor: A különleges erőknél már használják a SCAR-H (heavy)-t, a SCAR-L-t egyelőre dobták, a tesztek most mennek, de logisztikai-kiképzési okokból leginkább a HK416 néz ki befutónak (nagyfokú hasonlóság az M4/M16 platformmal – a különbség a gázvisszavezető rendszerben rejlik), Bár sztem a SCAR jobban néz ki :P.
  Az arányokat tekintve nem cseszték el, a perspektíva van rosszul beállítva… A válltámasznál látszik, hogy ott arányos.

 5. Ropesszor, Ray, symor:
  SCAR rendszeresítve lett a SOCOM-nál, mind a H mind az L verziója. A katonaság és a tengerészgyalogság meg lerendelt egy újabb adag M4-est, tehát ott eszük ágában nincs váltani. A HK416 és az XM8 az kiesett bár mindkettő jobb eredményeket produkált mind az M4-eseknél mind a SCAR-oknál, de hát amcsik.. Eközben a ruszkik meg kijöttek a Kala-12-vel, ami a SCAR-nak felel meg kb.

  Nade hogy ne legyen off: űrbörtön, és SCAR van nála? Bár az amcsi fegyvermodernizálási tendert alapul véve el tudom képzelni, haha :D

 6. Ray Person, Ropesszor, MStipee:
  Azt is írtam, hogy ha végre(!) lecserélik. Hiszen az M4-es csak egy alapból megbízhatatlan fegyvertípus kevésbé megbízhatatlan fejlesztése. Valamilyen csere már jó 10 éve érik az amcsiknál. Persze lehet, hogy ez is olyan enyhén szólva szakmaiatlan döntés lesz, mint a Beretta győzelménél, hisz mint írtad MStipee “amcsik”.

  A film szerintem valahol a közeljövőben játszódik, valószínűleg ki is írnak valami kamu évszámot majd az elején 2025-’30 környékéről, akkorra a SCAR épphogy középkorú lesz, ha a fegyverek átlagéletkorát vesszük ez nem is annyira öreg :)

 7. mindenki: Az oké, hogy a SCAR-H-t már használják a Ranger-ök, a HK416-ot meg a CAG/SFOD-D, de ezek különleges alakulatok, több-kevesebb autonómiával fegyverválasztás terén. Szerintem symor az egész Army-ban való lecserélésre gondolt.
  Ropesszor: tényleg a perspektíva a szar..

 8. Igaz, arra gondoltam, hogy a jövőben akár a SCAR is lehet az amerikaiak új elsődleges fegyvere. A lehetőség minden esetre megvan rá :)

 9. Én a helyükben a Kel-Tec cég RFB puskáját rendszeresíteném, alighanem a legmodernebb katonai alkalmazásra is alkalmas amcsi gyártmány jelenleg.

 10. MStipee: az AR-15 platform is modern volt… Hidde el, a megbízhatóság sokkal nagyobb erény.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.