Utazás a rejtélyes szigetre (Journey 2: The Mysterious Island)

Igazi gyerekfilmet láthattunk, erre számítson mindenki aki beül rá. Már ha lesz ilyen ember, mert pénteken csúcsidőben voltunk rajta talán 7-en. Bár ebből messzemenő következtetést azért nem vonnék le, de durva volt a kihaltság egy tulajdonképpen nagyköltségvetésű 3D filmen.

Journey 2: The Mysterious Island kép elefánttal

Történet? Nem igazán van. Azért vegyük át: főszereplő srác nagy Verniánus (vagy hogy kell írni, Verne kutató, aki hisz abban, hogy igazat írt az öreg), és a nagyapjától kap egy kódolt üzenetet. Közben lázadozik otthon, mert az anyjának új férje van, aki próbál közelebb kerülni hozzá. Mi lenne nagyobb összekovácsoló erő, mint a kódolt üzenet megfejtése? Hát az, hogy a megadott koordinátákra közösen mennek! Na így kerül Rock és a kölök a rejtélyes szigetre, ami tulajdonképpen tele van arannyal, hatalmas bogarakkal, és természetesen gyorsan el kell menekülni róla.

Szóval odarepülnek. Itt ugranak be a történetben még ketten: Vanessa Hudgens mellei. Vagyis izé, Vanessa Hudgens és Luis Guzmán. Ez utóbbi csetlik-botlik, és ő hozza a humor nagy részét, de azért Rock is villant pár mosolygós dolgot, méghozzá egész jól. Ez nem meglepő, hiszen bizonyított már, de jó látni, hogy újra előhúzta a kalapból. Ennyi.

Ahhoz képest, hogy nincs történet egy mondatnál többet írtam róla. Vernéhez köze is van, meg nincs is, de azért egyértelműen merítenek a könyvéből. Ami biztos: az egésznek egy fogasztható családi kalandfilm a vége. Teljesen olyan, mint az első rész volt. Kicsit kihalt, vagyis nincs annyira erősen felépítve a világ és a díszlet, viszont színes, nem tökölnek egy helyben sokat, és jó párszor az arcodba ugrik valami, méghozzá elég szórakoztatóan. Igazából ilyesmire szerintem jó a 3D, viszont a rendes jelenetek többségéhez semmit nem ad.

Utazás a rejtélyes szigetre

Részemről valahol 6 pont környékén fut be. Egész szórakoztató, főleg ha azt nézzük, hogy a héten drámákkal tömtem magam, de azért igazából kihagyva sem vesztettem volna olyan sokat.

10 hozzászólás a “Utazás a rejtélyes szigetre (Journey 2: The Mysterious Island)” bejegyzéshez

 1. na ez egy pont olyan tipusú film,amit soha nem fogok megnézni, mert sajnálom rá még azt az egy órát is az életemből…

 2. Az elsőnél jobb volt, annál bármi jobb. A történetben meg annyi ziccert hagytak ki, hogy ha könyvből írták volna azt szívesen elolvastam volna, ha legalább 4-500 oldal :). A korosztályt kellene belőni 12-, azoknak még elmegy. Nekem a rakat logikátlanság tett be:

  SPOILER

  – ha 140 évente víz alá kerül a sziget, hogy vannak állatok
  – ha a kis állatok nagyok és a nagyok kicsik, az elefántoknak ki kellett volna pusztulniuk.

  De Rock mellizmos bemumatóján sírtam :D

 3. Aki ezt Verneánuszt kitalálta azt, az se lehet teljesen komplett. Miért nem lehetett úgy ferdíteni, hogy a Verne-mániás, Verne-fanatikus, vagy Verne-rajongó? Nem értem.

 4. “Aki ezt Verneánuszt kitalálta azt, az se lehet teljesen komplett.”

  hívő, tudor, ha szavakat keresel, de ez direkt egyszavasítva van, és ezt így szokták. mások mögé is egyeztetés után hozzá csapják az “ánus”-t

 5. Kösz a helyreigazítást, de nem a szó jelentésével volt bajom, hanem csak azzal, hogy egy gyerekfilmben szerintem nincs szükség latin nyelvleckére. Pláne egy ilyen magyarul borzasztó hülyén hangzó, erőltetett valamire.

 6. Miért lenne ez latin nyelvlecke? Akkor most már ne használjanak filmekben olyan szavakat, mint viktoriánus vagy szamaritánus? Lehet, hogy hülyén hangzik, de ettől függetlenül nem helytelen, van még jó pár ilyen szó.

 7. Egy szóval sem mondtam, hogy helytelen. Csak ebben az esetben nem tartom éppen a legszerencsésebb (kifejezésnek) jelzőnek. Ennyi a véleményem. Semmi több. Egyébként befejeztem, nincs kedvem felesleges marhaságokon vitatkozni.

 8. Meglepően jól sikerült ez a film, tetszett, pedig nem gondoltam volna, hogy fog. Igazából csak a 3D miatt ültünk be rá, azt gondoltam, hogy kapok az arcomba majd pár bogarat, de teljesen megérte eltölteni vele azt a másfél órát.

 9. éjszaka volt hozzá szerencsém(?) és megtekintettem a filmet
  az első fél óra érdekes és még poénos is volt,de azután olyan lejtmenetet vett a film h csak pislogtam
  az utolsó 20 percre meg már inkább vártam h mikor van vége,hadd jöjjön inkább a sorozat dara következő darabja

  a fő problémám az volt,h olyan a film mintha erőteljesen megszabdalta volna vki,sok helyen csak néztem h most akkor jön vmi akció vagy izgalmasabb rész,erre..sétálnak tovább

  sajnos rock sem szállított most annyi poént mint az ilyen családi filmekben elvárnám tőle
  tényleg a fő részt e téren luis guzmán
  és h a végére is eljutottam és nem nyomtam ki abban meg valószínűleg vanessa “kettőse” volt a ludas

  kár érte mert még az első úgyahogy elment,reméltem túlszárnyalja majd de inkább ugyanaz a szint maradt csak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.