26 hozzászólás a “Peter Weyland a Prometheusról” bejegyzéshez

 1. no és hallottátok a legfrissebb pletykát?
  lehet direkt nem tette ki humán papa, hogy ne menjen a találgatás. én kiírom max töröl.

  szóval.

  A PLETYKA: szó szerint idézem Scott bácsit (már ha egyáltalán tényleg mondta)

  “Amikor az első Alien-filmet és a Szárnyas fejvadász-t készítettem, úgy gondoltam, hogy a közeli jövőben a világ hatalmas cégek tulajdona lesz. Ezért szerepel a Szárnyas fejvadász-ban a Tyrell Corporation és A nyolcadik utas-ban a Wayland-Yutani nevű vállalat. Ők küldik fel a Nostromo nevű űrhajót. A Prometheus-ban lesz egy vállalkozó cégtulajdonos, akit Guy Pearce játszik, és úgy hívják: Peter Wayland. Ennyi a kapcsolat a két film között, és semmi több. A Prometheus új film, új világ, és új ötletekkel van tele. Meg persze: új szörnyekkel is.”

  érdekes. ha igaz az info akkor felfedte a kapcsolatot az alien és a prometheus közt. meglátjuk.

 2. A trailerben is szerepel az Alienben látható idegen űrhajó és legalábbis utalás a space jockey(k)ra, így nem hiszem, hogy egyedül a Wayland neve lenne a kapocs. Szerintem megy a ködösítés ezerrel.

 3. alienekben aza baj h kurvasokat lehúztak már róluk és én speciel nem szeretném h mégjobban kilegyenek csontozva. elég annyi h megemlítik őket h miért, mik, kik, hol alkották/találták őket.

 4. Nem tudom, de most senki ne vegye magára:

  Szóval igazából nagyon röhögök azon, hogy nagyon-nagyon sokan azt várja h kik >>készítették<< az Alineket stb. Azt viszont kb senik nem feltételezi, hogy Ajóisten egy rútul átmulatott éjszaka után teremtette őket, hogy szívassa velük az emberiséget és, hogy Predatorok életének végre értelmet adjon?! :D Konszolidáltabban, kb senki nem feltételezi, hogy az amúgy nem szén alapú létforma esetleg valamilyen evolúció okán lett olyan amilyen. Nézetem szerint hihetetlen nagy dramturgiai melléfogás lenne, mivel az utolsó misztikumot is lerántaná a karakterről így gyakorlatilag megölné az előző 4 Alien filmet, aminek pont az a lényege,hogy nem tudjuk honnan, nem tudjuk, hogy miként de jönnek ezek a dögök és akármit csinálunk nekünk végünk, kivéve ha nem vagyunk Ellen Ripley hadnagy. (lásd hasonlóan komoly hiba: Star Wars- megmagyarázzák az erőt holmi midigoliránokkal holott a nagy csillagközi és technikailag fejlett társadalomban volt egyfajta mágia, misztikum vagy nevezzétek ahogy akarjátok...) Az egy dolog, hogy a Space Jockey-k is találkoztak velük, de ugye az első Alien filmből tudjuk, ott is ráfaragás volt a vége.

 5. meneghwo szívemből szóltál! Szerintem sem kell mindent megmagyarázni. Kiherélnék az Alien filmeket vele. Amúgy, sosem gondoltam, hogy mesterséges életforma lenne, az valahogy nem illik a “képbe”.
  Akárhogy is lesz, naaaagyon várjuk!!!! :D

 6. hát nagyon nem örülnék, ha nem a space jockey-k kukázták volna őket valahol össze az űr kietlen sivatagában. bár most arról megy a szó, hogy SJ-k a maguk vidámságára teremtettek mindenféle jószágokat, köztük minket is. aztán mi meg rájuk találunk. meg az általuk kitalált lényekre is.

 7. meneghwo: kb minden eddigi aliennel foglalkozó filmben az volt a fő szöveg, hogy ez egy fegyver, méghozzá a tökéletes fegyver, és hogy “létre lett hozva”.

  Szóval, ha ezek után nekem egy újabb film már azt akarná beadni, hogy nem, ez tényleg evolúció, akkor nagyon csalódott lennék.

 8. Én meg akkor lennék csalódott, ha nem lenne jó ez a film.
  Mindegy, hogy milyen sztorit találtak ki hozzá, csak működjön!
  Megmagyarázni meg tényleg nem kell mindent, és én nem bánnám, ha tényleg nem lenne benne egy db alien sem, mármint olyan alien, ami az eddigi filmekben volt. Más lény jöhet, de azok az alienek már tényleg lerágott csont.
  Aprítson most valami más.

 9. Zirowe: engedd meg h helyesbítselek.
  A Korporáciák a filmekben és könyvekben vagy begyűjtötték vagy klónozták a xenomorfokat, semmiképp sem készítették.

  Tanulmányozták őket, megpróbálták szaporítani, királynő nélkül sikertelenül persze.

  Magyarul: legfeljebb lemásolták de semmiképp sem készítették őket az emberek. A Space Jockey-k szemszögéből meg majd a film fogja fellebbenteni a fátylat.

  Az emberek csak a fegyvert látják benne,és azt hiszik magukról h felsőbbrendűek a xenóknál, és mindig erre kúrnak rá mert irányíthatatlanok, és intelligensebbek mint gondolnák.

 10. Nekem csak egy kérdésem lenne. Hátha valaki, aki jobban jártas a témában, tud rá választ. Most akkor ezek szerint Peter Weyland, Charles B. Weyland apja/rokona? Külföldi fórumokon olvasgattam erről, de mindenki mást mond.

 11. a készítők valszin ugy gondolhatták h legalább egy teljesen más történetet is el lehet helyezni az Alien filmekből megismert univerzumban, a space jockey szál erre alkalmas is, idővel meg ugy érezték sikerült szerezni hozzá egy megfelelő sztorit is, az univerzumba tartozás meg nyilván jár olyan dolgokkal mint a weyland név is, de xenomorphokat mutagatniuk már egyáltalán nem szükséges (bár jó volna) így szerintem sokan huzni fogják a szájukat ha jó lesz a film ha nem, vagy nem?

 12. Jimnastique:

  Én úgy tekintek erre a filmre h Ridley Scott rendezte akit szeretek mint rendezőt és Sci-fit is tud csinálni. Nekem ennyi elég. Tudom h rossz dolgokhoz nem adná a nevét így ha csak érintőlegesen kapcsolódik, az sem baj.

  Inzume

  Hát szerintem a két említett karakter között minimum 150 év különbség van, így részemről édes mindegy h milyen vérségi kötelék van köztük. De úgy tűnik hogy a Weyland Corporation még mindig családi kézben van legalábbis többségi tulajdonosok :D

 13. nem kell mindent megmagyarázni… eh? az emberi természethez hozzá tartozik a kíváncsiság és az, hogy mindenre választ keresünk. számomra és még jópár embernek elfogadhatatlan ha valamire nincs megoldás. pl.: régen a vallással magyaráztak mindent ma már a tudomány az alapja mindennek
  és ezért nem szeretem ha egy filmben ködösítenek homályosítanak a történettel kapcsolatban. jó valamikor jól jön ki h a végére a rendező ott hagyja a döntést a kezünkben (Eredet, A Ravasz az Agy és két füstölgő puskacső stb.), de ennél a filmnél engem kifejezetten bosszantana, ha nem derülne fény a részletekre és nem lenne kidolgozva a történet minden egyes mozzanata.

 14. Szerintem is kár találgatni, hogy mi fog történni a filmben. Majd meglátjuk.

  Ha az Én ötleteimet akarjátok olvasni akkor rajta:

  1. ALIEN filmek: Ebben a 4 részben kiderül, hogy léteznek, hogy rohadt egy dögök és hogy a vállalatnak, amit az első részben nem neveznek a nevén (csak a másodikban) nagyon kell, mint fegyver. Ripley jól végigviszi a négy részt a hátán, plusz egy-két információ csemegét kapunk. Például, hogy az LV426-on találkoznak abban az idősíkban először a dögökkel. Azt is tudjuk, hogy a vállalat neve Weylend – Yutani. A 2. és 3. részben pedig találkozunk Bishop-al.

  2. Predator filmek: Ebből kiderül, hogy léteznek. 2. részből, hogy elég régóta ismernek minket. Plusz, hogy valakik itt is nagyon meg akarják szerezni a technológiát.

  3. AVP filmek: A kettő közti kapocs. Vérengzés stb.Predatorok teremtették az ALIEN-eket, mint tökéletes vadat a tökéletes vadásznak. Megismerjük a “fiatal” Weylend vállalat fejét Bishop Weylend-et. (ALIEN filmekben az android) Plusz amikor az első rész végén átadják egy nagyon gazdag nőnek a zsákmányolt fegyvert választ kapunk a Weylend – Yutani vállalat egyesülésére ugyanis az illetőt Mrs. Yutani-nak szólítják.

  4. Prometheus: Szerintem egy teljesen új történet a mindenséget irányító nagy vállalat kialakulásával, akik minden eltussolnak és megvesznek. :)

 15. meneghwo
  Szerintem nem herélnék ki az Alien filmeket, nagyon jó kerek sztori lenne ha azért készülnének az Alienek a Space Jeckey-k által, mert elloptunk tőlük valamit (majd most a Prometheus legénysége). Szerintem zseniális.

 16. Jó ötlet alapban ez a video, csak szar a kivitelezés. Egyrészt a TED lényege, és alapkoncepciója, hogy viszonylag kis térben adnak elő a nagy nevek is. Ez az aréna inkább nevetségessé teszi az egészet. A Pearce szerintem túl játsza a karaktert. Az ok, hogy nagyképű és öntelt, de ez olyan volt mint valami választási beszéd.

 17. Elárulom a titkot:
  Az Aleienek nem azért készültek mer elloptunk egy rendkívül fejlett fajtól bizonyos mennyiségű tudást.
  Az Alienek azért készültek mert a Jockeyk Istent játszva különböző “galaktikus rendszereket” felügyelnek és kedvük szerint alakíják a bolygók bioszféráit.
  Újrainstallálják azt oly módon h “tiszta, gyönyörűséges de agresszív” gyilkos bogár társadalmú létformát telepítenek előtte ami természetes módon “exterminál”.
  Csakhát ha sokat játszanak a tűzzel őket is megsüti egyszer..

  David Giler és Walter Hill-t kell tanulmányozni nem találgatni.

  Örülök h segíthettem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.