Milyen nap van ma?

Sajnálom, de nagyon sok spam érkezik a régi bejegyzésekhez, amiket az akismet sem fog meg, így kénytelen voltam bekapcsolni valami humán ellenőrzést. A robotok harcában a spammerek nyertek pillanatnyilag.

Amúgy nem is értem, hogy mi értelme ezeknek a kommenteknek amiket tegnap este óta kaptam spamkén. Semmi link nincs benne, és a szöveg sem reklámozó hanem random faszság valami fórumból másolva, hogy értelmes legyen. Lehet, hogy a névhez köthető weboldal linkre gyúrnának, na de az itt nincs, szóval.. áh, idegesítő. Na ennyit a szolgálati közleményekről, folytassuk a rendes műsort.

human
írta
2012. 02. 29. 14:15
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Milyen nap van ma?” bejegyzéshez

  1. Ugyanez történt január vége fele a mi blogunkkal is, magasabb nézettségű szintén, és random jöttek a postjaim alá nyelvvizsga-tanítást megköszönni stb (úgy, hogy amúgy játékról blogolunk)
    Aztán rá egy hétre már jöttek fake fbook-profillal linkek nélkül értelmetlen betűleütéseket küldve komment gyanánt.

  2. jelenleg közel 7000 spamet távolítottunk el akismet-tel karöltve, de ez a két roham előtt 100 alatt volt, iszonyat munka volt manuálisan eltüntetni őket, főleg ha egyikünk se volt a szerkesztők közül netközelben pár óráig (munka stb, de főleg éjszaka). Remélhetőleg beválik majd neked ez a biztonsági kérdés :)

  3. Ha nem tevedek freeblogos motorral szalad az oldal, tehat valaki talan egyreszt tanitja a botot erre a platformra, masreszt pedig lehet majd holnap vagy napok mulva pingeli a comment linkeket, hogy megvannak-e…tehat probalhat kommentelni linkkel is. tobb otletem nincs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.