Peeta dumál

A könyvet már olvasottaknak itt egy újabb jelenet a Hunger Gamesből (ez is spoileres, hiszen a film majdnem felénél van), amiben Peeta interjúját láthatjuk.

18 hozzászólás a “Peeta dumál” bejegyzéshez

 1. Amúgy arról mi a véleményetek, hogy lányoknak való könyvnek/filmnek van kikiáltva a trilógia? (Nézegettem képeket a promókörutakról, és ott is szinte csak ilyen 14-15 éves lányok ugrálnak.)
  Én kevesebb, mint egy hét alatt bedaráltam a könyveket, és egyáltalán nem ezt éreztem a végén. Vagy lehet csak velem van a baj? (LOL)

 2. Hát nem tudom, de én eddig még csak az én korosztályom körében (23) láttam ide-oda kiírogatva, hogy várják. És nem csak lányok. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a könyvet sem olvasták a fiatalabb ismerőseim.
  De ezen most meg is lepődtem. Nem kimondottan lányos a téma attól függetlenül, hogy egy lány szemszögéből van, és ő áll a középpontban. Ha egy “helyes fiúka” lenne a főhős akkor meg azért ugrálnának, meg pisilnék össze magukat nagy izgalmukban. :D
  De engem nem érdekel én akkor is nagyon várom máááár! :D

 3. Bazsi: azért Katniss sok nyavalygása és őrlődése a két pasi között simán elmegy a tinik körében, mint emészthető téma, a gyilkolásra pedig csak mint körítés gondolnak. :)

  A srácról meg egy fiatal Viggo Mortensen jutott hirtelen eszembe.

 4. Júj, már nagyon várom!! :))
  Reagálva arra, hogy ez lányoknak van kikiáltva: Én ezt nem érzékelem. Tény hogy a rajongó tábor “hangosabb” részét lányok alkotják, mint szerintem az esetek többségében, de attól még rengeteg fiú rajongója van. Magam is egy fiú unszolására kezdtem el olvasni.

  Nem tudja valaki, hogy vajon itthon lesz éjféli vetítés?

 5. Köszi mindenkinek a választ, kezdek megnyugodni. :))
  Éjféli vetítés pedig tuti, hogy lesz (azt hiszem csak Budapesten), valahol olvastam is róla de részleteket nem tudok sajna.

 6. Nyilván nem tudom objektíven nézni a dolgot, mert én magam is lány vagyok, de elmúltam már 20, és mikor a könyveket olvastam egyáltalán nem egy tinisztori jött le belőle. Annál azért picivel többről szól, mint hogy Katniss-nek választania kell két srác közül.
  Az viszont már eszembe jutott, hogy mi van, ha – bár a könyv nem erről szól – mégiscsak ezt a 14-15 éves korosztályt célozták meg, hiszen könnyen befolyásolhatók, a szüleik pedig megveszik a bögrét/párnát/pólót stb-t. Az mondjuk biztos, hogy ők a leghangosabbak, (én is láttam pár interjút és kb. még meg sem szólaltak szegény srácok, de már halláskárosodást szenvedhettek. :D) de én úgy veszem észre, hogy nem Twilight szinten van az érdeklődés, és elmegy egy “idősebb” mondjuk 20-as éveikben járó korosztály, akiknek mást fog jelenteni a történet.
  De mindentől függetlenül nagyon várom már, a trailerek alapján nem tűnik úgy, mintha lebutították volna a sztorit. :)

  Az éjféli vetítésről én sem tudok sokmindent, viszont valahol a premiernek márc. 22-t olvastam, és ha jól tudom a premier 23-án van, szóval akár a 22. éjféli vetítést is jelenthet.

 7. A célközönségről is volt valami hír nemrég, ahol azt mondták, hogy nem akarják a fiatal korosztályt elveszíteni a magas korhatárral (amit a könyv a sok-sok vérrel bőven indokolna), 14-es lett a korhatár azt hiszem, szóval én azért tartok tőle, hogy kicsit puhábbra veszik az egészet.

 8. Egem ha nem is zavart, de éreztem olvasás közben, hogy nem nekem írták ezt (35 éves férfi…). Sok benne a logikátlanság (alapvető: hol is vannak a kamerák?), sokszor tevődik a hangsúly véleményem szerint ilyen szituásióban lényegtelen dolgokra (pl. szőrtelenítés? Stylist?) de mint a Battle Royale emészthetőbb verziója teljesen jó a cucc, és tényleg jól film alapanyag.

 9. politoxikomán: én a kamerás helyzetet úgy képzeltem el (26éves férfi:) ), hogy vagy felhőszint felett a légpárnások erős optikai zoomos kamerákkal vannak felszerelve, és azok közvetítenek, vagy az erőtér egyben egy közvetítőközeg, és így meg van oldva a “láthatatlan” kamera kérdés.

  Bár az állatoknak álcázott kamera se rossz. :)

 10. A Truman show-ban a fű alatt is kamera volt kb, szerintem itt hasonlóan kell elképzelni.

 11. Sajnos engem is behuztatok a csobe az elozetesekkel.
  Meghalgattam a konyveket :P. Szerintem ez egy Twilight vampirok nelkul. Teljesen tini lanyoknak.
  soft spoiler warning —————————————
  Egy lanyrol szol aki nem tud donteni 2 fiu kozott. Az elso kony kozepen mar vartam,hogy midkor delrul ki hogy az egyik vamipr a masik verfakas. 50%ban szegeny lany erzelmeit boncolgatja, aki elegge bekattan neha. Mondjuk van ra oka. De ez akkor is tini lanyoknak valo tema.

 12. Tényleg lányos kicsit a könyv, de ez szerintem a filmben nem fog átjönni. A bemutatók alapján nem lesz kihegyezve a szerelmi vívódásra, mert egyrészt a történet nem/nemcsak erről szól, másrészt (lehet, hogy SPOLIER) Katniss egyik fiút sem akarja igazán.
  A trilógia többi részében, és főleg a végére pedig teljesen el is tolódik a történet más irányba.
  Ezeket a jeleneteket unom már, egyben szeretném inkább megnézni a filmet, moziban. :)

 13. Olvasás előtt anno, amikor az online könyváruházak kínálatát böngésztem, akkor a trilógiánál mindenhol ajánlották mellé a twilightot meg a többi szutykot.
  Szerintem ez teljesen téves.

  SPOILER könyvekre

  Gondoljunk csak bele: a harmadik részre már elég durva mészárlás folyik. A podok is nagyon durvák a fővárosban de a végén a kapitólium épülete előtti “tűzvész” azért egyáltalán nem lányos.
  Amúgy a 14-es korhatárral szerintem nem lehet majd eléggé éreztetni, hogy milyen durva és kegyetlen az aréna.

  (25+ male)

 14. 26 férfi (vagymifene, szemigszám: na jó az nem kell:))

  Szóval szerintem az első könyvben annyira nem hangsúlyos még a szerelmi szál. Plusz egyetértek Spykes-al, miszerint a filmben nincs szükség ennek kihangsúlyozására, és valószínűleg jobban a háttérben marad, mint a könyv esetében, ahol ugye végig a főszereplő tini gondolatait olvastuk, így (sajnos) mindenről az ő egyéni véleményét kaptuk meg. És így persze, hogy kikerülhetetlen, állandóan ott lappang a Twilightnál egyébként egy fokkal azért jobban megvalósított “szerelmi háromszög” is.
  Lányos (mérsékelten) a könyv meg ifjúsági regény, de a történet miatt szerintem lehet ebből egy nagyon jó filmtrilógiát készíteni, aminek a premierjein majd biztos ott csápolnak a tinik, de remélhetőleg ez lesz az egyetlen közös pont a Twilight filmekkel. Más kérdés, hog ez mennyire sikerült nekik…hát, ez majd kiderül.

 15. Ez a Hunger Games egyszerű ellopása Koushun Takami “Battle Royale” című novellájának és Kinji Fukasaku azonos című filmjének. Takami helyében tuti perelnék, a rendező szegény már nem tud :( Ha ilyen problémáitok vannak, hogy nem megy át a kellően borongós hangulat, akkor Battle Royale-ra fel, lássátok meg milyen mikor tvájlájtosítanak egy remek japán alkotást. A filmben az egyik főszereplő Takeshi Kitano. Igen, az a Takeshi, aki A Szamurájt (Zatoichi), a Bábokat és a Tűzvirágokat is jegyzi többek között, mint rendező. Erről a Suzanne Collins-ról meg nem formálnék véleményt, eddig csak szép szavakat írtam…

 16. Szerintem pedig ha már mindenképpen erőltetni kell az alkonyattal való egylapon emlegetést abban IS eltér, hogy noha itt is jelen van az unalomig bejáratott szerelmi háromszög, mégsem központi hangsúllyal a könyv 80%-át kitéve, a történet alapvázát meg aztán főleg nem képezi.

 17. Ha már a tinilányok szemszögét nézzük, én magamat tinilánynak vallom, de akkor sem érzek olthatatlan vágyat, hogy megvegyek majd minden vackot, amire rányomják majd Katniss fejét, és őrült módon a premieren csápoljak. Nem hiszem, hogy akkora marketingfogás sikeredik majd ebből a sorozatból, mint a Twilightból. Egyszerűen nem olyan gyermeteg a történet, van más mondanivalója is, minthogy “szeretlek Edward mert csillogsz és az szexi”
  Egyébként egyetértek Mátéval, a Battle Royal koppintás szinte már fáj, aki látta, vagy olvasta a Battle Royalt, az érezni fog egy tátongó űrt a Hunger Games-nél, mert a brutális vérontás mindkettőben ott van, de a Hunger Games-ből hiányozni fog a besorolás miatt :/

 18. Hát igen a Battle Royale eredeti, egyszeri és megismételhetetlen! :D Persze a BR film hagy némi kívánnivalót maga után. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.