Blockbuster hónap régen

Mammut épp a régi Cinemákkal csinál valamit, onnan érkezett ez a kép. Először arra gondoltam, hogy mindenki fedezze fel magának, de mindegy, legyen: feliratos, feliratos, feliratos. Ez volt a jó része, a rossz: Gladiátor így is valami 2 hét késéssel, Scream 3 több hónap. Amúgy elnézve 2000 májusát odakinn, hát nem sok maradandó film ment Amerikában sem. Sokan leszólják a tavalyi évet, de úgy tűnik érdemtelenül. Na jó, azért Road Trip és Virgin Suicides elég jó 2000 májusából, a Gladiátor pedig remek mozis élmény volt egyszer.

Ha rákattintasz akkor nagyobb.

human
írta
2012. 03. 14. 16:55
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Blockbuster hónap régen” bejegyzéshez

  1. Felfedeztem egy hibát. A Bérgyilkos a szomszédom szinkronizált volt, itt pedig feliratosnak írják. :)

  2. Most aztán elkapott a nosztalgia. 1996-tól (pontosan az októberi szám volt az első) rendszeres vásárlója voltam a Cinema-nak egészen a 2009-es megszűnéséig. És emellett persze szintén vettem a VOX-ot meg a nem túl hosszúéletű TotalFilm-et is (az azt hiszem valamikor 2000 vége felé szűnt meg.
    Hát igen, egy-egy hónapban néha nem sokkal több bemutató volt, mint most egy-egy héten :)
    Akkoriban még elég sokat koptattam a szombathelyi Savaria mozi termeinek székeit. Ezek közül egyébként csak a “Gladiátor”-t láttam moziban, azt hiszem a premiernapon vagy annak a másnapján. Épp’ hétvégi “eltávon” voltam (mert annyira öreg vagyok, hogy még katona is voltam :P)és akkor néztük meg az akkori párommal. És a mai trenddel ellentétben feliratos volt film és persze hatalmas élmény, a mai napig nagy kedvenc :)

  3. wildguy: ja, nekem is szinkronosnak rémlik a moziban, de mintha az később lett volna, nem?

  4. Nem mindig voltak pontosak az infók a filmekről, ha jól emlékszem. Azt hiszem azért, mert lapzártakor még nem mindig tudták pontosan, hogy szinkronos vagy feliratos lesz-e egyik másik film. És ilyenkor valószínű azt írták be, ahogy nekik a sajtvetítésen leadták, ami többször volt inkább feliratos.
    De volt, hogy fordítva is “tévedtek”, itt valószínű fals infót kaphattak, vagy időközben máshogy döntött a forgalmazó. Ha jól emlékszem a “Hetedik” szinkronosnak volt feltüntve, de tuti hogy feliratosan ment. És persze sok ilyen volt még.

  5. az tuti, hogy a hulla, hó, telizsák, a sikoly 3, és a pitch black is feliratosan mentek, én úgy láttam őket anno

  6. Ajj a jó kis Cinema magazinok. Emlékszem, hogy milyen jó is volt a szürke Independence Day borító.

    Ezek közül egyet sem láttam moziban anno, külföldön voltam azidőtájt és marhára nem volt időm moziba járni, csak később pótoltam őket VHS-en.

    (Jut eszembe ma este előkeresem a Sikoly filmeket VHS-en és bezúzom :) Hiába számomra a blue ray csak gyermeki játék, de soha nem éri utól a VHS-t :D

    Nem lenne rossz ilyeneket régi oldalak stb.. még felnyomni, már csak a jó emlékek miatt sem :) (Nekem pl régi tv újságaim vannak kilószámra a nyolcvanas évek végéről meg a kilencvenes elejéről (akkoriban gyűjtöttem őket), néha nézegetem őket :)

  7. Dobtam is fel egy scan-t az 1991 március 16-i tv újságból, hogy mit nézhettünk 16-án a tv-ben 21 éve, illetve a 16(szombat)-tól kezdődő héten milyen filmeket adtak az műholdas adók.

    Valamint 1991 májusi gyereknapi adásnap egy kis nézettségi áttekintéssel.. Tövismadarak 6.000.000 (!!!!!!)-os nézettség :D

    http://kepfeltoltes.hu/120314/1991marc16221_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/120314/1991marc16222_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/120314/1991marc1622_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/120314/tj02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  8. Hulla, hó – mekkora film, évekkel később láttam HBO-n.

    Tök alsó – mindennapi RTL Klubos szemetünket add meg nekünk. Belegondolni, hogy az akkor még moziban…és nézték…

    Gladiátor – West End, felirat, jó volt, szép volt. Akkor még szívesen jártam abba a moziba, de nem is nagyon volt más akkora méretű multiplex.

    Bérgyilkos a szomszédom – azt a rohadt, 12 éves film és még nem láttam.

    Lé meg a Lola – HBO, nyilván. tetszett.

    Pitch Black – HBO, felirattal, ment VHS-re. 2000-ben kezdtem önálló életet, egyedül egy mini albérletben, hehe. akkoriban hobbim volt gyűjteni a feliratos filmeket, egész szép kis gyűjtemény összejött. azóta hol lehetnek…

  9. Mammut!
    Szerintem kezdettől fogva szinkronos volt. Nagyon reklámozták, úgyhogy hamar meg akartam nézni, és meg is néztem hamar. Azért, mert már akkor is imádtam Bruce Willist, mint minden hozzám hasonló egészséges 13 éves fiú. :)

  10. kameraman:

    hála&köszönet! :)
    Nem akarod ezen TV-újságokat beszkennelni és pdf formájában közkinccsé tenni…? /gondolom van jobb dolgod is, de hátha :)/
    Anno én is gyűjtöttem őket, igaz inkább csak a 90′-es évek közepe/vége 00′-es eleje volt meg, de sajnos azóta eltűntek. :S

  11. Pitch black :) Nekem az volt a mozis élményem akkor…
    (jó, a radiátor + lé meg a lola is emlékezetes…)
    tök alsót később pótoltam tékából :)

  12. Ice21

    Köszi, szívesen… Hát nekiállni kellene igazából, meg hely sincs ahol közzétehetném. Én is gondolkoztam már a digitalizáláson, néhány már kicsit gyűrött (ahogy a szkenneken is látszik)

    Mondjuk úgy nem zárom ki a lehetőségét, hogy teszek fel valamikor, csak nem tudom, hogy hova…

  13. kameraman:

    Szép munka, csak így tovább! :)
    /mondjuk az a 29mb 126 lett, de ez a legkevesebb./

    Még csinálj pár ilyet, és küldd el a linkeket egy kísérőlevél társaságában különböző retro-rajongó oldalaknak (van egy pár), biztos nagyon szívesen szentelnének neki egy posztot.

  14. Szerintem ha már csak egyetlen egy Gladiátor szintű valami lett volna tavaly (és más semmi), a kutya se szólná le 2011-et. :)

  15. A Cinemát régen mi is rendszeresen vettük, de aztán túl drága lett a minőséghez képest, már nem voltak olyan, akár kegyetlenül őszinték a beszámolóik egy-egy film kapcsán, mint korábban, úgyhogy szépen abbahagytuk a vásárlást valamikor 2000 évek elején. Ma meg már az internet korában egy újság már nem annyira jelentős egy olyan műfajban, ahol hétről hétre, vagy akár napról napra változhatnak az infók! Nosztalgiának mindenesetre jó.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.