A Prometheus teljes trailere: BESZABEHU

Ez már nem teaser, ez már nem viral, ez a kőkemény 2 perc ami felpörgeti a népeket. Eszméletlenül megvágva, brutáljó zenével, a nagy dolgok kicsikkel kezdődnek. Ááááá, nagy város. Scott megcsinálja?

human
írta
2012. 03. 18. 03:03
megjelenés
178
hozzászolás


178 hozzászólás a “A Prometheus teljes trailere: BESZABEHU” bejegyzéshez

 1. Emberek kövezzetek meg de akkor sem értem. Szeretem az Alien filmeket és minden bizonnyal ezt is meglesem majd a moziban. De amit nem értek az az,hogy miért mondja mindenki erre és a beharangozó trailer-re,hogy “húúú de jó lesz!” meg húúú de üt!”, illetve,hogy “ez hatalmas!” De az ég szerelmére: MI? Én ebből az egészből nem veszek ki semmit.
  Elszáll egy űrhajó, mozog pár jármű és pár szkafanderes emberke bukdácsol ide-oda. Nem akarom lefikázni a filmet mivel még nem láttam de az a trailer akkor sem kelt bennem olyan érzéseket,hogy “Hűűű aztaaaaa….dekomoooooly….wááááá”

  :/

 2. Valaki remélem a filmet látva megüzeni Lucas “mesternek”, hogy húzzon el a moziba és nézze meg hogyan kell rendes előzményfilmet csinálni :D

  Mert úgy tűnik Scott lesz az első, akinek tényleg sikerül!

 3. Prothean

  Nem fog senki megkövezni téged emiatt :)
  Aki elég trailert látott már az nagyjából be tudja lőni hogy maga a film milyen lesz a saját ízlésvilága számára.
  Az hogy ilyen pörgős trailert össze tudtak vágni anélkül hogy teljesen lelőnék vele a történetet az mindenképpen jó jel.

  Meg a tény hogy Lindelof írta, Ridley Scott rendezi, baromi erős szereplőgárdát szedtek össze és láthatóan a látványvilág megteremtése is nagyon igényesre sikerült. Meg a tudat hogy eredetileg sima Alien előzményfilmnek indult, de aztán átalakult a film önálló történetté az alien univerzumán belül. Gondolom ez azért történt így mert íráskor ennyire tele voltak kreatív ötletekkel.

  Csupa olyan dolog amik magasra növelik az elvárásokat, és a trailer erre csak mégjobban ráerősít.

 4. Na végre. Egész jó trailer, bár lehetett volna még jobb, miután már elég régóta húzták az agyunkat a teaserekkel. Viszont egyre biztosabb, hogy a színészi alakítás fog engem érdekelni a filmben, mert a sztori egyre inkább AVP-s, aztán meg várom a kellemes meglepetést.

 5. Várós, várós! Konkrétan libabőrös lettem a végére. Idris Elbára nagyon kíváncsi leszek. Attól függetlenül, hogy Alien előzményként megállja-e a helyét, ilyen kaliberű scifikből kellene több. Valamiért hanyagolva van ez a műfaj.

 6. nekem azért tetszik már most, nagyon, mert a témája abszolút a kedvencem, a képi világa baromira tetszik és Scott azt válaszolta az egyik kérdésre, hogy olyan rémisztő lesz a film, amire szinte már nem is büszke. már most vannak benne olyan képek, hogy kiráz a hideg tőlük. én nem tudom, mikor láttam utoljára ilyen jó trailert.

 7. “Inkább meg sem nézem, mert már eldöntöttem, hogy a filmet meg fogom. :)”

  akkor miért írsz ide???

  elég durva a trailer. Remélem a film is nagyon király lesz. Nagyon várós.

 8. A kép világ hihetetlen jó,a hangulat is tetszik,de valahogy mégse fogott meg.Scott(ok) filmjei(ez áll mindkettőre) nem nagyon okoztak még csalódást a saját kategóriájukban.

 9. Szerintem ez baromi spoileres volt.
  Mondjuk nálam nem számít, addigra úgy is elfelejtem :D Amúgy így kell az érdeklődésemet “ehh” szintről, “MOST AKAROM” szintre emelni.

  2012. A scifik éve!

 10. Azt a brutál k*rva élet, várom mint a messiást!

  Scott lehet az első aki egy életképes rendes sztori mankójának használja a kor CGI látványtechnikáját, mert ez eddig se Cameronnak, se Baynek se stb.-nek nem sikerült a közelmúltban.

 11. Sajnos ez nekem nem jött át. Sci-fi meg minden, de ez NEM Alien, sem Aliens. Egyszerűen megöli számomra a modern technológia -(valaki itt hivatkozott arra, hogy Alienben lepukkant bányászhajó crt-vel, nos Aliensben high tech katona ship crt-vel), meg ahogy nézem ennek sok köze nem lesz az élienekhez, futkosás, meg CGI, de hangulat az sehol így a trailer alapján.

  Ez a trailer egy AVP 3-nak felel meg inkább, mint egy kifejtős, lassú, sci-fi – horror Aliennek, vagy akciódús Aliensnek.

  Csalódás így eddig, mert azt hittem, hogy lesz egy jó elézményfilm, szpészdzsokikkal meg mindennel, ehelyett egy ismeretlen színészekkel telizsúfolt CGI AVP-t láttam a trailerben.

  Tippem a filmre, hogy az utolsó vágásnál lesz benne csak alien, amikor kijön a dzsokéből és ennyi.

  Nem fostam le a bokámat tőle.

  Ja azt tudja valaki, hogy Pussy Gay 13, vagy Retard lesz-e?

 12. Ebben NEM lesznek alienek. Aki még mindig ezen rágódik, nézzen inkább disney filmeket. Vagy csak olvasson utána.
  Tény, hogy a közepe felé van egykét kocka, amin mintha alien volna a háttérben, de tekintve, hogy Giger cuccait használták a díszletekhez is, így akármi, amit használtak, hasonlíthat az alienre.

  Mindezektől eltekintve ez a trailer szerintem elég alaposan lefedi az epic fogalmát, minden tekintetben. Zene, képi világ (úristen, felháborító, hogy 2012-ben mernek használni CGI-t, most mi lesz???), történet.
  Aki meg fanyalogni akar, az fog is.

 13. kameraman: szerintem nem hangulatos, hanem kurvára gáz lenne, ha kijönnének 2012-ben egy crt-s, villogó ledes, pittyegős díszlettel.

 14. hangulatos és kissé spoileres, bár azt a plusszt még én se érzem annyira; de miért gondolom azt hogy kevés lesz benne a space jockey?!

 15. Eddig nagyon vártam, most ez kicsit csökkent, a Daniken féle volt az őseinknek kapcsolata a földönkívüliekkel sztori miatt.

 16. Várós, de inkább Scott neve miatt, trailer alapján nem tűnik “erősebbnek” mint egy Event horizont, Pandorum. + nagy pont nálam, hogy tényleg semmit nem lehet tudni még a sztoriról, meg is fog “bukni” a film.

 17. “ehelyett egy ismeretlen színészekkel telizsúfolt”

  Ez azért elég viccesen hangzik. Szóval amiben nem a Brad Pitt, a Johnny Depp, vagy éppen a Will Smith a főszereplő, akkor ott már ismeretlen színészek vannak.

  Noomi Rapace:
  A tetovált lány, Sherlock Holmes: Árnyjáték

  Michael Fassbender:
  X-Men: Az elsők, 300, Becstelen brigantyk

  Charlize Theron:
  Az út, Hancock, Aeon Flux

  Tényleg marha jó lenne, ha minden filmben ugyan az a 2-3 színész játszaná a főszerepet. :D

  Amúgy szerintem is nagyon üt a trailer. Annak meg csak örülhetünk, hogy továbbra sem mutattak túl sokat, csak pont annyit, hogy felkeltsék az ember figyelmét. Legtöbb ajánló elmeséli a teljes filmet másfél percben. Itt inkább csak utalgatásokat kaptunk.

 18. Félreértés ne essék, bízom a rendezőben és az Alien univerzum adta lehetőségekben és nagyon várom már a filmet.
  Viszont ez a trailer is megerősíti bennem azt az érzést, hogy ennek a filmnek a történetvezetése valószínűleg sajnos rendkívül kiszámítható, klisékkel teletűzdelt, megdöbbentő fordulatoktól mentes katyvasz lesz. Semmi olyan nincs ebben a trailerben, amit ne láttunk volna már ezernyi más b kategóriás sci-fiben. (Persze a megvalósításról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni ennél a filmnél.)
  Kissé unalmas már ez az “ősi földönkívüli civilizációk megjelentek a Földön és a nyomukba eredünk hogy felkutassuk őket és megértsük a földi élet eredetét és az emberiség szerepét a nagy kirakósjátékban…” vonal.

  De még egyszer hangsúlyozom, nagyon várom már a filmet és minden bizalmam a rendezőben, de a sztorit illetően nem fogja megváltani a világot sajnos ez sem…

 19. amikor vége lett a Lostnak, megfogadtam, hogy semmit nem nézek meg, amihez annak a két hülyének (cuse-lindelof) köze lenne. ezt máris buktam, viszont simán el tudom képzelni, hogy Lindelof Scott szárnyai alatt valami tökéletest hozott össze.

  talán túlzás, de mivel szerintem is elég spoileres a trailer, már arra gondolok, hogy ez csak egy trükk és a lényeget egyáltalán nem mutatták meg. arra számítok, hogy sokan az állunkat keresgéljük majd a moziban.

  aztán ki tudja. de reménykedni lehet. :)

 20. zobor-nak

  De ha a váratlan fordulatokat ellőnék a trailer-ben, akkor szerinted a filmben mennyire lenne váratlan?

  Az a jó ajánló, ami még csak nem is utalgat a megdöbbentő fordulatra. Egy trailer-nek csak a hangulatot kell megteremtenie, nem pedig elmesélnie a filmet.

 21. Nem a trailerből hiányolom a váratlan fordulatokat, maga az alapkoncepció határolja be sajnos az írók lehetőségét, de nem akarok spoilerezni. Egyszerűen egy ilyen alapkoncepción nem tudsz akkorát csavarni, amitől jéggé dermednének a tömegek a moziban.
  De ha Scottnak mégis sikerül, személyes istenemként fogom bálványozni életem végéig!

 22. Noomi Rapace eddig nem sokat mutatott a kötelező meztelenkedésen (meg fakanálon) kívül

  Charlize Theron na neeee ezt a libát színészszámba lehet venni?

  Michael Fassbender túl sok színészi tehetség bele sem szorult.

  Az eredeti Alien filmben sem mainstream szereplők voltak, de azért igazi színészek. Azért Tom Skerritt, John Hurt, Ian Holm, Yaphet Kotto, Sigourney Weaver milyen névsor már? Egyenként is aláznák a fenti hármat, nemhogy együtt.

  Miért lenne az gáz, hogy valaki hűségesen nyúl az eredeti koncepcióhoz? Nem feltétlenül bukás az, ha valami rendesen meg van csinálva. Egy alien előzményfilm igenis crt, pittyegő, plasztik űrhajó legyen, ne egy high-tech hülyeség. Alien egy deka CGI nélkül is kultusz, ezt a filmet ezzel akarják eladni, gondolom lesz dugás (theron és rapace minek lennének ott másért?), meg némi futkosás.

  Amúgy ha nem lesz benne egy deka alien sem, akkor a bemutató után a szóbeszéd miatt úgyis bukik. Sci-fi nem nagyon hasít a jegypénztáraknál. Vér, terror, sötét hangulat, lassúság és alienek kellettek volna, nem ez az emberiség jövője, mókolok a dns-el, jajj de csini vagyok a feszülős ürruhában hülyeség.

 23. zobor:
  Igen, sanszos, hogy a sztori kiszámítható lesz, mert részeiben láthattunk már innen-onnan hasonlót, DE ettől még a film lehet nagyon jó.
  Sokszor volt már olyan, hogy a történetben semmi újat nem mutat valami, de összességében mégis jó a végeredmény.
  Nagyon újat kitalálni már amúgy sem nagyon lehet.
  Egy-két csavar azért még lehet benne.

 24. Kedves lányok és fiúk!

  Érdemes megnézni a szóban forgó alkotás szereplő és alkotógárdáját ezen az oldalon “http://www.imdb.com/title/tt1446714/fullcredits#cast”.

  Nézzétek meg ezt a sok fantasztikus, tehetséges embert, akik azért munkálkodnak, hogy – ugyan bizonyosan nem kevés bevétel reményében, de – júniusban beültessenek minket a moziba és elkápráztassanak.

  Érdemes megnézni ezt a korai filmelőzetest “http://www.youtube.com/watch?v=LjLamj-b0I8&feature=related”. Na ebben is aztán van mászkálás, rohangálás, parányi űrlény-részletek, akkoriban idegennek számító képi megjelenítés, irtózatos hangok és zene és a szereplők. Ja és ezzel a bemutatott filmmel a fenti bekezdésben taglalt embercsoportot mozgató kulcsfigura kultuszt alkotott mellesleg.

  Szerintetek érdemes ilyen múltú embernek bizalmat szavazni és örülnünk kellene, hogy ismét van miért moziba ülnünk?

  Kezdjünk el gondolkodni, nézzük meg az előzetest és üljünk be a moziba, ez a mi szórakoztatásunkért van.

  Sziasztok!

 25. kameraman, fogadjunk, hogy nem lesz igazad. :)

  lassú lesz és hangulatos és lesz vér és terror, meg sötét hangulat. nem is értem, hogy miért nem látod.

  nem értem, komolyan nem értem, miért kell neked a harminc éves látványvilág ahhoz, hogy jó legyen a film. amott is leírtam, akkor az volt a modern. most meg ez. mégiscsak egy scifiről van szó, basszus. hogy várhatod, hogy csak azért, hogy kiköpött Alien legyen (ami nem is akar lenni, egyáltalán) majd szalagos számítógépeket használnak majd? szörnyű hülyén festene. csak gondolj bele.

  a színészekkel meg szerintem mellélősz, nem is kicsit. Theron – Monster? Fassbender – Shame? csak így hirtelen. ne már.

 26. SPOILER

  Nagyon jól össze van vágva, de várok valami igen nagy fordulatot a filmtől, nem csak annyit, hogy elmennek kutatni, találnak vmi barlangrendszert, amiről kiderül h egy űrhajó, aztán vmit el “lopnak”, majd aktiválódik az űrhajó, ami felszállás közben lezuhan a jockey mellkasából kitörő alien miatt v valami ilyesmi….remélem nem csak ennyi lesz a film!!!

 27. kameraman:
  Úúúristen, felejtsétek már el, hogy ebben a filmben Atari feelinget kellett volna csináljanak azért mert ez előzmény film!
  Fogjátok már fel, hogy az első Alienben is high-tech cuccok vannak, csak annak a készítésekor 1979-et írtak, most 2012. van. Máshogy tudták csak elképzelni az ilyen cuccokat, mint manapság. Tudod a technika fejlődött 79 óta, még ha filmen ez elég furcsának tűnik is előzmény révén.

 28. Cooper de hát pont ez a lényeg. Gondolj bele, hogy végig akarod nézni, kezded az előzménnyel érintőképernyő, csillogás-villogás, majd utána Alien, teremnyi mother komputer villogó gombok stb.. Elég bután fog kinézni.

  Ebből látszik, hogy Scott nem vette komolyan a projektet. Mert semennyibe nem telt volna megfelelő díszletet építeni, hogy illeszkedjen a következő részekhez.

  Pontosan ahogy írod. Ez egy film, nem a jelenlegi technikai fejlettséget kellene bemutatnia, hanem szervesen kapcsolódni a 79-es látványvilághoz, ami ezt fogja követni.

  Én nem tudom ilyen sekélyesen szemlélni a filmeket, számomra az ilyen komoly eltérések megölik a hangulatot.

 29. Engem a hangulat a Sunshine-ra emlékeztet, bár maga a film jóval monumentálisabbnak ígérkezik.

 30. kameraman:
  “Noomi Rapace eddig nem sokat mutatott a kötelező meztelenkedésen (meg fakanálon) kívül

  Charlize Theron na neeee ezt a libát színészszámba lehet venni?

  Michael Fassbender túl sok színészi tehetség bele sem szorult.”

  :D

  Rapace-t egy kevesen, akik talán egy csöppet is járatosak a szakmában kicsit másképp ítélik meg. A tetovált lányban szerintem nem kicsit ott volt a szeren, de rám sem muszáj persze ebben hallgatnod…

  Theron, hát őt minimum a Rém óta azért picit illik komolyan venni, már ha láttad egyáltalán tőle azt a filmet, mert ha igen az után szarozni, ahhoz azért “akarat” kell.

  Fassbender, na igen, szerintem is egy totál kripli az ürge, főleg az Éhség több, mint 10 perces egyhuzamban felvett dialógja és az egész filmben betöltött jelenléte után. Totál tehetségtelen.
  Remélem értékeled, hogy próbálkozom az eszeddel gondolkodni :)

  Egyébként három ilyen színészt fikázni, mint írtam, ahhoz izmosnak kell lenni :D

  Idris Elbát kihagytad, elmondhatnád, hogy ő is milyen rossz színész!
  Kérlek, ó orákulum oszd tovább így az észt, bizonyítsd bölcsességed!

 31. A kommentáradat nagyjából 1999-et idézi Star Wars-ostul. (az mondjuk tényleg szar volt, de perspektívába helyezve maga a sztori jól működött a nagy képben)

  Látni akarom, ahogy dróton tángatják az idegent, és Junoszty CRT kijelzőt akarok a pilótafülkébe. – hát erre ott az Alien. “Beszabehu”, az bizony már több mint 30 éves film. Akkor még C64 sem volt.

  B-kategóriásnak tűnik a sztori. – Mert az Alien mi volt? “Feloson” az idegen az űrhajóra és megöl mindenkit. Ezt porba alázza bármilyen ’50-es évek beli zs-kategóriás sci-fi. Ettől még mindig az Alien a világ egyik legjobb sci-fije.

  Egy szó mint száz, trailer-ből véleményt alkotni a végső filmről legalább annyira optimista hozzáállás mint vigyorral masírozni a szavazófülkébe.

 32. Azta mindenit. Nagyon hangulatos előzetes. Ez alapján tényleg olyan lesz, mint az Alien. Megtalálos, kutatgatós, bajba kerülős, megoldós. ÉS ez jó. Remélem nem lőttek el túl sok mindent, mert érdekes sztorinak ígérkezik.

  1:57-nél azt ordítja valaki, hogy cut it off (állítsd le?), vagy azt, hogy cut it out (vágd ki)?

  kameraman
  Az nem baj, ha nem tetszik az előzetes, azzal viszont, ha ezeket a színészeket ismeretlennek nevezed, azzal csak magad teszed röhejessé. Nézzél több filmet ember. Ez a gárda nem ismeretlen színészek csapata, hanem egy istenverte sztárparádé, napjaink jó pár tehetséges színészével.
  Az ismeretségükre meg nem ellenérv, hogy szerinted tehetségtelenek, mert vagy nem ismered őket, akkor meg honnan tudod? Vagy csak simán magadnak mondasz ellent, akkor meg megint ott vagyunk, hogy magadat járatod le.

 33. Rapace sehol sem lenne a dugása nélkül (3 év múlva a kutya nem fog emlékezni a tetovált lány amcsi verziójára), Theron mindig is egy liba marad, egyszer jutott neki valami, de ő is csak a testéből élt eddig meg olyan filmekben Aeon Flux, Négyen résen, Az asztronauta és sorolhatnánk.

  Fassbender kommerszeket nyomott eddig, nem hiszem, hogy komoly szerep a felkapott 300, vagy x-men.. több bukása volt eddig mint sikere.

  Amúgy 2:06-nál nem éppen ezek a szerencsétlenek ütköznek a dzsokék űrhajójába és miattuk zuhan le?

 34. Az ne zavarjon, hogy Rapace a svéd verzióban játszott, de továbbra is tök meggyőző érveket hozol.

 35. A filmet eddig is az év legjobbjának tartottam és ezen trailer után is annak tartom.
  Még jó, h nem lesznek benne Alienek, mert rohadtul lejárt már, ideje újítani. A sztori abból, amit én tudok róla, nagyon fordulatos lesz. (A trailer nemigazán árult el belőle semmit amúgy szerintem) A kivitelezés 100%-os. Még Geiger egyik régi festményét is felfedeztem benne.

 36. kameraman-nak
  Az első kommentedben még az zavart, hogy ismeretlen színészek, most meg már az hogy rossz színészek. A kettőt azért ne keverjük össze. Ismeretlen az aki eddig csak nulla költségvetésű tv-s filmekben szerepelt. Rossz pedig az, aki rosszul játssza a megformált karaktert. Ha azt írtad volna, hogy nem csíped őket, akkor nem is reagálok rá, mert olyan véleményt alkotsz róluk, amilyet csak akarsz. Na de hogy ismeretlenek, az azért erős túlzás.

  “3 év múlva a kutya nem fog emlékezni a tetovált lány amcsi verziójára”

  LOL

  zobor-nak
  “maga az alapkoncepció határolja be sajnos az írók lehetőségét”
  “Egyszerűen egy ilyen alapkoncepción nem tudsz akkorát csavarni, amitől jéggé dermednének a tömegek a moziban”

  Hát azért ebben a felállásban szerintem bőven van lehetőség, csak tudni kell kiaknázni őket.

 37. E.D.I.
  agyd ő már olvasta a forgató könyvet minimum, tudja milyen csavar ok leszenekbenne

 38. Hát ez nagyon város emberek. :)
  Kameraman, így van, ez tök sz*r film lesz, meg se nézd.

 39. kameraman:

  Tehát –
  Ad 1. Rapace-ről ezek szerint azt sem tudod miben játszott :)

  Ad 2. Theron tényleg bevállalt karrierje elején pár meztelen jelenetet (hálásak is lehetünk neki ezért férfiszemmel) és voltak sikertelen filmjei is, ettől viszont még nem egészen érdektelen színésznő.
  Segítek mit nézz meg tőle, mielőtt ilyen hülyeségeket beszélsz: A rém, Az út, Pszichoszingli

  Ad 3. Fassbendertől összesen két filmet láttál ezek szerint, egész eddigi karrierje két legsikeresebb kommersz filmjét. Olyanok, mint az Éhség, Akvárium, Jane Eyre, hovatovább a Shame eddig nem nagyon tűntek fel vele kapcsolatban (?), amelyek már valódi kvalitásairól szólnak. Gratulálok!

 40. Nekem nagyon adta ez a trailer, de már az előzők is.
  Szerintem Scott papa eddig úgy néz ki tud egy olyan hangulatot varázsolni mint azt anno az Aliennel tette.
  És bevallhatjuk őszintén hogy a Prometheus az Alien fanoknak készűlt azoknak akiket érdekelt a Space Jockey rejtély, no meg akik egy jó scifit akarnak látni nem teletűzdelve mindenféle koppintott erőltetett lényekkel. Számomra a 79-es filmből is a Space Jockeys jelenetek voltak a legjobbak. Remélem azért Scott bácsi most is lógni hagy egy két kérdést a levegőbe!

  Ha a film ki csak egy kicsit is ki tudja váltani azt az érzést mint ez a jelenet akkor nem fogok csalódni: http://www.youtube.com/watch?v=n_VnoLyrfdY

 41. kameraman: “Rapace sehol sem lenne a dugása nélkül (3 év múlva a kutya nem fog emlékezni a tetovált lány amcsi verziójára)” -Freddie Mercury ultra high angle facepalm!

  Amúgy szerintem elmehetnél tanulmányozni a technológiát egy bányásztelepre, utána meg egy jól megfizetett katonai kutatócsoporthoz, ha már kötözködni akarunk. Egy x éves bányászhajót nem cserélnek le ha kijön azújájped957, egy kutatóhajót jó, hogy upgradeelnek.

 42. bakker, nem kellett volna megnéznem. Lehet, hogy a sztorit magát nem lőtte le, de nagyon sok apró részletet igen, és ez máris nem olyan jó, mint 0 tudással beülni rá

 43. Már rég láttam igényes horror filmet, hát még sci-fiben:) Remélem Scott tényleg megcsinálja, csak aztán nehogy csalódás legyen a vége. Egyébként nem értem miért vártok nagy csavart a filmtől, ez egy túlélő sci-fi horror lesz, egy idegen bolygón idegenekkel, a bonyolult történet csak tönkre tenné.

 44. E.D.I.:

  Ezért bízok én is Ridley apánkban, hogy kihozza belőle a maximumot és egy újabb filmtörténeti klasszikussal leszünk gazdagabbak. De ha mégsem sikerül neki, akkor is egy nagyon jó filmet fogunk kapni tőle, ebben 100%-ig biztos vagyok, csak éppen nem úgy tekintünk majd vissza 10-20 év múlva rá, mint mérföldkő a filmművészetben. (Szerintem anno az Alien és a Blade Runner is ilyenek voltak, bár utóbbinak évekre volt szüksége ahhoz, hogy igazi kultuszfilmmé válhasson.)

 45. úgy látszik a space jockey-t tényleg emberszabású lénynek akarják bemutatni: 01.59, 02.03
  valaki más szerint?

 46. “Charlize Theron na neeee ezt a libát színészszámba lehet venni?”

  Bár minden scifiben hozzá hasonló gyönyörű, Oscar díjas libák gágognának.

 47. symor

  IMDB: Sex & Nudity

  There will be two cuts of the movie PG-13 and R submitted to the studio but most likely they will put the pg-13 in theaters and release the R as Ridley Scott’s Directors Cut on video (though nothing has been confirmed as of yet).

  An almost naked woman is shown doing push-ups.

  A close sexual relationship between two crew members is heavily implied. Afterwards, they are depicting awakening together in the same room, half clothed.

  Szerited itt ki fog meztelenkedni? :D Ez a nő csak erre jó. Akadémiai díjjal meg ne jöjjön senki, aki komolyan veszi a filmes témát nem tartja mérvadónak.

  ha meg moziba pg13-ban megy, akkor szex lesz, de vér, belek nem.

 48. Ehh amikor elengedik a lézerszkennert (piros gömböket 1:18-nál) és az végigfut a folyósókon, majd áttölti a beszkennelt térképet a központba (1:26)!!!!
  Na nekem az ilyen ki szarságoktól lesz egy egy scifi film igazán _tudomámnyos_ – fantasztikus.

 49. előbb a kommentekbe olvastam bele, és mivel többnyire dícsérték, sőt még a spoilerest is olvastam, nem néztem meg a trailert, legyen meglepi a moziban. Inceptiont is úgy néztem, hogy kb semmit se tudtam a filmről, és sokkal jobb volt.

 50. Ha valaki még mindig parázik a túl modern technológiai cuccokon a filmben, annak javaslom szálljon fel egy trolira pesten, nézze meg a “pilótafülkét”, vagy egy vidéki fuvaros ifáját, majd ugorjon el mondjuk a CERN-be.
  Vagy, ha az Aliens-ből indulunk ki, akkor mondjuk a magyar hadsereg bármilyen cuccát vessük egybe a NASA kutatólaborjaival.

  Nagyon város, bízom benne, hogy a sztori ütni fog :)

 51. sci-fi rajongó vagyok (PKD szinten!) és én már alig várom hogy végre láthassak egy ilyen jó kis izig vérig sci-fi-t még akkor is ha csak igazam lett abban hogy az úrhajó sokkal sokkal modernebb mint az eredeti filmben még akkor is ha az ‘csak’ egy nyersanyagszállító ‘gagyi’ volt…. sőt moziba is simán megnézem!!!!

 52. !!!SPOILER!!!

  Én ahogy nézem, a Földön egy régészeti lelet alapján találnak adatokat arra, hogy léteznek a “nagy emberek” (0:42-nél anglia észeki részét jelöli a térképen), és egy expedíciót küldenek oda.
  Aztán odaérve jön a szokásos Weyland-os lépés mindenáron megszerezni a technológiát. De persze valami közbejön, ahogy szokott.
  Na innentől már én sem fogok semmit megnézni ezzel kapcsolatban, de valami kib@szottul várom hogy megnézhessem.

 53. Ez a második legjobban várt film.Mindegyik színészt kedvelem,és szerintem nagyon tehetségesek is,ezt már bebizonyították.Főleg Charlize.

  Kameraman:nem muszáj kommentelni ha nem érdekel.

 54. nos, azért tényleg erősen izzadság szagú a marketing iroda küzdelme :) vajon mitől vannak beszarva a producerek? kissé otromba már ez a kampány. (az nem kérdés, hogy nagyon várom a filmet)

 55. zobor:
  “Kissé unalmas már ez az “ősi földönkívüli civilizációk megjelentek a Földön és a nyomukba eredünk hogy felkutassuk őket és megértsük a földi élet eredetét és az emberiség szerepét a nagy kirakósjátékban…” vonal”

  Akkor légyszi sorold a filmeket amik erről szóltak! Én nem ismerek egyet sem és szeirntem nagyon izgalmas a téma, hogy egy másik faj teremtett bennünket.

  SZerintem egyébként lesz némi köze az Alienhez, utalások biztosan lesznek, hiszen láthattuk a Space Jockey-kat a trailerben, meg ugyanolyan űrhajót. A megvalósíáts kifogástalan és nagyon jó, hogy igazából a bonyodalom oka nem lepleződik le a trailerben, nem látunk totálban mutatott idegeneket, stb. Olyan a trailer, hogy sokat mutat, de mégsem mutat igazán semmit a történetből. De ha lesz még újabb azt már nem nézem meg.

 56. Lenny: ” igazából a bonyodalom oka nem lepleződik le a trailerben, nem látunk totálban mutatott idegeneket, stb. ”

  Gondolj a mitológiai Prometheus sztorira, és mindjárt edódik a bonyodalom szál, de épp ez benne a várós, hogy miképp valósítják meg majd…

 57. Valaki tud esetleg linket a másik trailerhez? Most olvasom, hogy a tegnap esti stream alatt aki felhívott egy számot az kapott egy sms-t amiben egy B trailerhez volt link ahol David 8 jelenik meg.

 58. Sulo: nézd meg a filmbuzi főoldalt. Tada.wav, a prometheus viral poszt, az volt a telefonszám végén.

 59. Sokan azért aggódnak, hogy nem lesz hű de váratlan fordulat. Na és?
  Párezer filmet láttam, de a nagy fordulatok számát vagy nem kiszámítható filmet két kezemen meg tudom számolni (és ebben a hihetetlen eredeti Eredet nincs benne).
  Mégis.. Rengeteg film tud szórakoztatni és élvezem őket hiába nincs benne nagy fordulat, hiába kiszámítható vagy sejthető eősen a cselekménysorozat, ill. végkifejlet.
  Hogy van ez? Jah, felismertem már több évtizede, hogy minnél több filmet látok, minnél több könyvet olvasok annál kevesebb fordulatot fognak tartalmazni számomra? Ez nem a nyolcadik csoda, ez természetes.
  Így működik az élet, a megtapasztalás.
  Ahogy öregszem/öregszünk úgy lesz egyre kevesebb, de attól még adhatja ugyanazt, de legalább megközelítő élményt.
  A lényeg számomra az, hogyan van tálalva, hogyan van összerakva a történet. Fenn tudja-e tartani az érdeklődésemet audiovizuális (ha fimről besézlünk), történeti szempontból egyszerre vagy akár külön-külön.
  Hibakereső funkcióim kikapcsolásával beülök a moziba és igyekszem élvezni a filmet. Ha előbbiekből semmit nem tud teljesíteni, akkor vagyok szomorú. Ez a film valamelyiket az elvárásaimból teljesíteni fogja, de véleményem szerint mindet megadja majd. Az biztos, hogy szórakozni fogok az alatt a 2 óra alatt.

 60. Köszi, akkor az már megvolt. :)

  Nekem ez a xeno meg inkább az anyakirálynőnek tűnik.

 61. Llew: Én cut it off-nak értem, de az akár azt is jelentheti, hogy “vágd le”, nem? Ha meg azt kiáltja, hogy “cut it out”, az meg jelentheti, hogy “hagyd abba”, de én mégis az “off” ra szavazok.

 62. Én azért még mindig reménykedem, hogy hátha csak egy jó PR fogásnak szánták a kihagyott xenomorph-okat, és a film közepén azért csak beszállnak a buliba rendesen a kis kedvenceim.
  Hiányoznak.

 63. ÁÁÁÁÁ, nagyon jó az atmoszféra! Lehet én is rágyújtok…. :D Remélem, ha csajjal megyek a moziba a nyakamba ugrik, vagy én az övébe! :D :D

  !!!SPOILER!!!

  Nem kell sok ész ahhoz, hogy mi lesz a vége-előzmény fimként…. 8.utasban nem tudtak róluk… De, azt gondolom nem is ez a lényeg.

 64. Először az volt, hogy Alien előzményfilm. Aztán, hogy nem lesz benne “Alien”. A kérdezz felelekben sem volt egyértelmű válasz, hiszen náluk minden füldönkívüli alien, a space jockey is. Xenomorphról szó nem volt. Elnézve a trailert nem is feltétlen hiányolom belőle, szerintem így maga nemében is érdekes lesz. Csak elég sokan írták, hogy de “alien” film ellenére bukás lesz, hogy nincs benne alien meg ilyesmik. Vagy jó marketingfogásként hallgatnak róla, vagy tényleg nem lesz, de én egyértelmű utalást még nem láttam arra nézve, hogy xenomorph lenne benne, de még az sem, hogy prequel. Vagy lemaradtam valamiről? :)

 65. Ez enyhén szólva jó anyag. 2009es Star Trek után az első jó scifi? Scott és Lindelof nálam elég jó alapozás, de a színészek is a jobbak közül vannak.

  Valamilyen szinten gáz hogy modernebbek az eszközök, mint az eddigi filmekben, meg is lehetne ezt oldani, de nem 30 évvel később. Az eredeti filmben is arra törekedtek hogy elénk tárjanak egy lehetséges jövőbeli technológiát, és itt is ezt csinálják. Engem személy szerint nem zavar, főleg annak fényében hogy a díszleteket nagyon eltalálták.

 66. human:
  ezeket melyik moziban szoktad megnezni? angolul csak a mom parkban mutatjak? gondolom az imax 3d ilyenkor total eselytelen, hogy angolul legyen.

 67. itt sokan azt hiszik, mert látták az alien filmeket tudják mi lesz, de még a trailerből egyértelmű elemeket sem fogták fel!

  ki mondta, hogy space jockey jó arc?

 68. Én inkább nem nézem meg, de a kommentek mennyiségéből és a topik címéből ítélve kötelező lesz moziban megnézni.

 69. A tegnapi Teaser-ben szerintem volt egy “Alien”, mármint a szokásos fajta, 0:40-nél valami nekicsapódik az ajtónak, amikor a csaj bekacsint.
  Szerintem az az lehet, bár ki tudja.
  Persze tagadják, hogy lesz benne, de egy cameo-ra beugorhat! :D

 70. “Lenny 2012. 03. 18. 13:52
  Akkor légyszi sorold a filmeket amik erről szóltak! Én nem ismerek egyet sem és szeirntem nagyon izgalmas a téma, hogy egy másik faj teremtett bennünket.”

  Most kapásból a 2001, StarGate, Alien vs Predator mind arról szól, hogy legalább is a civilizáció elindításában szerepük volt.

 71. a trailer nekem az új Batman film trailerének szintjét hozza, a trailer készítés már külön műfaj. :)

 72. 2:03-nál Space Jockey beszáll abba az izébe, amiben megtalálják később Dallasék.
  ui: Azok akik fanyalognak, hogy itt milyen modern a hajó a Nostromoéval szemben. A Nostromo egy teherszállító hajó volt, ez nem. Nyilván a MÁV tehervonatai sincsenek Inter City minőséggel ellátva. :)

 73. SPOILER FÉLESÉG
  2:11-nél pedig éppen tör ki az Alien a Space Jockey mellkasából. Szép estét :)

 74. “Nostromo egy teherszállító hajó volt”

  majdnem. egy olyan teherszállító volt, ami az űrutazás alatt finomította is a szállított nyersanyagot, de kb. nincs relevanciája. :)

 75. Nem tudom, mit vagytok oda, maga a trailer egy egyszerű trailer, semmi “beszabehu”-t nem látni benne.
  A film meg vagy jó lesz, vagy nem.
  (Egy trailer alapján ezt NEM lehet eldönteni.)

 76. “2:11-nél pedig éppen tör ki az Alien a Space Jockey mellkasából.”

  Micsoda? Szerintem meg beszíjazza magát a vezérlőjébe..

 77. “Alfie” valamit félrenéztél :) nem tör ott ki belőle semmi, hanem a rucija illeszkedik rá a pilótára (sztem!)

 78. Ha csak egy “szimpla” sci-fi volna mindenféle előkörítés vagy kapcsolat nélkül, azt mondanám ez alapján a trailer alapján, hogy kib@szottul várom (a bugyuta Däniken-féle emberiség eredettörténet ellenére).

  De azt, hogy tudvalevő, hogy az Alien univerzumban fog játszódik, ám mégsem lesznek benne xenok én továbbra sem tudom lenyelni. Kb. mint egy Jurassic Park előzményfilm dinoszauruszok nélkül… Ott lenne az InGen társaság, új karakterek, új izgalmak, csak éppen nuku dinoszaurusz.

  Jó, jó, persze biztos érdekesek lesznek a bepipult Space Jockey-k, de ez így nekem soványka vigasz, ha már így fel lett hergelve a nép az elmúlt években, hogy új Alien-film jön.

  Azt meg pont leszarom, hogy a xenok Scott szerint Disney-látványosságokká váltak az elmúlt pár évtizedben (köszönhetően az AvP-filmeknek), attól még ugyanúgy lehetne jó alien-filmet csinálni.

  Persze ha tényleg úgy lesz vége a Prometheusnak, hogy lezuhan a Space Jockey-k egy hajója az LV-426-on, és kipattan a xeno-lárva a pilótából akkor mindent visszaszívok a premier után. :)

 79. Jófélének tűnik, ütős trailer, de majd a film után nyilatkozok, hogy beszabehu vagy nem. :)

  Mostanában egész sok filmre fogok bemenni a moziba, ilyen is rég volt már. :)

 80. Facehugger-Miért néztem totál be, ha te is csak a saját véleményedet írtad le? :D (Ha Ridley Scott vagy anonim profillal aki tud is magyarul, akkor bocsánatodért esedezem…jah és az Amerikai Gengszter tetszett :P)

 81. Nagyon remélem, hogy tényleg egy igazi sci-fi és minőségi film lesz. Az ajánlója tetszett.

 82. Na nekem az Angol trailer viszont már tetszett!

  Amúgy az LV-425 ennél nem komorabb bolygó egy kicsit?
  Az első két részben sötét volt és viharos erejű szél tombolt. Mondjuk én sokat nem tudok erről a bolygóról.

 83. “Az első két részben sötét volt és viharos erejű szél tombolt.”

  nem nagyon lehet összehasonlítani, az első részben lakhatatlan, a másodikban terraformálás alatt áll, már belélegezhető a levegője.

 84. ha jól emlékszem két előzmény film lesz, szóval szerintem nem centire ott fog befejeződni.

  vagy elrepül ez az űrhajó a semmibe és lezuhan máshol :)

 85. Senki sem mondta hogy ez ugyanaz a bolygó. Humannál a pont, lehet ugyanaz a naprendszer és majd máshol esik le az az űrhajó…

  Egyébként meg nekem tök mindegy hogy végül mennyi köze lesz az Alienhez, ez így ebben a formában amit a trailer mutat, mindneképpen az évtized egyik kiemelkedő filmjének ígérkezik. Remélem fel tud nőni a szerepéhez ;)

 86. az angol trailer kicsit egyértelműbb… de az tény, hogy ha meglepit akarnak, akkor azt nem fogják egy trailerben elsütni. önmagában való a film, vagy egy újabb ciklus első darabja?

 87. “két előzmény film lesz”

  akkor elég sanszos, hogy ennek a vége nem a nyolcadik utas eleje lesz. :)

 88. ÓÓÓÓÓÓ már alig várom. Nekem nagyon hajazott az első Alien filmre. Abban is csak a végén láttuk igazán mi elől kell futni, mégis végig majd behugyoztam rajta. És a zene, meg a hangok…..pelenkával megyek moziba. :)

 89. Na végre! Nagyon ütött ez az előzetes, és jó sok komment van! :D Szerintem nem volt azért olyan sok spoiler benne, de a végét úgyis ki lehet következtetni, persze nem teljesen részletesen, úgy olvastam sokaknak ezért problémája van a váratlan fordulatokkal, de ugye azok nem feltétlen a végén csattannak. Én már nagyon várom ezt a filmet, már az első trailer óta, már abban látni lehetett, hogy ott vannak azért a tipikus formák, például a gépjárművek, azok nagyon ott vannak, és hasonlítanak a régebbi filmekben látottakra.
  vargatommal pedig teljesen egyetértek, függetlenül attól, hogy mennyire kapcsolódik majd a többihez, a trailer és a képanyagok azt súgják, hogy végre látni fogunk egy ütős, király sci-fit, és ez a lényeg! Nagyon várjuk!

 90. Nagyon-nagyon várom. Apropó: csodás filmtörvényünk értelmében ugye erre is hónapokat kell majd várni, mire bekerül itthon a mozikba? remélem nem

  (ja és egy apróság: miért írja mindenki azt, hogy “város”? talán “várós”, nem? bocs, ha esetleg tudatlan vagyok és ez egy újabb netszleng lenne..:))

 91. Város ( Filmbuzis alap szleng?!:P )
  Ütött ez rendesen. Mivel eddig is vártam, ezzel nekem betettek 1000L.
  Én eddig a storyról vajmi keveset sejtettem, de most nem álltam meg a letöltöm aztán megnézem kockáról kockára metódust. Lehet el..ztam magamnak az élményt, de lehet nem. Valamit sejtet, de szerintem így is lesz még min agyalni a bemutatóig. Mivel erősen spoileres lehetne, inkább nem fejtegetném a verzióimat, kikockázott képeken levő (lehető) dolgokat.
  Annyi szent, ez a trailer eddig a legjobb az ideiek közül, meg az is, hogy a film előlépett a listám első helyére.
  Instant get.

 92. elektronik, szerintem olvasd el az eredeti forgatókönyv alapján készült regényt, amit Alan Dean Foster írt, és magyarul is megjelent. Ezen kívül tanulmányozd Hans Rudi Giger festményeit, különösképp az Alien filmhez készült munkáit tartalmazó albumot. Ezzel nagyjából ki is merült a hardcore könyvek sora – minden egyéb már abba a kategóriába tartozik, ami miatt Ridley Scott jogosan mondhatja, hogy bazári látványosság lett az Alienből.
  Ha ez nem rettent el, és szeretnél mindenfélét, amiben alienek szerepelnek, a lista szinte végtelen: megszámlálhatatlan képregény és regény készült a xenomorfok főszereplésével, közülük elég sok elérhető magyarul is, vagy eredeti kiadásban pesti könyves- és képregényboltokban. Legtöbbjük értékelhetetlen mocsok, de félelmetesen sok ember tekinti legendának őket :) Nagyjából semmi másra nem jók, mint hogy darabonként rombolják le a mítoszt, amit az első film jelentett.

 93. Hát ez űber brutál állat volt. A végére kegyetlenül felpörög, hihetetlen. VÁRÓS :D

 94. Scott maga buktatja meg a filmet, a net teli van azzal, hogy nem lesz Xeno a filmben, ezzel gyakorlatilag “sima sci-fi”-vé degradálja a történetet, a sci-fi-k meg általában buknak a pénztáraknál, főleg így, hogy az élien rajongók nagy részét – aki sekélyesebben csak az élienek miatt néz egy élien filmet -(bárgyú ember) – el is vesztette, a bemutató messze még, sok a negatív hang, kb 400-500 milliót kellene termelnie, hogy bejöjjön nyereségesre, hát egy sima sci-fi alien nélkül, ami pg13-al, tehát komolyabb brutalitás nélkül kerül moziba nem tudom, hogy kitermeli-e. Lásd a nagy hírveréssel beharangozott John Carter bukása.

 95. az “előzményben jobb a technika, mint a sztoriban utána következő, 35 évvel korábban készült filmben” problémára létezik értelmes válasz: a prometheus kutatóhajó, ezért hipermodernül felszerelt. a nostromonak “csak” az anyag/árumozgatás a célja, tehát a hajtóműveken és a navigációs rendszeren kívül technikailag bőven lehet low-cost a hajó többi része.

 96. Mondjuk ez így nem állja meg a helyét, mert az Aliensben – ami 57 évvel utána van a high-tech orvosi labor is csak lendkerekes játékautó a prometheushoz képest.

  De ahogy gondolkozik az ember egyre több lehetséges plot hole üti fel a fejét, amelyek kihagyása/magyarázata bizony okozhat majd fejfáját.

  Alienben tudnak a space jockey-ról. Ez tény,hiszen Ash-t benyomják a régi tiszt helyére, megfelelő parancsokkal ellátva. Kérdés,h ogy a Prometheus mennyi idővel az Alien előtt játszódik, és mi lesz a WY hozzáállása a dologhoz…Miért küldik a Nostromót az LV 426-ra stb… mit rádióznak a cégnek a Prometheusról… A trailerben egértelműen lezuhan a gonosz space jockey űrhajó, kérdés, hogy az LV 426-on e. Ha igen, mert minden jel erre utal eddig, akkor miért nem harcoló alakulatokat küldenek speciális felszereléssel, vagy éppen Dallas-ék voltak a legközelebb? Mert akkor közvetlen folytatásról beszélhetünk, ha meg nem közvetlen, akkor nem érthető, hogy miért a Nostromo….

  A másik nagy kérdés, hogy mennyiben változtatja meg a zsoké megismerése az eredeti filmhez való viszonyt. Örök tény, hogy ha a gonosz arcot kap, már nem annyira gonosz. Van egy misztikum, néhány villanás, ami 30 évig egy pluszt adott az egyik legjobb sci-fi-hez. Tényleg meg kell tudni a space jockey rejtélyét? Ezek szerint igen, de most félő, hogy mi lesz belőle. Ahogy az SW, úgy itt is belefuthatunk egy szájbarágós midiklorian históriába.

 97. A sok spoilerezőnek:

  Milyen spoiler, könyörgöm, ez csak egy trailer! SEMMIT sem lehet leszűrni belőle, mert a kép ugrál, mint az epilepsziateszt, az érdekesebb képeket pedig olyan szögben látjuk, hogy ne tudjunk messzemenő következtetéseket levonni. Épp ezért jó: mert csak sejtet.

  Várom a filmet, szerintem biztosan jó lesz.

 98. kameraman,

  “Scott maga buktatja meg a filmet, a net teli van azzal, hogy nem lesz Xeno a filmben”

  azzal is tele van az internet, hogy Gandalf meleg, Abraham Lincoln meg vámpírvadász… és? van bármi jelentősége?

  “ezzel gyakorlatilag “sima sci-fi”-vé degradálja a történetet, a sci-fi-k meg általában buknak a pénztáraknál”

  szerintem ez továbbra is horror, olyan környezetben (elképzelt jövő), aminek megalkotása a tudományos-fantasztikum eszközeivel lehetséges. a sci-fik meg nem buknak, van olyan ami bukik, van olyan ami nem, pont mint minden más műfaj esetében, nem a műfaj dönt, hanem a kivitelezés, a forgatókönyv stb.

  ” el is vesztette, a bemutató messze még, sok a negatív hang”

  mit vesztett el, miről tetszik hadoválni? :) igen, a bemutató messze még. így a buta jóslatokat meg károgást kicsit vissza kellene venni. egyébként ez maga a trollkodás: tényként kezelsz elég megalapozatlan véleményeket, bukásról beszélsz egy olyan film kapcsán, aminek láttad két trailerét… közben a szereplőket, meg azok más szerepeit ócsárolod, amihez jogod ugyan van, csak nem világos, hogy mi predesztinál rá?

  “Alienben tudnak a space jockey-ról. Ez tény,hiszen Ash-t benyomják a régi tiszt helyére, megfelelő parancsokkal ellátva”

  fognak valami jelet, amit vagy véletlen, vagy szándékosan félreértenek, odaküldik a Nostromot. annyit tudnak, hogy földön kívüli létformáról van szó, aminek a tanulmányozása, megszerzése versenyelőnyt biztosítana a WY-nak… egyébként menet közben jön a hír, a Nostromo éppen szállítja a Földre a kitermelt nyersanyagot, itt a gyorsaság a szempont, nincs idő katonai, vagy kutató egységet küldeni, ezért mennek Ripley-ék.

  ” itt is belefuthatunk egy szájbarágós midiklorian históriába.”

  jól láthatóan kegyed nem tud ettől szabadulni, ez vagy valami leküzdhetetlen előítélet, vagy trollkodás. :) az biztos viszont, hogy más filmek vélt vagy valós bukása, szájba-rágossága nem érv arra, hogy ez bukna, vagy szájbarágós szar lenne.

 99. kameraman:
  szerintem is írtál sületlenségeket, viszont ezzel valamilyen szinten egyetértek:
  “A másik nagy kérdés, hogy mennyiben változtatja meg a zsoké megismerése az eredeti filmhez való viszonyt. Örök tény, hogy ha a gonosz arcot kap, már nem annyira gonosz. Van egy misztikum, néhány villanás, ami 30 évig egy pluszt adott az egyik legjobb sci-fi-hez. Tényleg meg kell tudni a space jockey rejtélyét? Ezek szerint igen, de most félő, hogy mi lesz belőle. Ahogy az SW, úgy itt is belefuthatunk egy szájbarágós midiklorian históriába.”
  Az aggodalom jogos, de én bizakodom, Ridley Scott nem fogja a saját maga által kreált misztikumot lerombolni és elrontani.

 100. Két érdekesség a trailerből, kicsit.

  http://oi42.tinypic.com/21jra10.jpg

  http://i1101.photobucket.com/albums/g425/mrmagoo6/1Q828.gif

  A második nagyon érdekes, kíváncsi vagyok mi lesz belőle ha megnő, olyan mint egy chestburster, csak kicsit vastagabb, rövidebb a farok része, és a fej része is elég érdekes, és amint látni lehet, valamiféle köldökzsinórral kapcsolódik Elizabeth Shawhoz.

  “Alienben tudnak a space jockey-ról. Ez tény,hiszen Ash-t benyomják a régi tiszt helyére, megfelelő parancsokkal ellátva”

  “fognak valami jelet, amit vagy véletlen, vagy szándékosan félreértenek, odaküldik a Nostromot. annyit tudnak, hogy földön kívüli létformáról van szó, aminek a tanulmányozása, megszerzése versenyelőnyt biztosítana a WY-nak… egyébként menet közben jön a hír, a Nostromo éppen szállítja a Földre a kitermelt nyersanyagot, itt a gyorsaság a szempont, nincs idő katonai, vagy kutató egységet küldeni, ezért mennek Ripley-ék.”

  Erre meg van a magyarázat. Itt: https://www.weylandindustries.com/#/timeline
  található egy vállalati idővonal a Weyland társaságról.

  Ennek tanulsága szerint, 2039 május 14-én Weyland csillagászai felfedeztek több holdat és egy gyűrűs bolygót is a Zeta 2 Reticula Rendszeren kívül, ami valószínűleg alkalmas az életfenntartásra. Weyland úgy reméli még ebben a században sikerül eljutnia a bolygóra. Ez a bolygó az Acheron/Lv-426. Érdekesség, hogy a weboldalon Archeronként szerepel a bolygó, véletlenül beleüthettek egy “r” betűt. :)

  Szóval mint azt már tudjuk, csak 2122-ben sikerült először eljutni az LV-426-ra a Nostromo legénységének. Amit a Weyland vállalat, akkor már a Yutani vállalattal társulva hozott össze a legénység tudta nélkül. Itt viszont az az érdekes, hogy mikor is fog lezuhanni az SJ űrhajó a bolygóra. A Prometheus ugye 2085-ben játszódik, 37 évvel az Alien eseményei előtt, szóval van elég idő megmagyarázni azt, hogy hogyan is zuhant le az SJ űrhajó az LV-426-ra, Scott mester ha már belekezdett az eredetünk mesélésébe akkor remélem be is fejezi. A trailerből megtudhatjuk, hogy az SJ űrhajó amit felfedeztek, és ami beindul a Föld felé tart, és ha nem akadályozzák meg, akkor nem lesz hová hazatérniük. Viszont ez az SJ űrhajó nem az, amit az Alienből megismerhettünk, ezt Scott is megerősítette.

 101. Megpróbálom összeszedni magam.
  kameraman: A beszabehu a trailerben az, hogy Scott ennyi év után is hozza ugyanazt a hangulatot, még egy kétperces videoklipszerű bemutatóban is, youtube-on nézve. Feláll a szőr a hátamon.
  Ha nem előzményfilm lenne, ‘csak egy másik Ridley Scott sci-fi’, akkor is ekkora lenne a felhajtás, és akkor is lennének akik már a bemutató alapján fikázzák. Így csak még nagyobb az érdeklődés, csak azt tudnám, minek szól bele aki előre utálja?
  Technika a hajókon – egyetértek azzal, hogy egy szállító/közben finomító hajó technikai felszereltsége nem összehasonlítható egy eleve nagy kutatásra indulóéval. Amúgy meg mi van, ha a jövőben az elmberiség elveti az érintőképernyőt, mert valamiért kiderül, hogy mégis szar? :D Ez egy sci-fi, és épp ezért nem ülhetünk be rá korlátolt gondolkodással.
  A bemutató napján a moziban én nem fogok ilyesmin gondolkodni. Ha a történet jó lesz (amit nem tudhatunk), akkor fasza lesz a film is.
  Város, de a legnagyobb.

 102. kameraman: a John Carter reklámhadjárata eléggé el volt baltázva, nem összehasonlíthatóak szerencsére.

 103. arra azért kívánics vagyok, hogy még hányan írják le, hogy olajszállító vs hiper kutatóűrhajó. MÁrmint én is ezen a véleményen vagyok, de szerepel itt is már vagy 10-15*

 104. Ha nincs spoiler akkor várom a verziókat, illetve a “ki mit szúrt ki” a trailer alapján dolgokat.
  Annyi viszont feltűnt, hogy a két trailer között van némi szín és/vagy tónus különbség. Az angol trailerben NR folyosós jelenetében a vér a testén vörös a nemzetköziben meg inkább kék, még pár helyen vannak ilyesmik. Vagy előrébb tartottak a munkálatokkal vagy direkt, minden esetre érdekes. Vagy ez is már a PG-13 miatt van….némi sárga szűrőt neki…
  UK:
  http://s15.postimage.org/7kamtv18p/image.png
  Int.:
  http://s13.postimage.org/5koz5c0l1/int.jpg
  Többit “érdekes” képkockát aki akarja az megtalálja, 24 óra alatt kinti fórumokon már ízekre szedték:o)
  Mindenki mindenhová xenomorf-ot lát egyébként külföldi fórumokon is:o)

 105. human: azért, mert valaki mindig újra előhozakodik azzal, hogy emiatt lesz szar a Prometheus és ez tűrhetetlen. :)
  Melyik véleményen vagy amúgy?

 106. Spykes, egyem a buksi fejed :) Azon a véleményen van human, hogy egy olajszállító hajó technikailag fejletlenebb/visszamaradottabb, mint egy hiper kutatóűrhajó. Ezért írta, hogy kíváncsi, hányan akarják még ugyan azt leírni, amit előttük vagy egy tucatnyian.

 107. Az UK trailerben is szerepel ugyanaz a lény, amit metalos linkelt be. Egy pillanatra látható csak, és a space jockey karját takaró ruha alá bújik be éppen.

 108. Végigolvasva a kommenteket nem csak engem idegesít egy-két ember akadékoskodása, de mind1.. Legyen igazuk ‘bukjon’ -és, ha bukik anyagilag, már nem is lehet jó film?- Arról
  meg nem is beszélve, hogy aki csak a jól ismert ‘Alien’ életforma miatt nézné a filmet az nézze meg inkább az AVP sorozatot, kap még Predatort is ;) Pont ez a zseniális a Prometheusban, hogy itt van mire rejtélyeskedni, meg ilyen zseniális trailereket csinálni, mert ott van benne az, hogy valamilyen formában azért ‘Alien’, de mégsem, mert teljesen újat kapunk. Pont akkor lenne gagyi, ha megint elővennék azokat a lényeket… Nem unalmas már? dehogynem.

 109. Lehet, hogy átsiklottam felette, de miért gondoljátok néhányan, hogy ez nem az a SJ hajó, amit az Alienben láttunk?
  Csak mert elég béna dolog lenne ezektől a szerencsétlen lényektől, ha folyton lezuhannának “távoli” bolygókon :D

 110. Alfréd: Osztom a véleményed, ez valami új, ami már így elsőre is nagyon epic-nek néz ki. Egy éve még káráltam, hogy mi az hogy nem lesz benne Xenomorph, de így látva nem is igazán hiányzik. Lesznek új szörnyek, új történet, új kérdések ami mellett megmarad a régi nagy kérdés is, hogy hogyan a jó életben is kreálták a Xenomorph-okat és mi célból, bár ezt a Prometheusból már sejteni fogjuk. Szerintem az, amit belinkeltem fentebb, az kötődni fog a Xenomorph-okhoz, talán valami prototípus lehet, vagy csak egy SJ, majd kiderül, de így is már számtalan kérdés fogalmazódik meg az emberben, amire azonnal választ akarna kapni, de várnunk kell amíg a moziba kerül. Viszont a Xenok megunhatatlanok, legalább is számomra, már számtalanszor végignéztem mindegyik filmet, és nem únom még most sem őket, mondjuk az Alien: Resurrection egy kicsit megtöri a varázst, de ez a rendező hibája, elég érdekes hangeffekteket adtak nekik, nem tudom miért nem a jól bevált Aliens-es hangon vinnyognak, meg sziszegnek.

 111. Szerintem a trailerben az nem is a jockey a székben. Jól látható a méretkülönbség:
  http://i.imgur.com/Rojxb.jpg
  Szerintem az android beöltözik és Weyland utasítására megpróbálja elkötni a jockey hajót, hogy a Földre hozza.
  A bonyodalmakat meg részben az a fekete folyadék okozza, amit először az idegen terem plafonján szúrnak ki, később pedig a tudós csaj testén és az “arctámadón” is az látható.

 112. Metalos: Az Alienek ‘uncsik’ részt inkább úgy értettem, hogy még egy új filmbe már inkább talán ne… :) Szerintem Scott sem véletlen keverte a lapokat úgy ahogy..de majd meglátjuk. Természetesen az eredeti sorozat az megunhatatlan számomra is (vagyis inkább az első két rész az ami igen, a másik kettőt már kölyökkoromban sem éreztem annyira ‘helyénvalónak’)

 113. Joker: Azért nem ugyanaz, mert Lindelof megerősítette, hogy sem a lezuhant űrhajó, sem a pilótája, sem az LV-426 nem lesz benne a Prometheusban.

  “if Prometheus is successful, and there is a sequel, it won’t be Alien because the end of this movie, if this movie is A to Z, Z is not there’s a bunch of eggs laying on the floor of LV-426.” -DL-

  Tehát, ha a Prometheus sikeres, és van egy folytatása, az nem az Alien lesz, ha ez a film A-Z-ig tart, a Z nem az, hogy egy csomó tojás hever a padlón, az LV-426-on.

  Szóval a Prometheusnak nem olyan véget szántak, hogy egyből kapcsolódjon az Alien-hez, ha úgy érne véget a film, hogy az LV-426-ra lezuhan az SJ űrhajó, akkor nem lenne értelme folytatni a Prometheust lényegében. Ők már készülnek a folytatásra, amiben több mindenre fény fog derülni, nem csodálkoznék, ha egy trilógiát készítenének ebből a koncepcióból, és a befejező rész lenne a tényleges kapcsolat az Alien-hez.

 114. Nos, részemről ment a pont a trailernek. tényleg beszabehu.

  SPOILER-es lehet.:
  Amit én kinézek a cuccból. Lehet, hogy rosszul tűnik fel nekem, de mintha az arctámadók tojásai átlényegültek volna valami fémhengerré. Lehet, hogy itt lesz némi csavar és a z emberi dns-t bekavarják majd a levesbe és úgy kapjuk meg a végére a xeno-kat? a trailerben van egy rész, mikor nyílik a hibernálókapszula a csaj körül. ott mintha a fejénél egy arctámadó lenne? és amikor ugrik a pacákra valaki a lángok között? az is eléggé mutant kinézetű.
  Szerintem ez egy ordenáré mocskos jó film lesz. amúgy a Tron Legacy óta nem láttam ilyen hangulatos trailert.
  Jah és Guy Pearce, mint a Weyland főnöke. Na az ütött. Ha más miatt nem, de már csak azért megnézném. A TED-es szövegelése oltári.

  kukkantós lesz részemről.

 115. Szerintem erre még Jerry Goldsmith is kikel a sírból, hogy megnézze a premiervetítést :P

 116. közben megtaláltam a szöveget, az első felét értettem a másik felét meg csak gondoltam h mi és az lett
  bocs a dupláért egyébként

  h pánikolnak itt sokan a xenomorph miatt, valaki már annyira látni akar egy arctámadót is h már lassan mindenből kinézi ami a trailerben van :) nem bántás képp
  szerintem teljesen rendben van a ‘sárkány’ mellőzése
  mert ha úgy vesszük az alien csak egy kis szelete lehet annak amit végülis be szeretnének mutatni, vagyis bővítik a franchise univerzumát
  vagy mivan

 117. withninaren:

  Valami ilyesmire gondolok én is, szerintem epic lenne, ha végső soron az emberek és a space jockeyok találkozásának /’nászának’ a szülöttei lennének a ‘tökéletes ragadozók’, akik így ugye mind a két ‘istent játszó’ fajra halált hoznak :D

  Amit kivettem a trailerekből (UK + ez), hogy valamilyen arctámadó előd az jelen lesz (Uk trailerben is van egy jelenet amikor valakinek/valaminek a ruhája alá mászik be egy) + valami fertőzi az embereket is. Lehet, hogy így kerül képbe az emberi DNS és így alakulnak ki a már Alien filmekből is ismert lények. Állat lesz mindenképpen :D

 118. Itt már páran leírták amit én is hasonlókép gondolok, hogy a csavar valszeg annyi, hogy az emberek mutációjából lesznek a xenomorfok. Valszeg a kiszivárgott szinopszis nagy része valós. Mondjuk én nem hiszem, hogy a storytól lesz ez jó film. Mint hogy a 8. utast sem az tette naggyá, hanem a hangulat. Az meg meglesz itt is úgy tűnik.
  Engem talán csak az android itt is szabotál rész tűnik kicsit ötlettelennek (már ha tényleg ő köti el az idege hajót:)

 119. withninaren: Tegnap linkeltem egy gif képet arról, ami Noomi fejénél van, fentebb megtalálható és az nem arctámadó, hanem egy embrió, amit belőle szedtek ki, a köldökzsinór féleségét is lehet látni. Az UK trailerben szintén láthatjuk ezt a lényt, amint bebújik az egyik ember szkafanderébe, majd láthatjuk, ahogy belülről szétmarja szegényt a sav. Én úgy gondolom, hogy amik az ampullákban vannak, itt azok fertőzik meg az embereket, és olyan embriók fejlődnek a fertőzéstől az emberekben, amit Noomiból is kioperált a gép, és ezek az embriók irányítják az embereket, és miattuk van a mutáció is.

 120. metalos: ezt igazolhatja az is, hogy az első trailerben Naomi egyik bevágásnál csecsemő (fel)sírás hallható.

 121. Metalos : Nekem nem sikerült kikockázni, mondjuk nem is vacakoltam vele, csak találgattam. Te viszont nagyon profin kibuheráltad. THNX.!
  Egyre várósabb részemről a film amúgy. Szinte biztos vagyok benne, hogy a prometheus és az alien univerzum össze fog kapcsolódni majd valahogy. Erre Weyland a garancia :-)
  A xeno-kat azért várja mindenki, mert sz*rrá borzongtuk magunkat tőlük anno és újra akarja mindenki őket.
  Nekem személy szerint a 3. rész volt az über, a totál fegyvertelenség, a nyomott hangulat és a teljes kilátástalanság. És ebben a részben dolgozták ki legjobban a xeno-t.

 122. withninaren: A Prometheus nem külön univerzum, hanem az Alien univerzumának része, csak egy másik történet, ami Xenomorphoktól mentes, és 37 évvel játszódik az Alien eseményei előtt, persze hogy összefog kapcsolódni, csak a Prometheusban még nem, mert fentebb írtam azt is, hogy Lindelof megerősítette, hogy a Prometheus folytatása nem az Alien lesz, szóval van még mit elmesélniük, hogy elérjünk oda, amit 1979-ben Scott, és Dan O’Bannon megalkotott.

 123. metalos, az a csigaszerű lény már a 79-es koncepteken is megvolt, csak aztán nem került bele az első Alien filmbe. Ahogy a most már látható idegen “piramis” sem, pedig azt szintén megfestette Giger. keressetek csak rá a neten.
  És szerintem nem az egyik ember ruhája alá bújik be, hanem az a space jockey karja. A szenvedő ember a szkafanderben pedig “elfeketedik”, ahogy a trailer elején látható lény is, szépen valami fekete erek jelennek meg rajtuk. Szerintem az meg ugyanaz az “anyag”, ami a plafonon is elkezd mozogni. És valószínűleg attól kattannak be, azért támad az android a többiekre (mert szerintem ő az a szétbarmolt fejű, lángoló valaki, aki ráugrik az egyik szkafanderes kutatóra, és aztán oda is csapja a falhoz).

 124. 0101: Előbb utóbb kiderül mi is lesz az a lény, és mitől alakulnak át az emberek. Csak már alig bírja kivárni az ember, hogy a mozikba kerüljön a film. :) Egyébként a szkafanderes csávó feje, nem csak elfeketedik, hanem sárgásan is “izzik”, és az arcát fogná, ha tudná, szóval tuti marja valami belülről, mert füstöl is.

 125. !!!Spoiler gyanús vélemény!
  Szerintem a tudósok beindítanak vmi folyamatot, ami veszélybe viszi a Földet, és beletúrnak saját kárukra az idegenek technikájába. Az emberalakú idegen szerintem lehet hogy maga a space jockey, aki beszállva a patkó alakú hajóba, biológiai űrruhát ölt magára(látszik is az amcsi trailerben, hogy mozog a space jockey bordázata) és elindul a Föld felé a kedves rakományával.

 126. Szinte látom ahogy az akciófigurák meg a járművek a boltok polcain fognak sorakozni.:)

 127. Ez a magyar cím elég félrevezető lenne, mivel a Halál a xenókra utal az eddigi Alien címekben…

  Azért érdekes, hogy a céget első és második részben csak a xenok érdekelték, SJ és a technológiája egyáltalán nem.

 128. hülyeség lenne a cím, hiszen ez egy név, amiről mindenki hallhatott is a mitológiában

 129. Jaj tényleg…a cím tuti baromság lesz, az borítékolható:)
  Ősünk, a Halál, vagy Mindennek a kezdete a Halál. A tetovált lány a Halál:D
  Lehet még cifrázni.

  Komolyra véve. Emlékeztek anno arra a kiszivárgott szinopszisra, amit nagyban cáfoltak? Szerintem az lesz. Ez a folyton változó massza maga a biológiai fegyver. Szerintem a trailer elején a duma arra utal, hogy a “teremtő” idegenek egy fejlődési fok után kiirtják a teremtményeiket, vagy legalábbis rendet raknak ha kell. Na és ezzel a fekete cuccal csinálják, ami a teremtmény dns-ét mitálva hozza létre a fajt elpusztító életformát.

  Persze ez csak spekuláció, meg persze a Alien vs Preadtor univerzummal is ellentmond, de Scott valszeg szart a ragadozókra és az ő hülye vadászkultúrájukra is:)

 130. ALIEN: Azért csak az Idegenek érdekelték a céget, mert akkor még senki sem gondolt rá, hogy lesz egy olyan film is, ami az Alien előtt fog játszódni, és az SJ-k lesznek a középpontjában. Egyébként is az SJ-t csak azért rakták az első részben a filmbe, mert jól mutatott, akkor még semmi sztorija nem volt, hogy kik is ők, csak kellett egy űrhajó, amin rajta vannak a tojások, Giger meg készített az űrhajóhoz egy pilótát, ennyi a története.

  biker: Scott nem szart a Ragadozókra, a Ragadozóknak az égvilágon semmi közük az Idegenekhez, külön univerzum a kettő. Készült két igen gyenge AvP film, aminek semmi köze az eredeti Alien és Predator univerzumhoz, még ha ezt el is akarták velünk hitetni.

 131. metalos: Itt kifejezetten a második részre gondolok. Odaküldenek telepeseket azért, hogy megfertőződjenek. Nem egy kutatóbázist építettek oda, hogy tanulmányozzák az egész SJ űrhajót és tartalmát. Teljesen logikus, ki a fenét érdekel egy idegen űrhajó technikája, csak a xenok érdeklik őket…

  (félreértés ne essen, Alien rajongó vagyok :)

 132. ALIEN: izé, nem Bruke küldi oda a telepeseket hogy vizsgálják ki Ripley jelentésének igazságtartalmát? De. Ha a fő cég tud a sjkről az logikai balhé lesz, de egyelőre még semmi nem mutatja, hogy bárki túléli az itteni szereplők közül.

 133. ALIEN: Na igen, ezt már csak Cameron, meg a forgatókönyvíró, meg a 20th Century Fox tudja.

  human: Tuti nem fognak ilyen logikai hibát véteni a történetben, valahogy meg fogjuk tudni, hogy miért is nem érdekli a céget az űrhajó, csak a lények. Azt pedig mindenki vegye számításba, hogy a Prometheusnak lesz folytatása, Scott már a brainstormingolt rajta, ezt egy interjúban is mondta.

 134. Ennek örömére megnézem a rendezői változatot, mert így hirtelen nem emlékszem, időrendben mikor is mennek a SJ űrhajót megvizsgálni…

  Viszont az az adás gondolom nem szűnt meg, ami SJ űrhajójából jött. Elvégre e miatt mentek oda az első részben és a cég tudta valami van ott (Asht az utolsó pillanatban rakata fel a cég a Nostromora). És csak furdalta a Weylandet a kíváncsiság, még is mi lehet ott, miután a Nostromo eltűnt…

  Második részben meg küldenek egy böhöm nagy katonai hajót (Sulaco) egy marék emberrel, mint mentő csapat. A cég nem akarta kifüstölni onnan a lényeket, csak minták akartak hozni szerintem.

 135. Ripley beszámolója után mennek csak a telepesek SJ űrhajóhoz, akik már 20 éve éltek ott…
  Viszont ripley meghallgatásán nem csak a cég emberei voltak ott. Állításuk szerint átvizsgálták a bolygót és nem találtak semmit, akkor lehet még is megszűnt a SJ vészjelzése addigra.

 136. ALIEN: Igen, így belegondolva tényleg furcsa, hogy 57 év alatt, míg Ripley hibernálásban volt, a Weyland-Yutani nem küldött újabb csapatot az űrhajóhoz, és csak miután Ripley beszámolt a történtekről, Burke akkor küldte ki Newt-ék családját, hogy ugyan nézzenek már szét. Arra lettem volna még kíváncsi, hogy mi történt a Headley’s Hope-on amikor elszabadult a pokol, kár hogy abból semmit sem láthattunk, legalább videofelvétel lehetett volna róla.

 137. metalos: Newt kaphatott volna egy mellékszálat, miként élte túl a dolgokat, akár visszaemlékezés szinten. Így is 148 perc a rendezői változat :)

  Hogy a Prometheushoz is hozzászóljak valamit:
  Engem nem zavar, hogy technikailag fejlettebb lesz, mint az az régi filmek. Ez valahogy természetes, elvégre jövőbe mutatónak kell lennie.
  Az a magyarázat, hogy a Prometheus csak azért modernebb, mint a Nostromo, mert az egyik egy öreg teherszállító a másik meg kutató hajó nem iagzán helytálló. Mivel Nostromo után 57 évvel ott a Sulaco a második részben, ami egy modernnek mondható hadihajó, de még az is elavult a prometheushoz képest.

  Az egyetlen, ami nem tetszik a ruhájukon a nyaki lámpa. Ettől olyan műanyagnak néznek ki az emberek, mintha CGI karakterek lennének egy játékból.

 138. “A cég nem akarta kifüstölni onnan a lényeket, csak minták akartak hozni szerintem.”

  a WY terraformálta azt a bolygót, azt azért ne felejtsük el, vélhetően ha tudják előre mi van ott, akkor nem ott kezdik el a nem túl olcsó projektet. egyébként Ripley maga meséli el Burke-nek, hogy mit élt túl az első részben az alien (a földön él-ien? :P ), tűz, vákuum stb., ráadásul Burke a céget képviseli, de az akció közben elkövetett húzása (tartály kinyitása, Ripley és Newt megfertőzése) az magánakció, a cég vélhetően Bishopot állította volna a feladatra, mint az első részben Asht.

  Human: filmtraileres poszt esetében volt az utóbbi időben ennyi hozzászólás? :)

 139. Azt azért azt ne felejtsük el, hogy a Prometeus célja vélhetőleg a terra fromálás lehetősége.
  Az Alien – filmek célja pedig a tökéletes fegyver kiaknázása.
  Ebből adódóan a 2 film teljesen megfér egymás mellett. És ha nem akarnak logikai bukfencet, akkor ezt az információt a Prometeusnak sikerül is akceptálni (Alien 2). Mivel ez nem az LV426, itt valószínű a Space Jockey-k egy teljesen más hajójával van dolgunk. Attól még a technológiájuk miatt az SJ-k minden tudásával megismerkedhetnek, de itt a cél, még 1x hangsúlyozom, vélhetőleg a terraformálás.

 140. milli: Dehogy a terraformálás, az emberiség eredetét mennek kutatni, Dr. Elizabeth Shawn talál egy barlangrajzot, ami feltehetőleg az emberiség teremtőihez vezet, ezt egy meghívónak véli, de mikor megérkeznek az úti célhoz, rájött, hogy nagyot hibázott.

 141. ….ez film telejesen uj történetmenetet indit ami azt jelentené hogy teljesen ujra kellen csinálni az alien filmekeket az, mivel azok a fegyver irányába mennek, de szerintem ridley kér részben jol meg fogja oldanai : Promethesu I.-II. s lezárja s nem variálja meg mert akkor, a amúgy ha valaki leül megnéz majd 2-3 év múlva az alien filmeket elég hülyén nézne ki Alien 2, Alien 3-4. mivel az ripley és a fegyver irányába terel. Jo lenne egy 5- is.
  Szerintem ridley majd a P2-ben ugy oldja meg hogy lessz még delerict s azt fogják megtaáláni ripleyék igy lokgikus összekötni az aliennel, vagy beir pár új történetszálat, és habzó szappanopera lessze a Prometheus -ból (gondolok itt az űrhajón utazók társasági életére, A space jockeyek között társadalmi voszonyok stb stb), egyszóval két résszel kösse össze a prometheust (még akkor is ha mind a két rész block buster lessz s ne csináljon több részt ) az alien filmekkel s haggya abba mert hanem olyan mint a george lucas féle star wars előzmény triólogia azt is lényegében a pénzért csinálták.

 142. …..nah láttam egy élient az előzetesben sokadik megnézésre
  másfél másodpercre felvillan egynek a hátsó fele

 143. A trailer végén nem a saját újját nézi? Mármint mintha úgy fókuszálna a szeme rá, mintha lenne ott valami. Mondjuk egy csepp vér. Wayland, vagy a klónja lesz a SJ?

  Ha egy csepp vér lenne ott, akkor az utolsó mondata is értelmet nyerne.

 144. Nem-e lehetséges, hogy az “Alien” egy a Space Jockey által kitenyésztett örző-védő “kutya”? :)

 145. …ő takaritja el a szemetet terrraformlás előtt vagy ha nem sikerül jól a terraformálás, jah és pár hsz már taglaja ezt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.