Így készült a Battleship

Ebből megtudjuk, hogy miért hülyeség az űrbe küldözgetni üzeneteket. Pont erről írt tavaly Hawking. Plusz elárul valamit az Alienek céljáról is, meg azt, hogy miért is nem 300 hajóval jöttek rögtön. Kicsit spoileres.

human
írta
2012. 03. 22. 20:29
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Így készült a Battleship” bejegyzéshez

 1. Remélem az a fülesbagoly tudós csávó hamar meghal…nevetséges már ez a film nélküle is !

 2. te már láttad a filmet? affene, pedig gondoltam egye fene, moziban nézem. de ha te azt mondod, rossz volt…

 3. igazából egyre kevésbé néz ki rosszul ez a film.
  “who talks like that?” még önirónia is szorult belé.
  aztán remélem, az “okos” megoldás tényleg okos lesz!
  egyébként: tipikus hollywood, megint egyáltalán nem tisztelik az alapanyagot, az eredeti Torpedó egyáltalán nem erről szól, pffff!

 4. IDM – azt, hogy jobb, ha meghúzzuk magunkat, mert ha nagyon vergődünk és egy idegen civilizáció ránk talál, nekünk annyi. lényegében ezt fejtegette.

 5. Hawking valószínűleg jobban ért a fizikához, mint én, de ez az idegenek fejtegetés inkább logikai, ezért kritizálni merem:)
  Szóval szerintem ha mi vagyunk olyan fejlettek, hogy észreveszünk egy földszerű bolygót, akkor ha ott fejlettebb idegenek élnének ők már elég régóta tudnának rólunk. Ha el tudnának jönni hozzánk (fény feletti sebességet feltétel), akkor meg 100% hogy már jó ideje tudnak rólunk.
  Egy rendszerek közötti utazásra képes faj szemében mi giliszták vagyunk a földben. Mi nagy nehez leszálltunk a saját holdunkra eddig :) WTF
  Szóval az ilyen rádióüzenetek legnagyobb veszélye, hogy pár év múlva esetleg érkezik egy lekódolhatatlan idegen válasz. Aztán több ezer évig el is rádiózhatunk velük, mire legalább az egyik faj képes lesz az utazásra:)

  Ennek a filmnek meg annyi köze van a torpedóhoz, hogy vannak benne hajók. Mondjuk meglepően látványosnak tűnik ez eddig, szóval tuti költöttek a CGI-ra. Bay ugye nincs a közelben, mert akkor még dvd talán megnézem:)

 6. Én arra tippelek, h azért van köze a Torpedó-hoz, mert olyan idegenek jönnek majd, akikkel a játék szabályai alapján kell megküzdeni! B6 – talált, süllyedt :)

 7. Most nem azért, de ez a film elkezdett érdekelni.

  Eddig egyik Transformers sem űzött szegecses ostorral moziba, de ezt megpillantanám, lehet.

 8. Peter Berg kezd egyre jobban hasonlítani Michael Bay-re :D
  Spoiler:
  mivel fegyverekkel nem tudják legyőzni az ellenséget, a végén hívják a szuperfegyverünket, Coach T-t !!
  Spoiler off!

  Várom a filmet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.