Kidumáló: A titánok haragja (Wrath of the Titans)

A kérdés nem az, hogy jobb-e az elsőnél, hiszen erre könnyű a válasz, sokkal inkább ez: mennyivel jobb az Clash of the Titans-nál? Ha spoileres a válasz, akkor bigyesszétek elé, de általános ajánlók vagy elrettentők is jöhetnek.

A titánok haragja kibeszélő

A történet szerint 10 év telt el az első részben történtek óta. Perszeusz nyugisan halászgat, fiát nevelget, az a pechje, hogy a Olümposzon sosincs nyugalom. Most épp a Titánok akarják lenyomni az isteneket, és még szövetségest is találnak a fentiek között ehhez. Perszeusz természetesen csak akkor avatkozik be, amikor már minden veszni látszik, nem hazudtolva meg magát.

Bár mindenki sötétebb filmet ígért, összeszedettebbet, de ebben azért nem bíznék, a PG-13 is maradt természetesen. Ami viszont biztos, hogy a trükkök sokkal jobbak lesznek, és a 3D sem annyira gagyi homályos sötét konvertált ezúttal, mint az első résznél (ami így is termelt vagy fél milliárdot…).

24 hozzászólás a “Kidumáló: A titánok haragja (Wrath of the Titans)” bejegyzéshez

 1. az első jókor jött és azért lett siker, a második meg mocsok, mert tök jó előzetesei lettek, de erről még nyilván nem fogom még egyszer bekapni a horgot, tuti, hogy nem nézem meg.

 2. Már szerencsére túl vagyok azon hogy a cool(nak szánt) poszterekre és trailerekre “whááá” és “óóúúú” hanghatásokkal ráhörögjek hogy “ez milyen állat film lesz…”, helyette inkább rápillantok az alkotókra, és ha olyan nevet találok mint jelen esetben (director: Jonathan Liebesman), rájövök hogy az első résznél egy jottányit sem céloztak meg magasabb színvonalat, amit viszont bőven elég egyszer látni egy életben.

 3. Ismerős megnézte, azt mondta nullás sztori ismét és naivan rákérdeztem, hogy mi volt az akcióval, látvánnyal (hiszen az a lényeg)?!

  Válasz:

  “Konkrétan szart se lehet látni az akcióból, mert szanaszét van vágva, cibálják a kamerát, teleszarják poreffektusokkal a képet, és a CGI-figurák is olyanok, mintha rájuk jött volna a vékonyfosás, és sehol egy klotyó a környéken.”

 4. Megnéztem. Dióhéjban: kevésbé ratyi, mint az első. Szóval gané még mindig – bőven az -, csak nem annyira. Azt leszámítva, hogy a végső összecsapás szinte ugyan az, mit az elsőben.

 5. Szóval az eddigi kommentek alapján rossz, de csak egyikőtök látta. hmmm… mondjuk ettől még lehet rossz is.

  Alien kommentárja után azért mégiscsak megnézem.

 6. SPOILER

  Most jöttem a 3d-s vetítésről… Az elsőt azért lazán veri, ha úgy nézzük egy klasszissal jobb, de mint film nehezen állja meg a helyét. A látvány sokkal élvezhetőbb és jobb.
  Illetve a végén húztak egy olyan dolgot ami konkrétan engem meglepett, mert a görög mitológiában ilyen nincs is.

 7. SPOILER

  Malachi – Van benne pár nemvárt haláleset, azokra gondol. Közülük is az utolsóra. Bár ezt úgy írja, mintha minden más hűen követné a mitológiát benne. Ez egy kalandfilm, könyörgöm.

 8. SPOILER

  Ha tanultatok mitológiát és tudjátok, hogy mit jelent az, hogy “isten”, akkor majd rájöttök, miért írom…

 9. Én szerdán néztem imaxban, az elsö résznél szerintem is jobb egy fokkal, de még mindig szar:D

  A 3d-s része pár jelenettől eltekintve teljesen átlagos vagy pl a sok kamerarángatásos szar miatt élvezhetetlen, egyedül mikor távolrol közeletinek rá egy-egy helyszínre akkor van jó térbeli hatás illetve néhány robbanásnál.

  Abszolut nem ad annyi pluszt látvány terén ami miatt esetleg el lehetne nézni a történet hiányát/bugyutaságát, ja és még ilyen erőltetett poénkodásokkal is súlyosbitva van:d

 10. Bár még én sem láttam a filmet, de gondolom miről van szó. Ilyeneken nem lepődik meg az ember, és nem is kell komolyan venni az ilyen dolgokat, mert nem hűen tükrözi a görög mitológiát. A God of War trilógiában konkrétan kiirthatjuk a teljes Olümposzt, meg az Alvilág nagykutyáit is.

 11. Annyit ígérgettek, hogy már majdnem vártam a filmet, de mindenhol azt írják róla “fasza látvány, gyenge minden egyéb”… :-(

 12. Ale őszintén a borzalmasan rossz első rész után te miért vártál jobbat? :D

 13. Ingyen jeggyel láttam IMAX-ben, pont annyit is ért.. Messze kerüljétek el! Motiváció nélküli, papírmasé figurák, random harcjelenetek. Jó, hogy elfogyott a popcorn, így tudtam mibe hányni..

 14. Csak en vagyok vak, vagy senki sem nem olvasta Human irasaban, hogy Bitte SPOILER-felirat schreiben!

  Persze, semmi konkret, csak hogy
  – “meglepett a vegen a dolog!”
  – “Milyen dolog?”
  – “gondolom az amiben Ö meghal”
  – “Ja az? Hat igen, aki ismeri mi az az Isten az tudja, hogy az nem tud meghalni!”

  Nekem ez mar Spoilernek szamit (bar igy is csak DVDn fogom nezni, mert elsönel sirtam, föleg, hogy az eredeti film az egyik kedvencem volt)

 15. Az első film így visszagondolva látványos Dungeons and Dragons filmnek vagy hasonló fantasynak elmegy. Ez egy fokkal tovább lép, isteneket is bevet játékos karakternek – de filmként mindkettő rettentően gyenge. Az elsőnél szörnyű, ahogy az eredeti Titanst próbálja utánozni, de ahol lehet, inkább tiszteletlenül a sárba tiporja. A másodikhoz ugye nem volt eredeti, így elvárások nélkül be lehet rá ülni. Viszont amit nyújtottak: pocsék. Az isteni képességek alkalmazásánál kb két alacsony tapasztalati szintű, de sokat megélt varázsló elevenedett meg, akiknél még egy Mortal Kombat-féle Raiden is jobb trükkökkel operál…

  A 3D jobbára kimerült a néző szemébe röpködő földdarabokban.

 16. az valahol röhej, hogy az 1. rész a 3D miatt is kapott hideget-meleget, erre képesek voltak az eredeti tervekkel ellentétben a 2. részt is konvertálva csinálni.

 17. Sok jó indulattal én 7/10-re értékelném a filmet.
  IMAX 3D-ben néztük, látvány jó volt, de hozzátenném hogy 2-3 jelenetnél kajak beszédültem (nem csak én).
  Tetszett hogy kb 5 perc után már öldöklés volt.
  A harci jelenetek legnagyobb problémája, hogy sokszor kb csak a fejüket mutatják és rángatják a kamerát.
  SPOILER lehet.
  A Minotaurus elleni harcnál, kibaszottul idegesítő volt.
  SPOILER OFF.
  A történet tényleg nem nagy valami, de elmegy.
  Az első résznél bőven jobb volt, kár hogy a főellenséget “gyorsan” legyőzik.
  Ja és ez kurvára nem konvertált 3D…

 18. Filmipari hulladék.
  Sokkal rosszabb A titánok harcánál, pedig az se volt egy nagy eresztés, de egy esős szombat délutáni kalandfilmnek elment/elmegy, de ez már annak se.
  (Na jó, az Immortals-nál még mindig jobb, ami persze csak az Immortals-t minősíti.)

  Ami tetszett, az a gépbagoly cameoja…

  Egyébként, mi a fészkes fene akadálya van annak, hogy mitológiai történeteket ne átírják, hanem fennmaradt formájukban filmesítsék meg?

 19. Szerintem nem volt olyan tragikus mint sokan mondjátok,szórakoztató volt, bár 3D-ben nálam az Avengers trailer győzött :D. Perseussal rengeted követ lenyelettek ami azért járt neki, főleg az előző rész után…:D

  Spoiler

  A Minotaur-harc nagyon rövid volt de legalább nem lehetett látni belőle semmit…

  10/6.5

 20. Letudva és már kb a felére sem emlékszem.

  Ez jól jellemzi a filmet. Az első rész viszonylag nézhető volt annak ellenére, hogy csak egy ócska koppintása volt a legendás eredeti filmnek, haverokkal elhülyéskedtünk a lejátszó előtt, mert azért moziba nem nézte meg az ember. Persze a mai moziba járóknak erről fogalma sem volt, meg amúgy is sz@rnak a mai fiatalok a true legend-ekre, így összelapátoltak 500 milliót, amiből kijött a folytatás.

  Jobb nem lett. Gyorsabb, pörgősebb, de éppen ezért összecsapottabb is. Az embert abszolut nem kötötte le a göndör-böndör főhős nyüglődése a kölyke után, a prímet a mellékszereplők vitték, az a néhány pillanat amikor Neeson és Fiennes együtt játszott a hátán viszi az egész filmet. (mondjuk a végén a hosszú ruhában eléggé dzsízusz hatása volt Neesonnak :D ) Feltűnik még a mozivilág aktuális mellékszereplője, Bill Nighy is, komolyan aprópénzért adja el a tehetségét, elvállal minden sz@rt, gyakorlatilag nélküle nincs új film :D (kis túlzással), pedig szerintem jelenleg az egyik legjobb karakterszínész.

  SPOILER

  A történetre szót vesztegetni nem érdemes, kb 3 mondatban összefoglalható, akkora WTF-okkal, hogy leszakad a ház, a Mínoszi Bika betámad az alvilágban is, az istenek meghalnak.

  Az első akcióban kicsit olyan érzésem volt, hogy a készítők megvették a Transformers számítógépes rutinjait, mert a homok-robbanások teljesen hasonlóak voltak. A végső ellenfél kegyetlen brutál lehetett volna, ha nem csak 30 másodpercet szerepel és el is intézik…

  Összességében egyszer nézhető, de a mozijegy árát nem éri meg, érdemes megvárni valami decent megjelenést ;)

 21. Az első résztől szerintem látványosabb lett.
  Viszont megint csak azt tudom kérdezni a címre utalva, ki hány titánt látott felbukkanni? :D

 22. Az első jobb volt, mert valamennyire újat mutatott. Ez is a szar folytatások halmazába kerül, ahol annyi a változás, hogy az ellenfelek sokkal nagyobb badass-ek.

  ALANT SPOILER

  Legalább volt annyi méltóság bennük, hogy Zeuszt megöljék a végén, ezzel – valószínűleg – kizárva a folytatást. Ha minden igaz eddig 150 millióból 120-at hozott vissza, úgyhogy ez esélyes is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.