Avengers a tévében megint

Hol lepleznének le új jeleneteket máshol, mint egy 30 másodperces spotban. Szerintem ezt már érdemes kihagyni, ha a moziban is 90%-osan akarod élvezni legalább.

17 hozzászólás a “Avengers a tévében megint” bejegyzéshez

  1. Mivel nem akarom moziban megnézni (gyengének tartottam az eddigi filmeket is, a képregényekhez nem sok közük volt – Thor botja hiányzott, nem idegenekkel küzdött, Vasembert nem a Vietkong fogta el és sorolhatnánk az ordas baromságokat, melyek szembemennek a képregényekkel – nem beszélve arról, hogy ezek képregényfilmek, tehát a látvány adott(!). Na most, ha valami nem úgy néz ki, mint a képregényben, akkor miért kell képregényfilmnek hívni?) ezért megnéztem. Hát nem győzött meg. Újabb CGI látványosság sok robbanással, de a képregényekhez nem sok köze lesz.

    Na mindegy ez csak az én nyomorom, van egy jelentős réteg, akiknek mindegy, szóval úgyis megnézik :)

  2. Hehe!

    A Spot tényleg jó és eléggé spoileres.

    Szerintem van külön képregény, külön rajzfilm és külön a filmek. Marhaság lenne összemosni az egészet, mindegyik egy egy szemszögből meséli el az adott történetet. Szerencsések vagyunk mi rajongók, hogy foglalkoznak a témával hollywood-ban is. Ha keseregni szeretnénk, énekeljünk himnuszt, ne ide kommenteljünk baszics!

  3. Biztos nagyon sok ember szereti és várja ezeket a filmeket is, de számomra már a Thor és az Amerika kapitány is borzalmasan erőltettetnek tűnt. Csak próbálják letuszkolni az igazi mozirajongók torkán ezeket a futószalagon gyártott sorfilmeket, amik minden egyediséget nélkülöznek. A popcorn mellé, meg a szőke-szilikon rib.. barátnőhöz ideális, de ha Stan Lee is így állt volna neki képregényt készíteni a 60-as években, nem itt tartana az öreg hanem utcát seperne vagy koldulna most.

  4. Kicsit off, de mi lesz a következő marvel film? mire kell számítani, mi lesz az averngersnek a végén, a stáblista után? vagy még teljesen meglepi? :D

  5. Stáblista után nyílván azok(vélhetően Hangya és Darázs) fognak cameozni,akik benne lesznek az Avengers 2-ben…plusz lehet,hogy ők is kapnak külön filmet :)

  6. kameraman: “Thor botja” – WAT?
    Thor idegenekkel küzdött, jégóriásokkal.
    Vasember az ultimate képregények alapján készült, modernizálva, vietnám helyett afganisztán, de a sztori maradt.
    Ordas baromságok? Megmondták az elején hogy az ultimate sorozat lesz az alap, a Marvel logoja alatt futott az összes film, és Stan Lee is benne volt a filmekben 1-1 cameo erejéig.
    Régi képregényes Vasembert akarsz aranyszínű harisnyával?
    Thor-t vicces szárnyas sisakkal? Akkor olvass régi képregényeket.

    neo… :egy képregényadaptáció hol legyen egyedi, mikor minden egyes képregény alapja ugyanaz? Hős, főgonosz, nő, hepiend, repeat.

  7. Szerintem a stáblista végén vagy még a filmbe Hagyngyán stb… kívül Thanos-ra lesz utalás Thorban megvolt erre az utalás ahogy Dr.Strange-re is.

  8. MStipee

    Látom te sem vagy nagyon járatos a képregények világában, mert ilyet nem kérdeznél. Persze, hogy Thor botja. A való életben – az eredeti képregényben és nem az elcseszett filmben – Thor egy orvoshallgató, aki bottal jár. Egy kirándulás alkalmával fedezi fel adottságait amikor űrlényekkel kell megküzdenie a barlangban ahol megtalálja a Mjörnirt. A bot koppintásával tud átváltozni Istenné. De amikor a földre került, akkor semmire sem emlékezett éveken át, ellentétben a filmmel. És nem akarom mondani, de még a 2000-es években is a sisakján szárnyak vannak.

    Hadd ne kelljen már örülnöm annak, hogy ilyen elcseszett képregényfilmeket kell néznem, amikor már a 80-as évek közepén Marvelt olvastam…

    Hogy mi lesz Avengers után? Secret Wars. Azt el lehet húzni legalább 4-6 részre. És a teljes frencsájzot bele lehet pakolni, nem kell új rutinokat írni a CGI-hoz a számítógépeken…

  9. Kameraman: nem kell nézned … ;)

    Tény és való, sem a Thor, sem az Amerika kapitány nem lopta be magát a szívembe, de az összes képregény film egy kaptafára megy. Sokból hiányzik az ötletesség, és igen, lehetne ötletesen megoldani egy ilyen filmet. Ami nekem megragadt a marvelekből, az a vasember ELSŐ része, annak is az első fele. Valójában szinte mindegyik a forgatókönyvnél vérzik el. Ettől függetlenül az utóbbi két szuperhős-történet hozta a minimális, megszokott elvárást.
    Engem már csak azért is érdekel a bosszúállók, mert kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle. Egy agyonreklámozott média-aranybánya. Ha bukta lesz, már pedig lehet rá számítani, akkor ott akarok lenni, hogy ismét bizonyosságot nyerjen, ha jó filmet akarsz látni, a blochbuster semmit nem jelent. Csupán pénztárca mágnes.
    Azért persze jó lenne kellemesen csalódni :)

  10. lehet számítani a buktára? hol? Eddig mindegyik Marvel stúdiós film amiben vasember szerepelt siker, és a többi sem hozott rosszul, minden arra mutat, hogy ez nagy siker lesz. Ha pedig nem szereted a blockbustereket, akkor nem mindegy a sorsuk?

  11. “Hadd ne kelljen már örülnöm annak, hogy ilyen elcseszett képregényfilmeket kell néznem…”

    10.000 reis-ért te is megválthatod a szabadságodat és nem kell a gazdádat kísérni a moziba.
    :D

  12. Human: mert kíváncsi természetű vagyok. :)
    Egyébként nem írtam, hogy nem szeretem. Csak nem egyszer csalódtam már a nagy hűhóban. Most sem számítok többre, mint üres látványfilmben. De, mint azt a kommentemben is megemlítettem, “jó lenne kellemesen csalódni” tehát várom.
    Elismerem, ha tévedek, és igazad van, a blockbuster majdnem garancia a jó bevételre, a félreértés abból fakadt, hogy én a nézői véleményre gondoltam, mint bukta. De rosszul fejeztem ki magam. És bár kapitányék lehet, hogy jól teljesítettek a mozikban, ettől még nem lesz jobban összerakott film. Felejtős.

  13. Én nem várom olyan nagy lelkesedéssel már a Marvel filmeket, sajnos nem sikerül (legalábbis képregény olvasóként) igazán egy rendes sztorit belesűríteni a filmekbe (pláne ha a karaktert is be kell mutatni).

    Már előre félek a 2014-es Deadpool filmtől, amennyiben azt megcsinálják a képregény szerint (kizártnak tartom) akkor le a kalappal..

  14. Én nem vagyok a képregények szakavatott ismerője, de ne várjuk már el, hogy egy ÉLŐSZEREPLŐS filmben egy az egyben ugyanolyan legyen minden. Ami egy rajzon (vagy animációs filmen) jól mutat, az a “valóságban” közel sem biztos, sőt. Míg egy animációs filmben az eltúlzott arányok (izomzat, fegyver, robbanás, stb.) még akár hozzá is tehetnek az élményhez, addig egy élőszereplős filmben kifejezetten röhelyesek. Pl. Thor sisakján a szárnyak.

    De hasonló igaz a forgatókönyvre is. Ami a képregényben működött történetvezetés szempontjából, az a filmen közel sem biztos, hogy jó lesz. De igaz ez BÁRMILYEN más adaptációra.

    Úgyhogy nem értem a sirámokat.

  15. Jjjjjjóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!:)

  16. Nem kell a forgatókönyvnek a képregényhez hűséget fogadnia, azonban, ha csak egyszerű filmben is gondolkozunk, a néző részéről elvárt egy jól megírt történet. Ami tud hatásos lenni, és nincs az az érzésed, hogy fennáll a kaptafa-effektus :) akkor is, ha csak egy képregény adaptáció.
    Ettől függetlenül nem siránkozok, sosem úgy ültem be ezekre a filmekre, hogy megváltják a világot. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.