Looper-előzetes

Rian Johnson elirigyelte az Inceptiont? Vagy csak nekem volt olyan hangulatom? Eléggé fasza akció-scifinek néz ki a Looper, amiben nem csak Bruce rak rendet, de Joseph Gordon-Levitt is.

A történet szerint a jövőben a maffia úgy tünteti el végleg az áldozatait, hogy visszaküldik őket a múltba, ahol egy Looper teljesen megszünteti őket. A hopp, hogy egyik nap ez a figura saját jövőbeli énjét látja viszont a kivégző pikniken.

HD a nagyoknak.

human
írta
2012. 04. 13. 03:54
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “Looper-előzetes” bejegyzéshez

 1. Jeff Daniels-nek nagyon örülök, ha jól láttam, de ez a film úgy szar ahogy van… Joseph Gordon-Levitt mint bérgyilkos??????? Menjenek már… vicc a gyerek, szerintem egy pohár vizet alig bír el. A fejével se stimmel valami, mintha viasz lenne ráöntve, a szeme kihúzva a szája meg totál természetellenesen néz ki itt-ott… Ez biza ki lesz hagyva…

 2. Csak szerintem hatalmas baromság a történet? Úgy értem… láttam már én nagyon sok hülyeséget, de most ez a történet… ez a megoldás kicsit overkill, nem?

 3. Ha már időutazás, visszaküldhetnék a jura korba, és egy tyrannosaurus ingyen elvégezné a munkát. :)

 4. Ezek az időutazásos sztorik… ehh… a “Vissza a jövőbe” legalább poénra vette a dolgot.

  Időutazás, és a maffia használja. Ez olyan Simpsonos, amikor Homér a teleport készüléket úgy használja, hogy a kapu egyik felét a hűtőhöz teszi, a másik felét meg a fotelhez, így tévénézés közben fel sem kell kelnie ha sört szeretne.

 5. Not much chance of coming out clean…
  De ha más nem, egy jó akciófilm kijöhet belőle.
  (Joseph fejét nem tudom minek maszkírozták át, mert Bruce-ra így sem hasonlít túlzottan, akkor meg…)

 6. Azt,hogy miért csak “pár” évvel küldik őket vissza,talán az energiaigénnyel magyaráznám,amúgy én is inkább a korabeli ragadozókra és mára kihalt vírusokra bíznám a munkát.
  Ami még baromság,az az,hogy Bruce fején miért nem volt zacsi,mikor mindenki másén volt a trailerben.

  Lassan jöhet egy időzsaru remake?:D

 7. Ez Lumper egész jó filmnek néz ki, viszont JGL-nek nem tom minek ez az irtó gagyi arcátalakítás.

 8. hatalmas filmnek tűnik, a hangulata meg szerintem egyáltalán nem inception. nem tudom hogy lehet annyi esze itt az embereknek hogy legagyizzák a sztorit, úgy, hogy láttatok belőle egy másfél perces trailert:) akkor gagyi lehetne ha a jövőbeli énjének kellene megölni a múltbelit, viszont így teljesen más mert ha kinyírja ő ezt fogja tudni aztán a jövőben csak változtat rajta. na de mindegy is ez a filmből jobban kiderül majd.

 9. Nekem kifejezetten tetszik az alapötlet. Bírom az időutazós sztorikat mert különös témát feszegetnek, különösen mikor egy ember saját magával szembesül. Szerintem roppant elgondolkodtató és csavarossá tehető. Én várom.

 10. az érdekesebb felvetés inkább az (a dínó meg többi ellenében, ami valszeg egy energiaigénnyel tényleg megmagyarázható), hogy ha JGL öreg énje létezik, akkor a hajszából csak ő kerülhet ki győztesen, hiszen meg kell élje a visszaküldést, remélem erre normálisan válaszolnak majd.

 11. Aztán miért kéne a maffiának visszaküldeni az embereket, mikor tökéletesen jó módszereik vannak a jelenben is?

 12. Ha jol értem akkor akit meg kell olni elfogjak. Aztan vissza kuldik az idoben es ott megolik?
  Nem lenne egyszerubb megolni? Megsprolonak a visszakuldjuk az idoben reszt ami eleg draga lehet.
  Plussz elfogni sokkal nehezebb valaki mint megolni.
  Az egesz egy baromsag egy egyszeru munkat sokkal dragabba es bonyolultabba tesznek.

 13. Rian Johnson nagyon értelmes ember, és jó rendező (az egyik kedvencem). Bízom benne, és nagyon várom a filmet. Eddig sem csalódtam a munkáiban. Sci-fi (különösen időutazós) történetben logikai buktatókon lovagolni meg szerintem felesleges. Gondoljatok csak a Terminátorra (például).

 14. Az egyszerű magyarázat, miért nem a jelenben, hanem inkább a múltban teszik el őket láb alól: Horatio Crane legyen a talpán aki kinyomozza azt a gyilkosságot a jelenben :) Már ha egyáltalán megtalálják a holttestet, mert úgy láttam elhamvasztja, de még akkor is konyomozhatatlan. A jövőben meg nem lesz holttest… egyértelmű szerintem.

 15. Annyira nem tűnik rossznak, de nem az a giga látványvilág film,sőt atekintetben elég uncsi, de a sztori az jópofa.Remélhetőleg nem ez volt az összes akciójelenet fél percbe sűrítve, mint ahogy az ilyeneknél szokott, a vászonra meg megkapok mellé plusz 1óra20 perc köztes dumát. Még majd érik addig a dolog…. Talán egy jó visszatérés Willisnek a Surrogates óta, azóta részemről nem volt értékelhető filmje sztoriban,minőségben az öregfiúnak.

 16. Miért, mondjuk Jimmy Hoffa holtteste hova tűnt? Őt is visszaküldték a múltba? :)
  Ágyúval lőnek itt verébre (de biztos meg lesz magyarázva).

 17. HUMAN
  “az érdekesebb felvetés inkább az (a dínó meg többi ellenében, ami valszeg egy energiaigénnyel tényleg megmagyarázható), hogy ha JGL öreg énje létezik, akkor a hajszából csak ő kerülhet ki győztesen, hiszen meg kell élje a visszaküldést, remélem erre normálisan válaszolnak majd.”

  Nem feltétlen. Maga az időutazásra(mivel csak teória) többféle elképzelés létezik.
  Az egyik amikor egy síkban képzeli el az egészet,ebben az esetben valóban igazad van. Én ezt azért nem szeretem mert kapásból szembeötlik a jól ismert paradoxon..Pont ezért nem tetszett a Forráskód, mert a befejezésének nincs értelme.

  A másik amikor több elágazó idővonallal számol, ergo egy visszautazás során kilép az eredeti idővonalból és egy alternatív világba csöppen.

  Paff, mondjuk ezt így végiggondolva a film alapján biztosan az első verzióval számolnak, mert csak úgy van értelme az egésznek.Kíváncsi vagyok hogy fogják értelmesre megcsinálni.

 18. szerintem a legjobb megközelítés eddig a 12 majomnak volt

  valahogy ugy jött le az előzetesből h felismerte magát de akkor miért lőtt a fiatal énje, bár tök mindegy, az öreg ugyis tudni fogja az összes lépést ha Ben első teóriáját vesszük alapul bárettől függetlenül meghallhat idővel

  egyébként is szerintem annyira nem tudna kutyulni a múltban h az okozni bármilyen változást is a jövőben

 19. Az már biztos,hogy sok mindent meg kell majd magyarázniuk…nagyon sok film volt már úgy,hogy elő jöttek egy jó ötlettel aztán nem tudtak semmit sem megmagyarázni és az ilyet utálom a legjobban! JGL meg egyszerűen nem illik ebbe az egészbe semmilyen szinten sem emlékeztet a fiatal Willisre akárhogy maszkolhatják nincs benne semmi Bruce-ból sem fejre, sem alkatilag de ami a legrosszabb a híres Willis karizmából sem, ettől még ő persze nem rossz csak elbaltázott választás volt erre a szerepre nagyon.

 20. szal a looper nem időutazik, csak a célpontot dobják vissza hozzá a jövőből? vagy ő is vissza megy megvárja míg megjelenik, lelövi, aztán megy vissza a jövőbe? ennek így nem látom az értelmét. miért nem a célpont múltbeli, fiatalabb kiadását ölik meg? akkor végleg eltűnik.
  az arcátalakítást én sem értem. nem hasonlít jobban bruce-ra egyáltalán, vagy már akkor brucet is módosíthatták volna. szeretem az időutazásos scifiket, de ez már így előre rengeteg sebből vérzik

 21. a dinós ötlet működhetne is, csak aztán lehet hogy egyszer valakit visszaküldenek, a következő pillanatban meg hopp, mindenki eltűnik, és egy másik valóság veszi át a helyét.
  mert mondjuk mi van, ha nincs t-rex vagy raptor a környéken és páran életben maradnak, kialakul valami civilizáció, ami évezredekkel megelőzi korát, és az egész történelem megváltozik? akkor szerintem picit biztosabb megbízni egy 21. századi hapit, hogy lőjön le pár embert

  a történet meg szerintem paradoxonok nélkül úgy alakulhat, hogy ugye JGL-nek sehogy sem sikerül megölnie idősebb magát, ezért kénytelen lesz bújkálni a bérgyilkosok elől, míg egyszer amikor már Bruce korú lesz, elkapják és visszaküldik hogy kinyírassák. és ekkor kezdődik előről minden

 22. hát ha az alapötlettől eltekintünk, hogy egy netto baromság akkor se tűnik nagy számnak. Amúgy imádom az érdekes alapötletű sci-fiket, nem sok van filmen DE ez tényleg marhaság, visszaküldöm, lelövöm, elégetem?! Semmi értelme eddig, akárhogy magyarázzák majd.
  Pl: ha valami ilyen sztori lett volna, JGL és egy társa, tehát 2 csinálják, nekik visszaküldik az illetőt, ők felkutatják a saját idővonalú egyéneket, kinyírják mindkettőt a testüket egymásra rakják, mivel egyugyanazon anyag nem lehet egy időben térben (like Időzsaru :-D), így az egyén kitörlődik a tér-idő kontinumból, volt nincs , nem is létezett. Értelme lenne az egész időmacerának. Megérkezik Bruce papa a társa erre egy “felütéssel” megakarja ölni JGL, aki mit sem ért…stb. stb.
  kb. 5 perce találtam ki, éljen halivúd

 23. Újraírjuk, újraírjuk? :) Még jó is lehet ez a film. Még a tudósok sem tudják, hogyan, és egyáltalán működik-e az időutazás. Szerintem várjuk meg, csak próbálnak valami elfogadható vonalat előadni az írók, és vagy működik majd, vagy nem.
  A tudomány mai állása szerint a Jake Gylenhaalos filmben is voltak logikai bakik, mégis, jól volt megcsinálva, mint film, persze kvantumfizikai szakleírásnak silány, de mégiscsak egy film, és annak sokak szerint jó volt. Ez is lehet, hogy filmnek jó lesz, és valószínű, hogy ez sem az a film lesz, amiből a jövőben a fizikát magyarázzák a suliban. De elsősorban úgysem az számít.

 24. még mindig nem értem, miért gondolják néhányan úgy, hogy alapvető baromság az ötlet. már miért ne érhetné meg valakiknek, hogy így tüntessenek el minden nyomot egy gyilkosságnál? lehet hogy csak nekik van és olcsó az időutazás, a rendőrök nem találnak hullát, se vért se fegyvert -> nincs bizonyíték -> tökéletes bűntény

 25. Sugabubus: 100 millió év alatt elég csak évszázadonként ledobni egy emberkét, hogy az már ne érje meg a következő érkezését. :)

  Szerintem több variáció lesz a történetre:

  1. Bruce Willis emlékszik fiatalkori önmagára, aki az ő érkezésével rádöbben, hogy iszonyat elcseszte valahol a jövőjét, ha a maffia ki akarja nyírni. BW persze tudja az igazat, de nem árulhatná el, de aztán meggondolja magát. Összefognak ketten és kinyírják a leendő gyilkosaik fiatalkori változatait, de közben BW is meghal, így teljesen alternatív jövővel folytatódik.

  2. A fiatalkori önmagának hoz egy jövőbe utazásra alkalmas szerkezetet, így csak simán áthidalják az egész bosszút.

  3. Fiatal megöli az öreget, de nem érti, hogy jutottak el idáig. BW még éppen elhörögné, amikor magától beindulnak az események. Végül az időutazás feltalálóját nyírják ki, ezzel BW sem tud visszakerülni és jön az alternatív jövő.

  4. Az öreg öli meg a fiatalt, de ettől ő még nem semmisül meg rögtön. A bosszúját beteljesíti és végül elenyészik térben és időben.

  Vagy valami ilyesmi… :)

 26. és csak időben utaznak, vagy térben is?
  mert ha csak időben, akkor a föld tulajdonképpen “elforog” alattuk az időutazás miatt, ezért vagy teljesen máshol kéne megjelenniük (pl egy óceán fölött, vagy egy hegy gyomrában) vagy ha figyelembe vesszük a föld nap körül keringési elmozdulását is, akkor az űrbe kéne kerülniük, nem? :)
  ha meg időben, és térben is tudnak utaztatni (teleportálni), akkor meg szintén a fenti megoldás lenne a legegyszerűbb és logikusabb. szal egy hegybe, vagy ki az űrbe teleportálni a célpontokat, szerintem az lenne a legcélratörőbb

 27. igazából mindenki okoskodik, de azon senki akad ki, hogy időutazás, csak hogy hogyan. egy ilyen filmnél szerintem kell egyfajta bizalom, hogy majd emészthetővé teszik a paradoxonokkal teli témát, és feloldják az ellentmondásokat.

 28. Látom a visszaküldött áldozatok hátára erősített aranyrudakat senki nem vette észre… talán múltbéli önmagát pénzeli a maffia így. Ezért nem küldik őket a t-rexhez… :)

 29. Úristen!….ennyi geek-et egy kupacon…..Nem tudna itt valaki egy filmet csak simán élvezni?! és megnézni?!!! Mindenre kell valami tudományos magyarázat…. Ez egy film. Most akkor a Vissza a Jövőbe szériát is így kezdjük szétszedni? Kösz inkább megnézem, és akkor kiderül, hogy milyen lesz a film. JGL szerintem biztos jó lesz benne, nagyon tehetséges.

 30. Nem is az aranyrudak a lényeg amit nem nagyon firtatott senki, hanem hogy BW-nek van valami spéci képessége 1:17 és 1:29-nél, de lehet nem csak neki …

 31. Biztos lesz valami csavar a sztoriban, mert elsőre tényleg nem sok értelmét látni a múltba küldős gyilkolásnak. Arra viszont, hogy a már múltban lévő bérgyilkos miért nem a célpont múltbeli énjét öli meg magyarázat lehet, hogy az kiszámíthatatlan változást hozhat a jövőben. Talán ezért kap a jelek szerint csak minimális infót (cetli az időponttal) a gyilkossághoz a looper. Ennek viszont ellentmond az arany (biztos az) meg ember visszaküldés, ami már alapból összevissza kavarhatja a múltat.
  Kérdés, hogy kétirányú-e az időutazás, vissza tudnak-e menni, vagy majd a jelenben kell megmenekülniük mindkettőjüknek?
  Ha más nem, egy látványos akciófilm még mindig kisülhet a dologból. Bruce papa úgy is hiányzott már.

 32. A legtöbb problémátok egyébként már meg lett beszélve, a visszaküldött emberekre van erősítve a pénz amivel fizetnek a Loopereknek, és azért küldik őket vissza a múltba mert a jelen fejlett technológiájának köszönhetően pillanatok alatt felderítenek minden bűntényt (gondoljatok a Különvéleményre), azzal, hogy a múltba küldik az embereket minden bizonyítéktól megszabadulnak, sosem lesz semmilyen bűntény.

  Bruce Willis csuklyatalanságára pedig szintén értelemszerűen választ fogunk kapni.

 33. úgy látom, a legtöbb hozzászóló hiányzott az “időutazás gyakorlatban” témájú fizikaóráról… :D

 34. Én beteg voltam, a többiek meg azt mondták később nem volt olyan érdekes, hogy érdemes legyen visszautazni miatta. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.