Jaws: The Rostoration

Már majdnem lemaradtam erről a 9 perces dokuról, amikor szóltatok. A Jaws digiális felújításáról van benne szó, hiszen augusztusban végre kijön blu-ray-en, és manapság már egy sima upscale nem elég, főleg egy Jawsnak. Nincs szó a cápa cgi-re cseréléséről, nyugi.

via brainaspirin.

human
írta
2012. 04. 15. 13:08
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Jaws: The Rostoration” bejegyzéshez

  1. Spielberg vért izzadt, hogy ki ne ejtse a “Star Wars”, ill. “George Lucas” szóösszetételeket.

    George-ot székhez kötözni, szemhéját felpeckelni és levetíteni neki nyolcmilliószor.

    Egyébként ha jól emlékszem pl. a Vissza a jövőbe negatívjai megsemmisültek amikor leégett a Universal valamilyen komplexuma

  2. Na az ilyen felújítással nincs gondom. Nem utó-3D konvertálás, meg parasztvakítás, nem raknak bele fölösleges dolgokat, ki sem vesznek, csak szépen kitakarítják a régi kópiát, feljavítják a hangot, stb. Ez a film pedig igazán meg is érdemli. Az a pár felújított snitt, amit mutattak egyszerűen gyönyörű, alig várom, hogy ilyen minőségben megnézhessem. Messze van még augusztus :-( Hozzánk meg ki tudja mikor jön. Ha jön egyáltalán… Bár gyanítom, hogy ha jön akkor is valami csodás új szinkronnal.

  3. Jól néz ki.
    Mondjuk szerintem alapból nem is csinálnak felskálázást mivel filmen van nincs mit, csak újra digitalizálják. (A DVD HD-re skálázása más förtelem :) )

    Én személy szerint nem látnék rosszat, ha az effekteket feljavítanák CGI-vel. Amíg a minőség jobb mint az eredeti és nem manipulálják a történéseket.

    Ha az a hullámforma amit mutatnak ugyanaz mint ami a blu-ray-re rákerül akkor azt most megmondom, hogy sz@r. Túlhangosított, dinamikátlan, lapos… (Loudness War)

    ThomassLord 3D-sített filmet még nem láttam. Van egy olyan érzésem, hogy nem is akarok…

  4. avada0
    Már ne haragudj, de honnan tudod, hogy a különböző sávokra milyen kompresszorokat és egyéb lomot tettek. Attól, h a nyers sávot ilyennek látod, még nem biztos h az úgy is marad a végső keverésen.

  5. Ez a film gyerekkorom kedvence. Úgy jó ahogy van! Nálam így is Top 5. Ha fel lesz újítva az csak ront rajta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.