Battleship – ki a faszagyerek!

Lehet ezért majd kapok a kommentekben, hiszen a film nagyon buta, de egy-két hülye mozzanattól eltekintve valami veszettül élvezetes volt. A Michael Bay recept alapján készült, kicsit az új Star Trekkel megfűszerezve, de ronggyá verte a Transformers filmeket.

Az ellenséges csatahajó

Ott kezdődik, hogy 2005 vagy 6 tájékán üzenetet küldünk egy olyan boylgó felé, ahol feltételezhetően van víz, és így értelmes élet alakulhatott ki. Az egyik tudós már az első űrbelövés (úgy van vizuálisan mutatva, mint lézert lőnénk lol) során megszólal: olyan lesz mint Kolombusz és az indiánok, mi leszünk az indiánok. Hát nem igaza lesz? De! Csak épp sok év múlva, 2012-ben.

Az egész banzáj (kutatóállomás) Hawaiin van felállítva, így az űrlények oda érkeznek meg. Mázli, hogy közben sokat bénáznak ők is, így az előőrs nem tud csak úgy hazatelefonálni. Ezzel magyarázzák, hogy miért csak 5 hajót kell lenyomnunk első körben (vagyis a tökös amcsiknak egy kis segítséggel) egy teljes invázió helyett. Itt jön a képbe az is, hogy az épp a környéken hadgyakorlatozó nemzetek 3 hajója marad csak benn azon a mezőn, amit az ellenséges főhajó létesít a Hawaii szigetek körül. Nekik kell felvenni a harcot az űrlények ellen, mázli, hogy tökös lázadó tiszt is akad az egyik fedélzeten, nem lesz itt gond.

Taylor vizsgálódik

Itt az ideje, hogy rátérjek a látványra, amitől szinte letettem a hajam. Baromi élvezetes tengeri harcot kapunk, mert az ellenséges technológiának is vannak korlátai: valamennyire hatásos ellenük a puskapor. Mik vannak. Mindezt természetesen ronggyá szűrőzve, olyan kékekkel és sárgákkal, amiket a valóságban sosem látnánk. A CGI múkusok kitekerték amit lehetett, még akkor is, ha 1-2 űrlény szerkójáról a Dead Space ugrott be. Ja igen, természetesen nem csak a hajók küzdenek, némi ember-űrlény harc is van, fegyverekkel és Will Smith húzással.

A másik amit mindenképp ki kéne emelnem, hogy a forgatókönyvírók a logikát kidobták az ablakon, több húzásba lehetne belekötni egy Transformers 2-nél, de mégis jobban működik annál. Folyamatosan pereg a történet, nincs megállás, emelkednek a tétek és derülnek ki az idióta információk, valahogy megvan a flow, bármennyire is buta az egész.

Rihanna a Battleshipben

Ott tartunk, hogy a logika hiánya valamennyire negatívum, de sajnos Rihannával tetézték a helyzetet. Michelle Rodriguez nem ért rá? Rihanna kivel dug a készítők közül, de komolyan? Olyan mintha valami ZS-filmből keveredett volna ide, keménykedni a nagyok között.

Szerencsére a többi szereplővel nem volt probléma, Taylor Kitch pedig simán viszi a lázadó, béna, de faszagyerek szerepet. Konkrétan a kisujjából kirázza, erre Peter Berg még valakit hozott mellé a Friday Night Lightsból.

Csatahajó értékelés

A poénokat még nem is említettem, pedig abból is akadt pár. Túljátszós is, meg hatalmas beszólás is. Azt hiszem adok rá egy 8/10-et és várom a sortüzet pár év múlva, amikor mindenkit falhoz állítanak, akinek a logikátlan blockbusterek közül bejön pár, pedig mondom, ez valahogy gördülékenyebb popcorn volt, mint jó pár társa.

79 hozzászólás a “Battleship – ki a faszagyerek!” bejegyzéshez

 1. SPOILER

  Hogy idióta-e a film? Igen. Logikátlan? Igen. A legsz@rabb forgatókönyv Akadémia Díj – megnyerve! Színészi játék kb egy viaszbábú szintjén.

  Viszont marha jól áll neki a pózolás. Ez menti meg. Működik a hülyeség, mert szól az AC/DC, lobognak a zászlók,és kb 20 perc után az agy ledobja az ékszíjat és leáll pörögni, szóval bármit befogad. Olyan dolgokon nem akadsz fenn, hogy egy bolti tolvaj néhány hónap alatt haditengerészeti tiszt lesz, vagy bárki elveszíti bármely szerettét szarik rá és teljesíti a “küldetést” vagy éppen beröffentenek egy kiszuperált és a szigorú katonai szabályok alapján “kiherélt” csatahajót.

  Az idegenek kb 1.000.000x erősebbek mint mi, egyszerűen nem is nyerhetnénk, de valahogy mindig úgy alakul, hogy jól jön ki a lépés. (Mondjuk arról nem szól a fáma, hogy ezeket az arcokat elintéztük, de nyilván nem hülye egy ilyen hódító sereg és csak feltűnik nekik, hogy eltűnik egy csapatuk…)

  Én a CGI-ba azért belekötnék, az űrlényeknél nagyon látszik, hogy valami nem frankó, a hajók jól néznek ki, a robbanások is. Amúgy egyet nem értek, hogy miért kell állandóan erőltetni a lens flare-t, mikor kegyetlenül látszik, hogy fake az egész és tönkrevágja a látványt. (Igaz ez szinte minden CGI filmre)

  A Battleship igazi fun film, haverokkal nézni, cikizni, röhögni rajta, közben szűrni a kólát, vagy valami keményebet. Egyetértek Humannal abban, hogy minden logikai hibája, idiótasága ellenére a film folyamatos, pörgős, és tényleg egy idő után lesz@rod a sok hülyeséget és kaján vigyorral az arcodon rázod a fejed az AC/DC-re és szorítasz a földi erőkért. Ami azért ritka a sz@r filmek között, mert ha objektíven értékeljük, akkor a béka segge alatt van színészileg, logikailag, történetileg, cselekményileg :D Szóval a kivétel erősíti a szabályt. Simán nézhető.

  3/10 objektív értékelés alapján.

  7/10 ha lesz@rom az objektivitást.

 2. “de ronggyá verte a Transformers filmeket.” Kicsit erős értékelés!! Nálam max 4 rég vártam moziba film végét ennyire! A tatás résznél kiborult a bili,katasztrófális a szinkron is. 1 vélemény!

 3. Végre egy racionális kritika, valaki aki nemcsak a hibákat látta a filmben hanem értékelte azt a 2 órás látványorgiát, amihez még foghatót moziban nem láttunk!
  Logikátlan , buta, de zúz mint Hulk az Avengersben…xD
  Respect Human ;)

 4. “Azt hiszem adok rá egy 8/10-et és várom a sortüzet pár év múlva, amikor mindenkit falhoz állítanak, akinek a logikátlan blockbusterek közül bejön pár” – te nagyon “hülye” vagy! :))))) Köszi az írást ;)

 5. Pár hete láttam Németországban, már akkor írtam, hogy óriási a film. Két mérnök kollégámmal néztük. meg van az a rossz szokásunk, hogy kiakadunk minden logikátlanságon és fizikát semmibe vevő akció jeleneten. Csak nem ennél a filmnél, itt tátott szájjal ültünk és gyermeteg mosollyal az arcunkon vártuk SPOILER mikor röffen be a múzeum :P Amikor az öregek kiálltak a tatra, könnyes szemmel jelentkeztem volna a US NAVY-hoz.

 6. Szücsi :D EPIC! :D

  “Amikor az öregek kiálltak a tatra, könnyes szemmel jelentkeztem volna a US NAVY-hoz.”

  Na ezért a hozzászólásért fogom megnézni a filmet!:P

 7. Borzalmas, béna, baromság, b+, Battleship.

  Komolyra fordítva a szót. Életem egyik leggyengébb filmje, amin ugyan párszor én is felnevettem, de az is többnyire kínomban történt. Iszonyat gyenge a forgatókönyv, ami tele van kiszámítható, logikátlan és hiteltelen fordulatokkal, aminél egyszerűen nem tudtam az agyam kikapcsolni és csak simán szórakozni. Látványilag ütős egyébként, amit összehoztak, de ma már egy techdemóval felérő effektorgiával nem vesznek le a lábamról, ha közben értelmet nem lehet találni az egészben. Saját skálámon ez kb. 3/10, de az is csak a humor és a látvány miatt kapott +1 pontot. Őszintén szólva ezt a filmet senkinek nem tudom nyugodtan ajánlani. :(

 8. Szerintem sem kell rögtön a hibákat keresni. Teljes mértékben egyetértek a 8/10-zel. 1 film mértéke ne az legyen, hogy mennyire profin csinálták meg, hanem hogy mennyire élvezetes. Nekem személy szerint nincs szükségem rá, hogy az utolsó pillanatban valami elképzelhetetlen fordulat történjen, nekem elég ha jól szórakozom. Respect Human! (bár a Zombieland 7/10-et sosem bocsátom meg :))

 9. Totál aláírom human véleményét, annyi módosítással hogy 7/10 szerintem a film. Vannak olyan filmek, ahol nem a történetet meg az Oscar-díjas színészeket kell epekedve nézni, hanem beülni nyáron cola-val és a látványt élvezni. Ez ilyen, kész. Aki ezt nem tudja elfogadni az mindig csak művészfilmeket meg komoly drámákat nézzen…

 10. SPOILER

  “Térképrácsot fel, tűz az E2-es mezőre.” – ez szenzációs meglepetés volt a filmben, meg pár poén is (pl. “Maga egy kiborg, velük van!”)…

 11. Teljesen egyet kell értsek a kritikával. Úgy ültem be rá, hogy “Torpedó” nicsenek nagy igényeim, sima popcorn film lesz egy csütörtök délután, és mégis ütött. Kicsit olyan beütés volt, mint a Transformers 1-nél, hogy bugyuta párbeszédek, zéró logika, de gyerekesen jó. Elnézi az ember, és nem veszi komolyan. Ugyanakkor, mikor felzengetta végén a Thunderstruck, anniyra szépen visszaadta a régi 80’as évek akció film hangulatát, csak ámultam rajta. Ha nem ufo-k, hanme oroszok, vagy kínaiak lettek volna az ellenség, simán megérné a 9/10-et, de nekem sajna az ő megvalósításuk (még ha jobb is volt, mint alegtöbb filmben) anniyra nem jött be. Egy natúr, ACDC-re egymást vakon lövöldözős, nagyokat mondós, tengeri zúzdára jobban vevő lettem volna, és a játékhoz is jobban passzolt volna (érezzétek a szarkazmust ebben :) ). De komolyra fordítva, tényleg egy kötelezően megnézős film volt, kellemes csalódás.

 12. Weiss

  Egy világ dőlt össze bennem, nem tudom elhinni, hogy aki ezt a cikket írta 7 pontot adott a fenomenális Zombielandre. Meg is nézem még1x

 13. ez a film egy szánalomtenger az összes húzásával
  SPOILER
  külön óriási a taták behozatala a régi csatahajóval, de ami mindent vitt “kiborg” verekedése az aliennel és a csúcspont, ohhh a csúcspont lassítva repül a kamerába ütés után a fog. Alienek bénák full robotcuccban se tudnak kinyírni senkit se. Ez főleg nem tetszett, hogy fájdalmasan le lettek butítva, hogy “működjön” a film. Ugráló hajók? Több fényévet tudni utazó űrtechnológia mellett? Ha nem bántod őket, ők se bántanak hozzáállás ? stb. stb.
  SPOILER VÉGE
  amúgy a szereplők rendben voltak, látvány rendben volt de ennyi. Sajnos ennyiszer évente már nem tudom kikapcsolni az agyam, semmivel se jobb mint a TF3 max 3/10

 14. Trailerek alapján egyértelműen moziban nézős volt, de sajnos iszonyat nagyot csalódtam. Régen volt ilyen film aminél fél óra után legszivesebben kimentem volna. Sok iritáló hülyeség volt bent ami csak még rátett és úgy másfél óra után már alig vártam hogy vége legyen.
  A Transformesek ennél 100x jobbak voltak. Nálam 2/10!

 15. “”de ronggyá verte a Transformers filmeket.” Kicsit erős értékelés!!”

  mi benne az erős? a transformersek nagyon gyengék voltak. látatlanban lehetett tudni, hogy ez jobb lesz.

 16. Igazatok van sok gagyi dolog volt benne, de egy fárasztó hét után beülni egy moziba sörrel (németben van sör a moziban) és nachosszal és azt nézni hogyan indul AC/DC re egy 50000 lóerős gázturbina és hogy üt szét egy 130 kilós lábatlan veterán egy ufót, el se tudok képzelni jobbat. Amikor a horgonnyal farolnak arra innom kellett volna még pár sört.

 17. Én még nem láttam, egy ideig nem is fogom, de tényleg muszáj mindent AC/DC-vel kezdeni? Igen, jó számaik vannak, de mikor már az összes akciófilm ezzel kezdődik, az inkább hat elcsépeltnek, mint hatásosnak.

 18. Szücsi én is pont ezektől akadtam ki.

  SPOILER

  Azt sem értettem hogy az öregek mit kerestek a régi hajón? Addig ott vártak? Mellesleg az ünnepélyen még tolókocsiba meg lélegeztetőn voltak.
  Ja meg az hogy az űrlények elvileg hasonló bolygóról jöttek mint a miénk, de napfényt nem bírták. Akkor ott mi ad fényt?
  Szóval szerintem vicc volt az egész :)

 19. Nekem is nagyon kellemes meglepetés volt, mert 0 elvárásom volt, és nagyon jól szórakoztam. Tetszett az is, hogy beletettek pár kikacsintást, pl az elején a bolti lopás egy az egyben egy régi youtube video lekoppintása, de aki emlékezett rá, annak duplán fun volt. Aztán ott van a “De nem ma…”, stb.

  Ezen felül a legnagyobb meglepetés az volt, hogy a film két jelenetében is tényleg olyan érzése volt az embernek, mintha torpedó játékot játszanának az űrlényekkel. Ezt nem is gondoltam, hogy meg lehet valósítani filmen, nem hogy még izgalmass is legyen:). Nekem 7/10, de csak mivel azóta láttam az Avengerst is:).

 20. SPOILER!

  Nem gondoltam volna hogy sikerül összehozni egy a Transformersnél bugyutább filmet de sikerül.Kb értékelhetetlen a film az idegenek kb olyan impotensen küzdenek mintha megdögleni jöttek volna ide.Állítgatják össze-vissza a pajzsukon a fegyvereket de hogy használják is őket azt már neeeem.Akkor a csatahajókkal bemutatott figurák olyanok mintha egy motorcsónakkal csinálták volna kész vicc.Na meg az a jelenet mikor a nyuggerek megjelenek a hajón, mintha ott élnének állandóan….:D Aztán ott van a szerelmi szál amit a végén úgy folytatnak mint ha nem is lett volna egy alien invázió közben, vagy mintha csak egy szimpla hétfői nap lett volna.Áhh napokig lehetne sorolni a bugyutaságokat.Mi a moziban vagy tucatszor néztünk egymásra haverokkal röhögve, hogy ilyen létezik ez tényleg ilyen béna?
  Ja meg mikor a lábatlan csóka lezúzza az idegent bááááááh komolyan döglöttek volna meg inkább influenzában mint így…

 21. “de ronggyá verte a Transformers filmeket”

  Bocs de csak a másodikat, a 3 és az 1 megeszi reggelire. Bődületes baromságokkal agyonzsúfolt CGI orgia, tömény patriotizmussal és akkora abszurditásfaktorral, hogy Roland Emmerich is kikérné magának. És mellesleg rohadtul nem szórakoztató, hanem idegesítő és unalmas mindez olyan rohadt monoton akciókkal megtámogatva, hogy szinte a kínzás határát súrolja. Peter Berg nagyon Michael Bay akart lenni de nem jött neki össze.

  4/10 (objektivitás nélkül is)

 22. ez a film rettentően, nagyon-nagyon-nagyon rossz film! ne – ismétlem – ne adjatok érte pénzt. forgatókönyv nincs. színészi játék nincs. rendezés nincs. ez egy propaganda film, de abból is a leggyengébb fajtából.

  gyerekek, ha én kikapcsolom az agyamat, akkor kómába esek. nem pedig ilyen szutykokat nézek moziban. rég volt már h ennyire sajnáltam a mozijegy árát.

  és nem az a legnagyobb baj, h a film buta, hanem az h a nézőt is annak nézi. köszi de nem.

  reménykedtem h megüti a tf1 szintjét, de nem. ugyanolyan hülyeség mint a tf2-3. többször is kínomban nevettem fel ezen a filmen.

  értékelés: ÉRTÉKELHETETLEN. nem egyes, hanem ÉRTÉKELHETETLEN!!!!

 23. néhányan itt még szerintem nem láttak igazán szar filmet, és most nem arra gondolok, hogy 8/10 legyen másnak is, de ha ez értékelhetetlen, akkor jó pár film már a negatív skálán sem férhet el.

 24. Ez a film nem akart komoly lenni nem is lett, de teremtett egy hangulatot ami megfogott és egy látványt ami nagyon tetszett. Tudjátok mit, én elmegyek és megnézem azért is még egyszer :P
  A Transformers 3 életem legrosszabb mozija volt még imaxban is. Sose nézném újra. Ja a kettőn meg elaludtam. Pedig az egy nagyon tetszett.
  Bocs volt egy rosszabb, gyerekként beültem az Észvesztőre, hogy láthassam Angelina Joliet, az egy pokol volt és Oscar díjat kapott.

 25. Háh… még sosem értettem egyet ennyire írásoddal human -na jó, előfordulhat-. Néha azt vettem észre, hogy tátva maradt a szám (szó szerint), egyedül Rihannára mondtam épp azt, hogy egész jó Rodriguez pótló, ahhoz képest, hogy ez az első szerepe -ha jól emlékszem-, szerintem teljesen rendben volt. 8/10, épp ahogy mondod, épp ahogy mondtam :D

 26. Ha valaki szerint ez rossz film, nem nézett még film +-ot. Mi haverjaimmal sportot űzünk abból hogy szar filmeket nézünk és közben meghalunk rajta:D Ez is tipikusan ez a kategória mikor ha kicsit is figyelsz a filmre minden második képkockába beleköthetsz:D

 27. 8/10, azért mert látványos? Na ne vicceljünk már? Pont te dobálsz ilyen nagy pontszámokat human aki minden apróságba beleköt a filmeknél és lehúzza őket.
  Azért vicces, hogy az Avengers és e között csak 1 pont különbség van.

 28. …így látatlanban azt érzem hogy ez tök ugyanolyan mint a BATTLE : L.A. , de ettől függetlenül megnézem ezt is, mert szeretem a látványos filmeket…
  (A “Battle:L.A.” egyébként nagyon tetszett, de nem az a tipikusan többször is nézhetős film…sajnos.)

 29. Idén ez volt az első film, amit igazán élveztem a moziban, és úgy jöttem ki utána a teremből, hogy na ez fasza volt. Igaz, hogy tele van méretes baromságokkal, de legalább nem vette magát túl komolyan, kb végigpoénkodják az egészet. A boltos betörős jelenetért plusz pont jár, jó húzás volt. :)
  Bemelegítésnek tökéletes volt az Avengers előtt. 7/10

 30. ha már sokan a transformerst emlegetik referenciának, én ezt a filmet pont melléjük tenném, vagy kicsit eléjük, de pl. a battle:la mögé. így nálam ez egy 6/10-es, de egy kövér hatos, mert azért jól szórakoztam.
  a bolti jeleneten hangosan röhögtem… azt hittem csak nekem ugrott be a jutyubos videó, de látom mások is figyelnek!:))

 31. Hát ezt is megértük. Legagyizzuk Nolan Macskanőjét, és éltetjük a Battleshipet…:D

 32. Ez egy ritka jó popcornfilm, és még tanulni is lehet belőle (!) :D
  Én remekül szórakoztam :)

 33. hat ha azt nezzuk hogy az idei termes mit hozott akkor siman lehetne 8/10, de az elvarasaid ugylatom elegge lecsusztak. ha ezt ennyire ertekelted, avengerst meg 9/10re batman3 mennyi lesz? 11/10? prometheus,hobbit 12/10? ja igen azt meg ense ertem, hogy ennel sokkal jobb filmek kaptak nalad 6/10et (pl. amerikai pite4)

 34. evergreen976: szerintem jobb, mert a Battle LA komolyan vette magát, de a Battleship ilyen balgaságot nem követ el.

 35. A transformers 1 és 2-nél is jobb film, adok neki hát 6 pontot, talán ha jó szívű vagyok még egy felet. Szerintem ez jó kis bemelegítés a nyári film orgiákra, sőt annak tökéletes.

 36. Rihannának nem kell dugnia senkivel, manapság vele lehet eladni a filmet, nem Liam Neesonnal…

 37. Seöres Wándor: öö, énekesek főbbszerepekben nem egyértelmű nézőmágnesek. Nyilván ha zenei film lenne más kérdéssel állnánk szemben de nem itt.

 38. Most már kb 3-4éve olvasom a filmbuzi-t rendszeresen. És egyre szomorúbb vagyok. Az ilyen értékeléseid után Human.

  Az ember hangulata a film kezdete előtt mindenképp befolyásolja a filmélményt. Ez tény.
  De azt szerettem benned eddig mindig, h reálisan meg tudsz ítélni filmeket a hangulatodtól függetlenül. Nem úgy mint más kritikusok. “Te az egész filmet látod”.

  Most ez nem sikerült…. És sajnos azt veszem észre ez egyre gyakoribb.
  Ez egy rohadtul szar film. Utoljára akkor sajnáltam a mozijegy árát így mikor tavaly a Super8-at néztem amit szintén égig magasztaltál. Pedig annak volt minősége annak ellenére h szar volt. Ennek az sincs. Megértelek Human én is Sci-Fibuzi vagyok, de ez ZS-kategória erősen.

 39. azér szomorkodni nem kell. legnagyobb kritikusok is (akiknek az a szakmája, hogy kritikát írjanak) dobálnak néha olyan pontokat, amit a közönség nem ért, azaz felvonja miatta a szemöldökét.

  látatlanba azt mondom, hogy értse mindenki ezt a 8 pontot az agyatlan látványfilm kategórián belül 8-nak. a többi meg nem számít, human se a szuper sztorit és tanulságot emelte ki, lehet ezt azért érteni na.

  felőlem adhatott volna rá 10-et is, akkor se nézném meg moziban, mert a leírása alapján tudom, hogy nekem ez így nem jönne be. majd megnézem itthon, úgy viszont szerintem éppen megfelel majd.

 40. Malachi
  Ezt értem én. De egy kritika nagyon sokszor befolyásoló tényező azoknak, akik még nem látták a filmet. Azaz igenis felelősség teljes szakma. :)
  Nem arról van szó, hogy pisztollyal kényszerítettek üljek be a filmre…
  De sajnos nem olyan országban élünk ahol a havi/heti több alkalmas mozit be lehet kalkulálni a költségvetésbe.
  Otthon is lehet filmet nézni, internetről bárhonnan. Na de a mozi az mozi. Meg lehet nézni menyivel estek a filmstúdiók bevételei az új elérhetőségek óta. Kb semennyire. Sőt azok a stúdiók akik 10-15éve a csőddel küszködtek, most virágzanak.
  Paece :)

 41. Haverokkal néztem, egy baromság volt, de évek óta nem röhögtem ennyit és a látvány is fasza volt. Érdekes hogy mi sem értettük, hogy miért nem Rodrigezt rakták be Rihanna helyett.
  Az idei év eddigi legjobb popcorn mozija volt amúgy, legalábbis nekünk.

 42. nyilván a látványfilmek között ennyi, nem a there will be bloodhoz lett hasonlítva, hanem a transformershez.

 43. Akik szerint értékelhetetlen, azok referenciaként megnézhetnék az asylumos változatot is. Kíváncsi lennék a reakciókra.

  Ami engem illet, az Avengers olyan élmény volt, amit nem akarok ezzel lerombolni.

 44. 8/10???
  A Megapirahna CGI-t leszámítva normálisabb film mint ez..

 45. Még jó, hogy megmondjátok, hogy kinek mennyire tetszhet egy film…köszönjük, így akkor már tudom, hogy ez egy szar film és nem pedig jó, ahogy azt a nézése közben éreztem.

  “Ugyan, 5-6/10 a reális.”

  Az ilyen kommenteken csak nevetni tudok…

 46. “latvany film, popcorn mozi, nem szamit a sztori, blablabla” > aha, nezzetek avengerst.

 47. edemem – miért, abban hol volt sztori? jönnek a zűrlények és legyaknak mindenkit, fogjunk össze, vagy jaj. faék. de blockbusternek ettől majdnem hibátlan volt és mivel képregényfilm, simán elfért benne minden hülyeség. háttal nyilazó hős, meg egy kalapáccsal repkedő félisten, hmm…

  bocs, nem akarok offot indítani.

 48. Én meg azt mondom, hogy az IMDB pontszámai a legreálisabbak, hisz az többezer ember véleményét tartalmazza. Pl. ha 7 alatt van ott egy film akkor vagy be sem ülök rá a moziba vagy ha beülök akkor nulla elvárással várom hogy szórakoztasson.

 49. Nálam jobban működött ez a film még az Avengersnél is. Hiába puffogtak tök jó poénok abban a filmben, és hiába eszméletlenül látványos, valószínűleg ez a tömény képregényfilm-áradat az, ami miatt már NEM hat meg egy ilyen film sem.
  A Csatahajó azonban kellően idióta film volt ahhoz, hogy tudtam rajta szórakozni, az összes, agyonhasznált klisés húzásával együtt. Szinte rá is gyúrnak, felmutatják a “KLISÉ!” táblát (ld. a “nyurga, gyáva professzor azért mégis csak bepancsol az idegennek”), mitegy ürügyként, hogy itt most csak egy k***a nagy puffogtatás lesz, csak ki kell tölteni az időkeretet.
  A Transformers 2-3-at simán veri, de talán még az elsőt is, nem mindig tudom megemészteni a Michael Bay-i pátoszos, szájbarágós patriotizmust (a kivételek a Szikla meg az Armageddon).

  Amit még mondanék:

  SPOILER
  Ezen a filmen nincs mit elspoilerezni, ne is áltasd magad, pont ez a lényege. Egyébként meg lebuktál. A többieknek jó sok popcornt kívánok.

 50. Azért a 8/10 kissé erős. Jó indulattal is max. 6/10, főleg a gagyi hajó faroltatáson röhögtem fel…

 51. Malachi > ott, forgatokonyv van, dramaturg, verprofi munka (nem a latvanyrol beszelek), karakterek, nem 2ds papirmasek.

 52. Bomo: egyik legnagyobb poén! Ott is kitűnően látszik, mennyire gondolták komolyan.

 53. Nem is az az idegesítő, hogy van akinek nem jött be, hanem azok az eltúlzott lehúzó kommentek, amiket egyesek megfogalmaznak.

  Ha nem tetszik valakinek, akkor nem tetszik, ez van. De amikor valaki azt írja hogy “értékelhetetlen”, “Megapirahna CGI-t leszámítva normálisabb film mint ez”, “Nálam 2/10!”, meg az ilyen érthetetlen kommenteket, hát az agyam eldobom.

  Láttatok ti már igazán rossz filmet? Ilyen hozzászólások után igazán kétlem. Mondjuk próbáljátok meg végig ülni a Jack és Jill-t, és utána írjátok le ezeket, ha még komolyan gondoljátok.

  “2/10” ez mekkora már. Most komolyan kezdjek el ennél rosszabb filmeket sorolni, hogy rájöjj, hogy mennyire mellé lőttél ezzel a 2/10-el. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy hova rangsorolnád az igazán szörnyű filmeket.

  “Megapirahna CGI-t leszámítva normálisabb film mint ez”. Azt is eltudnád mondani, hogy már miért is normálisabb film? Vagy csak olyan hangzatos ez a mondat, ezért idebiggyesztetted?

  De komolyan nem az a zavaró, ha valakinek nem tetszett a film, hanem az, hogy nem bír reális véleményt megfogalmazni. Évente százával készülnek az ennél rosszabb filmek, és mégis úgy lehúzzák egyesek, mintha 10 éve nem született volna rosszabb film.

 54. “Érdemes megnézni moziban, vagy elég kivárni vmi BD25-ös verziót?”

  Erre nem lehet jó választ adni. Elég megosztó a film. Én moziban láttam, szerintem megérte a jegy árát. De amint látod, sokan lehúzzák. Ők valószínűleg nem ajánlanák, hogy moziban nézd.

  Tehát nem lehet tudni előre, hogy te melyik kategóriába tartozol. Ha van rá kereted, és szabad időd, sokat nem veszthetsz vele. Viszont ha évente csak egyszer mész moziba, akkor lehet találsz ennél jobb filmet is.

  Amúgy meg tipikus blockbuster film. Ha csíped az ilyeneket, akkor nyugodtan elmehetsz rá. Viszont ha te is abba a kategóriába tartozol, aki mindent túlságosan komolyan vesz, mindenhol azt figyeli, hogy ezt tényleg megtörténhet-e a valóságban, akkor ne is erőltesd.

 55. “Érdemes megnézni moziban, vagy elég kivárni vmi BD25-ös verziót?”

  ez mekkora már!! ezt tényleg komolyan kérdezed, ugye? úgy gondolod, hogy az itt kommentelők jobban ismernek téged, mint te saját magad, és nem te, hanem ők tudják eldönteni, hogy te melyik kategóriába tartozol? Azaz amit E.D.I. is írt, hogy vagy bejönnek neked az ilyen filmek, vagy nem. Ezt te tényleg nem tudod eldönteni a kritika és a hozzászólások elolvasása és a trailer megnézése után, hanem azt várod, hogy azok a vadidegen emberek döntsék el, hogy melyik kategóriába tartozol, akik azt sem tudják, hogy fiú vagy-e vagy lány. kajak nem értem. nyilván akiknek nem tetszett, azok nem fogják azt mondani, hogy megéri moziban nézni, és fordítva… tökéletesen le van írva minden a filmről, amiből egy átlagos értelmi szintű ember el tudja dönteni, hogy neki megéri-e moziban megnézni egy rohadt látványos de buta filmet, avagy sem. bocs az offért csak a kritika és a hozzászólások nagy részének elolvasása után ez a kérdés hirtelen tarkón baszott.

 56. Nem értem, miért vagytok felháborodva human értékelésén. Az ő feladata nem az, hogy a mi ízlésünk szerint pontozzon, hanem a saját ízlése szerint. Ez a blog arról szól, hogy mi az Ő véleménye, Ő mit tapasztalt, milyen hatással volt Őrá a film. Nem pedig arról, hogy vajon a nézőknek, vagy pont Neked hogyan fog tetszeni, ilyet lehetetlen meghatározni. Aki rendszeres olvasó, az ismeri human és a saját ízlését ahhoz, hogy leszűrje egy kritikából, neki hogy fog bejönni a film. Mindent nagyon részletesen leír ahhoz, hogy tudjuk, nálunk mely ponton fog, vagy nem fog működni.
  Mindenkinek más tetszik egy filmben, más látásmódunk van és ez a film is tud olyat nyújtani az arra fogékonyaknak, ami miatt nagyon szórakoztatónak fogja találni, és nem csak a látványról beszélek.
  Ez a film ahogy láttam az előzeteseket és olvasom a kritikát, teljesen kikapcsolja az agyat,
  nem kell rajta annyit gondolkodni, csak működik és kész. Biztos vagyok benne, hogy nekem is nagyon fog tetszeni, mert amikor a hétköznapi hülyeségektől megcsömörlök, szükségem van egy ilyen mozira, ami szinte pihenteti az agyat, mert helyettem “dolgozik”.

 57. E.D.I. érdekes, amikor Avatarkor nem jött semmi más, csak az egymondatos “egyetértek HUmannel kommenet”, meg a teljesen egyetértek Humannel akkor nem szóltál semmit.

  De biztos jó érzés neked Humant védeni, pirospont.

 58. szpojleres mókus: az avatarra 7 pontot adtam, és baromi sokan nem értettek ezzel egyet, és nem 1 sort írt egyik oldal sem.

 59. Az ismerkedési akció a US Navy technikája és a lények technikája között,az tanitani való izgalom és látványvilág.
  Utána nem veszi magát komolyan a film(zászlót lobogtat),és a Brooklyn Decker akciószál is visszahúzza,
  de még is összeségében jó popcorn mozi.
  Nem dráma,akciófilm.

  A Peter Berg nagyon kellett Hollywoodnak,egy újabb szinész aki nem altatókat készit.
  Váltakoztatja témáit.Pénzért,minőségi akciófilm.
  Komoly közel keleti témák(Kingdom,Lone survivor)

 60. human 2012. 05. 05. 15:34

  Szerintem tévedsz, peter berg ezt a filmet tök komolyan gondolta, pedig a filmográfiáját végiggondolva akár igazad is lehetne. vagy én néztem be, de én nem láttam a filmben azt az öniróniát amit te. nekem, ha már “idegen invázió legyakja a földet” típusú filmek, akkor kliséhalmazok ide vagy oda, inkább a battle:LA jön be jobban, ha valamelyiket egyszer is újranézném, az nem a battleship lenne, de ez már egyéni szocprobléma:)

 61. E.D.I. 2012. 05. 06. 1:06

  Köszi, nagyon jót írtál, meg is győztél, hogy nézzem meg.

 62. Most egy Avengers-t mitől venne komolyabban az ember, vagy az mitől lenne jobb, komolyan?

  Számomra sokkal idiótább az egész szuperhősös jelmezben rohangálós Bosszúállók moslék, mégis mindenki isteníti.

  De tudom miért:
  az Avengerst, Batmant, stb. divat kedvelni/élvezni,
  egy spontán bugyuta de szórakoztató akcióorgiát (Battleship) már bűn ugyanazok szemében…

  Minden hibája ellenére, annyira tetszett, mint anno az ID4,
  Human kritikájával egyetértek.
  Én is a szórakoztatófaktort nézem egy film értékelésénél.

 63. Rihanna mint katona? :D Michael “bumm-bumm” Bay producer? :D
  10/1 jóindulattal.
  Rém gagyi film, még a battle los angelest is überelte negatív értelemben, pedig az már aztán tényleg az alja volt.

 64. A film kikapcsolt aggyal rohadt jó, de ezt a krumplifejű Jesse Plemons-t minek kellett erőltetni minden egyes jelenetben ? :(

 65. Uramatyám, mennyi filmesztétát fújt itt össze a szél:D Volt egy trailere amit szerintem a legtöbbünk megnézett. A trailereket megnézők 90%-a azt írja itt, hogy a film fos volt….DE akkor mi a fenéért ültek be rá?:D Én ha megnézek egy trailert és látom, hogy egy unalmas fél(egész)művészfilmszerű, mások által ájulásig magasztalt film lesz ami nekem nem tetszene, akkor nem nézem meg. Azért meg pláne nem, hogy utána itt fikázzam:D
  Horgonylánccal farol a hajó? Kúrva jó jelenet és leszarom, hogy egy ilyen manővertől a valóságban kettétörne a jármű, mert ez egy nyomorult FILM nem dokumentumfilm:D
  Én amúgy csalódtam Human-ban:D eddig mindég úgy mentem el moziba, hogy megnéztem hány pontot adott rá, ha 6 vagy annál kevesebb, akkor azt tuti megnéztem, mert azok jó filmek:D Erre most felborította az egész szisztémát amit eddig követtem:D képes volt erre a filmre 8 pontot adni:D Mondjuk szerintem annyit megérdemel:D
  Rihanna meg szerintem jól játszott. Első filmje Istenem, nem lehet tőle Oscar Díjas alakítást várni, pláne nem egy ilyen popcornfilmben:D

 66. Ha nem lett volna benne kiváló a zene, Hadházi barátommal régen kifordultunk volna a moziból, meg az eső is esett, szóval maradtunk. Kb. ennyi. Én nem vagyok élből ellene a bugyuta popcorn moziknak, de ez katasztrófa volt.

 67. Egy-két értékelhető szép zúzós jelenet, aztán annyi. Egy mozijegy árát nekem nem ért meg. Jobban tettem volna, ha megvárom DVD-n.

  SPOILER veszély

  Rihanna borzalmas (-1 pont) , a “fejlett” űrlények totál sötétek (tényleg telibevernek leszállás közben egy műholdat? LoL -1 pont) , a távcsöves jelenet egyszerűen nevetséges, nem beszélve a farolásról (anyám borogass – 1 pont), és a folyamatos logikai bakikról (-1 pont).

  SPOILER Vége

  Nagyon jószívű 6/10. Egyszernézős.

 68. Nem volt ez rossz. Látványos kis marhaság. Igaz temérdek hibával, de valahogy el lehet nézni neki. Az meg kifejezetten tetszett, hogy az átlag marslakók támadnak emberekre sztorikkal ellentétben itt az idegenek nem arra mentek, hogy mindenkit kiirtsanak. Urambocsá még valamilyen szinten egyéniséget is kaptak, hisz láttuk, hogy akadt aki élvezetből gyilkolt, míg pl a tudósaik szó nélkül futni hagyták az embereket. Tudom nem nagy dolog, de én értékeltem hogy legalább ezt az egy klisét megtörték.

 69. Látom sokan még évek múlva sem értik meg, hogy human a saját kategóriájában pontozza a filmeket. Ami jól is van igy. A Battleship a szórakoztató blockbuster kategóriában simán lehet 8/10. Úgy ahogy például az Armageddon vagy az Independence Day. Aki beül egy olyan filmre, ahol földönkivüliekkel harcolnak a tengeren és közben a logikai hibákat kutatja, azt én csak sajnálni tudom. Kell tudni szórakozni is.

 70. na, megnéztem végre. heheh, hú…

  erre is csak azt tudom mondani, hogy bár minden akciós, űrhajós, űrlényes film legalább ilyen volna, mint ez. egy nagyszerű közepesnél kicsit jobb, egyszer teljesen élvezhető látványos és nem unalmas és nem erőlködős másfél óra. talán még moziban se éreztem volna rosszul magam rajta.

  ez a minimum szint, amit minden filmnek hoznia kellene legalább, hogy ne sajnáljam a jegy árát, ha már fizettem érte. jó volt.

 71. Buta, klisés, ostoba, sokszor fájt is.
  De amikor dörgött az a sortűz a nagy vason, elég sok mindenért kárpótolt :D

 72. Most lestem meg, egyetértek mindennel – kivéve, hogy köszönőben sem voltak az űrlények a Dead Space ruhával, azért NA! :)
  Látvány valami eszméletlen, maga a film meg tipik akció/blockbuster, senki nem ettől várja a megváltást :)

 73. Csigusz: akkor egyidőben néztük. :)

  Ha valami miatt érdemes a filmet megnézni, akkor az a látvány, de pénzt nem adnék érte. Túl az említett logikátlanságokon és kliséken, amik mellett még lehetne akár élvezhető is egy látványos film, ez néhol annyira csöpögött a giccstől, hogy vödröt kellett a monitor alá tenni, nehogy eláztassa a szobát.

  Taylor Kitch-ből pedig nemhogy színészóriás nem fog válni, de egy Stallone-szintű akcióhős se. A John Carter-ben se győzött meg, de ott ennél hitelesebb alakítást nyújtott. Ha esetleg később rámcáfolna, akkor eddig nagyon jól rejtegeti a képességeit. A többi szereplő alakítása a harmatgyengétől a szódával elmegy kategóriáig terjed, az egyetlen kivétel meg épp, hogy csak ott volt. Hogy az afroam csajszi (de píszí vagyok) meg Rihanna volt, azt nem tudtam, nem ismertem fel (nem az én zenei világom), de sok mindent megmagyaráz, hogy mi a kénköves túrót kereshetett a filmben.

  Ja, hogy miért néztem meg, mikor láthattam a trailer-ből, hogy ilyen lesz? Nem, nem láthattam, az előzetesből csak a látványosság jött le, a bugyutaság nem. Többen is a Transformers-zel vetik össze, nekem pl. az első rész azokból jobban tetszett. És ha a Hasbro játékok szempontjából is nézzük, akkor arról a filmről előbb jut az eszembe a gyerekkori, robottá alakítható targoncám (de jó is volt nekem), mint erről az, hogy milyen jókat torpedóztunk a családdal. De nyilván nem ezért rossz a film.

  Fentebb nagyon megy a pontszámvita, de azt hozzátenném, hogyha nem lehet egy erős pontszámot kritizálni, akkor nem kéne azt tenni a gyenge pontszámmal se. A pontszám szubjektív, valakinek jobban bejön a film, valakinek meg kevésbé. Miért ne lehetne rácsodálkozni a másikra, hogy “huh, neked ez ennyire nem jött be?” vagy “jé, neked annyira tetszett?” ? Az pedig, hogy volt ennél már rosszabb film is, nem teszi ezt jóvá, csak kevésbé rosszá. Aki azt kérdezi, hogy nem láttál még rossz filmet, annak mehet vissza a labda: és te jót? Szóval el kell fogadni, hogy valakinek nyolcas, valakinek meg kettes. Nem vagyunk egyformák.

  Igaz, egyébként nem szeretek pontozni, de most már csak azért is. :) Ha nagyon jószívű lennék, akkor Liam Neeson miatt és mert Hawaii szép, adnék egy négyest, de nem vagyok. 3/10

 74. A film vacak. Logikátlan és eszetlen és ennyi itt sokaknak elég is, úgy tűnik.

  Human észrevételére jegyzem meg hogy én a napokban néztem meg youtubon a “Cassandra Crossing”- ot, ez ha jól tudom egy 1976- os dráma, ha valaki nem ismeri, a mai méregdrága cgi tengerekhez képest rettenetes filmtrükkökkel és egyéb megoldásokkal, de az a film még mindig messze veri a Battleship- et. Hogy miért? Mert. Mert egy faék egyszerű történet köré fel tudott építeni egy igazi, több szálon futó drámát és hitelesen el is tudta adni. Hiába látta mindenki a végén hogy a lezuhogó vasúti kocsik meg az összedőlő híd csak makettek, senkit nem az érdekelt. Akkor még nem volt minden háztartásban Photoshop meg After Effects. Ma meg mindenkit csak az érdekelne.

 75. nekem is tetszett, persze nem vártam “sokat” – ahogy általában az amerikai, 80%-ban cgi látványfilmektől nem szoktam. sok a “butaság” benne, de valamiért tökmindegy, jópofa, koherens az egész, nem unalmas és a túladagolt heroikusság ellenére is hatásos. és külön tetszett a stratégiázós rész, nyilván szakmai szemmel butaság (nem tudom, nem vagyok katona), de jól volt tálalva és kivitelezve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.