21 Jump Street

Mit kapunk, ha fogunk egy 80-as évek beli sorozatot és mozfilmként felújítjuk? Nem eleget? Akor rajunk bele csomó kikacsintós poént, némi kifigurázását az akciófilmeknek és… mittomén, de valami jó koktél születik, olyasmi, mint a 21 Jump Street.

a 21 jump street meló előtt

A történet szerint a suliban loser és a suliban menőlegény zsarunak áll, de alkalmatlanok mindenre (joga van hallgatni, joga van ügyvédnek lenni), így végül a mindig mérges néger vezetésével újraélesztett “suliba épülnek be zsaruk” programba kerülnek a Jump Streeten. Első megbízatásuk egy új drog előállítóját felkutatni.

Igazából nem a nyomozás a lényeg, hanem hogy két felnőtt mi a fenét keres a suliban. Például aki kb. 5 éve még nyomi volt, az most simán menőnek számíthat, míg az akkori izmos “jock” meg koppan kitaszítva. Változik a kor, amiből rengeteg poént kanyarítanak az írók.

De a tini menőség-nem menőség témakör mellett a legjobban mégis azok humorbombák ülnek, amikor az akciófilmeket, a tinivígjátékokat és a hasolókat figurázzák ki, de még önmagukból is viccet űznek, hiszen kiszólnak a régi franchise-okat felélesztő próbálkozásokra is, pont azokra amilyen ez a 21 jump street-film. Azért mondok egy példát az akciófilmesekre: a főhősök azt hiszik, hogy lövöldözés és autós üldözés a zsaruk munkája, így amikor végül belekeverednek egybe, akkor rögtön azt várják, hogy a pisztollyla meglőtt benzinszálálító például felrobban, aztán csak néznek bambán amikor eznem történik meg (a valóságban sem robbanna fel attól, hogy valaki átlövi a falát).

Mindezek mellé még Channing Tatumot tudnám kiemelni, akin csak röhögni tudok néha a komoly szerepei közben, de basszus, a vígjátékokba rohadtul illik, ezt már nemelőször bizonyítja. Szerencsére Jonah Hill sem marad el mellette.

21 Jump Street értékelés

Úgy látom szerencsére ennek a filmnek nem adtak magyar címet, jó döntés volt. Pontszámnak egy 7/10-et szórnék el. Néha kicsit kiesett a szerepéből a film, de azért tessék, egy nem cikcikkel eladott felnőtt besorolású tinivígjáték, ami még jól is hoz a mozikban. Jöhet a folytatás az egyetemen, főleg, hogy ott talán nem fognak enynire kilógni a főszereplők, mint a középiskolában. A Johnny depp cameo azért majdnem felhúzta nyolc pontra azért.

17 hozzászólás a “21 Jump Street” bejegyzéshez

  1. Human nyilván cinikusan értelmezte, hogy nincs magyar cím, mert annyira rosszul hangzik a Kopasz Osztag :P

  2. Én tegnap láttam, sajnos csak szinkronosan játszották moziban, nekem annyira nem jött be, inkább egy otthon nézős film haverokkal. Volt penne pár jó poén, de a legtöbb szerintem elég kiszámítható volt. Ice Cube szinkronja (talán Szabó Győző volt) pedig kifejezetten erőltetett és idegesítő volt. 6/10

  3. David:
    Ice Cube-ot mindig Szabó Győző szinkronizálja, bár tény, hogy ebből a szempontból nem egy nagy kunszt a fickó.

  4. nem volt túl jó, főleg a hype-hoz képest. a magyar szinkron meg valami ótvar pocsék volt. szabó győző régóta félreértés cube-nak, de egyébként a hangok jók voltak, de így lenyelni a poénokat, egyszerűen vétek.

    erős közepes, ötpertíz.

  5. Azt kell, hogy mondjam az utóbbi idők egyik legjobb narkós-filmvígjátéka lett. Ami lehúzza, hogy sem stílusban, sem megvalósításban semmi köze az eredeti sorozathoz, gyakorlatilag önálló filmként érdemesebb lett volna eladni, mert ha a sorozathoz hasonlítjuk, akkor bizony lefele megy az értékelés.

    Jókat vigyorogtam a film alatt, rengeteg kikacsintás és klisé beemelése helyen volt, a színészeknek pedig volt lehetősége túljátszani a szerepet, ami itt kifejezetten elfogadható.

    Realitást ne keressünk, sőt néha az abszurd határát súrolja egy-egy poén. Kicsit erőltettem volna a mai tinik kifigurázását, a sok köcsög természetvédő emós-kocka applemániás a hülye bio autójával engem is felhúz állandóan. :)

    A beállós poénokon szakadtam, az film egyik csúcsjelenete a tornatanáros rész. A cameók is ütöttek, a végén hatalmasat.

    A sorozatból megtartottak pár patternt mint fekete főnök, de itt Ice Cube hozza a szokásos geccó főnököt, ami marha jól áll neki.

    Nem kiemelkedő, de az utóbbi években a gyér felhozatal miatt nem nagyon volt ennyire tiszta móka, nincs csöcsölés, felesleges magamutogatás, persze kemény humorok vannak.

    7/10 egynek bőven elment.

  6. direkt nem akartam belemenni a szinkron témába, szerintem is vett el a pontszámból

  7. Kimondottan élvezhető. Kellemes kikapcsolódás volt.
    Tatum szerintem sokkal jobb vígjátékokba, mint drámákba.
    A poénok ültek rendesen. a beállós rész szerintem az egyik legjobb volt, ahogy mutatták a fokozatokat.
    Depp cameo hatalmas volt, nem is számítottam rá, főleg nem arra h ennyire el lesz maszkírozva.
    jár a 7 pont, az egyetemes folytatást én is szívesen nézném.

  8. human: szerintem ha megnezed angoldul megadod ra a 9/10 is.
    szerintem az ev egyik legjobb vigjateka. Ice Cube poenjai nagyon nagyok. (magyarul meg se tudom hallgatni)

  9. Én pár jó pillanatot, nevetést vártam a filmtől, ezeket mind megkaptam, szóval nekem is 7/10.
    A film legelején Channing Tatum furán nézett ki, mint egy böhöm vállú ősember, nagyon nem nézett ki középiskolásnak, viszont később egy csomó ideig az emelt kémiás ‘kedvenc elemem’ pulcsiban mászkált, amiben meg halál édes volt, szóval vele is meg vagyok elégedve :)

  10. Csak annak tré aki alapból utálja a szinkront sztem.A filmet én is olyan 7re értékelném.Voltak benne nagy poénok,de volt 1-2 ami nagyon túl lett eröltetve.Tatum-ban kellemeset csalódtam.

  11. Nekem tetszett, nálam 8/10. Hosszú idő óta az egyetlen film volt, ami közben hangosan felröhögtem. Tatum is jó választás volt.

  12. Horcsog: volt az elmúlt években egyáltalán olyan film, aminek a szinkronja nem volt tré? Én már a közelébe nem megyek szinkronos filmnek.

    De hogy ontopic legyek, imádtam a filmet, eddig az év meglepetése nálam. 8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.