7 hozzászólás a “Még több Prometheus-kép” bejegyzéshez

  1. Ezek a képet a trailerekből vannak nem? Legalábbis újat nem láttam. Az a Leonardos kép a végén kicsit izzó szerintem, lejárt lemez… Mindegy amíg várjuk addig is van mit nézni.

  2. A legelső kép csak szerintem olyan, mintha egy animációs filmből lopták volna?

  3. kameraman, igaz, hogy az “Leonardos kép”, de egy univerzális arányt, az ún. Vitruviánus embert ábrázolja, és az aranymetszéshez köthető. Leonardo csak lerajzolta a már az ókor óta ismert tételt:

    „Az emberi test középpontja természetesen a köldök. Ha egy kinyújtott karral és lábbal háton fekvõ ember köré egy körzõvel a köldökét középpontnak véve kört húzunk, akkor a kéz- és lábujjai érinteni fogják az így megadott kört. Ha pedig megmérjük a távolságot a talptól a fejtetõig, majd ezt összevetjük a kinyújtott karok hosszával, úgy találjuk, hogy a szélesség megegyezik a magassággal.”
    (Vitruvius)

  4. hankock: ez nem az a szék, de igen lelövi a poént. Mindig is úgy gondoltam, hogy az alienek egy kicsit gépiesen néznek ki, most már tudom hogy miért.

  5. Hát azért, mert az alieneket és a széket is Giger tervezte :D
    Amúgy szerintem semmilyen poént nem lő le a kép, pláne nem az egész film történetét.

  6. …de igen aki olvasta a spoilereket az tudja, illetve azt nem tudom hogy hogy fogják adni mert az volt a szó az elején hogy leszz prometheus I-II ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.