A hét mesterlövész remakeje jöhet?

Már ugye a western változat is egy remake volt, szóval egy újrázás simán beleférhet akár. Vagy nem, hiszen kik tudnák pótolni a klasszikus színészeit? Tom Cruise? És ez az első név nem is vicc, hiszen valószínűleg ő lesz az egyik főszereplő.

Mielőtt nagyon feldühödtök: azon felül, hogy már az eredeti is feldolgozás volt vegyétek még figyelembe azt is, hogy nem is olyan rég, 14 éve még egy tv-sorozatot is csináltak belőle. Annál csak jobb lehet.

33 hozzászólás a “A hét mesterlövész remakeje jöhet?” bejegyzéshez

  1. Nagy rajongója vagyok a Yul Brynner féle 7 mesterlövésznek és általában az összes spagetti westernnek is. Ezzel együtt nem tartom istenkáromlásnak egy remake ötletét, még jó dolog is kisülhet belőle. Hugh Jackman pl marha jó lenne. (Innen a jobboldali kisképről jutott eszembe. :) )

  2. És eljött az idő, midőn a remake remake-je is elkészül :D

    Meglátjuk. Mondjuk Cruise-t nem igazán tudom elképzelni westernben ma már… bár ha arra gondolok, hogy Top Gun 2-ben is vissza akar térni.

    Attól függ mennyi pénze van a stúdiónak én egy Cruise, Russel Crowe, Lance Henriksen, Viggo Mortensen, Liam Neeson, Antonio Banderas, Willem Dafoe sorral kiegyeznék :D

    Persze ez álomvilág, megfizetni nem lehetne, de azért szerintem ütne.

  3. Szerintem a sorozat nem volt rossz, kellemes vasárnapi matiné.

    A film nagy klasszikus, de nekem sose volt a kedvencem, sokkal jobban szerettem a “mocskos” spagetti westerneket. A 7 szamuráj zseniális film, a világ egyik legjobbja ami ma is megállja a helyét.

    Ha jó lesz a cast és inkább az olasz/Eastwood westernek koszosabb hangulatában készül el akkor én vevő vagyok rá.

  4. A Hét mesterlövész a kedvenc filmem. Valóságos szentségtörésnek tartanám az újraforgatást. Csak meg kell nézni a szereplők névsorát, jelenleg nincsenek ilyen kaliberű színészek. Tom Cruise még egy noname banditát sem játszhatott volna el az eredetiben. Nevetséges. Eli Wallach – Calvera szerepét kinek adnák? Danny Trejo? Talán a gyáva Lee (Robert Vaughn) szerepére el tudnám képzelni Steve Buscemit, de a többire nincs megfelelő karakterű színész.

  5. Javier Bardem, mint Calvera? De valahol lenne hely Bryan Cranstonnak is, érzem :)

  6. Nagy kedvencem volt a film, néhány mondatát nap mint nap idézgetem. :) Ráadásul olyan klasszikus, amit nagyon nehéz lenne még egyszer ugyanolyan jól megcsinálni. Az alábbiakat azért el tudnám képzelni a főszerepekben:

    Chris (Yul Brynner) – Viggo Mortensen (a karizmatikus vezető)
    Vin (Steve McQueen) – Robert Downey Jr. (a laza, veszélyben is szarkasztikus hős figurájában nagy a gyakorlata)
    Bernardo (Charles Bronson) – Antonio Banderas (a szűkszavú, sötét tekintetű, de vajszívű “mexikói” ;))
    Lee (Robert Vaughn) – Willem Dafoe (az idegbeteg, gyáva, de végül erős jellemű karaktert nagyon jól hozná)
    Harry (Brad Dexter) – Sam Rockwell (az izgága, pénzéhes szerencsevadász)
    Britt (James Coburn) – Christian Bale (a szikár, kemény figura, ritkán szól, de akkor jót)
    Chico (Horst Bucholz) – Colin Farrell (a nyughatatlan zöldfülű aki ég a bizonyításvágytól, övé a legnagyobb jellemfejlődés)
    Calvera (Eli Wallach) – nem is tudom… Benicio Del Toro esetleg?

    Na ki hogy látja? Szerintem jól vissza tudnák adni a ’60-as film “eredeti” karaktereit és tartani tudnák annak színvonalát. Kérdés, hogy ekkora művészek megférnének-e egymás mellett. Bár a régi Hét mesterlövész is a korszak krémje volt és mégis…

  7. Én nálam ők lennének a mesterlövészek:

    Cruise, Pitt, Clooney, Samuel L. Jackson, Crowe, Bale, DiCaprio

    Vagy az idősebb kiadásban:

    Clint Eastwood, Morgan Freeman, James Garner, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Tommy Lee Jones, Harrison Ford

    Persze, rahedli sok pénz kellene bármelyik szereposztáshoz :D

  8. Írtam már a hegylakós hírhez is, de annyira nem értem, hogy mi ez az örök félelem a remake-ekről. Legyen akármilyen silány a végtermék, az mit vesz el az eredetiből? Rosszabb film (egyéb adaptációknál könyv, videójáték, vidámparki játék stb.) lesz tőle az, amit feldolgoznak? Nem. Elvesz az eredeti nyújtotta élményből? Nem. Csinál viszont neki újabb hírverést, csomóan (újra)nézik majd. Arról pedig nem is beszélve, hogy ha valami jó sül ki belőle, azzal mindenki nyer. Egyébként pedig senki sem mondta, hogy kötelező lesz megnézni, mindenki a pénzével szavaz, úgyhogy akit zavar, ne üljön be rá, slussz.

  9. Kenike: Aztán a tisztelettel mi van? Semmi? Valaki életre kelt egy karaktert, akkor azt már ne akarja másvalaki újra eljátszani. Mi lesz legközelebb, valaki majd újraírja Az öreg halász és a tengert, mert szerinte ő jobban képes megragadni a történet drámaiságát? Ugyan már.

  10. “Valaki életre kelt egy karaktert, akkor azt már ne akarja másvalaki újra eljátszani.”

    ez egy ordas nagy baromság, ne is haragudj…persze, a görögök feltalálták a színjátszást, aztán dögöljenek meg a színészek, csak új szerepeket lehet játszani. bessenyei után már senki ne játsszon soha az életbe bánk bánt, majd megnézzük másolt maxellről.

  11. Eddy21: Aztán a joggal mi van? Semmi? A stúdió rendelkezik a megfilmesítési jogokkal, felhasználhatja a karaktereket, és ha teheti, ugyan miért ne tenné? Fizetett érte, hogy tehesse. Legközelebb, ha valaki újraírja Az öreg halász és a tengert, majd (jogosan) jól elkaszálják plágium miatt, hacsak ez a valaki nem Hemingway vagy egy olyasvalaki, akinek Hemingway és a kiadója felelősségük tudatában egy általuk is jóváhagyott pénzösszegért eladták (esetleg ráörökítették) a jogot, hogy újraírhassa. Ez még csak nem is tiszteletlenség, akkor lenne az, ha az új megjelenésével párhuzamosan a régi eltűnne, de erről szó sincs. Az új elvenni semmiképp sem tud a régi nimbuszából, hozzátenni viszont nagyon is. A Bibliába szerinted szörnyű lenne, ha valamikor majd egy zsinat belevenne még ezt-azt, ami mondjuk iránymutatást ad olyan dolgokhoz is, amik 325-ben kevésbé voltak aktuálisak?

  12. m minniefield: +1

    Fogalmam sincs, ki játszott először Batmant, de szerintem nem haragszik olyan nagyon se Christian Bale-re, se a turbános bollywoodi batninjára, aki miután szaltóból tarkón rúgja a bajszos Jokert, lejt egy 100 fős táncrevüt a ropogósra száradt csirkeszaron. Ez ráadásul pofátlan és jogsértő nyúlás, mégsem hiszem, hogy bárki is emiatt szeretné kevésbé a Batman-filmeket. :)

  13. Azért az Öreg halász nem jó példa.. Mert könyvet, színdarabot újraforgatni nem remake.. mindenki aki meg tudja venni a jogokat úgy interpretálja ahogy tudja.. Kíváncsi leszek, hogy 5-10 év múlva ki veszi meg pl a Harry Potter jogait és jön ki egy teljesen más értelmezéssel.

  14. Úgy is ritka a western, egy ilyen címhez meg szerintem elég jó nevű gárdát rántanának össze, szóval jöhet. Még Cruise is elférne.

  15. A tiszteletnek semmi köze sincs a jogokhoz. Most komolyan, lesz majd Aranypolgár Orson Welles nélkül? Csak mert a studiónál ott vannak a jogok? Színpadi műveket pedig ne hasonlítgasunk már filmekhez mert az más kávéház. Meg mindenféle ikonikus karaktereket sem kellene idekeverni, mint a Batman vagy a Pókember mert az megint más tészta.

  16. szintén nagy kedvenc a film, és ha a folytatásai annyira nem is voltak nagy számok (pedig nagyon bírom george kennedyt), a sorozat egész jó lett

    ettől függetlenül már rég abban a korban van, hogy simán érdekes lehet látni belőle egy modernebb riméket, szóval ez az a rimék, aminek értelme is lehet, ha kihasználják, meglátjuk

    abból és még régebbi korszakból még rengeteg jó westernt lehetne rimékelni, reméljük, a 7 mesterlövész sikeres lesz, és jön majd a folytatás

    amúgy a hét szamurájnak volt egy másik rimékje is, csak sci-fiben, és szintén robert vaughn játszott benne :D magát a hét mesterlövészt meg egyszer már rimékelték, hulkkal, azaz lou ferrignóval, csak a pisztolyt kardra cserélték benne :D

  17. eddy:
    “Színpadi műveket pedig ne hasonlítgasunk már filmekhez mert az más kávéház.”

    nem kötözködni akarok, de mintha te példálóztál volna az öreg halásszal…könyvvel lehet, színdarabbal nem? vagy helló mi? a filmhez közelebb áll a színpad mint a könyv.
    ikonikus karakterek? ki dönti el, hogy ki az ikonikus karakter? batman, pókember az, mondjuk hattori hanzo már nem? miért ne lehetne aranypolgár welles nélkül? robin hood lehet errol flynn nélkül? kevin costner monnyonle? pedig mekkora ikon volt az öreg errol…vagy ki még az ikon? charles bronson? neked ikon, nekem marhára nem. akkor? ki szava számít?

    tényleg nem kötözködésből, mert szerintem is jobban tenné hollywood, ha a remakek és rebootok helyett a könyvek felé fordulna, gigantikus mennyiségű megfilmesítetlen anyag van. de ez a film pont olyan, hogy érdemes újraforgatni.

  18. M Minnifield: Akkor ne kötözködj! : ) A színdarabokat általában különböző színpadokon mutatják be, különböző szereposztással. Az egy olyan műfaj.
    Amúgy jó példát mondtál, Robin Hood egy ikonikus karakter. Hattori Hanzo, hát nem esküdnék meg rá. A sarki fűszeres általában hallott már Robin Hoodról, de Hattori Hanzo jó eséllyel ismeretlen a számára.

  19. macskajaj, tetszik a szereposztásod, egyedül Viggo-t nem tudom elképzelni a szerepre. Cruise első hallásra szörnyű választásnak tűnt, de akár jó is lehet. Csalódtam már kellemesen a játékában. Legutóbb lsd. a Trópusi viharban Grossman szerepében. Szenzációs volt a fazon. “Negatív” figurákat kifejezetten jól tud játszani, csak ezt a nyálas imázst feledné már.

  20. eddy:
    távol álljon tőlem :)
    de pár baltaarcúval jól sülhet el a dolog, mortensen, trejo, cranston elég westernarcúak, ráadásul bale és crowe asszem pont közösen már szerepeltek is kobbojos filmben, szóval van itt lehetőség.

  21. Eddy21: Egy Aranypolgár-remake Orson Welles nélkül mit vonna le az eredeti értékéből? Tegyük fel, hogy elkészül, és egy tál langyos takony lesz: téged az miért bánt? Mit von le az eredeti értékéből? Ki kötelez, hogy megnézd? Miért sajnálod az élményt attól, aki megnézte és tetszett neki? Batmant meg azért hoztam ide, mert a legelvetemültebb rajongói is max betépve, poénból nézik meg (+ 1 cilliárd indiai, de őket most hagyjuk :D) a bollywoodi remake-jét, és nem vesz el az élményből semmit, de Batman helyére behelyettesíthető akármelyik tetszőleges blockbuster, amiből bollywood valaha nyúlt (akad néhány:)), ha ennyire keresztbekúrja a hasonlatot Batman ikon volta. :)

  22. Azzal pedig baromira nem értek egyet, hogy a mai mezőnyben nincs elég tehetség, hogy hitelesen eljátsszák a 7 srácot, Viggo Mortensent ki nem hagynám belőle, Brad Pitt Jesse Jamest már alakította szerintem vastagon Oscart érően, Tom Cruise-t viszont max a neve miatt tartanám benne. A Top Gun az a film, ami kizárólag arról szól, hogy Tom Cruise jóképű, a 7 mesterlövész remake-je azért ne legyen ilyen. :D

  23. Nekem is az egyik kedvenc filmem a klasszikus western, és ennyi idő után szívesen látnék egy jó remake-et, de csakis jó szereplőgárdával!
    Akiket én eltudnék képzelni:
    Chris (Yul Brynner) – Leo DiCaprio
    Vin (Steve McQueen) – Brad Pitt
    Britt (James Coburn) – Christian Bale
    Chico (Horst Bucholz) – Ryan Gosling
    Bernardo (Charles Bronson) – Jean Reno/Russel Crove
    Lee (Robert Vaughn) – Antonio Banderas

    Calvera (Eli Wallach) – Javier Bardem

    Nyilván egy ilyen gárdát lehetetlen összehozni, de párat nagyon el tudnék képzelni mesterlövésznek.

  24. miért ne? ezen a “híg f*s tengerén” eggyel több sz*rdarab úszik ( = hollywood produktum) nem mindegy?
    jó filmeket már úgysem gyártanak…

  25. Kenike látom nem érted a probléma lényegét. Szóval azt mondom, nézd meg nyugodtan az Aranypolgárt, lehetőleg Uwe Boll rendezésében, Steven Seagal főszereplésével. Szerintem neked tetszeni fog.

  26. Eddy21, úgy látszik, te nem érted, vagy inkább nem akarod érteni. Nyilván nem néznék meg egy ilyet, de baromira nem sajnálom az örömöt attól, aki megnézi és tetszik neki. Az eredeti Aranypolgár meg mitől lesz rosszabb/kevesebb egy ilyen nagy eséllyel trágya remake után? Komolyan, azt mondd meg, hogy ha ez elkészülne, neked miért lenne rossz, hogy tudna egy film (amit úgysem nézel meg) rontani az életeden? Kinek árt?

  27. Kenike: Azoknak a műveknek árt – nevezzük őket mondjuk klasszikusoknak – amik egyszeriek és megismételhetetlenek. A Hét mesterlövész, azzal a szereposztással ilyen. Az Aranypolgár ilyen. Sorolhatnám neked a végtelenségig, de tudom, hogy hiába, mert nem érted. De semmi baj, nem mindenki képes ezt felfogni.

  28. Én sem vagyok remake ellenes, példának hozhatnám fel a három/négy testőr/muskétás témáját, amit szinte tízévente újragondolnak, és “rimékelnek”. készült jobb és rosszabb egyaránt és – én pl. a michael york féle hetvenes évek betlit tartom a legjobbnak (az is egy remake) – az előtte és utána készülteket is megnéztem és jól szórakoztam több verzión is. vagy ott annak a robin hood filmek, minden korszak, generációja megkapta a magáét. ne legyünk már vaskalaposak, a hét mesterlövész sem egy szent tehén amihez ne lehetne nyúlni…

  29. Az eredeti egy szórakoztató, kellemes remake, amiben azért sikerült megőrizni valamit a sztori filozófiájából is, de azért az sincs a közelében se Kurosawa remekművének. De ha ilyen Tom Cruise-féléket beletesznek, besírok…

    Samuel L. Jackson mondjuk jó lenne. Mint kopasz vezető.

  30. Eddy21: Ja, túl nehéz is felfogni, hogy a film amit annyira védesz és szeretsz egy remake. huhu, a logikád alapján már annak se kellett volna elkészülnie, mert az eredeti az úgy szent ahogy van. lol.

    Neked az a ‘megismételhetetlen és örök’, a fiatalabb generációnak meg majd ez lesz -vagyis gondolom ez lehet a cél-, kár ezen úgy felbátorodni, a dolgok jönnek és mennek :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.