A három testőr (The Three Musketeers)

Azt hinnénk, hogy ez valami kalandfilm, de nem, kőkemény vígjátékról van szó. Ha nem így lenne, akkor valami borzasztóan idegesen állna fel minden néző A három testőr 2011-es feldolgozása közben. De szerencsére poénnal tele van.

Például azzal kezdődik, hogy a középkori Velencében egy búvár kiemelkedik a vízből, hogy ellopja Da Vinci egyik találmányának, a léghajónak a tervrajzát. Mint kiderül, Athosról van itt szó, ő a búvár, aki hű társaival, Portosszal és Aramissal, na meg a szexi Miladyvel közösen be is hatol… a széfbe, hogy utána rögtön le is csapják a kezükről a zsákmányt.

Itt ugrunk az időben valószínűleg, bár ezt nem írják a vászonra, de később feltűnnek a léghajók, és hát mégsem 1 perc megépíteni egy ilyet. Szóval ki tudja mikor, de valamikor a cold open után pár hónappal a jó fiatal D’Artagnan épp a mezőn gyakorol apjával, aki megtanítja neki az utolsó suhintást is a karddal, rögtön ezután pénzt ad neki meg egy lovat, és elindítja Párizsba, vigye már a kölök valamire muskétásként. Itt már hangosan kacagtam.

Természetesen a nyaklánc visszaszerzése körül bonyolódik a cselekmény ebben a Dumas feldolgozásban, a szokásos fordulatokkal, amik egy rablós-átverős és egy kalandfilmet idéznek meg, de végig átlengi az egészet a humor.

a léghajók a három testőr 2011-es verziójában

Azt kell mondanom, hogy a The Three Musketeers vígjáték mivoltát figyelembe véve bizony jó színészeket választottak. Bár az egész showt ellopja a Da Vinci széfjét őrző csávó, de ezért később villant a király, királyné, Richelieu bíboros, a testőrök, szóval idővel mindenki komikus színben tűnik fel szerencsére. Aki nekem pillanatok alatt kedvencem lett az Rochefort, hatalmas pofákat vágott végig.

– You scared to take me in a fair fight?
– Hardly. I just don’t fight fair.

Vagy mégis komolyan gondolták?

34 hozzászólás a “A három testőr (The Three Musketeers)” bejegyzéshez

  1. valami rohadt jó volt. nasty fun. nem biztos, hogy minőségi film, de tele volt lazasággal és poénokkal, plusz rohadt jó 3d-s kacsintásokkal – olyan, mint a féktelen harag. az ilyen filmek hasznmálják is a 3d-t.

  2. Nekem is tetszik ez a film, poénos, vannak benne jól megkoreografált akciók, pazar CG, nekem leginkább a Karib Tenger Kalózaira hajaz a megvalósítás, meg a poénkodások is.

    SPOILER

    Kíváncsi leszek a folytatásra, az a bosszúállós háború érdekes lenne, amibe Buckingham hercege vezeti a végén a flottáját.

  3. nem tudom ti mit néztetek, de a közelharcokban semmi dinamika nem volt, és még lassúnak és érződtek (de volt bennük kicsi humor). Az egyedüli ami ért valamit, az a hajócsata (bár a CGI ott is benézett néha), ha komolyan nézzük és nem vígjátékként.

  4. Akkor velem van a baj, végig se néztem. Egy idő után érdekesebb volt a falat bámulnom mint a filmet. A Drive angryvel is így voltam mondjuk.

  5. nekem is tetszett, pontosabban inkább azt kaptam, amit vártam. jól állt a filmnek, hogy véletlenül sem akarta komolyan venni magát, emlékszem rohadt fáradt voltam amikor néztem, szóval arra, hogy szórakoztasson tökéletes volt. nem mondom, hogy nem értem meg azokat, akik kiakadtan az ilyen stílusú feldolgozáson, de szerintem az előzetesek végig ezt sugallták, semmivel sem volt rosszabb meg nagyobb wtf, mint a szupercsapat 2 éve, sőt, pedig azt mindenki imádta. persze a tom és jerrys három muskétást semmi sem tudja felülmúlni :)

  6. 1nek elment,de tényleg csak 1-2 poén miatt.A harcok tényleg nem voltak tul jol megcsinálva,viszont nekem ami feldobta a filmet az Orlando Bloom szerepe volt.Na rajta azért néha lehetett elég jókat röhögni.

  7. Remélem, Dumas kikel a sírjából, és szétüti mindenki arcát, akinek köze volt ehhez a filmhez….

  8. hát az úgy volt, tisztelt bíróság, hogy ittunk sört, és akkor mit csináljunk, mit csináljunk, van időnk, nézzünk meg egy filmet. na, legyen ez, hát majd legfeljebb szörnyülködünk rajta. és akkor, azt vettem észre, hogy már 20 perce megy és még nem akarjuk kikapcsolni, sőt, egészen belefeledkeztünk. így is maradt egészen a végéig. bűnös vagyok, de jól esett.

  9. “Kíváncsi leszek a folytatásra,”

    soha az életben nem lesz folytatás, akkorát bukott.

    “Remélem, Dumas kikel a sírjából, és szétüti mindenki arcát, akinek köze volt ehhez a filmhez….”

    ja. mert végre nem másolás volt egy film, hanem tele volt eredeti ötletekkel.

  10. Két-három vicces jelenete kivéve én nagyon ki voltam akadva ezen a filmen. Nagyon nem tetszett, pedig nem olvastam még Dumas eredetijét.
    Kifejezetten le voltam döbbenve Logan Lerman miatt – ez a gyerek nem tudom, hogy kapott már másodjára egy nagy költségvetésű filmben főszerepet, mert hogy se tehetsége, se semmije nincs, az biztos. Egyszerűen azt se tudtam róla elképzelni az egész flm alatt, hogy a kard két végét meg tudja különböztetni egymástól…

  11. Egynek elment, de ha mondjuk fizettem volna érte, az tuti, hogy egy hétig b*szott volna az ideg :)
    A CGI néhol már-már annyira rossz volt, hogy azt szintén felírtam a poénok listájára, de nem tudom elképzelni, hogy ezt bárki is komolynak szánta volna. Igazi kis akciókomédia.

  12. én azt vártam tőle mint a charlie sheen féle verziótól, és azt is kaptam. egy vígjátékba oltott “kalandfilmet”. egynek jó volt, nem bántam meg, hogy megnéztem. nekem az igazi, többször nézős három/négy muskétás, a 70-es évekbeli michael york féle filmek maradnak mindörökre…

  13. Maradt utána némi hiányérzet, de összességében nekem is tetszett. A 3D rendben volt, az akciókkal sem volt bajom és a történet is kellően humoros volt.

    Szerintem amúgy aki látott bármit is a marketinganyagból, az nem vette komolyan a filmet. (Ki venne komolyan egy olyan 3 testőr feldolgozást, amiben repülő hajók vannak?)

  14. Nem igazán értem ezt az új tendenciát, hogy a pocsék filmeket magasztalják mostanában (“eredeti ötletek”), a kiváló háttérrel, esetleg kiváló előzményekkel rendelkező filmeket pedig már a plakátoknál, ha nem a bejelentésnél szétzilálják. Macskanő gagyi, ez nem.

    Én 20 perc után kikapcsoltam, szerintem nézhetetlen.

  15. Én oltári jól szórakoztam rajta, azt kaptam, amit az előzetes sugallt. Végre elrugaszkodtak kissé a sztoritól és poénosabbra vették a dolgokat. Ha meg könyvhöz hű(ebb)3 muskétás filmet akarok nézni, akkor megnézem a York-féle változatokat.

  16. Jesszus, valakinek TETSZETT!!! OMFG! Sajnos én nem tudtam az agyam átállítani menet közben vígjátékra, így végig sem bírtam nézni.

    “D’Artagnan épp a mezőn gyakorol apjával, aki megtanítja neki az utolsó suhintást is a karddal, rögtön ezután pénzt ad neki meg egy lovat, és elindítja Párizsba”

    Itt már erősen rezgett a léc, h kilőjjem, de sajnos adtam még neki esélyt, bár így utólag tényleg már csak nevetni tudok pl ezen a részen is, annyira szánalmas.

  17. biztos viccnek szánták?

    egyetértek az utsó hozzászólókkal, biza egy idő után a fal repedéseit izgalmasabb bámulni…

  18. remek írás,majdnem sikeresen meg lettem vezetve..mázli h még a pontot megnéztem,amivel újraértékelhettem az olvasottat..

  19. Hát nemtom, én nem vagyok oda se a kosztümös filmekért, se a rendező korábbi munkásságáért, de azért tettem vele egy próbát, és határozottan jól szórakoztam. Vicces kalandfilm. Lehet, hogy a HD is dobott rajta…
    De Bloom jelenetein minden esetre jókat mosolyogtam.

  20. hát ami nagyon nem jött be ez a “hightech” felturbozás ami már lett említve, léghajók stb. Nem mondanám bűn rossznak, de 4/10 max. De a kardpárbajok nekem kifejezetten tetszettek, koerográfia és pörgősége bejött, de ennyi.

  21. human: Lehet, hogy velem van a baj, de én nem tudom kihámozni, hány pontot adtál rá :D

  22. anthony711: alul a címkék közt ott a három csillag :)

    Egyébként nem volt olyan rossz a film, mondjuk jó se, volt egy-két jó poén, meg pár nem annyira rossz akció.

  23. A filmnek sikerült alulmúlnia önmagát, pedig nem voltak nagy elvárásaim. Szánalmasan pocsék film volt! 3/10

  24. Elég szomorú, hogy ez a film még tetszett is valakinek.
    Nálam a vígjáték kategóriában is harmatgyenge, már az elejétől untam, és a végére bántam, hogy belekezdtem.
    És milyen poénok voltak benne? Mert én nem sokat nevettem.

  25. Szintén nézhetetlennek találtam… mindenféle előzetes és kritika nélkül ugrottam neki, nem tudtam mi vár rám (ilyet nem gyakran csinálok). Az eredmény egyértelmű csalódás volt.
    Vígjátéknak nem elég vicces, akciónak komolytalan, valahogy rossz az egésznek a kémiája…

  26. Beállok én is a megkövezhetők sorába..tetszett..
    Az eleje főleg,mert a nyitány eme hangulatával el tudnék képzelni egy Assassin’s creed 2 megfilmesítést,laza,
    humoros,csajozós,kaszkadőrös formában..
    Porthos vitte nálam a prímet,fel se tűnt a stáblistáig,hogy
    ő volt a Róma sorozatban meg a Punisher 2-ben is:)
    Szóval nekem bejött és főleg megleptek a regénytől való
    elszakadások a vonalvezetésben és a konfliktusokban..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.