Aranyos kutyuli

Tim Burton kicsit megkopott nevét kifényezheti visszatérése a korai munkáihoz?

frankenweenie poszter

15 hozzászólás a “Aranyos kutyuli” bejegyzéshez

 1. Minden rendező karrierjében vannak rosszabb momentumok, egy-egy fáradt pillanat. De ha ez is olyan lesz, mint az Alice, vagy a Dark Shadows, akkor itt már ennél jóval többről lesz szó…

 2. egyet értek anthonyval, bár a Dark Shadows-t nem láttam(nem is fogom). Alice sajnos még imax-ben sem volt Csodaország, fanyalogva jöttem ki a vetítésről..
  az eredeti rövidfilmet láttam, remélem hozza majd azt a szintet és végre leszáll a végtelenül PC filmeket gyártó gépsorról.

 3. Szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy az Alice és a Dark Shadows nem az ő története, mindkettő adaptáció. (Akárcsak a Majmok bolygója). Így nyilván nem tudják azt a megszokott élményt hozni, mint azok a történetek, amiket ő talál ki. (Bár a Sweeney Todd erre erősen rácáfol) Az Alice szerintem nagyon jól sikerült, a Dark Shadowsról sajnos ez már nem mondható el. Bizakodó vagyok a Frankenweenievel kapcsolatban :)

 4. tunterke: Igen, jogos, de valahogy ha egy Dark Shadows forgatokonyvet elolvas Tim Burton, nehez belegondolni, hogy azt hiszi, hogy jo.
  Az Alice meg meg katasztrofalisabb volt, de borzasztoan remenykedek, hogy ezek csak botlasok voltak.

 5. A Lidércnyomás nálunk évente szinte bármikor előkerülhet, imádja mindenki, a gyerek már 5 éves kora óta nézegeti, és ahogy nő egyre jobban szereti. Mi még a Csokigyárat bírjuk nagyon, és a régebbi munkáit, de ezek a kedvencek. Már ezekért is le a kalappal. Már a Halott menyasszony is kevés volt, de azt még többször megnézzük.

 6. Az Alice-al nekem vizuális tekintetben nem volt semmi gondom. ÚGY, hozta a Tim Burton színvonalat, csak hát története nem volt szegénynek.. Ettől függetlenül várom a Frankenweenie-t, de biztosan nem moziban..

 7. ez a zseniális cím… mintha valami pornófilm lenne, és abből sem a “kedves” fajtából.

 8. Bírom, hogy még egyáltalán reklámozni kell Tim Burton nevét, és ha kell, akkor is Alice-szal teszik :). Ha valaki amiatt megy moziba, hogy az Alice rendezőjének új filmje….

 9. Szeret(t)em “Burton bácsi” munkáit, de sajnos jó ideje nem remekelt. Ez az “eldiznisedés” abszolút nem neki való szerintem, és attól félek ez a Frankenweenie-re is rányomja a bélyegét (ahogy a Disney logó is ott látható a plakáton).
  Más stílusú animációnál még bizakodással töltene el a “Disney minőség és történetmesélés”, de ebben az esetben inkább félek!

 10. Az “eldiznisedés” azért nem most kezdődött, hiszen Burton a Disney-nél kezdett (mint rajzoló) és a Frankenweenie eredetije is ott készült el, sőt, tudtommal emiatt rúgták ki a Disney-től, mivel túl sötét és ijesztő filmnek találták a gyerekközönség számára. Szóval meglehet, hogy ezért van ott a Disney logó, visszatér a gyökerekhez, viszont a Vincentet is abban a korszakban készítette el, úgyhogy nem hiszem, hogy a Disney maga valaha befolyásolta volna az eredeti és kreatív világszemléletét, ami olyan különlegessé tette. Valami másról lehet most szó, ami miatt az utóbbi időben nem működnek a filmjei, én is szomorú vagyok miatta és nagyon várom, hogy ismét önmagára találjon. Remélhetőleg sikerül majd neki.

 11. DM: legtöbbet hozó Burton film, érthető, hoyg azzal reklámozzák igazából.

 12. a Nightmare Before Christmas is Disney film volt, úgyhogy ez még önmagában nem jelent semmit.

 13. Azért vegyük észre, hogy a Disney gyártott már sok kemény filmet is, nem csak rajzfilmeket, úgyhogy ez tényleg semmilyen mércének nem áll meg.

 14. “Az Alice Csodaországban rendezőjétől”

  Ebből a tartalmas és hellyel-közzel zseniális életműből csak ezt a hányadék szart sikerült kiemelni? A legtöbbet hozó Burton-film, ez viszont egy nézőt sem fog érdekelni, ha öt percnél többet néz belőle.

 15. Nem tudom mi volt a baj az Alice Csodaországbannal, nekem tetszett.
  (Ellenben mondjuk a Csokigyárral, ami egy didaktikus, nézhetetlen borzalom.)
  Számomra a legjobb filmje eddig az Ollókezű Eduárd volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.