Blockbuster watch: a hétvége győztese

A Madagascar 3! Hiába na, eltévedt állatokra több néző bukkan, már csak a korhatár besorolása miatt is, mint holmi tűzlopós mitológiai filmre.

Számszerileg ez azt jelenti az USA bevételi adatait nézve, hogy a Madagascar 3: Europe’s Most Wanted 60 milliót kaszált nagyjából, a Prometheus pedig 50 milliót, ebből kb. 9 IMAX-ből. Durva. Ha jól látom egy R besorolású filmnek ez nem annyira rossz adat, összbevételileg (ebben már mi is benne vagyunk!) 141,5 körül jár. Az 50 milla konkrétan a legjobb nyitóhétvége a témában, bármelyik eddigi Alien filmet üti. A nézők 57%-a férfi volt Amerikában, és nagy részük 25 fölötti. Mivel a rajongók már elrohantak, baromi fontos lesz a második hét adata.

Kicsit még visszatérve a Madagaszkárra, érdekes, hogy a semmilyen második részhez képest még növelte is a bevételeit a franchise.

Mindeközben amúgy a Snow White and the Huntsman 59%-ot esett a második hetére, 23 milliót szedve össze odakinn. Mondjuk elég erős filmek nyitottak ellene, szóval ne vonjatok le könnyelmű következtetést a minőségét tekintve, egyáltalán nem amiatt zuhant valószínűleg. Na jó, azért lehet közrejátszott.

10 hozzászólás a “Blockbuster watch: a hétvége győztese” bejegyzéshez

 1. számomra kisit érthetetlen ez a Madagascar mánia, de nyilván bennem van a hiba, mert hasít mindegyik része…

  Prometheus sorsa, ahogy írtam a kibeszélőben is a kritikában most dől el, mert ahogy Human is írta a hardcore/úgyis megnézem/érdekel népek be is húzták, látszik is a nagyon-nagyon jó bevételen. (még az emelt jegyárak ellenére is)

  Nagyjából még ennyit kb 150 milliót kellene összelapátolni, hogy nulla legyen (ez meg is lehet, talán), de nem tudom a stúdió mit tűzött ki ahhoz, hogy bólintson egy (már ha tervezték) folytatásra.

  Én olyan 30-40%-os esést is el tudok képzelni a vegyes kritikák miatt és hogy sokan a rendezőit várják.

 2. “Mivel a rajongók már elrohantak”

  Na azért ennyire ne siessünk előre!
  Ausztria/Németország premier sajnos csak augusztusban, (engem is érint, addig nem is olvasok semmilyen kritikát róla) szóval várjunk csak még azzal az adattal.

 3. Hogy jók legyenek amcsiban 100 millió, vagy a fölött nem lenne rossz, a világ többi részéről meg legalább 50 miska kellene.. necces.

 4. énis mennék Prometheusra IMAX-be, ha nem lenne tele minden időpont…itthon azért fog kaszálni második héten is ebből ítélve..

 5. Promi első hét szép, de geek faktor bejátszott erősen (25 feletti férfiak ugye) 2. héten dől el sok minden, sztem is simán 50% vagy a fölött fog esni. Azok a filmek húzzák 30-40%-al ami nagyrészt pozítiv véleményt kap, hát ez Prominál nem áll fenn, megosztó. Ez volt a lényeg, hogy rajtnál ne süljön be. Ez megtörtént, sztem viszonylagos siker lesz és jöhet a 2. rész, ami bukta lesz :-) Viccet félretéve, jöjjön a 2. rész, potenciál van benne.
  Madagascár animáció és még valaki kérdezi miért nézik? Komplett családok, ennyi. Gyerekek már csak ilyenek, nem R sci-re akarnak beülni :-)
  Snow white pedig nem rossz, szép fantasy, szép képekkel, bűn rossz színész Hófehérkével. De egyszer nézős az igaz.

 6. JackPackage- Én most szerdára foglaltam le 4 jegyet az Imaxba, de végül senki sem ért rá. Ha kell, a 9-es sor közepére (a 17,16,15,14es székek) lettek lefoglalva ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.