Damon Lindelof zombul is

Mivel Lindelof a Prometheus forgatókönyvét olyan szépen kikupálta, jó felé változtatta az első vázlatát, így a World War Z-be is belekóstolhat. Konkrétan még a tévében is volt, hogy Pitt zombis filmje visszatér Mo.-ra, mert utóforgatás lesz. Ez átlagos hír lenne, sok film csinál hasonlót, csak azokkal ellentétben itt 3-4 annyi ideig dolgoznak majd, úgy nagyjából 7 hétig. Az 7 sorozatepizód, csak hogy elhelyezzük valahol, de biztos van teljes film is, ami elkészül ennyi idő alatt a forgatásával. Szóval ez nem jó hír rögtön, ha ehhez hozzávesszük, hogy új írót hívtak be, nos…

Az meg már rég ismert tény, hogy idén decemberről 2013-ra tolták a filmet, nyilván a fentebbi okokból amúgy.

human
írta
2012. 06. 11. 03:23
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Damon Lindelof zombul is” bejegyzéshez

 1. Ez a World War Z nem akar összeállni, 7 hónappal halasztották a bemutatót … Szerintem fullra újra kell vágni-írni-forgatni. Érezni lehetett amikor itt dolgoztak nálunk, hogy nagy a fejetlenség. Meg mennyinél jár / mennyi lesz a költségvetés? 200 millió fölött? Zombifilm? Hiába a jó regény, ennek szerintem így befellegzett, akár még Box Office Bomb is lehet.

 2. 7 hét rengeteg, általában 4-5 hét alatt leforgatnak egy teljes filmet. Persze itt a statiszta jelenetek, utómunkák miatt lehet több idő, de 7 hét akkor is a film majdnem teljes újraforgatását jelenti. Tehát a költségvetés meg fog duplázódni.

 3. Kíváncsi vagyok, hogy Lindelof mit fog kihozni belőle. A Prometheuson is érezni lehetett a keze nyomát – ez a sok találgatás, teóriázgatás, ami a filmjei után elterjed, nagyon jellemző rá.

 4. Az a gond, hogy míg a Prometheus egy rendező fejéből kipattant “fiktív” dolog, addig a World War Z elég pontosan le van vezetve egy bestseller regényben. Szóval ehhez minek Lindelof? ír még hozzá fejezeteket? vagy újraírja a regényt? Nem értem. A world War Z-ben nem kell találgatni. Feketén-fehéren bent van a regényben minden.

 5. Nem kizárt hogy akár jó irányba is változhat a film ha még pár extra jelenetet belepakolnak. Az biztos hogy elég nagyszabású lesz mert a könyv és a jelenlegi hivatalos 150 milliós büdzsé nem éppen egy “pár fiatal egy hétvégi házban küzd a zombikkal” életérzést sugall…

  Remélem hogy nem cseszik el.

  Ha meg a pénztúltöltés miatt esetleg nem hozza be az árát? Végül is csak 1 könyv szóval ha pénzügyileg csőd lesz akkor is be lesz fejezve legalább.

 6. Nekem a könyv nagy kedvencem, örültem is mikor jöttek az első hírek, hogy megcsinálják, hiszen kiváló alapanyag egy nagyszabású filmnek (tehát én sem pontosan értem itt az írót), aztán jöttek az első hírek hogy PG 13 akkor már éreztem, hogy baj van, erre jönnek a pátforgatósok és az íróváltás.

  Ne legyen igazam, de ez nagy bukta lesz, kár érte…

  ProfWilliam

  Ha jól emlékszem a könyvet terv szerint lebontanák trilogiára, de javítsatok ki ha tévedek.

 7. Objektív véleményhez ismerni kéne a Promi eredeti scenarioját.
  Szubjektíven viszont…
  Bassza már el azt is, mi?

 8. nekem a könyv a 100. oldal körül kifordult a kezemből, úgyhogy csak jobb lehet Lindelof bevonásával

 9. Íme az ok, amiért ez a film engem egyáltalán nem fog érdekelni.

  Lindelof menjen kapálni!

 10. Lindelof kikupálta a Prometheus forgatókönyvét? Mennyire lehetett szar előtte, ha ez a katyvasz a feljavított verzió? Ez a faszi túl van értékelve szerintem.

 11. Erre a WWZ-re inkább egy minisorozat lett volna jobb, nagy költségvetéssel. Én személy szerint kizártnak tartom a trilógiát, túl lassú lenne az egyes filmek cselekménye szerintem. Meg mikorra lenne vége? 2015? :D

 12. Merlyn: a Prometheus első forgatókönyvét az írta, aki The Darkest Hour-t: Jon Spaihts. Azt kell mondanom, hogy valószínűleg jobbá tette Lindelof, de szerintem még az utálói is valami hasonlót fogalmazhatnának meg ennek tudatában, ha látták az említett filmet.

 13. Human
  A The Darkest Hour-t nem láttam, viszont tegnap újraolvastam a (meg nem filmesített) Shadow 19 forgatókönyvet Spaithstól, és továbbra is azt gondolom hogy az egy kib****tt zseniális munka, nyoma sincs benne olyan idióta hibáknak amivel a Prometheus tele van…

 14. Mert nem elég a Prométheuszt elbaszni, az egyik legjobb zombis könyv sem úszhatja meg. Nagyszerű.

 15. Bocs, de most esik le: arról a The Darkest Hour-ról beszélünk, ahol idegenek támadják meg Moszkvát? Háááát de abban a filmben mi a jó? Én azt hittem az csak egy sima B kategóriás idegen inváziós film. Ekkora kult lett? (Most komolyan kérdezem, nem húzni akarom a filmet)

 16. human arra céloz, hogy a Darkest Hour alapján Spaiths volt a Prometheusnál a béna és nem Lindelof – tehát a zombis filmet se fogja elcseszni… :)

 17. Az a baj, hogy a könyv zseniális, a film viszont fos lesz. Eleve a főszereplő majd sereget vezet a zombik ellen, meg ilyenek, amikor a könyvben csak egy interjúkötet riportere.

  A lényeg, hogy most majd próbálnak a szarból várat építeni. Bár ők maguk is tudják, hogy kb. semminek nem volt még 7 hetes pótforgatása, mert aminek ennyi kellett volna, azt inkább dobozban hagyták.

  A zombis téma miatt még Brad Pitt se hozta volna vissza az eredeti 150 millás marketinget. Most viszont felmegy a büdzsé 200-ra, plusz marketingköltségek is min. 100 misi. Ordas nagy bukta lesz.

 18. LA: 150 millás marketing? Na olyan sem volt még, főleg, hogy egyelőre nem sokat költöttek erre az aspektusára.

 19. Gondolom gyorsan kihasználják a lehetőséget míg itt van Bruce papa. Tulajdonképpen “12 majom” folytatás lesz, ahol egy alternatív valóságban az elszabadult vírus zombivá változtatja az embereket.

  Naugye.

 20. Én személy szerint örülök a filmnek, de ebből a telitalálat tényleg egy nagy költségvetésű minisorozat lenne.
  Ebben az esetben akár még a riportkönyvi felépítést is meg lehetne tartani. 1-2 szereplőt állandóbbá lehet tenni pl az Öreg Izraeli exkém aki a Knight jelentést írta, az Elnöki Kabinett… stb.

  Az első pár rész tényleg csak elmehetne az előjelekre aztán pedig beindulna a sztori…

 21. A sorozat forma tényleg nagyon adja magát ehhez az interjúkötet formátumhoz.

  human: Elírtam. 150 milli a költségvetése. Bár ha most még utóforgatnak, nem lennék meglepődve egy hasonlóan drága marketingkampányon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.