A Deepről

Basszus, machinima (röviden: játékmotorral készült videó) mozifilmként? Érdekes irányba haladunk.

A konkrét film, avagy a Deep készítője Shane Acker (9), és 18.7 millió dollárból készül a Source (Half Life 2, EP1-2, L4D, Portal) Enginre alapozva. A valós idejű renderelés rengeteg kísérletezést enged majd meg a készítőknek, és a játék verzió is könnyebben hozható össze. PLusz a steamen könnyebben terjeszthető akár maga a film is.

Postapok scifi lesz természetesen, Ackertől nem is várunk mást egyelőre, úgy tűnik izgatja a téma. A harmadik világháború után az emberek a víz alatt élnek, egy nukleáris tengeralattjáró kapitányának viszont lehetősége van ezen változtatni…

human
írta
2012. 06. 14. 17:39
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “A Deepről” bejegyzéshez

  1. király lesz az biztos, de egy half-life 3-ra is koncentrálhatnának már

  2. A Half-Life-ot a Valve csinálja, csak a motort adják a filmhez, amúgy nem hiszem, hogy sok közük lenne hozzá. Amúgy a Source nem túl öregecske már ehhez?

  3. Cataflam:
    tudom, csak most a cikkről eszembe jutott mekkora zseni volt a 2, mellesleg a source engine-nek gondolom nem a régi hanem egy turbózott változatát használják majd

  4. hát igen…turbózott, de akkor sem lehet jobb egy újgenerációs Unreal vagy Crytek motornál

  5. Jaj, ezek a húdeilyenolyanamolyan engine dolgok… Az, hogy egy játék hogy néz ki az manapság messze nem attól függ, hogy milyen engine-t használnak, hanem milyen művészi csapatot teszel mögé. Na jó, az nem árt, ha tud valaki még shadereket is kódolni, de nagyjából ennyi. Persze, látványos az UE4 techdemók meg minden, de a jelenlegi verziójú UE3-mas engine-al sem lehetne sokkal csúnyábbat csinálni. Az meg hogy mennyire részletes egy modell vagy hogy mennyire éles textúrákat használnak, valamint a környezet mennyire kidolgozott, az jelenleg inkább függ a belefektetett időtől, nem a motortól.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.