18 hozzászólás a “Ne üljetek idegenek autójába” bejegyzéshez

 1. Kíváncsi vagyok, hogy akik eddig a “realitást” szerették az újragondolt Batman filmekben,ezekhez mit szólnak :)

 2. az amerikai hadsereg pl. már vagy egy évtizede dolgozik valami hasonló kivitelezésén pont a könnyű irányíthatóság+sebesség combó miatt. Az más kérdés hogy ma még annál nagyobbak a szükséges alkatrészek semmint hogy egy akkora gépet építsenek amivel házak között is így lehet cikázni. Elvileg fizikai akadálya nincs. (Aztán majd kíváncsi leszek hogyan fog mozogni mert ott szoktak bajok lenni, lásd bat-pod)

 3. Egyre jobban elrugaszkodik a realitástól ez a Nolan fiú. Lehet megtalálják a Superman – Batman metszéspontot, aztán jöhet a Justice League? Neem, azt azért még se…

 4. kameraman: Azt hogy Nolan történetileg gondolta a realitást, és komolyan veszi Bruce Wayne karakterét. Nem a technikai fejlettségre, ami már az első részben is kissé elrugaszkodott volt. ;)

 5. Obi1:

  SPOILER:

  Mármint arra a realitásra gondolsz, hogy egy amerikai multimilliomos -akinek a cége futurisztikus fegyvereket gyárt – bejárja a világot és egy gonosz ninja-csoporttól megtanulja a küzdelem törvényét, visszatérve hazájába önjelölt bosszúállóként veszi fel a harcot a gonosszal, szembemenve minden törvénnyel, majd a főnindzsával megküzd, amikor az el akarja pusztítani a várost, egy olyan szintetikus droggal ami a levegőben terjed? És ez csak az első rész volt.

  Az rendben van, hogy Batman mindig is az egyik legemberközelibb hős volt, no de azért ne beszéljünk már realitásról egyik film kapcsán sem. De egy Batman filmben nem is a realitást kell keresni.

  Meg mennyire reális egy szadó-mazó latex cuccba, macskának öltözött betörő és egy légzőmaszkot viselő izomtömeg? Tényleg nem kötözködni akarok, de a legnagyobb hülyeség egy képregényfilmben realitást keresni,ahogy sokan megteszik -szerintem.

 6. el vagytok tévedve. a mozi mindig is az illúzió keltésről szólt. a szórakozásról. arról, hogy kiszabaduljunk a mindennapok szürke ködéből.

  ha valami igazán reális azt nem szívesen nézi meg senki. mert moziba nem a valóságot megyünk nézni. :)

 7. ungarosaurus: pedig jót tenne a retard tömegnek, ha egyszer kétszer elmenne egy komoly filmre. Legalább meglátná a tükörben önmagát, bár kétlem, hogy idáig bármelyik eljut agyban :) Nem kötekedésképp, csak megjegyeztem.

 8. Ez a repülő cucc akkor is nagyon komoly! Mekkora pusztítást tud ez véghez vinni a rászerelt csúzlikkal? És hogy Batman beveti a filmben! Mégis mi ellen kellhet? Nagyon várom már a filmet! Ti nyivákolhattok hogy realista-e a film avagy sem, végül annyira elveszitek a saját kedvetek a filmtől hogy el sem mentek rá moziba.

 9. kameraman:

  Azt hiszem Orson Welles mondta, hogy a valóságot (realitást) a film soha nem lesz képes megjeleníteni ellenben az igazsággal, amire nemcsak képes, de kötelessége is megfogalmazni. Az igazság eléggé relatív dolog, de az hogy egy alkotó következetes jellemábrázolással, kifinomult forgatókönyvvel, az alap matéria mítoszának végiggondolt, igényes kifejtésével dolgozik azzal közel jár ehhez az igazsághoz, ellenben ha csak vizuális trükkökben, tartalmatlan, elcsépelt karakterekben, frázisokban gondolkozik és kizárólag az alkotás financiális megtérülése lebeg szemei előtt.
  Nolan az előbbi kategória, az alkotá, a mondani akarás foglalkoztatja és a képregény nyelvét használja eszközül, ami persze predesztinálja a cselekményt, a képi világot. A -nevezzük így – realitás pedig elhivatott írói, rendezői mentalitásában rejlik, ami számomra roppant izgalmas hibridet alkot Batman világával…

 10. kameraman: Még mindig nem érted.
  A karakterek azáltal “realisták”, ahogyan ki vannak dolgozva a jellemeik. Bruce-nál látod a miérteket, azt hogy mi alakította úgy az életét hogy önbíráskodó szuperhősnek állt. Egy hús-vér, lélegző ember, nem egy szimpla 2D-s képregényhős – akit a történet mindig különböző, a mi világunkban is felmerülő etikai, és morális helyzetbe hoz, és konkrétan Batman korlátjait fürkészi.
  De így kezeli a történet az ellenségeket, akiknek megvan a maguk egyéni célja: a világ romlását elsöpörni kívánó harcos, az anarchista szociopata, aki számára a világ csak egy nagy vicc, a világ társadalmi egyenlőtlenségeivel megelégelő tolvaj, és a forradalmár.
  Egyik se egy Dr. Genya-stílusú gonosztevő.

  Igen, vannak benne high-tech kütyük, de ez hozzátartozik Batman alakjához, az ellenségein mindig egy lépéssel előtte járó milliárdoshoz. Természetesen ezt is “realista” köntösben, a mai világban is valamilyen szinten megtalálható technológiákkal.

  Tehát realizmus alatt nem Volkswagen Transporter batmobilra, és szemeteszsákból összeollózott batruhára kell gondolni.

 11. Ez olyannyira idegesítő, hogy az emberek addig magyarázzák mostanában túl a filmeket, hogy a végén már képtelenek őket élvezni. Annak idején az Inception kommentjeinél vettem észre először, most a Prometheus-nál is ez jelen van, és már itt is kezdődnek a kötekedések, és előre látom, hogy mi lesz majd a kommenteknél. Darabokra cincálni a filmet, ezzel minden élvezhetőséget kivenni belőle, ahelyett, hogy együtt ünnepelnénk egy kiváló filmet a mai szegényes kínálatban. Ha Avatar egyszerűségű egy film, az a baj, ha Prometheus féle kérdések maradnak fent, az a baj, ha a Batman és Robin színes, az a baj, ha reális, akkor meg az. A sok fanyalgónak, és kötekedőnek: üljenek már le, és ne állítsanak maguknak akkora magas mércét, mert az a film, amit ők várnak, sohasem fog elkészülni.

  Mellesleg a realitást a legfantasztikusabb eszközökkel is ki lehet fejezni (Csoda Milánóban!). A filmnek két tulajdonsága van: kimenekít a valósággal, vagy éppen szembeállít vele. Lehetne erről most hosszas vitákat nyitni, a realista, modern, klasszikus, stb. filmekről, de nincs értelme, mert a fanyalgók meggyőzhetetlenek, és a saját igazukat megmásíthatatlannak tartják…

 12. Csak úgy mondom hogy a Bat-Poddal valójában is mentek megépítették és igen real-time láthattátok ugyanígy már a Batman Kezdődik óta a Tank is használható. Forma 1-es versenyekre vitték őket 2008 bna most pedig Amerikában van körútjuk a Bat-Podnak és a Tanknak. a repülőt is megépítették, de repülni nem tudtak vele ezért tologatták a városban a a levegőben a képek alapján. :) (Gondolom itt lesz majd CGI) A 2. részben a kórházat ami egy régi gyár volt is felrobbantották nem CGI-vel hanem valójában.

 13. Én úgy emlékszem realitás terén főként az ellenfelekre gondoltak a filmben,és ahogy én észrevettem ez sikerült is…gondoljátok csak végig a rossz fiúkat a régi és az új verzióban: Joker, 2Arc, Ra’s al Ghul

 14. Jaj ne egy repülő a XXI.században!? Teljesen elvan rugaszkodva a realitástól.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.