37 hozzászólás a “The Dark Knight Rises a Nokiától” bejegyzéshez

 1. Készvagyok… ez az eddigi legjobb tdkr trailer, most érzem azt mégjobban, h ez a film a vártnál is odabaszósabb lesz. nagyon profi

 2. Nekem is ez a trailer tetszik eddig a legjobban. A zene jó választás volt és amikor a rendőrök megindulnak a rabok ellen, attól még mindig libabőrös leszek. Epikus befejezés lesz a javából.

 3. Jó, jó, de azért az MTV Movie Awardsos jobban ütött akkor ezzel a zenével. Sőőőt!

 4. Kicsit unalmas már, hogy ugyanazokat a képsorokat variálják… Nem vertem ettől a seggem a falhoz, valaki mondja már el, hogy miért ez a legjobb trailer eddig? Mert tök ugyanaz mint az előzőek, ugyanazokkal a képsorokkal… (Kivéve a néhány nyúlfarknyi újat)

  Azzal meg nem érdemes foglalkozni, hogy sokan azt kiáltják ki egy trailer alapján, hogy az évezred filmje, hiszen még nem is látták a filmet – lásd Prometheus szereplése – Tényleg Blockbuster watch nem lesz? Promi zuhanása megérne egy postot.

 5. a másik topicba akartam, de ott flame-karantén van, úgyhogy itt kérdem:
  Mi a akar lenni Bane fején az a “maszk”?
  (csak szerintem néz ki irdatlanul hülyén?)

 6. Szerintem sem az eddigi legjobb trailer, hanem mondjuk a második helyezett. Nekem az MTV-s viszi a prímet (habár az nem is igazi trailer :D ).

  kameraman: Azzal is érdemes foglalkozni, hogy sokan azt kiáltják ki egy trailer alapján, hogy egy film pocsék lesz (pl. Te).

 7. dwg: Valami sérülése volt, és az kell ahhoz, hogy ne legyenek elviselhetetlen fájdalmai, vagy esetleg túléljen, itt nem tudom, milyen célja lesz. A képregényben pl. ahhoz kell, hogy ilyen irdatlanul izompacsirta legyen.

 8. anthony711: Node neki a Prometheus kapcsán is félig-meddig igaza volt, ha jól emlékszem ott is vészmadárkodott.
  Látod mit tettél a negatív hullámaiddal kameraman?

 9. Aki állandóan vészmadárkodik, egyszer-kétszer úgyis igaza lesz.
  Az előzetes jó, szerintem a film is ütni fog, és nem a fenti két perc, hanem Nolan eddigi munkássága alapján. Nem hinném, hogy csalódást fog okozni.

 10. Valaki meg tudja mondani, hogy egész pontosan melyik Hans Zimmer zene szól az előzetes alatt?

 11. Ez az előzetese is ugyanolyan nulla mint a korábbiak. Nagyon fos egy marketingje van most ennek a filmnek. az összes kép is gáz volt amit kiadtak, meg poszter.

 12. Alex: ez aztán a hozzászólás, gondolom nagy denevérfant tisztelhetünk benned :)

 13. kameraman: tényleg, annyival jobb lenne ha ellőnék az egész filmet a trailerekben! Meg mondok egy durvát, egy trailer minősége nem csak a szerepeltetett jelenetek újrafelhasználási rátájától függ, wháów. Azt meg már csak látod hogy itt két percig mentek részletek úgy ütemezve mint az eddigi trailerek utolsó 15-20 másodpercei, plusz ott a zene. Már nekem fájdalmas ez a kínlódás, hogy “jaj miért mondják előre hogy jó lesz” meg “ez nem is olyan jóóó”. Mindig lesznek fanatikusok, ahogy nyafogók is.

 14. Hát, egyértelműen ez az eddigi legjobb trailer. A zene nagyon el lett találva. Messze van még az a július 20. :(

 15. nem vagyok egy betmen fan, de ez jó film lesz, bár vakok közt a félszemű effektus.
  annyi fenntartásom van, hogy macskanő szerepe nálam lehúzza, remélem lesz valami funkciója.

 16. Ez uyge elvileg knightfall képregényen alapszik. ugyh kameraman, valszeg te nem olvastad :) Hidd über sztori, mlég ugyis h ennek megvalositásához kb The Avengers szintü csoportosulás összegyujtes kellene csak a gonosz oldalrol.. :D

 17. nagyon várós a film nagyon mega a zene is. Egy szó mint száz Avengers után a 2. legjobb film lesz idén. És most emiatt kövezzen meg mindenki engem :D.

 18. Egyre jobban várom ezt a filmet. A Batman Begins nem volt egy egetrengető film, erős közepes… aztán a TDK ütött rendesen: köszönhetően Ledger Jokerének. Bár kicsit túlértékelt lett a második rész, de mindenképpen jó film kategória. Én azt mondom, hogy ez a harmadik rész nagyjából a második rész színvonalát hozza majd az előzetesek alapján – remélem nem csalódok :) Bane karaktere simán lesz olyan jó, mint Joker :) Az eddigi anyagok tetszetősek, egyre jobban érdekel, ez az előzetes is elég hangulatosra sikerült. Szerintem nem lesz ezzel gond, én várom a hazai mozipremiert :)
  A képregényfilmeket egyébként sokan túlértékelik…

 19. SG: A képregényfilmek túlértékelése olyan szinten túlértékelés, mint az Expendables túlértékelése. Milliónyi képregényrajongó van szerte a világon, akiknek ez mindennél többet jelent (beleértve engem is)

 20. anthony711: Szerintem egy képregényfilm nem összehasonlítható egy régivágású akciófilmmel, ami úgy hiányzik a legtöbb akciófilm kedvelő ember számára, mint éhezőnek egy falat kenyér, hiszen manapság az akciófilmekben mindent CGI-vel akarnak megoldani…
  A képregényes kultúra szubkultúra: rajongóknak tökéletes, azonban semmiképp sem fér bele adott esetben a világ 250 legjobb filmje közé. Emlékszem, amikor a TDK-t a rajongók gyorsan felhúzták IMDB-n, ráadásul olyan filmeket “1 pontoztak”, mint A Keresztapa vagy A remény rabjai. Filmileg ezen filmekhez mérve a Batman filmek nem jelentősek, szimpla blockbusterek. Az Expendables ugyancsak egy egyszerű akciófilm, nem kell túlmisztifikálni, de olyan szinten hiány van belőle (a 80-as és 90-es évek stílusáról beszélek), hogy mindenki tud neki örülni. Akkora hype nincs is körülötte, mivel minden magára valamit is adó ember tudja, hogy jó lesz. Nem beszélve arról, hogy milyen neveket hoznak össze egy filmben… te valószínűleg nem éltél még akkor, amikor az ő filmjeik futottak :) Én azokon nőttem fel, szóval én tudom értékelni az igyekezetüket :) Mindkét film várós :)

 21. a képregényfilmek nincsenek túlértékelve.

  Egyrészt rengeteg képregényfilm bukik (Green Lantern volt a legnagyobb mostanában), másrészt nem sok rangos díjat zsebelnek be.

  Ami biztos, hogy a közönség szereti őket, például a Batmaneket, de a Marvelt most az Avengers mentette meg, mert csökkentek a Thor – Amikapi vonalon a bevételek, amit csak az egy csapatba kovácsolásuk változtatott meg. Szóval itt sem egyértelmű a trend.

  Az, hogy fanboyok egy film kijövetelekor aktívak, az mindenre igaz, még egy Transformersre is, az nem túlértékelés.

 22. én akkor értékelném az előzetest ;)
  ; szerintem egyre jobbak a film előzetesei (bár a spotok ezidáig nem túl változatosak), eáadásul kezdem megkedvelni ezt a kiteljesedett zenét is, de a kántálást még mindig az eredeti gyorsasággal/vágással jó hallgatni (mondjuk jut abból is a végén egy kicsi)

 23. bocs a dupláért
  de úgy látom azon a vizesésen mintha gordon esne le (‘szemüveget látnék)

 24. SG: De, éltem akkor már, amikor a filmjeik futottak, csupán sohasem voltam oda értük. Nekem a képregények jelentették ugyanazt, mint neked ezek az akcióhősök. És ezzel azt akartam mondani, hogy nincsenek a képregényfilmek túlértékelve, hiszen az Avengers-t (ami amúgy nagyon jó), tényleg nem indítaná senki jelentős, vagy jelentéktelen díjakért. Viszont egy TDK egészen más kategória, és ebben nem értek veled egyet, ugyanis ez hozta el igazán a műfaj komollyá válását, és ha nem lennének képregények, pusztán eredeti ötlet lenne, akkor sokkal többen mondanák azt, hogy igen, ez egy komoly film, stb., mert sokan nagyon lenézik a képregényt, mert nem tudják, mi is az, pedig ma a képregény már egyáltalán nem szubkultúra (max Magyarországon), sok kötet már irodalmi minőséggel is bír. És erre is, meg a TDK-ra is mondhatjuk, hogy nevetséges, meg gyerek dolog, meg túlértékelt, de ez nem lenne akkor más, mint szembeállás a haladással, ugyanis emlékezz csak vissza, a hangosfilmek idején is azt mondták rájuk, hogy ez egy nevetséges, halott próbálkozás. Sokan sokáig tartották még ezt, aztán elhallgattak. Szóval szerintem ehhez nem lehet így hozzáálni, mikor a mutatók mást jeleznek.

 25. anthony711: igen, valószínű, hogy a képregényeket könnyebb felfogni és megérteni manapság (a népbutítás hatására), mint mondjuk egy Dosztojevszkijt az orosz irodalomból, aminek a képregényekkel ellentétben valóban van (szép)irodalmi minősége. Félreértés ne essék: amit manapság irodalomnak hívnak (női regények), arról még súlyosabb a véleményem, mint a képregényekről. A képregény nagyjából az a kategória, mint a különböző figurák gyűjtése, amik valójában gyerekjátékok. “A műfaj komollyá válása”: én nem tudok komolyan venni egy denevérnek öltözött ide-oda ugráló önjelölt igazságtevőt, se egy fehérre kimeszelt arcú félbolond pszichopatát :) Nem csodálom egyébként, hogy úgymond “lenézik” a képregényt, bár szerintem nem erről van szó elsősorban… az olvasás élményét képregények nem pótolhatják, létjogosultságuk legfeljebb a művészi szintű képábrázolás miatt van, de ennyi. Mielőtt azt mondanád, hogy nem tudom, hogy mi a képregény, van egy barátom, aki nagy képregényfan :) De ő sem fog felnőni sohasem :)

 26. Csucsu, te meg szerintem forintnyit nem értesz egy filmnek, vagy akármilyen előzetesnek az elkészítéséhez

 27. SG: De te általánosítasz. Nem azt mondom, hogy nem tudod, mi az a képregény, de azt mondom, hogy csak egy szűk rétegre szorítod. Mintha azt mondanám, hogy a filmek pocsékak, úgy, hogy csak trash filmeket láttam egész életemben. Rengeteg olyan képregény van, aminek igazi irodalmi értéke van, olvasd csak a különböző díjátadókat, vagy a top olvasási listákat, sok képregény a nagy regények között, előtt foglal helyett. Ajánlhatom neked a Watchmen-t, a legjobb szuperhősös képregényt, hogy ne menjünk messzire, ami igazi filozófiai tartalmakkal rendelkezik, de ha távolabbra akarunk menni, akkor ott a Sandman, vagy bármelyik Vertigo comic, esetleg Alan Moore többszörös díjnyertes alkotásai.

  De hogy témánál maradjunk, Batmannél is rengeteg olyan képregény van, ami reflektálva tekint önmagára: miért is bújik egy ember denevérjelmezbe, és rohangál egy meszelt pasas után??? Miért teszi ezt? Mi készteti: Miller: The Dark Knight Returns. Egyébként ez fel volt építve Nolan filmjeiben is, és ott is reflektál önmagára, hogy ő tulajdonképpen egy lunatic, ugyanolyan nem normális, mint Joker, csak éppen a jók oldalán van.

  És nem is akarják az olvasás élményét pótolni, mint ahogy a filmezés sem akarja, semmi sem akar itt pótolni semmit, a képregény csupán már a kilencedik művészet lett, és igenis van jogosultsága, ugyanis egy kis kutatás után rádöbbenhetsz, hogy a képregények már az őskor óta velünk vannak. Lenézni őket nagy hiba, pláne csak egy-két comic elolvasása után keletkező, rendkívül szűk látókörrel a témában.

 28. Az összes eddigi részei alapján, az összes eddigi trailerei alapján ezt a filmet várom idén a legjobban, mert tudom, hogy most sem fogok csalódni, Nolan munkásságában.Továbbá biztosra veszem, hogy ez a filmje is tele lesz meglepetésekkel – nem várt fordulatokkal:)

 29. Gergő: talált, süllyedt, zimmer nagyon szereti épp felgyorsítva, vagy lelassítva használni ugyanolyan vagy hasonló dallamokat, végső soron az eredmény jó tehát sok panaszunk nem lehet :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.