A Jurassic Park 4 új írói

Bár nem Spielberg rendezi, csak producer az öreg, de nagyszabású dínós film léte miatt muszáj foglalkozni vele. Az a fejlemény, hogy végül a Rick Jaffa és Amanda Silver által alkotott páros, ők eddig a tavalyi Majmok bolygóját tették le az asztalra, fogja írni a Jurassic Park folytatását.

11 hozzászólás a “A Jurassic Park 4 új írói” bejegyzéshez

 1. Az első rész hisztériáját úgysem lehet überelni.

  Meg szerintem mind a mai napig az egyik, ha nem a legjobb CGI dolog, ami szerintem azért is van, mert nem a pofádba akarták nyomni, hanem egyrészt ötvözték a klasszikus technikákkal, másrészt elég időt szántak rá hogy mutasson is. (Pedig hányok a CGI-tól, főleg a fake lanse flare és társaitól).

 2. Gyerekkorom meghatározó filmélménye(i)!! Végre moziban is látni…? Nagggyon várós!

 3. Asszem’ ehhez találtak ki régen olyan koncepciókat, hogy félig ember-félig dínók lesznek benne, puskákkal a hátukon :))…

 4. kameraman bemondta a frankót.
  Maximum annyi kiegészítést fűznék ehhez, hogy azért egy jó kis dínós film lehet akár ebből, úgyis hiányt szenvedünk ilyesmiből mostanság.

 5. A Jurassic PArk első rész azért volt jó, mert Michael Crichton regényét vitték filmre, és mivel még nem ujjgyakorlat volt a CGI, a sztorira, a vágásra, a karakterekre is odafigyeltek…a második rész is elvileg a regény folytatásán alapult (The Lost World), de egy Nikon-Mercedes reklám gagyit csináltak belőle, és az alapjául szolgáló regényhez alig volt valami köze.
  A harmadik rész még jó is lehetett volna, ha a rendező tud forgatókönyvet írni…jóvátehette volna a Lost World gyalázatát..de még rosszabb lett…
  A negyedik résztől ezek után én félek…a két folytatással annyira rossz irányba vitték a sztorit, hogy inkább egy reboot kéne.

 6. Nekem is a mai napig a Jurassic Park az etalon CGI. Nagyon ügyesen keverték a bábokat és a CGI-t. Na és persze az eső-effektet, ami az akkor még nagyon gyerekcipőben járó technika hibáit hivatott elfedni (lásd még Godzilla).
  Az első esetében is elég lazán kezelték egyébként az alapanyagot, rengeteg mindent hagytak ki a könyvből. Több karaktert összevontak és nem egy fontos mozzanatot egy az egyben kihagytak.

 7. Eleve ott ugrott a dolog, hogy a káoszmatematikus az első könyvben meghalt. :)

 8. spielberg mindig is lazán kezelte a könyvadaptációkat, sőt az elkészült scriptet sem vette mindig figyelembe. mind a két résznél megváltoztatta a befejezést. és ha egy kicsit belemélyedtek a forgatókönyvbe akkor észrevehetitek, hogy több mindent kihagyott a final draftból is. de hát ez nem baj ezért szeretjük az öreget.

  eredetileg ő rendezte volna a harry potter első részét csak aláírattak volna vele egy olyan szerződést miszerint nem nagyon térhetne el a könyvtől. a második ütközés pont a projektben pedig az volt, hogy spielberg az A. I. – mesterséges intelligencia gyerekfőszereplőjét akarta, de az író ezt ellenezte. azt szerette volna, ha angol gyerek játszhatja el pottert. ezt csak azért írtam le, hogy felhozzak egy példát mennyire szeret eltérni az eredetitől. és ezzel sok szakmabeli is tisztában van. szerintem.

  spielberg maga sem akarta a jurassic park második részét, de az universal olyan szerződést íratott alá vele, hogy csak akkor rendezheti meg a schindler listáját, ha elvállalja a jurassic park 2 rendezését is. és hát a rendezésén igencsak látszott a kreatív nemakarás. főleg, hogy négy év pihenő után tért vissza a rendezői székbe. igaz azok az évek sem pihenővel teltek el, mert megalapította a dreamworksot.

  a karakterekről pedig annyit, hogy a filmben szinte mindenki más lett. ami annyira nem baj, de megnéznék egy hű könyvadaptációt.

  ja és talán itt a filmbuzin láttam, hogy nemrég kiadtak olyan amatőr forgatókönyv listát, amiket érdemes lenne megvalósítani, mert jól sikerült. és ha jól emlékszem volt közte kidolgozott jurassic park sztori is. abból is ki lehetne valamit hozni. vagy épp abból építkezik spielberg? nem akarok spekulálni. majd meglátjuk.

 9. Én szerettem a könyveket is és a filmeket is, még akkor is, ha nagyon nem fedik egymást. De rebootot vagy remaket vagy bármi ilyesmit semmiképpen sem szeretnék. Folytatást akarok, ami figyelembe veszi az előző filmeket. Alan Grant-et vagy Ian Malcolm-ot én nem tudom elképzelni sem, hogy más színész játssza, nekem ők is olyanok, mint Indiana Jones, Han Solo, vagy John McClane.

  Azért persze tényleg érdekes lenne egy könyvhű adaptáció is. A mai technikával már valószínűleg nem lenne olyan macerás és drága elkészíteni mint majd’ 20 éve az első részt. Bár a castingtól már előre vakaróznék :)De kíváncsi lennék, hogy kiket szednének elő :)

 10. Zsolesz: a káoszmatematikus Ian nem halt meg, nem olvastad a Lost World regényt… kiderül, hogy túlélte a Jurassic Parkban szerzett sérülést, csak a halálhírét keltették, és ő a főszereplő a regényben is. Szóval nem ez volt a baj az Elveszett világ filmmel, hanem az, hogy szinte alig volt köze a regényhez a cselekménynek, és amit csináltak belőle, egy b kategóriás szar lett.
  Meg ilyen apróságok, hogy az echte fehér zsidó Jeff Goldblum-nak egy csoki afrikai kislány játszotta a lányát, aki 10 pontos tornagyakorlattal rúgta bele a velociraptort a törött üvegbe…
  Meg a Merci terepjáró a sáros talajon lazán kihúzza a csuklós laboratórium-lakókocsit a szakadékból…meg a tirannoszauruszok akkorák, hogy az ember a lábujjuk közé ragad, mikor rálépnek…meg a végén a “king-kong jelenet” a városban, ami abszolút Spielberg agyszüleménye volt, ilyen a regényben nem volt…
  A Lost World regény nagyon jó volt, még jobb, mint a Jurassic Park, de a film katasztrófa lett…
  A harmadik részben meg ollóztak a regény első, és második részéből. Pl. repülő dínók ketrece (ez a Jurassic Park regényben volt), meg a dínóelőűállító labor. De ezt is sikerült jó b kategóriásra megcsinálni

 11. Én vissza menék az első szigetre a régi szereplőkel meglehetne oldani szerintem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.