Blockbuster-watch: Brave

A Pixar megcsinálta természetesen. Bár a Brave kritikai fogadtatása nem a legjobb, nagyjából a Cars mélységeibe lökték az okosok, a nyitóhétvége számain ez nem annyira látszik, simán nyerték 66,7 millióval. Ez amúgy a nem folytatás nyitányaik közül a 4. legjobb, csak a Finding Nemo, The Incredibles és az Up jobb nála tőlük.

Azért a Madagascar 3: Europe’s Most Wanted nem bosszankodik túlzottan, hiszen már most, a 3. hétvégéjén 157,5 milliónál tart, amivel a Dreamworks animációsok között nem kell szégyenkeznie.

A hétvége vesztese az Abraham Lincoln: Vampire Hunter, ami alig 16,5 millióval kezdett. Ez elég kevés egy 70 millából készült filmnek. Bár a Rock of Agesnek ez már a második hete, de összesen valami 28 milliónál tart, ami szintén siralmas adat.

Még meg kell említeni a Prometheust, ami úgy néz ki, hogy szépen lassan biztossá teszi a folytatását. Bár erőset esett a második hetére, de Amerikában már így is 108,5 milliónál tart, világszinten pedig 261-nél. Mivel 130+marketingbe került és R besorolású, ezek már jó számok, nagyjából már a profitot termeli, szóval ha tippelnem kéne, akkor meg fogjuk tudni a létezésünk titkát, nem kell Douglas Adams 42-jével beérnünk.

17 hozzászólás a “Blockbuster-watch: Brave” bejegyzéshez

  1. Egyébként mi a baj a Brave-el? Nekemt etszett az előzetes, nem tűnt bárgyúbbnak az átlag Pixar mesékhez képest.

  2. a Prométeusznak örülök. Sokakkal ellentétben nekem tetszett a film, sőt már a második szemrevételezést tervezzük. Remélem lesz folytatás.

    Az Abraham Lincoln dolgon meg sem lepődöm, a Rock of Ages-t sajnálom kicsit, bár még nem láttam, de nagyon jó dolgot is “kihozhattak volna” belőle. Na majd meglátjuk (nem moziban…)

  3. Brave nyilván nem meglepő.. amire rá van írva, hogy pixar arra bemennek a népek.. mondjuk én kihagyom az biztos. Abraham Lincolnnál már az csoda, hogy egyáltalán moziba került, zs film a javából (amúgy nézős lesz, ha eljut moziba), de bukás az valószínűsíthető (Legalábbis a film R-es besorolású, ha csak nem jön egy brutálisan jó WoM, akkor esik 50-70% körül második hétre). Rock of ages-re szót nem érdemes vesztegetni, továbbra sem értem, hogy ezt hogy gondolták, hogy bejöhet.
    Prometheus nyögvenyelősen összehozza a pozitívat, de szerintem messze várakozásokon alul teljesít, kizártnak tartom, hogy tapsikolnak a Fox-nál a bevételek esése láttán, R-esket között is eléggé hátul van. Termelni nem nagyon fog már, pár milliókat hetente esetleg – majd a kék-sugár megjelenés hozzáad valamennyit. Van egy olyan érzésem, ha kirúgnák az írókat és izomból leforgatnák a második részt többet lehetne termelni.

  4. Brave-ről azt olvasom, hogy kb. a Cars 1 szintjére saccolják. Csak azért pontosítok, mert ha valaki a Cars 2-re gondol, akkor az egészen más mélységekre gondol :D

    kameraman: miért, mi bajod a Pixarral?

  5. Anthony711 Pixar-ral nem úgy általában van gondom, pl Monsters Inc zseniális szerintem, rengetegszer megnéztem már, csak számomra kicsit egysíkú az a morális örlődés ami a műveiket körüllengi sokadszorra. Szirupos disney. Igazából a Toy Story 3-nál fogadtam meg, hogy többet nem megyek moziba Pixar filmre. Én egy rajzfilmen nem siránkozni, meg moralizálni akarok, hanem szórakozni. De ez tényleg az én nyomorom, szóval nem vagyok ilyen téren mérvadó, azért is írtam, hogy szinte mindenki komálja a pixart. Nekem sem a filmjeik minőségével, vagy mondanivalójával van bajom, általában (szinte mindig) nagyon magas szintet hoznak, csak szerintem túl komorak, morózusak, és kicsit erőltetettek a filmjeik, hiányzik a könnyedség (de mondom ez csak az én véleményem, nem ekézni akarom a pixart)

  6. Bah… Csak augusztusban ér el ide. Bekaphatja a Disney.
    Amúgy Lassan csak a CGI filmeknél van jó esélye az embernek, hogy ne kapjon hulladékot. Legalább is a populárisak közül.
    Én meg próbálom majd megnézni a Brave-t. Második ember központú a pixarnál az Incredibles (a kedvencem) óta. Én egy egész jó filmre számítok.

  7. Nitrazepam
    Az Up-nál pont az volt az egyik ami nem tetszett, hogy meglehetősen melankólikusra sikerült, főleg az eleje.
    Emellett persze ott voltak a túl idióta koncepciók mint a lufikkal reptetett ház, vagy a beszélő kutyák.
    A történet elment, bár az első pár percben több érdemi dolog történt mint a hátralevő részében.

  8. Na, nekem pont a melankólia jön be a filmjeiknél, az Up és a Wall-E is épp ettől volt jó. Viszont a Toy Story 3 nekem sem tetszett annyira és a Brave egyik előzete sem jött be, szóval nálam nem lesz moziban nézős.

  9. én brave-re kíváncsi vagyok, a bemutatója tetszett, viccesnek tűnik, biztos, hogy megnézem majd
    mindenki más, engem pl. úgy lehangolt az Up eleje, hogy végig se néztem anno

  10. hát én meg meglepődnék ha Prometheusból jönne a 2. rész, ott se hülyék ülnek. 2. hét zuhanása borzalmas, -60%+nem volt kimagasló premierfilm, akkor még szarabb lett volna.
    2.rész tuti gyenge kezdés lenne nem egyértelmű a pozítiv visszhang, lehet bevállalják de sztem csak csökkentet budgettel úgy meg már értelme nem sok lenne?! Szegényes lenne a Jockey planéta.

  11. Ne már.. feliratkoztam rájuk a youtuben és az eddigi összes kis rész vicces és látványos volt. Eredeti hangján a király, nem tudom melyik magyar hangon lehetne überelni..

  12. “hát én meg meglepődnék ha Prometheusból jönne a 2. rész, ott se hülyék ülnek”
    Hát ez az ott se hülyék ülnek. Márpedig ha ennél jelentősen jobb számokat vártak akkor totál idióták ülnek ott. Ha jól tudom pár országban még be sem mutatták a filmet + BlueRay + TV eladások…nem kell sajnálni a filmet bőven nyereséges ez.
    Egyébként én úgy tudtam a folytatás már most biztos vagy félre olvastam valamit? (már nem tudom hol) Mind1 is én biztos vagyok a folytatásban és akkor már csak a javuló minőségben kell bízni :)

  13. gabi kit érdekel, hogy kb.-ra nyereséges a Promi, most a 2. részről beszélünk. Attól még, hogy Promi nyereséges lesz a 2. rész még nem biztos. Azért mondom, hogy lehet lesz (vagy akár valószínű is, ahogy teszik) csak éppen csökkentet budgettal (pl: Alien vs predator 1 után a 2). Mert a 2.részt nem fogják ennyien megnézni az már tuti, nagyon keményen látszik a 2.hét eredményeiből.
    Sok múlik a dvd-eladásoknál is, az is egy jó mérőszám lesz, hogy mennyien veszik.
    És semmi hivatalos sincs még folytatás kapcsán (stúdió részéről) és sztem egy jó darabig nem is lesz, átrágják a dolgot.
    És jobb számokra vártak, 1. hétvégére 60 milkót (ez közzétették, szokták a stúdiók) de ez még rendben van.
    De a 2. hét az valami borzalmas lett sztem ilyenre tutira nem számítottak. Egyszerűen nem nézték újra a filmet és nem ajánlották másoknak az emberek.

  14. Hát a Pixar filmek közül szerintem pont a Wall-e és az incredibles volt a csúcs. Az Up se volt rossz de én személy szerint nem bírom a Toy Storyt, bár ez biztos abból ered, hogy sose szerettem az ilyen ócska műanyag játékökat.
    Ami viszont érdekes, hogy mindenhol lehúzzák a Bravet, amire általában az a válasz, hogy mittomén hány hajszálat animáltak neki nemtudomhány programmal. És ez az érvelés sajnos egyre elterjettebb lesz, hogy egy film minőségét a CGI minőségével azonosítják. Bevallom, hogy az Avatarnal én is belestem ebbe a “hibába”,de azért az IMAX 3Dben tényleg nagyot ütött.
    Egyébként marhaság a CGIal érvelni, mert legtöbb esetben a jó CGI a budget egyéb területeinek (pl: forgatókönyv) megnyírbálását jelenti.
    Lásd: John Carter, Battleship, Transformers…

  15. A Prometheus-szal kapcsolatban: Szerintem pontosan tudják a fejesek, hogy nem csinálnak 2. részt, csak nem merik bejelenteni, mert akkor még 990Ft-os áron sem tudnák elpasszolni a dvd-ket/blue rayeket. Elvégre a film több kérdést vetett fel, mint választ így semmi értelme nem lenne pénzt adni olyanra, amiről sosem tudja talán már meg az ember mi micsoda a filmben.

  16. Rubber_Johnny
    Mi bajuk van a hajával? Amennyire láttam a promóból teljesen jó.

  17. !!!SPOLIER!!!

    A legnagyobb baj a Prometheus folytatásával kapcsolatban, az az, hogy elképzelni sem tudom, hogy kivitelezhető..
    Filigrán Shaw doktor kalandjai Szétszórt Daviddel a Tervezők földjén?
    Persze, ez ne az én problémám legyen. Egy progresszív sci-fi iró még kihozhatna valamit a dologból de könyörgöm, ne megint Lindelofnak adják! :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.