Börtönregény (Get the Gringo)

Egy bohóc kinézető csávó hajt az amerikai határőrök elől, miközben a hátsó ülésen egy másik hasonló maszkos épp a rabolt pénzre köhögi a tüdejét. Szó szerint, mivel pár golyó szépen egyenesen áthaladt a belső szervein. Így kezdődik a Get The Gringo.

különösen kínos akciójelent a Get The Gringoban

Az elég gyorsan kiderül, hogy nem bankot raboltak, hiszen átjutva Mexikóba az ottani derék egyenruhások meglátva a pénzt nagyon megörülnek, nem is engedik az amerikaiaknak át a foglyokat. Természetesen azok sem a bűnüldözési statisztikájuk romlását siratják behúzott farokkal. És itt indul a bonyodalom, hiszen ekkor az 5. percnél járunk. Nem írom le az egész filmet, egyszerűen csak itt vágják sittre Gibson karakterét, eltüntetik a mexikói rendszerben, de ez természetesen nem fekszik neki.

Börtönregény, mert a főszereplő fejben végig narrálja az egészet. Amolyan Visszavágósan, csak kevésbé lazán. Természetesen a szökés során érzelmi bonyodalmak is adódnak, különben tojnánk egy olyan rabló kalandjaira aki csak a pénzét akarja visszaszerezni. Amúgy a börtön amolyan kis faluként működik, rács sincs sok, csak a külső nagy fal tabu, szóval onnan indul az egész, hogy a kiskirályt ki kell kezdenie a szabaduláshoz.

Igazából a Get the Gringo tipikusan jól szórakoztató film. Klasszik Gibsonnal, aki már kicsit öreg, de ez a narrálós, néha odacsapós figura rutinból megy neki. A probléma a többiekkel van. Egyrészt a rendezés, Adrian Grunberg első egészestése, a házimozis kinézetű akciókkal néhol csökkentik az élmény; ha jól olvasom a mozgalmas jeleneteknél direkt váltottak digitálra, a többi filmre vették – de ha nincs is így, ilyennek érződik. Milyen barom döntés ez már? Másrészt nem sok igazi színész vállalta el a munkát Mel mellett. Pár sorozatszínész és Peter Stormare mellett sajnos a többiek erősen alulmaradnak, mintha valami amatőr szakkőrből tévedtek volna be a forgatásra. Ha nem a szerelmi szálon bénázik a nő, akkor a nevetséges gonoszokon lehet mosolyogni.

Get the Gringo

Nem bántam meg, de inkább amolyan videókölcsönzős film. Néhol nem tudták eldönteni mit akarnak, tömött mix vizuális stílusban, viszont elég tempósan halad előre, szóval a popcornt lehet falni közben. Azért jó volt Gibsont akció szerepben látni újra.

12 hozzászólás a “Börtönregény (Get the Gringo)” bejegyzéshez

 1. #saltanus: Már hogy ne lenne. Nézd csak meg lett a címkéket. Ha jól látom, hat csillag.

 2. IMDB szerint végig digitális (RED ONE) kamerával forgatták. Amúgy szerintem se volt rossz film, csak picit olyan, hogy amint kijössz a moziból, már el is felejted mit láttál.

 3. Human gyakorlatilag mindent leírt amit le lehetett én is hasonlókat gondoltam a film nézése közben/után.

  Egyáltalán nem volt ez rossz, ha 20 évvel ezelőtt jön ki akkor (talán véresebb) mára már klasszikus lehetne. Gibson azért akciózott egyet.

  Nálam vígan elért ezzel egy 7/10-et (persze a maga kategóriájában)

 4. Szórakoztató, hangulatos akciófilm, Gibsont állati jó volt újra ilyen szerepben látni. A történet tényleg nem egy nagy durranás, de engem így is simán le tudott kötni erre a másfél órára. Ilyen dögmelegben egy esti mozinak szerintem kifejezetten ajánlott.

 5. Pont tegnap néztem emg, nekem nagyon bejött! :) Gibson újra a régi volt, zsigerből hozta a karaktert. :)

 6. Halálos fegyver… jaj, a távolba tűnik, elillan, mintha sosem létezett volna! :-(

 7. Én is csak egyetérteni tudok a többiekkel,ma néztük bnőmmel,teljesen megérte a mozijegyet,kellemes kis akciódús vígjátékos esti mozit kaptunk és a popcorn is jól csúszott :)
  mondjuk ami nekem kicsit negatívum SPOILER:
  a közepe tájt a narrálás az így eltűnt,1-2 félre fordítás mintha lenne(káromkodások,heffe heffner stb)meg nekem tetszett volna ha egy kicsit mesél még a múltjáról(sereg,első börtön utáni ügyek stb) de így is élvezhető kellemes mozi.csak ajánlani tudom!

  még annyit,nekem így visszahozta a régi gibson akcióvígjáték filmek filingjét(Maverick és társai) szal nálam 7/10

 8. Simán bejött a film. Gibson vitte a hátán az egészet, a többi színész tényleg elég gyengén muzsikált.

 9. Én csak most jutottam el a filmhez, de szerintem nagyon élvezhető. Lehet, hogy nem fogják idézgetni állandóan, de egy olyan film, amit elvileg bármikor meg tudsz nézni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.