Vége a Hobbit forgatásának

Jöhet a vágás és a többi utómunka, a kamerák viszont lepihenhetnek. Peter Jackson az alábbi képpel búcsúzott.

human
írta
2012. 07. 06. 14:03
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Vége a Hobbit forgatásának” bejegyzéshez

 1. Nagyon kíváncsi vagyok erre a filmre. A látvány rutin, hiszen a Gyűrűk urával megalapozták, csak újra meg kell csinálni. A történet a kérdés. A Hobbit sokkal lassabb mint a Gyűrűk ura, nincs is benne akció szinte semmi… a film közepén elvileg legalább egy óra egy barlangban kell, hogy játszódjon 2-3 karakterrel. Meglépi ezt Jackson, vagy nagyon belenyúl a történetbe? Vagy pontosabban vevők lesznek erre az adrenalinfüggő mozinézők, akik robbanást, csatát, überlátványt akarnak? (Nem ekézésből kérdezem, hanem tényleg a GYU és a Hobbit ég és föld)

 2. Én olvastam, és azok alapján, amit eddig tudok, azt kell hogy mondjam, nagyon alaposan átírják a sztorit. Pontosabban, hozzátoldanak bőven. Van amit a sok sok lábjegyzet alapján, valamit csak úgy.

 3. Juppi ez jó hír mert akkor az utómunkát pikk-pakk összevágják és jövő hónapban már nézhetjük is :D

 4. kameraman, azért a Gyűrűk Ura könyvek sem olyan szédítően tempósak. Én annakidején (filmeknek még híre sem volt) a felénél abbahagytam az egészet, később fejeztem csak be. Hosszú-hosszú oldalak szólnak csak arról, milyen éhesek és fáradtak azok a rohadt hobbitok. Erősen át lett írva sokminden a filmekben, hogy nézhetők legyenek. Gondolom, most sem lesz ez másként (elég csak megnézni a törpéket).

 5. A könyv és Peter Jackson korábbi munkáinak ismeretében a legnagyobb nyugalommal várom a filmet, egyáltalán nem aggódom, hogy rossz vagy unalmas lenne.
  Igazi látványorgiára számítok. :D

 6. Én arra lennék kiváncsi, hogy pesten 48fps-sel fogják-e szerintetek vetíteni?

 7. Csiki!
  A kérdésedet egy saját kérdéssel dobnám meg. Ha egyszer 48 fps-sel veszik fel a filmet, lehet máshogy vetíteni? Félreértés ne essék ez nem költői kérdés tényleg kíváncsi vagyok rá!

 8. Nekem úgy rémlik, hogy 6kulonbozo verzioban jon moziba…
  24 imax 3d
  48 imax 3d
  24 sima 3d
  48 sima 3d
  24 2d
  48 2d

  Persze lehet, hogy az en infommal van a hiba… :)

 9. 48-al is rögzítették,de mivel rengeteg helyen nincs még ilyen technika,amivel ezt vissza is tudnák adni,le tudják játszani így 90%ban még a normál 24fps videók lesznek láthatók (+ tesztvetítésen a 48as videó nem nagyon nyerte el kritikusok tetszését,így kicsit biztonsági játék is a sok helyen 24es vetítés)

 10. kameraman:
  “Hobbit sokkal lassabb mint a Gyűrűk ura, nincs is benne akció szinte semmi…a film közepén elvileg legalább egy óra egy barlangban kell, hogy játszódjon 2-3 karakterrel.”

  A Gyűrűk Ura jócskán több, mint 1000 oldal, a Hobbit, ha jól emlékszem 300 oldal körül van. Ez idő alatt

  SPOILER

  találkoznak trollokkal, farkasokkal, egy rakás orkkal a barlangokban, még egy rakás óriáspókkal, meg kell szökniük a tündéktől, szívózniuk kell egy sárkánnyal, és akkor az Öt Sereg Csatájáról ne is beszéljünk.

  SPOILER VÉGE

  És akkor ezekkel csak a legakciódúsabb részeket soroltam. Szerintem ezekből bőven ki lehet hozni 2 filmre való pörgős, tempós anyagot, pláne, ha az ígért lábjegyzeteket is belerakják a filmekbe (Szauron, Szarumán, stb.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.