Blockbuster-watch: pénzből szőtt háló

Úgy tűnik, hogy a Sonynak bejött az új Pókember film. Bár a hétvégén konkrétan 65 milliót szedett össze, viszont a kinti 5 napos ünnep alatt már kaszált rendesen: jelenleg 140 milliónál tart. Nemzetközi szinten 201 milliót tettek hozzá a többiek. Avagy 340 millió eddig összesen. És akkor a magyar bemutató még hátravan!

Vicces, de a minden idők legjobb függetlenség napja ünnepek alatti bevételek listán az alábbiak előzik meg: Transformers 1 és 3, na meg a Spider-Man 2. Ciki?

Ami még durvább, hogy a Family Guy kiötlőjének egészestése, a Ted már 120 milliónál tart 10 nap alatt, mindezt R besorolású vígjáték létére.

Ezen kívül még a Savages számait néztem, mert várom a filmet. Oliver Stone harmadik legjobb nyitóhétvégéje lett 16,6 millió dollárral.

13 hozzászólás a “Blockbuster-watch: pénzből szőtt háló” bejegyzéshez

 1. A pókember még az első kezdését sem tudta megfogni nem? mert az 144-el nyitott (ugyanennyi napra vetítve)? Vagy valamit rosszul néztem? Mindenesetre nem rossz kezdés, kb 300 millióba fáj a dolog, talán kicsit többe, első film hozott 821 millió fölött worldwide azt szerintem megugorhatja.. Mindenesetre nagyon cink lenne alulmaradni, főleg, hogy mindenki temette az előző sorozatot és ezért rebootolták. Az nagy face slap lenne, ha legalább 100 millióval nem ugorja meg szerintem.Mert itt nem lehet mellébeszélni. Jobbat akartak csinálni, mert mi másért rebootolták volna. Ha nem hoz megfelelő pénzt az égés. Bármilyen is a film. (nyilván nem írom le, benne van ebben a siker, de meglátjuk, hogy a fanboyok után mennyit dob majd el a következő hetekre, ha

  Savages nem nyitott rosszul, bár kétlem, hogy nyereséges lenne – 45 millió + marketing. Meg amire elér hozzánk már mindenhol látható, kapható lesz. Október 4? Vicc. Mármint várható bevétel formájában.

  Ami még érdekes az elmúlt hétről az a Brave, eldobott 42%-ot. Nem jött be úgy látszik, külföldön az a 36 millió nem egetrengető, főleg ha az Ice Age 4 198 millájához hasonlítjuk külföldi bevételben.

  És a surranópályát se felejtsük el. Magic Mike 7 milliós költségvetés és R besorolás mellett majdnem 73 milliónál jár!

 2. hát, minden idők leggyengébb pókember kezdése. még 3d-ben is csak ennyi

 3. #kameraman: És akkor ebbe még az inflációt bele se számoltuk, pedig jópár év eltelt az első film óta :) Nameg ott van még a 3D-s jegyek magasabb ára. Premier után még jön egy esés, illetve nem tudom, hogy az hozzátett, vagy inkább elvett, hogy odakint ünnep volt, de összességében szerintem nagyon megugorni nem fogja, talán beérik a 800 millát, de megint csak: nézve az inflációt+3D jegyeket -> sokkal gyengébb az előző filmeknél (amik talán kevesebbe is kerültek – nincs kedvem utánanézni de úgy emlékszem a 3. rész volt valami 250 milla). A folytatás ettől függetlenül biztos, mert kaszálni azért fognak, csak aránylag kevesebbet, és persze minőségileg ettől még lehet jobb a film az előzőeknél

 4. Jól tejelt sztem! Valamint a rebootok közül legjobbként nyitott, hiszen a Batman Kezdődik anno 48 milliót, az X-Men: Az elsők pedig 55 milliót szedett össze első hétvégéjén.

 5. spike007: hogy jönnek ide ezek a filmek? Egy 300+ milliós bevételű film rebootjáról beszélünk. Nehogymár csodálkozz, hogy egy 100 milliós Batman-epizód után nem rohant mindenki a rebootra. Az X-men mondjuk majdnem 250 millió volt, de az sem egy kategória.

  Jól tejelt? Még az első rész is több bevételt hozott, pedig az vagy tíz éve volt. Ez bazi nagy csalódás, még a 300 milliót sem éri el. A folytatás kábé 150 millióból fog készülni.

 6. garda: Úgy jönnek ide hogy rebootok voltak ezen filmek is. Nézd a külföldi bevételt is.. Mostanában már az is sokat nyom a latba nemcsak az Amcsi. +Hétvégére hazájában 200 milla felett lesz a film sztem.. Nem kell károgni, majd a következő hetekben kiderül mennyit fog összeszedni.

 7. Ja és nem 300 hanem 225 milla marketinggel együtt. A Sony meg 110-120 közötti 6 napos nyitást jósolt, hogy azzal nagyon elégedettek lennének akkor szted a 140-el és a 201 millás többi bevétellel ugy gondolod hogy nem? Pókemberről beszélünk jóval több lesz még a bevétele. Még 6 nap telt csak el.

 8. Fontos a szájhagyomány, viszont fórumokon komálják filmet, hogy kenterbe veri a Raimi trilógiát és igen ezen múlik sok hogy milyen a megítélése. Max. azért fog kevesebbet összeszedni, mert korai volt a reboot és sokan nem hiszik el hogy Garfield és az új Pókember jobb mint a régi. Pedig rengeteg olyan véleményt olvastam hogy fényévekkel jobb! A Raimi trilógia egy szenvedés volt sajnos.. Bevétel sztem meglesz amennyi kell..

 9. Ja és bár lehet hogy korai volt a reboot, az igaz, de szükséges volt. Hogy végre igazi “Pókembert” kapjunk!

 10. Tíz éve teljesen más volt a piac, nem volt évi 8 képregényfilm, minőségi meg pláne. Szóvak akik az első Pók szintű bevételt vártak nincs igazuk. Mindent a helyén kell kezelni.

 11. Kíváncsi leszek hogy az új Spider triólogia összehozz annyi zsét mint a divatból lesajnált előző….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.