JAWs-előzetes

A Blu-Ray kiadás kapcsán kaptunk egy trailert a blockbuster filmek egyik alapkövéhez.

human
írta
2012. 07. 25. 13:19
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “JAWs-előzetes” bejegyzéshez

 1. Na, ezt nevezem. Így kell a mai technikát a régi filmek szolgálatába állítani: felújítani a kép- és hangminőséget, nem kicserélni a hologramot a film végén.

 2. Így igaz! Minden idők egyik legnagyobb filmes szentségtörése, amit Lucas tett a Jedi Visszatér végén!

 3. És Spielberg az E.T.-ben a walkie-talkie-kkal a puskák helyett? Az is mocskos húzás volt, de tény, hogy a hologramm mindent visz! Lucas bátyó amúgy is kicsit meghibbant, szerintem már ő sem tudja,hogy melyik verzió az igazi.

  JA és még valami:

  You’re gonna need a bigger boat!

  Ez az ultimate blockbuster. 8 millióból 430 millió?! micsoda megtérülés. Ugrál itt Avatar, hogy 4x-ezett? Vagy Avengers hogy 6x-os megtérülés?

 4. áá a francba, ebbe mindig beugrok, ugyanúgy ahogy a turistát is hosszú ú-val írom folyamatosan, pedig tudom, hogy nem úgy kell…

 5. “Ez az ultimate blockbuster. 8 millióból 430 millió?!” Kicsit felmentek a blockbusterek árai, leginkább a marketing miatt. Még azt is megkockáztatnám hogy a klasszikus blockbuster kifejezés nem is illik a jawsra, mostani filmek közül leginkább a paranormal activityhez tudnám hasonlítani, talált egy klassz piaci rést. CGI orgiák esetén meg a négyszeres megtérülés nagyon durva, a kettőt összevetni olyan mintha leamatőröznénk demjén sándort mint üzletembert, mert bill gates a nyerő. Információk összemosása nem ér! Mondjuk úgy hogy még laikus szemmel is kezdő szintű “kiértékelés”.

 6. Még mindig tudok röhögni, valahányszor meglátom a polgármester horgonymintás zakóját :D:D:D

 7. kameraman: a paranormal activity amiről előttem szóltak amúgy minden idők legjövedelmezőbb filmje arány tekintetében. gondolom az egy jobb világ lenne ahol minden film olyan így okkal ugrálhatnának. némi különbség van a kisebb és nagyobb költségvetésű filmek sikerességi rátája között hadd ne számoljam már ki hány embernek kéne megnéznie egy félmilliárdos produkciót hogy a te ízlésedhez mérten is sikeres legyen. elég logikátlan az állításod, ha olcsó lenne a cgi és a reklám akkor az avatar is elképesztő szorzókat produkálna, a tényleges bevételt tekintve kaszált és ha már mindenképp össze akarunk hasonlítani két ilyen filmet ennek több értelme van.

 8. a jaws nem csak a pénzek miatt alap blockbuster, nem hasonlítható a paranormal activityhez.

  “Jaws was pivotal in establishing the modern Hollywood business model, which revolves around blockbuster action and adventure pictures with simple “high-concept” premises that are released in the summer at thousands of theaters and supported by heavy advertising. It was followed by three sequels, none with the participation of Spielberg or Benchley, and many imitative thrillers.”

 9. No de miért ne lehetne őket így összehasonlítani. Gondoljunk bele, hogy mennyibe került akkoriban egy mozijegy? Azzal érvelni, hogy egy Avatart mennyi embernek kell megnézni.. a Jawsot mennyi nézhette meg ahhoz, hogy ennyit termeljen?

  Meg miért ne lehetne megtérülés alapján listát felállítani? Szerintem korrekt összevetés.

  Számomra valamibe beleölni félmilliárdot, ultrahigh technikát használni és úgy sikert elérni nem olyan nagy kunszt mint alap pénzből hagyományos technikával iszonyatos pénzt összelapátolni. Egy 63-as Cleopatra brutális 44 milliós költségéhez képest is hihetetlenül alacsony a Jaws-é. Amúgy kegyetlenül elverte anno a konkurenciát, 75 legjövedelmezőbb filmje lett, sőt jónéhány évre meghúzta a Blockbuster vonalat, csak a Star Warsok, meg az E.T. fogta meg…

  Azért milyen kínálat volt akkoriban (Jaws + 10 év)? Jaws-Rocky-Star Wars-Grease-Alien-Empire-Frigyláda-E.T.-Jedi-Ghostbusters-Vissza a jövőbe.

  Ma mi megy? Battleship, John Carter, Avengers, Batman, Marvel filmek… nyomába sem érnek a Nagyoknak, egyikben sem érzem, hogy akkora kult lehetne mint azok 10-20 év múlva. (Személyes vélemény!!! )

 10. kameraman: a batmanek szerintem viszont kultok lesznek, mert ez a realista megközelítés elég új, bárki bármit mond. Lehet szeretni meg nem szeretni de már az amazing sm is ezt próbálta lemásolni és a superman is ezt akarja majd, ami elég súlyos hiba, superman ne legyen batman hangulatú szerintem. (most attól tekintsünk el hogy ott nolan a producer, van egy olyan érzésem, hogy ezt nem jókedvéből vállalta el.) A tdk gyakorlatilag nagyobbat robbant mint a burton féle és ez nagy szó. Ráadásul ebben az esetben három kiemelkedő filmről beszélünk nem egyről. És kérlek ne kezdj megint halálesetekkel jönni, mert minden szál hajam kitépem a fájdalomtól… John Carter megbukott, itt nincs miről beszélni. Avengers sokba került mert minden másodpercben három robbanás van és ez így van jól, rengetegen meg is nézték. Nézettségre ezek a filmek (mármint a mostani sikerek és a jaws) kb egyenlőre jönnek ki, én legalábbis így olvastam. Ha bevételt vesszük akkor a titanic, a batman, meg az avatar a nyerők. Ha imdbt akkor A remény rabjai A Film, nincs apelláta. Általában a “filmtörténeti korok” közötti összehasonlítás nem szerencsés úgy gondolom, túl sok a változó, nem elég reprezentatív, de azért lehet vele próbálkozni :D Egyébként ha a star wars, rocky, grease, frigyláda, et sorozatból bármelyik mostanában jönne ki ugyanígy “oltanád”, csak próbáld meg objektíven vizsgálni őket, annyi a hiba és plothole hogy elemző szemszögből érthetetlen a sikerük. Van bennük valami plusz és ez a plusz sok mai filmben is ott van csak mivel nekünk kortárs alkotások, elvegyülnek a “szemétben”, majd az idő válogat. human: Ez jogos, bár összehasonlításnál arra gondoltam főleg hogy mindkettő elég alap félelemkeltő eszközhöz nyúlt, hatalmas médiahátszéllel. A jaws szerencsére klasszikus film lett, a pa meg hát…

 11. “mert ez a realista megközelítés elég új”

  most mondanám, hogy minden második tévéfilm realista :) de tudom, hogy a hősmuvikra érted

  amúgy logikusan mindenki máshogy él meg egy adott filmet, a mai fiataloknak az új batman-trilógia lesz mindig is az etalon… és ki tudja, hányan néznék végig közülük a mi régi, etalonnak tartott kedvenceinket

  jó lenne majd egy külön blockbuster watch humantől a régi filmek újrázásáról a kinti mozikban, mostanában divat lett, jó lenne egyben látni a számokat

 12. Mammut: Az meg már csak rátesz egy lapáttal, hogy az irányadó stílus is változik :D A filmek felgyorsultak, ma már senki nem nézne meg egy ürodüsszeiát, vagy hátsó ablakot, ha nem lennének kultuszfilmek. Érdekes, hogy a filmeknél fordítva van, mint a könyveknél. A könyvek megszólíthatják a következő generációt és a jövőben válnak gyakran kulttá, a filmeknél általában azok a filmek emelkednek ki, amik az első megtekintőket meggyőzik, aztán utána az első pozitív visszajelzést még meg is kell tartani, de ez más kérdés.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.