13 hozzászólás a “The Sound and Music of The Dark Knight Rises” bejegyzéshez

 1. Szerintem az interjú forgatásával több időt töltöttek, mint a zene megkomponálásával. Zimmer nagyon jó zeneszerző, de amiket a 3 Batmanhez írt, azok szerintem nagyon unalmas és monoton trackek. Megjegyzem, az Inception zenéje is hasonló volt, szóval szerintem Nolan utasításai állhatnak a háttérben.

 2. Véleményem szerint pedig a filmnek a felemelő pontjai azok voltak, ahogy a zene hasított az éterben! Főleg a barlangos részben, ahogy a jó és a rossz (Batman&Bane) zenéje keveredik, majd a sötét lovagé diadalmaskodik! S amúgy meg végeredményként a film nagy csalódás volt számomra! Sajnos! Túlságosan elnyújtott semmi új nem volt benne, s várható fordulatok közül talán kettő akadt, mivel a többit könnyen ki lehetett találni! Kb az első rész szintjét üti! Spoilerezni nem akarok, de a vége röhejes volt! Sajnálatos, hogy az igaz sok bevételt fog termelni, de ez kb arra fog hasonlítani, hogy sokan azért nézik csak meg, mivel kíváncsiak, s a végén nem lesznek elégedettek!

 3. Számomra a film egyik pozitívuma a zene volt, annak ellenére, hogy néha túlhúzottnak éreztem. Nagyon ki voltak centizve azok a pontok ahol felfutott – persze ez így van mindenhol, csak itt mintha kicsit túl erősek lettek volna a hatások, de a zenében nagyon belekötni nem lehet. Nem mondanám, hogy fülbemászó, igazából ami nagyon hiányzott, az a hősnek járó saját diadalmas-bajba került-himnusz szerű taktusok. Tudom az egész koncepcióhoz nem igazán illett volna, de valahogy nekem jobban bejönnek az olyan kalandfilmek, vagy képregényfilmek zenei világa, ahol van főtémánk. (Pl Robocop-é szerintem nagyon jó, vagy ugye alap Indy, Wars, Elfman dolgai, de a Superman indulója is jó szerintem.)

 4. kemeraman
  Batman-nek is van zenei témája, az első részben a két hangból álló, ami az egész trilógián végigkíséri. Az újabb téma pedig a TDKban jött be és elég sokszor hallani, és a TDKRben is hallani, a SPOILER végń mikor felrobban a bomba, akkor szól egy kicsit melankólikus változatban. Az igaz, hogy egyik sem egy szokványos hőstéma, és a főellenfelek is kaptak témát, mind a három filmben, ami nekem nagyon tetszik.

 5. Lejti – én is így értettem,hogy nem hősi téma volt. Mondjuk igazából – ahogy írtam is – nem is illett volna hozzá egy kicsit pattogósabb ritmusosabb dolog, mert ahhoz megfelelő pózolás is kellene, és a Nolan trilógia az nem erről szólt.

 6. Szerintem egy filmzene akkor jó, ha megfelelően szolgálja a hangulatot, de úgy, hogy közben nem vonja magára az ember figyelmét. A TDKR-ben engem többször is kidobott a hangulatból egy-egy élesebb effekt a zenében.
  A másik szempont az említett “hősies motívum”. Ezt én is nagyon szeretem. Számomra ebben, az önmagában is, szimfonikus műként élvezhető filmzene műfajában John Williams a király, de Zimmer is tud olyat, ezt már számtalanszor bizonyította. Az viszont teljesen igaz, hogy a TDKR, illetve az egész trilógia nem kívánt ilyesmit, így ez a hiány engem most nem zavart.

 7. Mi ez az össznépi rosszkedv? Számomra Zimmer a kedvenc, amit az Inception-jöz csinált az sem kispálya, sőt…
  A film megtekintése előtt kb 4x lepörgött a zene nálam, elsőre nem jött be, de aztán betalált. (az utolsó szám viszont spoileres, legalábbis a dallamából arra számítottam ami végül történt a vásznon)

 8. Az előző két Batmanben tetszett a zene és az Inception-ben is, annál kevésbé a TDKR-ben. Túl hangos és egyfolytában ment. Mint valami nagyon drámai dolog történne.

  A csönd is lehet olyan hatásos, mint egy jó soundtrack.

 9. SPOILER

  Az első két rész zenéje változatosabb volt. Ennek egyébként szerintem az az oka, hogy akkor még ott volt a másik zeneszerző, James Newton Howard is, aki azért szintén nem kis tehetség. A score nagyrészét már anno is Hans Zimmer írta, de jót tett az egésznek egy másik ember be/ráhatása.

  A TDKR zenéjével az a baj, hogy alig van benne igazi újdonság. A legtöbb témát az előző két részből hozták. Ami új az a Bane kántálás (tessék, tessék, másszál, másszál), ami – mire az ember eljutott a filmet megnézni – már halál unalmas, sőt a filmben is kétpercenként visszatér (vagy éneklik vagy dobolják). A másik új a Macskanő témája, ami ugyan tényleg nagy királyság lett, de azt viszont túl keveset halljuk (főként a film első felében, a tolvajlásos jelenetekben).

  Nekem egy zenei témától volt csak lúdbőröm, méghozzá az elején a repülőgépes jelenet felvezetéséhez használt témától (CD-n 3. track, Gotham’s reckoning). Nagyon eltalált téma! (Sajnos a hangközös mind az Eredetből lettek…khm…átemelve…de ettől még jó lett).

 10. Merlinicus
  csakhogy a Gotham’s Reckoning is Bane témája, ahogy a The Fire Rises és az Underground Army is csak nincs egyberakva, de sokkal összetettebb ebben a filmben egy személy témája nem csak a deshi basara szöveg, hanem azok atrombiták is csak akkor szólnak amikor Bane-t látjuk, Jokernek sem csak az elektromos cselló volt a témája, ami soha el nem pattan, de ezt a “Why So Serious?” című 9 perces szám a TDK soundtrackjének elsője szépen összefoglalja.

 11. Lehet egyedül vagyok a véleményemmel…de szerintem…KIFOGÁSTALAN!!!:)))akárcsak a FILM..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.