Na ilyen az új Red Dawn

Megérkezett a trailer is lassan, lehet tényleg nem tologatják tovább a bemutatót. Lássuk, hogy miképp partizánkodnak az amerikai fiatalok most az országukat megszállók ellen. We are the wolverines.

human
írta
2012. 08. 10. 20:10
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Na ilyen az új Red Dawn” bejegyzéshez

 1. ott lenne, ha nem pg13 lenne, pfff, akciófilmeknél betiltanám ezt a kategóriát :)
  mondjuk így azért könnyű ellenállni, ha a Komédiás segít nekik :d

 2. Háát.. pont nemrég láttam az eredetit, ott se a történet vitte a lényeget..:) A látvány meg okésnak tűnik. Agykikapcsolós esti filmnek megteszi, de azért nem moziba..:)
  Jelen állás szerint.

 3. Hangjáról én is felismertem a Thort :D
  Jól néz ki. Sokkal jobban, mint a másik ausztrál film. Ott igazából az volt a gondom, hogy ilyen erdős tanyás világ volt, itt meg azért városi harc lesz. Már most nézném!

 4. Na ne röhögtessenek már, kérem szépen egy ilyen legendagyalázással.

  Human a jelmondat odpötyögése egy ilyen szarság fölé azt hiszem több mint kimeríti a szarkazmus fogalmát. Vagy legalábbis remélem nem gondolhatod komolyan :P

  Az eredetiben korántsem voltak ilyen kiglancoltak a szereplők és a jelenetek, ott minden valahogy piszkosabb volt, gyötrelmesebb és megpróbáltatással teli, épp ezért szerethető.

  Itt b+, gagyi divatrockra bevágják az átlagosnak nem mondható morc arcokat, akik tökig elszántan próbálják megtörni a megszállók erejét (koreaiak, na persze :D ).

  Érdemes összehasonlítani ezt az eredeti Vörös hajnal előzetesével:
  http://www.youtube.com/watch?v=F3iRNd9-sy4

  Vagy annak rajongói változatával:
  http://www.youtube.com/watch?v=JkBrS-NeWFs

  Mocskosul nem ugyanazt a hangulatot akarják elkapni, inkább olyan ezekhez képest ez az új trailer mintha nem találtak volna megfelelő videójáték-témát egy rossz akciófilmhez és ezért inkább elővettek egy régit :/

  Patrick, Charlie, Lea, Jennifer hozzátok ezek nem érnek fel, ti vagytok az igazi wolverines!

 5. Erről teljesen a Homefront c. játék ugrott be. Ott is ilyen szabadítsuk fel Amerikát dolog van.

 6. blaze 2012. 08. 11. 2:00

  A Homefront c. játék tudtommal az eredeti Red Dawn-t vette alapul. Szóval nem véletlen a hasonlóság :D

 7. Avagy ott a World in Conflict, a helyszín stimmel (Seattle), csak ott a szovjetek támadnak ’89-ben. Jaj, de jó kis játék az.

 8. Na ez a film egy újabb klasszikus meggyalázása. Semmi köze az eredeti hangulatához. Elszigeteltség? A régiben nem volt mobil, satellite, spéci eszközök, ma már ez nem így van. Aztán ezek a divatlap figurák. A eredetiben azért sokkal “arcok a tömegből”-ebb fejek voltak. Ma nincs meg az a fajta feszültség sem, ami akkor azért még jellemezte az amerikai életet. Sokkal jobban áthatotta a szovjet-amerikai szembenállás a mindennapokat (főleg a Reagen-i érában, amikor az újfajta patriotizmus megszületett) mint akár már 2003 körül 09.11. után. Ja és PG13? Matiné.

  Áhh kár is rá vesztegetni a szót, én biztosan nem moziban nézem meg.

 9. Na ez milyen durva zászlólobogtatós lesz. Gondolom a végén még az atyaúristennek is ami zászló lesz a kezében.

 10. Az eredeti filmet nem ismerem, de most mi ez? Ki ez?
  Kik a megszállók? Kínaiak, észak kóreaiaik, japánok, oroszok?
  Ki ez a család? Miért koncentrálnak rájuk?

  Lukas az egész trailer úgy ahogyan van. Már csak tobi féle amerika zászló előttii pózolás hiányzott az egészből.

 11. a trailerrel csak annyi bajom van, hogy némi aránytévesztést látok az eredetihez képest.
  az eredetiben egy középnyugati kisváros fiataljai menekültek be a hegyekbe az inváziókor, és lettek fokozatosan ellenállók, harcoltak a helyi megszállókkal a saját kisvárosukban és környékén, miközben a tényleges nagy háború csak említve van, hogy amúgy folynak amerika szerte a komoly ütközetek, csaták. a rozsomákoknak különösebb befolyása a háború kimenetelére nem volt, a film inkább az egyének hősiességéről és tragédiáiról szólt, ezért volt hihető és szerethető a red dawn.
  ellenben a trailerből azt veszem ki, hogy ott a fiatalok valami nagyvárosi ellenállást szerveznek és döntően részt vesznek a háborúban, sőt azon sem csodálkoznék, ha ők maguk nyernék meg azt. ne legyen igazam, mert azért várom a filmet, de fenntartásokkal.

 12. Az eredeti is akkora béfilm volt, mint a ház, de a ’80-as években elment. Most komolyan erre van igény? Mármint amerikán kívül.
  Ez már a vég kezdete.

 13. Amikor felnéznek az égre és ugranak kifelé az ejtőernyős megszállók, egy kis Red Alert 2-s nosztalgia érzést keltett bennem. Hajj, régi szép emlékek. ;-(

 14. Én csak azt bírom, mikor ez a pár kisvárosi suttyó hülyegyerek fegyvert vesz a kezébe, rögtön tökéletesen érti a kezelését, kész mesterlövészek lesznek. Ja de bocs…gondolom a komédiás képezte ki őket 3 nap alatt…

 15. Túl sok Homerfontot játszottak a készítők?

  http://www.youtube.com/watch?v=CQZEjVYYUMY

  Amúgy amikor utoljára halottam erről a filmről, még a oroszok helyett a Kínaiak voltak rossz fiúk. De gondolom ők mégsem lehettek mert a nagy kínát csak nem csesztetjük.

  Bár gondolom alternatív történelemmel jutunk el oda hogy Korea hogyan lett ilyen erős, szóval így nem fura ez a támadás.

 16. Röhejesen gagyi film benyomását kelti a trailer. A CGI meg mintha 2000-ből származna.

 17. Beastie 2012. 08. 12. 9:21
  “Én csak azt bírom, mikor ez a pár kisvárosi suttyó hülyegyerek fegyvert vesz a kezébe, rögtön tökéletesen érti a kezelését, kész mesterlövészek lesznek”

  elhiheted, hogy azon a környéken a fiatalok fegyverek között nőnek fel. a legtöbbjük ért a vadász és kézi fegyverekhez, 10 éves koruktól megtanítják vadászni, lőni. így volt ez a 80-as években is, a hidegháború miatt, és manapság még inkább így van, a gazdasági válság miatt. egy-két éve a félautamata rohamkarabélyokból fogy a legtöbb, több AR-15-öst (zombie destroyer) adnak el mint eddig valaha, élelmiszereket és fegyvereket halmoznak fel sokan, egy gazdasági összeomlástól és zavargásoktól tartva. a fegyverboltoknak és lőtereknek megy manapság legjobban az usában:)

 18. Ebben is 5 percenkent amcsi zaszlo elott siras rivas es vegtelenbe merenges? Valamit az 5 kemeny jueszely srac lenyomja a nagy gonosz ruszkikokat? Hm. Ez kell nekunk.

 19. ProfWilliam 2012. 08. 12. 11:39
  “Bár gondolom alternatív történelemmel jutunk el oda hogy Korea hogyan lett ilyen erős, szóval így nem fura ez a támadás.”

  észak-koreának van a negyedik legnagyobb hadserege a világon (9 millió), 5-10 év a sorkatonai szolgálat ideje.
  nem szabad elfelejteni, hogy hivatalosan a mai napig hadban áll dél-korával és az ENSZ erőkkel, mert csak tűzszünetet kötöttek 1953-ban, azóta sem kötöttek békét.

 20. Az eredeti tipikusan olyan film, ami a ’80-as években “B” volt, mostanra kult lett. Nem egy ilyen van.
  Ezzel a filmmel kapcsolatban már évek óta, mióta meghallottam, hogy lesz remake, előítéletes vagyok. Sajnos az utóbbi idők feldolgozásai csak bemocskolták az eredeti filmeket :(

  A régi jó Vörös Hajnalban a srácok vidékiek voltak(ergo mindenkinek volt fegyvere, vadásztak), az apjuk még harcolt Vietnamban, ismerték a dörgést. A szovjet támadás sokáig tényleg “reális” volt, és az sem véletlen, hogy a filmben az oroszoknak főleg latinok segítenek.

  Ennek viszont nincs túl sok realitása. Amerikának olyan hadserege van, mint kb. egész Európának együttvéve. A kínaiak sokan vannak, fejlesztenek, de még megközelítőleg sem állnak olyan szinten, mint az USA(pl. az amcsiknak 14 anyahajója van, a kínaiak most próbálják összerakni a másodikat). Észak-Korea? LoL. Az amcsi fiatalok is megváltoztak, már nem olyan “kemények”, mint anno.

  Azért remélem, hogy nem lesz az a csöpögős szar, mint amit okom van feltételezni.
  Engem az amcsi zászló lobogtatása sosem zavart. Propagandafilmet más nemzetek is csináltak, talán többet is. Az amcsik közül amúgy sokan tényleg talpig zászlóban járnak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.