Rövidfilm: Sight

Sci-fi 7 percben, ami kicsit túlgondolja a Google Glasst és az iPhone függőséget. A jövőben minden minimal és letisztult lesz, csak hogy legyen hova megjeleníteni a képeket? Cool. Ja, más az üzenet.

human
írta
2012. 08. 12. 14:59
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Rövidfilm: Sight” bejegyzéshez

  1. És a tanulság: az alkalmazásokban mindig be kell állítani a privacy dolgokat :)

    Most is nagyon szomorú lettem, hogy ilyen technológia még nincs és én meg már középkorú/idős leszek, mire elérhetek ehhez hasonlót.

    A film nagyon tetszett, jó kis munka.

  2. Kicsit ilyen Adam Jensen, Deus Ex-érzésű a videó.
    Amúgy az a durva, hogy pár évtizeden belül ez a technológia tényleg elérhető lesz! A kérdés az, hogy az emberek tényleg így játékoknak és applikációknak fogják-e tekinteni az életet, mint Patrick karaktere?

  3. Nagyon komoly kisfilm – ebből simán lehetne valami összeesküvés elméletes sci-fi thrillert csinálni valami komolyabb morális mondanivalóval… egyszer talán Hollywood is fogékony lesz ilyenre :)

  4. BeryG nem kell már olyan sokat várni….érkezik a Deus ex széria filmje…abban benne lesz minden ami kell neked :D HA (!) jól megcsinálják.

    Érdekes ez a videó de valahogy túl van bonyolítva..speciel nem értem h a belső nézetes jeleneteknél minek redukálják le a látásszöget azzal a méhkas mintás lencsékkel.Meg az hogy az egészet játékosnak állították be (meg social networkösre) az szintén gyenge…az udvarlásnál én speciel mást raktam volna bele (pl pulzusmérést vagy akár mimika elemzést stb).
    Ezeket is csak azért írom mert Deus Ex fan vagyok. :D

    Amúgy szép munka.

  5. Jozsó: Épp ez a lényege a rövidfilmnek. A srác kvázi játékként fogja fel az életet. Az uborkaszeletelés, a tojássütés, minden egy játék. A valóéletbeli dolgok is játékok, ahogy nézi a csillagokat stb. Nincs más célja, csak achievementeket szerezni, és az egyik achievement a randizás, a nő elcsábítása volt.

  6. Ha meg vírusos lesz a rendszer, akkor a felhasználó uborkaszeletelés helyett mondjuk kibelezi önmagát? NICE.. Hahaha

  7. Most játéknak, jó heccnek gondoljuk.
    Hamarosan (nagyon hamarosan) ez lesz a való világ. Persze nem az élvezetes része, hanem az utolsó jelenet a filmből!

    Privacy settings… muhaha! Figyelnek bennünket a nap 24 órájában, ha akarjuk, ha nem, ha hisszük, ha nem. A legtöbb adatunkat pedig önként adjuk át!

    Készüljetek, nyissátok ki a szemeteket! Az új világrend a küszöbön. Tenni nem tudunk ellene, de legalább nem hülyén halunk meg…

  8. amúgy van az az elmélet, hogy kellenének achivementek a való életbe, és akkor a szarabb dolgokból is többet megcsinálnának az emberek. most nem épp a randizás, hiszen az alapból játék, de simán lehetne pozitív hozománya is ennek. Volt erről valami Ted talk.

  9. human: Az egy nagyon rossz dolog lenne, elég csak belegondolni mit csinálnak az emberek csak azért, hogy egy MMORPG-ben megszerezzenek minden achivementet…droidként robotolnak. Ezzel a rendszerrel max valami nagyon bizarr gépet lehetne csinálni az emberből, nem kell, pfejj.

  10. Ez lesz pedig a jövő, a google szemüveg már kész van,fejlesztik, annyi, hogy nem tudják még kontaktlencsébe rakni.
    A játék, a főzős oktatólecke, a csillagos , sőt a randisegítő program is abszolút elképzelhető. A hackelős dolog hülyeség.A szobát is elég virtuálisan berendezni, úgyis mindenki viseli a lencsét és látja a berendezést :) Nekem bejön, alig várom,remélem megérem az interaktív érintőképernyős ablaküvegekkel együtt, ahol megy a tévé meg az időjárásjelentés a fürdőszoba tükrén …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.