Daredevil reboot?

Most már hivatalosan is elmarad. A Fox megtartja a Fantastic Four gonoszait, és inkább lemond az egyetlen Marvel hősről akivel Batman Begins kalibert dobhatott volna. Még Joe Carnahan alábbi, filmes montázsa sem győzte meg őket a hülye döntésükről. Úgy tűnik, hogy Carnahan valami állat dolgot hozhatott volna ki belőle, hiszen nem csak a jó akciókhoz ért, de még az utóbbi évek egyik legjobb férfifilmjét is szállította idén a Grey-jel.

Őszintén szólva Daredevil és Punisher is olyasmi hős, akinek semmi helye a jelenlegi Marvel studios környékén, sötétebb filmeket érdemelnek, mint egy Amerika kapitány vagy Avengers, hiába jó utóbbi.

human
írta
2012. 08. 15. 14:46
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “Daredevil reboot?” bejegyzéshez

  1. dafuq I just saw?

    Azt hittem, hogy ilyen punisher szintű kisfilm lesz. De ez egy nagy semmi… nem csodálom, hogy nem kaptak rá.

  2. hátha így működik halivúd, hogy beállít egy ilyennel egy rendező vagy producer a stúdiókhoz és kapnak lóvét (most nem), nem csodálom, hogy miért gyártanak mostanában annyi szemetet és hogy ki mire ad pénzt.

  3. Jaj! Ezzel én sem reklámoznám magam. Konkrétan egy klisé gyűjtemény a taglineok, semmi hangulata nincs és ami fájó, hogy mennyire egyszerűen meg lehetett volna oldani egynapos forgatással. Pedig, szerintem, a Daredevil megérdemelne egy rebootot a maga kerettörténetével, tragikumával. A FF viszont nem.

  4. A Fox-mégis mi a francot akar a F4 gonoszaival? Szerintem semmi jót. Igen a Marvel kezében nincsenek jó helyen ezek a hősök sajnos. Komolyan, egyik Marvel hőst se vettek annyira komolyan mint Batmant, vagy most a Supermant, és ilyen szinten komoly és igényes film egyikről se lesz mostanába az biztos. Pedig a Daredevilbe ott van a lehetőség.

  5. Melyik marvel hőst lehetne komolyan venni? Egyedül a Pókembert. A DC számomra azért is jobb, mert ott a dráma van előtérben ezért sokan gondolhatják, hogy komolyabb alkotások. A képi világuk teszik azzá. Egy Vasembert vagy Hulkot nem lehetne így megcsinálni. Egyszerűen nem illene hozzájuk a drámai/ sötét kép.

    Esetleg ezt a Daredevilt tényleg meglehetne csinálni minőségire. Mert alapból egy “sötét” hős. Talán felérhetne a DC szintre, hát majd valamikor csak kiderül.

  6. Elve különbség van a DC és a Marvel hozzáállása között. A Marvel a képregényes univerzumot szinte egy az egyben vitte át vászonra. Viszont a DC/Warner nem ezzel próbálkozott. Ők felkértek egy akkoriban feltörő rendezőt, C. Nolant és megengedték neki, hogy a saját ízlésére formálja Batman karakterét, úgy hogy az nem veszíti el közben a jellegzetességeit.

    Valami hasonlót kellett volna csinálnia a Foxnak is, de már lecsúsztak róla. Valóban meg van a lehetőség Daredevilben, egy ilyen feldolgozáshoz, de nem hiszem, hogy a Marvel ilyen irányba fogja vinni. Vagy beépítik a filmes univerzumukba, és ahhoz igazítják, vagy nem csinálnak vele egyáltalán filmet a közeljövőben.

  7. jocibmx

    Nem Nolanből kell kiindulni. Nem ő a korszakalkotó a képregények terén (ő csak iszonyat jól megalkotta a Batmant). Egyszerűen a DC alapjáraton komolyabb szintet képvisel mint a Marvel. Ha a Burton féle Batmant vagy a Christopher Reeve féle Supermant nézzük akkor is látható.

    pl. Vasember, Thor, Amerika kapitány …. csili-vili cuccok, happy-end.. mindenki boldog.

    Batman, Superman… alapbból úgy kezdődik, hogy szülők halála.. na bumm. Full dráma.

  8. Én örülök, hogy visszakerülnek a Marvel-hez a Daredevil jogai, mivel a Marvel berkein belül lévő – elmúlt 4-5 évben készült – filmek kifejezetten jók lettek, egytől egyig. Nekem legalábbis tetszettek. :) Lehet, hogy DD egy sötétebb karakter, de miért ne lehetne megcsinálni úgy? Pókembert is meglehetett, gondoljatok csak bele az új filmbe. Persze az maradt a Sony-nál, de most nem ez a lényeg. Simán bele rakhatják Matt-et a filmes univerzumukba, amint újragondolják. Központi szerepet biztos nem kapna, mint pl. Vasember, Thor stb., mert nem akkora karakter és az ereje is földhöz ragadtabb. Kapitánynál pl. gyengébb, de Sólyomszemnél erősebb, vagy egy szint – lényegtelen.
    Persze különbözik a két kiadó, DC és Marvel, de filmek terén a Marvel nagyobbat dobbantott. Több jó karaktere van. Ha a DC-t nézzük, akkor kb ott van BAtman és Superman. Előbbi kapott már egy hihetetlenül fasza filmet, utóbbi emg majd most valószínűleg. Ezen kívül a legtöbb ember nem nagyon ismeri a kiadó szereplőit. Volt egy gyenge kísérlet a Zöld Lámpásra, de sajnos eléggé megbukott, épphogy visszahozta a költségeket. Az Igazság Ligája többi karakterei is csak a nagyfilmben működhetnek szerintem, külön Flash, Wonder Woman, Aquaman, Marsi fejvadász stb. stb. nem hiszem hogy akkorát fog ütni mint a Vasember, Thor, AK és társai. Lehet drámaibbak a DC-nél, de a Marvelt sem kell félteni, minden hősének van ezer gondja.
    Vasember: madj az alkoholizmus
    Amerika Kapitány: modern világba való ismételt beilleszkedés nehézségei
    Hulk: dühkezelési gondok, skizofrénia, kezelhetetlenség
    Pókember: nah neki van a legtöbb problémája, de mindenki ismeri. Szóval én azt mondom DD jó hogy visszakerül a Marvelhez, de azt sem bántam volna – sőt talán tényleg jobb lett volna -, ha az F4 gonoszai ekrülnek vissza, mert Galactussal és az Ezüst Utazóval lehetett volna mit kezdeni mondjuk egy Avengers 3-ban. Hajjajj! :) Félreértések elkerülése végett és szeretem a DC-t is de a AMrvelt sokkal jobban, mind képregényben, mind a filmek terén. :_)

  9. Hát pedig most a Vasember 3 pont, hogy sötét drámát fog kapni és komolyabb lesz minden eddigi marvel filmeknél.

  10. Akkor egy ideig nem lesz Daredevil, és különösen nem egy sötét, komoly film.

    Amilyen nagyot dobbantott most az Avengers, szerintem nem fognak épp csinálni egy Batman-féle filmet.

  11. Az a legfőbb gond a Marvellel, hogy ott a Disney, ami belekontárkodik, és így nem lehetnek igazán jók a marveles filmek.

  12. Kell a ráknak Daredevil, részemről örülök, hogy nem lesz reboot.
    (Az egy dolog, hogy a karaktert se bírom, de ha nem készül el egy ilyen Szellemlovas 2-szintű cucc akkor még hálásak is lehetünk érte!)

  13. Vasember filmek a elég sikeresek lettek ahhoz, hogy most egy új rendezővel (bár Favrou is beleszól kicsit) elvileg egy 16-os karikás filmet is kaphatunk. Szerintem a mostani rendező pont ilyet is akar Főleg, hogy mivel már mindenki kíváncsi, hogy új “Vasember” film milyen is lesz. Mindenki megnézi úgyis, tehát innentől számítva az elkövetkezendő filmek a Bosszúállók 2-höz simán átválthatnak egy sötétebb, komorabb drámaibb világba még, ha nem is véresebb de egy keményebb filmekre. (Thor2, Amcsi kapcsi 2, Galaxis örzői, Hangya) ki lehet ezekből, hozni. Bosszúállók rendezőnek kötötték meg a kezét, de mostmár szabad kezet kapott minden elkövetkezendő Marvel film beleszólásába 3 évig(ami a BOsszúállókkal kapcsolatos persze). Azért, ha még belegondolunk, hogy jön egy Thanos akkor itt már figyelembe kelelsz venni a sötét erőszakos filmet majd és szerintem a Bosszúállók 2-től ezt is fogja mindenki várni, aki kicsit is ismeri ezt a sztorit :P

  14. amilyen volt a kisfilmes Thomas Jane Megtolrója+egy ilyen Daredevilel mekkora crossover lehetne már – én el tudnék viselni bőven az Avengers vonal mellett egy tökösebb Marvel Knights konglomerációt, mondjuk még Rozsival kiegészülve

  15. Hát nem nagyon erőltették meg magukat ezzel a videóval! A Mortal Kombat rebirth is hasonló céllal készült és az sokkal igényesebb volt… ennél a youtube-on is komolyabb fan videok vannak!!! :)

  16. Black Panther filmről ne feledkezzetek meg, az is azért egy komolyabb hangvételű szösszenet! Én azért sajnálom ezt a DD dolgot..Ez a hetvenes évekes ötlet nemrossz, de nekem valahogy annyira azért nem gyerebe.. De ha már DareDevil nem lesz tutira, akkor helyette előrébbhelyezhetnék Dr. Strange-t vagy Iron Fistet, mindkettőnek vannak kész forgatókönyvei, Legalábbis Iron Fistnek biztosan, azt 2008 körül nagyon nyomatták, aztán alábbhagyott a lelkesedés.

    Az meg hogy mennyire életképesek a többi ligatagok a DCnél.. Vannak köztük érdekesek, vászonravalóak. Pl Wonderwoman kifejezetten érdekes lenne, jó lenne látni egy nőt is komolyabb képregényszerepben, pláne az Elektra után. A többiekkel sincs gond, csak meg kell fogni a megfelelő végükön, mindegyik lebontható olyan főbb motívumokra amik az embereket vonzaná, csak kell mindegyikhez egy megfelelő ember aki látja is ezeket. Nolanék jól feldolgozták a batman sztorit pont jó helyeken fogva meg azt.

    De ez ugyanúgy leírható DareDevilre is, az Affleckes mozi olyan volt amilyen, de a rossz szájízt el lehetne tüntetni. Matt Murdock sztorija emberi, és megvannak benne a mindennapi elemek amik a batman-bruce wayne kombóban, de mégis meseszerű mint vasemberé (abban a tekintetben hogy sokkal könnyedebb az egész, és néhol több fantázia kell hozzá) szóval szerintem sokakat érdekelne, persze ez is csak a megfelelő ember mellett, de itt sok múlna a reklámokon is.. Az emberek nem fognak menni és megnézni mégegy DareDevil filmet az ügyeletes szépfiúval, miután egyszer már végigszemvedték a másikat, bár bevallom nekem tetszett.

  17. Azért van élet a marvelen és dcn túl is.Én szívesen megnéznék pl. egy komolyabb spawn filmet

  18. Igen már én is szeretném újra látni Spawn-t a vásznon… Olvastam hogy lesz reboot de még mindig nincs semmi hír azóta… Pedig nagyon durva filmet lehetne belőle kihozni ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.