Röviden: Abraham Lincoln Vampire Hunter

Csalódott vagyok, hogy két akciójeleneten kívül egy halál unalmas filmet akartak lenyomni a torkomon. Ezzel a címmel ti mire számítottatok? Lehet, hogy nem egy halál komolyan előadott vámpírösszeesküvésre. Halál.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter képen is

Akár még jó is lehetne az alapötlet, miszerint mindenbe beleszövi az író a vámpírokat, nem csak Lincoln életrajzába, viszont ha ez a könyvben így is volt, a moziba került filmre nem maradt minden belőle. Ja igen, szóval a történet az lenne, hogy Abraham Lincoln anyját megöli egy vámpír, így életét a bosszúnak rendeli alá. Amikor az ezüstbalta már nem elég, akkor nekiáll politizálni. Durván leegyszerűsítettem, de mindegy.

Ezen kívül van két marhajó akciójelenet is, amiket nem akarok túlzottan lekicsinyíteni, mert határozottan tetszettek, csak nem kárpótoltak a film többi részéért. Bár a feleslegesnek érződő percekben is akadt némi pozitívum azért, miszerint a vámpírok tényleg gonoszak itt, nagyszabásúan az emberiség kisatírozására törnek.

Végső szónak még azt említeném, hogy mennyire gagyi húzás már a két főbb szereplő motivációja. Komolyan mindenki csak úgy akar vámpírokat ölni, hogy egy vagy több szerettét elvesztette általuk? Lincoln még oké, de az író rögtön egy másik figurára is pont ezt az alapot húzta. Mindezt 90 perc alatt. Kicsit vicces.

12 hozzászólás a “Röviden: Abraham Lincoln Vampire Hunter” bejegyzéshez

 1. Szerintem az egésznek az volt a baja – amellett, hogy a motivációk tényleg elég furcsák voltak, hogy egyszerre akartak sok mindent. Egy eredettörténet és egy epic conclusion egy ilyen rövid, kicsit több, mint másfél órás filmbe nem fért bele. Az első felében a filmnek jól bontogatták a karaktereket – számomra meglepetés volt a Lincoln-t alakító színész, abszolút szerethető és érdekes karaktert tudott hozni. Viszont a hirtelen vágás – az öreg Lincolnra – agyoncsapja a dolgot és onnan csak a klisék jönnek egymás után. Nyilván kellett ez, hogy be tudják hozni a polgárháborút, hogy dobjanak kicsit az akció nagyságán is, de akkor is indokolatlanul éles volt a váltás szerintem.

  A másik nagy probléma a filmmel a főgonosz gyengesége volt. A szereplőválasztás nálam nagyon ült, jól hozta a karaktert, de egyszerűen benne maradt valami, nem tudott kitörtni, a végén pedig…

  A női szereplők csak díszlet voltak, mint ahogy néhány teljesen felesleges jelenet,

  (SPOILER mint az esküvő, vagy a gyereke halála) SPOILER OFF.

  A sidekick-ek viszont bejöttek, tehát alapjában véve a karakterekkel nem volt gondom.

  A 3D kifejezetten jól működött, amikor nem volt akció mélység volt rendesen, az akciójelenetek közben pedig a sötét ellenére is élvezhető volt, tehát azt kell mondjam tényleg tett a filmhez (ami azért valljuk be ritka, a 3D nem annyira kiforrott még). Az akciójelenetekre amúgy sem lehet panasz, talán a

  (SPOILER – lovas jelenet volt kicsit furcsa) SPOILER OFF.

  Ahogy láttam füsttel és köddel kompenzálták a CGI hibáit, ami működött is.

  Igazából egy zs-kategóriás filmet vártam ezzel a címmel, annál jobbat kaptam, de evés közben jön meg az étvágy… Kár ezért a filmért, ha kétfelé szedik, és erősítenek néhány karakteren akkor sokkal jobb lehetett volna. Ugyanakkor a kevés poén azért ült, az akciók tetszettek és kategóriájában azért nem volt rossz. 6/10

 2. nemláttam,majd egyszer,így nem is sokat fűzök hozzá,csak a leírt motivációt minden hasonlóban nem szoktam érteni
  vámpírok,lételemük a vérivás,de ezek meg inkább kiirtanák a fő táplálékforrást az embert?

 3. Khaos: Miért, az őrült tudós, aki fel akarja robbantani a földet, vagy elpusztítani a várost ahol él? Az alap motivációk mindig mellékesek :D

 4. Penge is ezüstgolyókkal lőtt vámpírra.
  Ami elszomorító, hogy ehhez is köze van Tim Burtonnak. Már benne se szabad bízni, mert lassan a neve garancia a középszerüségre.

 5. én is nagyon vártam a filmet és kicsit én is csalódtam benne.tényleg sok volt a fölösleges rész ,de én úgy állok hozzá (elfogultan,ha már ennyit vártam) popcornos mozinak teljesen okés.

 6. kameraman: igen,az a másik,uralni ok,de elpusztítani..ugorjon le a 10.ről,a hatás számára ugyanaz
  az ilyeneknél egyedül a zombik akiknek elnézem a dolgot,mert nekik megvan az indok h már nem gondolkoznak,csak irtják amit látnak,de a többiek.. (nahjó,még talán azok az ufók akik pusztítani akarnak,nem Földetfoglalni)
  persze ugyanúgy megnézek minden hasonlót,de néha jó a fejem fogni és bosszankodni a már már évszázados hülyeségeken

 7. Én ma láttam, és nagyon tetszett. Lehet csak azért, mert annyi rosszat hallottam róla idáig, hogy gyengébb filmet vártam, de én nem találtam unalmasnak, teljesen szórakoztató volt, nem néztem az órámat egyszer sem.
  Továbbá az első film, aminél tetszett a 3D, volt hatása, bár lehet azért, mert kisebb volt a terem, meg más város (mozi) mint ahol szoktam általában mozizni, nem tudom.
  A CGI néha látszik, hogy gyengébb, de persze költségvetés függvénye, pl SPOILER lovas jelenetnél érdekes, de szerintem jó volt az is, ötletes.
  Persze a forgatókönyv sem hibátlan, de ha nem kritikus szemmel nézzük, moziban tényleg szórakoztató.

  khaos
  SPOILER gondolom nem minden embert akartak kiírtani, azért támogatták a rabszolgatartást is, kajának. Az gondolom maradt volna a régiben. De ez már tényleg lényegtelen:D

 8. Megnéztem. Nekem az jutott eszembe a film végén, hogy szerintem az ilyen produkciókkal feszegetik azt a határt, ami arról szól, hogy mi az a mocsok amit az emberek még elviselnek és profitál is mellé valamennyit. Ez egy undorító dolog szerintem. Példának okáért: Mátyás Király a démonvadász vagy hasonló.

 9. Azt hiszem ez volt életem egyik legrosszabb filmje, katasztrófa volt számomra az egész. Megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánlom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.