Heti mozibemutatók: augusztus 23.

Végre megkapjuk a Tedet, ennek kell örülnünk. Kinn még indul a Samsara, a Premium Rush és a Hit and Run, ezek mindegyike érdekelne, de legalább nem kell közülük dönteni, egyszerűbb az élet.

 • Államérdekből (L’exercice de l’État) – azzal adják el, hogy a krokodil meztelen nőt kajál, méghozzá elég szépet. Ezen kívül filmdráma, majd mondtok róla jókat.
 • Csingiling – A szárnyak titka – ok.
 • Szerelem a hatodikon (Les femmes du 6eme étage) – jó vígjáték? vagy nem is az?
 • Ted – életre kel a mackó! Mila Kunis! Mark Wahlberg! Bird is the word.

Sajnos a Tedben nem bíznak annyira, így a szinkronutálóknak elég jól kell tudni angolul, mivel csak eredeti hangos vetítés van, no felirat, ezen találkozunk hétvégén. Aki viszont bírja Speier Dávid fordításait, azt várja az összes mozi, két kézzel.

human
írta
2012. 08. 23. 15:31
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: augusztus 23.” bejegyzéshez

 1. Jól láttam IMDb-n, hogy a Hit and Run magyar címe “Üss és füss”? Most vagy nekem nincs fingom se arról, miről szól a film, vagy meredeken hanyatlik a magyar fordítóipar.

  A Ted amúgy jónak néz ki, Speier meg kis hazánk egyik legtehetségesebb fordítója, de én az eredeti szinkronra szavazok. MacFarlane hangját egyszerűen nem lehet tisztességgel magyarítani.

 2. Legalább feliratos lenne! Így ki fog elenni? Seth-nek néha elég nehéz megérteni a poénjait:)

 3. Nem vagyok nagy szinkronpárti, de vígjátékokat szerintem még mindig jó nézni így. A TED esetében is teljesen rendben van a dolog, jólesik egy igazi “bazmeget” meg egyéb káromkodást hallani…mostanában minden filmben kerülik ezt, hát itt nagyon nem :
  Úgyhogy én ajánlom szinkronnal, egy magyarított poén van benne ami a kínos, de azonkívül nagyon jó lett.

 4. Les femmes du 6eme étage tipikusan francia film, újfent a társadalmi különbségekre és egyenlőtlenségekre fókuszál, mint manapság Franciaországból sok film. A világot nem fogja megváltani, mert igazából újat, egyedit nem adott, de a karakterek nincsenek túljátszva, ezért sikerül kicsit életszagúnak lennie, még úgy is, hogy viszonylag jól egyensúlyoz a vígjáték és a dráma határán, egyiket sem erőltetve. Persze kicsit néhol csöpögős és erőltetettnek tűnik a rangbeli, illetve a bevándorló/alkalmazott és alkalmazó viszonyok bemutatása, de mivel a film erre épül és igazából a nagy igazságok keresése nélkül teszi ezt, ezért nem olyan zavaró. Színészileg abszolut rendben van, igazából azoknak tudnám ajánlani, akik szeretik azokat a filmeket amelyekben nem történik igazából nagy egetrengető dolog, de amikor kijössz a moziból mégis azt érzed, hogy megérte…

  Viszont ha már bemutatók külföldön. Ne csak az amcsikat nézzük, mert pl angliában most mutatják be a Cockneys vs Zombies-t, ami szerintem az év egyik titkos gyilkos filmje lehet, ha nem lőtték el az összes poént az előzetesben… Angolok-zombik-gépfegyverek-járókeretes öregek… Mi kell még?

  Red band trailer: http://www.youtube.com/watch?v=eH3p-giK1MU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.