Favágásra fel

A friss Hobbit-képek mellé még az az infó is van, hogy a Warner nem tervez több pénzt kérni a 48fps vetítésért, de az még Amerikában is kevés helyen lesz, nemhogy itthon, szóval nem nagyon érint minket.


human
írta
2012. 08. 26. 13:08
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Favágásra fel” bejegyzéshez

  1. Én azért még bíznék abban, hogy itthon is 48 FPS-ben nézhetjük. Elvileg nem kell hozzá új vetítő, csak szoftverfrissítés

  2. 25FPS-en egy iMAXben pasztazas kozben framenkent 10 metert is ugorhat egy object, amit a szem nem kepes osszefuggo animkent latni, baromira szetesik a kep. Ergo rakas szar a legtobb, plane 3D-s alkotas. Framerate duplazassal folyamatosabb, eletszerubb lesz az egesz. Egyszer beulnek egy ilyenre. 60FPS videokat lattam mar gepen, baromi jok.

  3. “És miért jó ez a 48 fps? :O” Jó kérdés, eddig bárki aki látta azt mondta hogy xar.

  4. Az ember akár 50-60 fps-t is képes megkülönböztetni. Ezért jó. A mostani frame rate-ek, amikkel a filmeket látjuk gyakorlatilag csalással működnek. Frame duplázás, blur effect… Ha közelebb van a valósághoz, jobb, ennyi. :)

  5. tony stark:

    Urban Dictionary: swag

    “Secretly. We. Are. Gay.” just so you know what people mean when they tlk about
    their “swag”

    Mert jó a 48:)

  6. Igaz ami igaz, hogy tényleg jó a 48 (és több) fps de sajnos ettől átmennek a filmek szappanopera effektus látványvilágba. Kb. olyasmi mintha ha Tv bekapcsolod a 100Hz-es módot. Van akinek bejön van akinek nem.

  7. Olyan a képminőség mint valami amatőr kamerával felvett home videó,nekem nem jön be ,remélem nem alkalmazzák nállunk.

  8. Ami azt illeti olyan 70-75 között van a felső határ, de addig valóban észrevehető a különbség.

  9. Cameron egyenesen 60 fps-t akart az Avatar folytatásához, szóval nem feltétlen hülyeség. Szerinte még élethűbb a kép így. Én hiszek neki, talán ért hozzá. :)
    Az meg, hogy olyan lesz a hatása, mintha japán természetfilmet néznél, tűéles kép, kontraszt, stb. nem feltétlen igaz. Majd jönnek a szűrők ,meg effektek és helyre tolják a látványt.

  10. “Cameron egyenesen 60 fps-t akart az Avatar folytatásához, szóval nem feltétlen hülyeség. Szerinte még élethűbb a kép így. Én hiszek neki, talán ért hozzá. :)” Az én tv-men is van 600-hertz és valami iszonyat xar, állítólag a 48 fps is hasonló látványt nyújt, szóval nagyon felejtős a dolog.

  11. Gabe
    Mert sokkal kevésbé sz*r mint a 24 fps.

    Katicavarangy
    Ehhh… Egy valaki kitalálja ezt a hülyeséget és most mindenki ezt szajkózza.
    Kb olyan mint amikor elálított színbeállítások után néznéd a normálisat és mindenki mondaná, hogy jaj de sárga…

    SlyZero
    Van az több is. Én olyat is hallottam, hogy forgó mozgásnál még a 100 fölött is érzékelhető….

    bruti
    Remélem elindít egy trendet. :)

  12. Emlékszem, amikor a nagyanyám férje azt mondta, hogy mennyivel jobb fekete-fehér TV-n nézni a meccseket, mert jobban meg lehet különböztetni a játékosokat (világos-sötét mez)…
    A TV-men is ki volt kapcsolva filmnézésnél a nagyobb frissítés a moziélmény miatt, de amikor először olvastam arról, hogy 48FPS-sel akarják ezt a filmet kiadni, elkezdtem úgy nézni a HD filmeket. Persze, az elején furcsa volt a szappanopera feeling, de simán hozzá lehet szokni. A hétvégén például megnéztem az Avangers-t, és nagyon élveztem a tisztább és élesebb képeket mozgás alatt.

  13. És hogy kezdted el 48fps-ben nézni a hd filmeket, 200%-ra gyorsítva? :D Viccet félretéve, ez a kockaduplázás érzésem szerint valami olyasmi lesz ami a 3D-vel szemben kialakult érdeketlenségét hivatott újabb, még annál is fölöslegesebb lázba fordítani. Nagyon vergődik már a mozi, nagyon. Pedig csak simán jó filmeket kéne csinálni (van is szerencsére), akár 50 éves techikával. Tökmindegy, nem ez számít.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.