Ted

Rég röhögtem ennyit moziban. A Ted simán az év legjobb vígjátéka eddig, Seth MacFarlane megcsinálta, az első élőszereplős mozifilmjével dobott egy hatalmasat. Ez már a bevételeken is látszik.

Ted és a Mark Wahlberg

Történet? Hát jó. John Bennett (Marh Wahlberg) gyerekként azt kívánja, hogy bárcsak a macija tényleg tudna beszélni, és mivel karácsony éjjelén nincs erősebb dolog egy kisfiú kívánságánál – kivéve egy apache helikopter –, így ez valóra is válik. A probléma, hogy felnőttként a gyerekkorának maradéka mintha kicsit visszafogná. Még azt tenném hozzá, hogy a mackó világhírű lesz, ezért mindenkinek természetes a filmben, hogy egy beszélő teddy feltűnik.

Bár a kötelező szerelmi szál kicsit klisés, de basszus, annyi poén fér mellé, hogy az utolsó 20 perc tipikusságát simán elnézzük a filmnek. Tipikus MacFarlene, az egysorosak találnak be ezerrel, meg a rengeteg popkult utalás, na és valljuk be, az alja poénok is hatnak. Mégiscsak egy füvező, kurvázó mackóról van szó, így természetesen akad fingós, de még “komolyabb” jelenet is.

Bár a rendezés nem a legjobb, sokszor tévéfilmes, amin a digitális kamerás kinézet sem javít, de MacFarlane szerencséjére a színészek kihúzzák a bajból. Konkrétan Mark Wahlberg bizonyítja, hogy egy ilyen furcsa partnerral is baromi jól tud komédiázni. Mila Kunis pedig szokás szerint gyönyörű, na meg pár poénnak is jól ágyaz meg. A kisebb szerepekben pedig… majd meglátjátok.

Mondom, rég röhögtem ilyen sokat moziban. Bár a Ted szerintem nem lesz klasszikus, de jelenleg kihagyhatatlan, ha valaki szórakozni akar.

human
írta
2012. 08. 27. 12:48
megjelenés
45
hozzászolás


45 hozzászólás a “Ted” bejegyzéshez

 1. kelemen, mármint a hodejegerne? az nem igazán vígjáték. vagy én értek félre valamit?

 2. Nagyot csalódtam most benned Human. Erre a filmre egy szó van: UNDOR
  Egész film alatt egyszer sem nevettem el magamat. (Mellesleg még soha sem volt egy film alatt ennyire halk egy mozi.)
  Mi volt ebben a vicces? Az hogy századjára is elröhögik magukat mert finganak? Vagy mert füveznek? Vagy elmondanak valami undorító afrikai/ázsiai/zsidó viccet? Undorító. Vagy mert SPOILER
  VALAKI LESZARTA A PADLÓT? MIVAN??
  Ez a 21. századi szórakoztatás?

  Legjobban az tetszett amikor utaltak a adam sandler filmre degáz. Hát… Lehet maradi vagyok, és sokan meg is fognak kövezni, mert húdejófilmvoltááá de az adam sandler film is borzalmas meg ez is.

  Szemét. 1/10 nekem.

 3. szpojleres mókus úgy gondolom h Te is azon emberek közzé tartozól,akik úgy gondolják hogy Ők másabbak és máshogy látják a világot, ezért is van az hogy mindig az ellenkezőjét fogod mondani annak amit a másik mond.
  A film nem volt tökéletes, de nagyon ütősek voltak a pénok 8/10-es nálam.

  Ja még vmit mondj egy filmet ami tetszett az idén:):)
  Kíváncsian várom:)

 4. Csatlakozom humanhoz, hangosan röhögtem végig a filmet.
  Nem voltam soha nagy FG fan(láttam 2 évadot, csakis a szemétkedős poénok miatt) de ezek a poénok nekem adták rendesen.
  Ez nekem simán emlékezetes film marad.

 5. Mégjobban meghoztad a kedvemet a filmhez Human. Már trailerekből is tudtam ,hogy ez biza kötelező darab. Nagy FG van vagyok, imádom, úgyhogy nagy gond ezzel sem lehet nálam.

 6. Human: Teljesen egyet kell veled értenem! Nagyon jól szórakoztam a filmen és mindenkinek csak melegen tudom ajánlani!

  Mókus: Ha csak ennyit tudtál leszűrni a filmből akkor gratulálok, viszont te bajod.

 7. Csatlakozom szpojeres mókushoz.

  Ez a film úgy szar, ahogy van. Hová fejlődik így az embereriség ha egy ilyen hanyadék már jó szórakozásnak számít?

  Nem tetzsett a trailer se, de a jó kritkák láttán csak megnéztem és rohadt nagyot csalódatam a filmeben.

  Egyszer se nevettem fel a moziban. Fingós viccek tömkelege, kösz nem!

 8. Hogy mennyi álprűd van Magyarországon is, hihetetlen. De ízlések és pofonok. Nekem nagyon tetszett. Én még valamikor júliusban láttam.

 9. A kis mokány pali Wahlberg megin jó vígjátékkal állt elő. Bunkó egy állat film, pont ezért tökéletes.Nem az a tipikus bugyuta egészestés családi vígjáték szemét. Morbid humor, ez kell, a szinkron is hellyel közzel elfogadható, ha nem tolnának magyar szinkronhoz annyi roma kifejezést esetleg, régebben nem volt ez akkora divat, mint ez a mai tolvajnyelv. Régebben keményebb szövegek voltak. Na mindegy.
  Mi az ott egy szaaaar?

 10. eddig is meg akartam nézni,de mostmár főleg h ilyen kettősség van körülötte,más oldalon is ugyanígy vélekednek mint itt szpojleres mókus,de láttam olyan véleményt is ami human-t igazolja
  vhogy az ilyen megosztó filmekre mindig jobban kíváncsi vagyok mint egy olyanra amit mindenki élből dicsér (hisz ott úgyis a jóra számíthatok biztosan)

 11. hsz-ekből úgy tűnik, h akik nem szeretik a family guyt és társait, annak nem tetszik ez sem s vica versa. :D

  én kénytelen vagyok októberig várni, mert a kedves forgalmazók ráerőltetik az emberekre a szinkront s egyedül nem mennék el a momba :\

 12. Hát ezzel a kritikával abszolút nem értek egyet, főleg a “kihagyhatatlan” kiejelentéssel. A Family Guy, American Dad alkotójától többet vártam. A legnagyobb baja az egésznek, hogy érződik, TV-sek csinálták (az írók is McFarlene FG-szerzőtársai), nem ártott volna beszervezni valakit aki ért hozzá, hogyan írjunk forgatókönyvet egy 1,5 órás vígjátékhoz.

  De a poénok sem nagyon ütnek. Nincs bajom az alpárisággal, de hogy tízpercenként el kelljen sütni egy fingós viccet? Mila Kunis meg pont hogy semmit nem ad hozzá a filmhez, azonkívül hogy remek eyecandy, és a szerelmi szál teljesen komolyan vehetetlen.

  Egyszer meglehet nézni, de ha ez az év vígjátéka tényleg baj van vagy Hollywooddal vagy a nézői elvárásokkal.

 13. Én csatlakozom szpojleres mókushoz, egy jó poénra nem tudok visszaemlékezni, még az alpáriak közül is csak egy-kettő maradt meg.
  A family guy-t nem ismerem, de a south parkból 8 évadot láttam és ahhoz hasonlóra számítottam, de valahogy számomra egy kaki-pisi humorral megfűszerezett teljesen felejthető romkom volt ez a film, pedig régóta vártam, hátha kicsit feldobja az idei filmes felhozatalt. Nekem 2/10

 14. én szerettem fg-t 5-6. évadig kb. , de onnantól már szerintem szar. Nemrég néztem bele 10. évadba, 2 részen tudtam elmosolyodni. Nagyon fos lett, ezek szerint ez a Teden is érződik..

 15. Ha már csak ránézek erre a képre elmosolyodom. Alapból vicces egy élő, felnőtt teddy maci. Tuti nézős, ha kijön a dvd/bd.

 16. Valahol egyet kell értsek az “álprűdökkel”.
  Anyira nekem sem ütött a film. Mondjuk én nagyobb elvárással is ültem le elé, de valahogy a végén nem elégedetten keltem fel a székből.

  Egyébként voltak jó poénok, lehetett röhögni, de mint egység ami filmet alkot, mint sztori, egyebek szerintem gyenge. Talán azért is, mert úgy hiszem, többet ki lehetett volna hozni belőle.

  (Csak, hogy ne lehessen olyan könnyen belémkötni: Egyénként pl. American Dad-et szeretem, pedig aban is van mindenféle agyament marhaság.)

 17. Sajnos én is moziban néztem meg ezt a filmet.
  Sokkal jobbra számítottam. A poénok sok esetben erőltetettek, a szerelmi szál nevetségesen gyenge, és valahogy nem áll össze az egész. Néhol simán elmenne gyerekfilmnek, máshol egy gyenge romantikus komédiára hajaz, közben próbál poénkodni, de sajnos nem sikerül neki. Ülünk a moziba, jön a “poén” erre síri csend a közönségben. Ez olyan hangulatgyilkos tud lenni.. főleg sokadjára. 5/10

 18. Tényleg nem olyan jó film azért. A poénok nagyon jók, már amik működnek. De van egy csomó kis béna is, amit úgy Family Guy-os szokás szerint túl is nyújtanak. Ennek tükrében nálam mondjuk 7/10.

 19. Egy 22 perces FG epizódban több poén van, mint ebben a filmben 1,5 óra alatt. Az meg ugyan mitől lenne “álprűdéria” már, hogy valaki nem tud röhögni az unalomig hajszolt fingós, füvezős, zsidózós vicceken? Most komolyan az év vígjátékában az a legnagyobb poén hogy valaki a szoba közepére szarik?
  Tényleg ez a szórakoztatás magasan művelt színvonala?

  Arról nem is beszélve, hogy nyilván nagyon sok gyerek is megnézi a filmet, akik a kedves, szerethető pihe-puha mackó karakteréből kiindulva teljesen természetesnek és elfogadhatónak, urambocsá’ KÖVETENDŐNEK fogják tartani az általa képviselt életformát is (kurvázás, füvezés, stb.) Baromi jó példakép, mondhatom.

 20. szerintem meg egy gyereknek az apja meg az anyja legyen a követendő példa, nem egy másfél-két órás mozifilm. moziba szórakozni meg röhögni meg elámulni meg sírni menjünk, ne példaképeket keresni.

 21. zobor: ki írta, hogy az a legnagyobb poén a filmben? Én egyelőre mgé sehol sem láttam, hogy az a leghatalmasabb.

  A másik, hogy a film 16 vagy 18 jelzéssel megy moziban, kapható majd dvdn, kedves szülő nézzen a kölkére mit néz, mert ez egy 11 éves kezébe sem való, hogy követendő legyen benne az aranyos mackó.

 22. Ahol én voltam moziban, egy megyeszékhely város, szóval nem kicsi,vasárnapi vetítés, nézőtér kb. teltházas, és rengetegen nevettek, szinte már zavaró is volt. Furcsálom azt a sírí csendes mozi jelenséget,feltételezhető, h. jó depis közönség lehetett. Szerintem a poénok jó 70 % a működött. A Másnaposok például nálam pont ennek az ellentéte. Ott szinte semmi poén nem jött be, bár azt nagyon kajálta a közönség asszem.

 23. Nagy Family Guy rajongó vagyok, szóval elröhögök a fingós poénokon, de alapjában véve ez a film felejthető. Üresnek éreztem. Mila Kunist is csak a gyönyörű szemei miatt élveztem.

  Van egy olyan érzésem, hogy 3*25 perces részekben – egy minisorozat formájában – sokkal szórakoztatóbb lehetett volna ez a TED. Ettől függetlenül én jól elvoltam rajta.

 24. Egyszer meg lehet nézni, de nem nagy durranás. Ténylegesen a 9-10. évad family guy fáradtsága jellemzi. itt ott elmosolyodtam, de igazán jóízűt nem tudtam röhögni egyik “poénon” se. A végét meg eléggé elcsapták, kellett a kötelező happy end.

 25. Ez a film rohadt jó volt, végig nevetett a mozi.
  Egyszerű poénok vannak benne stb… NA ÉS ?? úgy jó ahogy van, még egyszer nézős :))

 26. Nagyon jó film volt, remélem a Family Guy készítői csinálnak még ilyen filmeket! Mondjuk másodjára már lehet nem nézném meg főleg, hogy a végét azt szinte előre lehet sejteni :D

 27. Simán halálra röhögtem magam rajta…

  Simán 8/10, a szerelmi szál egy cseppet gagyi, de többször moziban nézős kategória.

  Talán a másnaposokon nevettem ennyit utoljára ennyit :)

 28. SZinkronról mi a vélemény, elmegy ? Alapvetően nem vagyok szinkron párti, de csak eredeti nyelven sincs kedvem megnézni.

 29. Stohl András a hangja John Bennett-nek :) Jó a szinkron kár, hogy a film nagyon rossz nem hiába utálom a family guy-t bár a simpson-ban sincs semmi vicces viszont, de jobb mint a family guy a south park-on kimondottan jókat lehet nevetni azt szeretem és azok készítői, írói, megalkotói is állat filmeket csináltak úgy h saját maguk a főszereplők(Spermafióka, Basebolondok)

 30. Ez az első, hogy hozzászólok egy filmhez. Aki szidja a filmet azoknak üzenném, hogy tudták mire fognak elmenni, látták a trailert, tudták ki rendezi és hogy miről szól. Ha már ez nem jön be valakinek, miért erőlteti, hogy megnézze. Ha nem szeretem az anális sexet, nem kérem, hogy csinálják velem…

  A film igenis jól sikerült, ez a mai “divat”, ez kell a népnek. Tegnap voltam moziban, tele volt a terem. Nálam fiatalabbak és idősebbek is voltak és igenis volt aki percekig röhögött egy-egy poénon, nem volt síri csend egyszer sem. A cameo szereplőkön nagyon jól szórakoztam, főleg azon az “elveri” Guy-t (aki látta tudja miről van szó)

  A rendezésbe, történetben vagy bármibe, amibe akarunk bele lehet kötni, de nem érdemes. Van akiknek ez tetszik és van akinek nem. De aki egy jót akar szórakozni és közel áll hozzá a FG humora, nem más, nem Amerikai Fater, Cleveland Show vagy SP, hanem a FG humora, mert igenis van különbség ezek között is, annek a TED kötelező film lesz és nem csak egyszer nézős darab.

 31. Hogy tudnak egyesek felháborodni fingós poénon mikor otthon azon tudnak röhögni ha egy hangosabb vagy recsegősebb sikerül. Mindenki csinálja, pont ezért működik. Konkrétan a
  SPOILER

  koncertről kijövős ‘érzelgős arckifejezéses’ csávón röhögtem vagy 3 percig

  SPOILER
  mert annyira tipikus volt az egész.

  A TED amugy éppen annyira megosztó mint MacFarlane bármely más műve, és most beugortt a “Sex with Optimus Prime” című jelenet a Cavalcade-ből :D

 32. No, próba még egyszer, hátha most összejön :).
  Ezért számomra kicsit nehezen érhető, hogy aki beül egy Seth MacFarlane filmre az még is mire számít?! Végig azzal volt reklámozva, hogy “A Family Guy alkotóitól”, ha az nem tetszik minek kell elmenni ennek a vetítésre?
  Végül is mindegy is, mindenkinek szíve joga utálni bármit (but don’t be a dick about it: http://youtu.be/u_mAcunt-xQ ).

  Bennem épp az fogalmazódott meg a film alatt, hogy azért MacFarlane valahol egy zseni (nyilván túlzás), mert azért mégis ért a történet meséléshez, bármilyen abszurd is az (nála elég gyakran). Ahogy Human-ék is mondták a Nyilvános vetítés-ben, intelligens a csávó, még ha ezt nem is gondolnánk elsőre, és igen gyakran meglepődöm, hogy akár egy szimpla Family Guy részben mennyi értékes dolog felbukkan, még ha csak random módon is (teszem azt a 60-as éveket idéző főcím [lásd “Road to…” részek: http://en.wikipedia.org/wiki/Road_to…_%28Family_Guy%29, vagy egy-egy tényleg igényesen előadott zene/ének). Mondom mindezt úgy, hogy eredetileg nem kedveltem a Family Guy-t.

  Nekem tetszett, egyet értek a 8/10-el. Jah, a Falsh Gordon-os részek pedig oltáriak voltak, én is gyerekként láttam utoljára és nagyon elkapott a feeling-je :). Nyilván ennek sok köze van a nosztalgiához, így aki nem látta annak nem is lehetett igazán plusz.

  UI.: A fingós poénokról pedig csak annyit, nem hiszem, hogy bármi probléma lenne ezzel a “műfajjal”. Nem alantas, és nincs olyan, hogy “túl kifinomult vagyok én ehhez” vagy “túl közönséges a poén”. Egyszerűen csak annyiról szól, ki mennyit őriz meg gyermeki énjéből, mert ki ne nevetett volna ilyesmin gyerekként. De persze az is lehet, hogy csak én vagyok vulgáris :). Mind esetre én úgy vélem, sok ártatlanabb poén ezeknél nem lehet. No persze lehet segít az is, hogy/ha nem öncélú.

 33. Én szétröhögtem az agyam, Mark Wahlberg nagyon dögös volt, Ted meg ölelgetni való :))))
  Egyébként nem vagyok family guy, se semmi hasonlót néző. Még a simpsont se nézem.

 34. Hát nem tudom…azért ne istenítsük ennyire.
  Szeretem a Family Guy -t eddig minden részt láttam de ez valahogy nem jött át.

  A szinkron borzalmas és a fordítások is. Ez sokat lehúz.
  Számomra abban különbözött a sablonfilmektől, hogy volt benne egy beszélő plüss.

  Volt sok jelenet ami megmosolyogtatott de nem tudtam beleélni magam. Rengeteg jelentet erőltetettnek és vontatottnak éreztem. Nem hiszem, hogy olyan alkotás lenne amit újra és újra megnéznék.
  Innen egy kis SPOILER, hogy még mi vitte le.

  Ha úgy fejezték volna be, hogy Ted meghal akkor egy egész korrekt kis film lehetett volna ehelyett ellőtték ugyan azt a végén amit az elején. Csalódtam.

  SPOILER OFF

  Összességében 6,0/10
  Megnézem eredetiben talán felküzdi magát 7,3/10 -re.

 35. mostmár nem szokta értékeln skálán a filmet a kritikus faszi aki vezeti a honlapot ? mindig az ő véleményére hagyatkoztam hogy eldöntsem megnézzek e egy filmet , ha ezt most olvassa akkor kérem vezesse vissza ezt mert tök hasznos

 36. Érdekes, mennyi embernek nem tetszik, de inkább az lep meg, hogy mennyi Family Guy rajongónak nem tetszik, pedig annyira átjön MacFarlane stílusa. Kétszer is megnéztem, egyszer magyarul egyszer pedig eredeti nyelven, másodszorra már kevésbé volt jó, de néhány jelenetnél ugyanúgy, egy-két jelenetnél pedig jobban röhögtem mint először, nálam is abszolút az év vígjátéka, és pont, hogy nagyon jól tudott kijönni a tévésorozatok világából MacFarlane, kíváncsi vagyok, lesz-e olyan filmje is, amiben nincsen semmilyen abszurd képzelt lény.

 37. Nekem se tetszett, és nem a fingós, füvezős poénok miatt. Lány létemre esetenként még be is jönnek az ilyen poénok, de az egész film tele volt klisékkel és az előzetesben ellőtték az összes poént. Egyszer-egyszer elmosolyodtam, de alapvetően szerintem egy gyenge film volt. És én szeretem a family guyt.

 38. én is szeretem a Family Guyt, de ez gyenge volt. talán egyszer nevettem, amikor a k*rva “alkotását” takarították a földről. pedig nem vagyok sótlan, mindenben a rosszat kereső filmnéző, a másnaposok első részét is végigröhögtem, pedig annál alpáribb film nem is kell.
  A Ted-et untam is egy kicsit. mikor elrabolták az órámra néztem, hogy a frnacba, biztos húzzák még vagy 20 percig a végét. :)
  a fingós poénokkal nincs bajom, de tényleg sok volt benne. Nem undorít, semmi, de ha először el is tudtam rajta mosolyodni, másodjára-harmadjára csak ültem fapofával…

 39. 4/10
  Lehet nekem voltak túl nagyok az elvárásaim, de ez a film pocsék volt.
  Egy két közepes poén elcsattant, amiből sokat ellőttek a trailerekben, de amúgy fing a gatyában.

 40. Trailert nem láttam, elvárásaim nem voltak, fingos vicceket szeretem, Wahlberget jó színésznek tartom.

  Így mondom azt, h ez a film 1 fosch kéremszépen.

  Mila Kunisnak meg érdekes arca van, de az ájkenditől kb olyan messze van mint kara trész volt a bsg-ben…

 41. Ez nekem nagyon bejött. Egyszer mindenképpen jó. Aztán meg majd meglátjuk, 2-3 évente lehet előkerül.

  Külön poén, hogy az oviban is reklámozták, merthogy “macis” film :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.