De jó, hogy nem így kezdődött az Avengers

Az alábbi jelenettel, egy flash forwarddal is kezdődhetett volna a film, de szerencsére elvetették. Lehet a színésznő miatt, vagy mert annyira tévésnek érződik. Hypeolják a blu-ray megjelenést ezerrel.

40 hozzászólás a “De jó, hogy nem így kezdődött az Avengers” bejegyzéshez

 1. Egyik legundorítóbb húzás.
  Több filmet elkaszáltam, amikor megláttam, hogy így kezdődik… Elsőnek még érdekes volt, de aki még ma is ilyet csinál, azt fel kéne pofozni.

 2. Annak ellenére, hogy szörnyű kezdés lett volna é teljesen megváltoztatta volna a film alaphangulatát, azt meg kell hagyni, hogy ebben a jelenetben Hill sokkal közelebb van az első képregényes inkarnációjához, mint a film többi részében. De attól még jó, hogy nem ezzel nyitottak.

 3. mondjuk legalább ez lett volna kb a leghosszabb szövegrésze a filmben :)

  de ami igaz az igaz, Cobie már csak Scherbatsky marad az én szememben is! ^-^

 4. Ez az egész Avengers valami isteni csoda, teljesen ellentmond minden létező e világi törvénynek.

  1. Hulk – Ha egy héten át csak füvet eszem és a végén fosok egy jó zöldet, akkor még az is szebb mint akármelyik megvalósítása az emberkének. A filmek pedig egytől-egyik baromi unalmasak voltak.
  2.Iron Man – Bár humor az volt benne, plusz RDJ elvitte a hátán a filmet, alapvetően teljesen akciótlan, pehelykönnyű főellenségekkel, tehát azon kívül, hogy szép színes, dögunalom.
  3.Amerika kapitány, Thor – Végig se bírtam őket nézni, óriási nulla mind a kettő.

  Ezek fényében elképesztő, hogy erről a filmről még most is ennyire beszélnek (BD megjelenés ide vagy oda), én is megnéztem moziban anno, de egyszer elég volt. Nem több mint egy bugyuta akciókomédia….

 5. (Na, megvolt a kötelező túlművelt fanyalgó, lehet tovább beszélgetni.)

  Néztem én is az extrák közt, és pont arra gondoltam mint Human – hogy vajon az elképzelés rossz, vagy csak Cobie béna, vagy mindkettő. Azt hiszem mindkettő :)

 6. purple rain:
  Még jó, hogy a legtöbben nem osztják a véleményedet, és láthatunk még pár részt ebből.

 7. Ritka tehetségtelen ez a nő.

  Amúgy a beszélő ember hangja nem olyan, mintha Neeson lenne (tudom, hogy nem szerepel a filmben)?

 8. purple rain: Én osztom a véleményedet. Szerintem alapvetően az a baj, hogy ezekkel a Marvel filmekkel inkább a fiatalabb korosztályt célozzák meg (kb 20-ig bezárólag), de úgy tűnik, erre van igény.

 9. Nem csak hogy elcsépelt a jelenet, de valahogy színészi teljesítménybe is hiányos a hölgy. Gyengus.

 10. “Marvel filmekkel inkább a fiatalabb korosztályt célozzák meg (kb 20-ig bezárólag)”
  Szerintem meg azokat akik szeretik a Marvel képregényeket.
  Nekem 40-50 évesen is remek szórakozást fognak nyújtani ezek a filmek.
  Jó tudom, én bugyuta és egyszerű ember vagyok hozzátok képest aki élvezi azt, hogy Hulk ZÚZ!

 11. Akkor kimondom én: lehet, hogy ezzel a kezdéssel jobb/hangulatosabb lehetett volna a film. Persze olyan sokat nem dobott volna, mert attól még a többi része olyan, amilyen.

  Egyrészt jól szórakoztam az akciójeleneteken, másrészt viszont csalódtam, mert a forgatókönyv még egy noname írótól is gagyi lett volna, nemhogy Whedontól.

 12. Nézzétek, belátom, egy filmes fórumra elvilekben felesleges véleményt írni, mert legalább annyian támadják, mint ahányan egyetértenek. Még akkor is, ha nem ír be mindenki. Én most ráértem, kiírtam magamból “túlművelt” stílusban. Mindenesetre örülök, hogy Paladin barátunk hozzászólását le se szarja senki, ha már ilyen intelligensen arrogáns volt…

 13. purple rain
  Most miattad nem tud aludni egy csomó rendező meg forgatókönyvíró….
  kb 7filmből egy se jött be.. akkor ne is menj többet képregényesfilm moziba.. nem való az neked.
  Mindegyikkel volt 1-2 probléma, de mind nézhető akár többször is. Az befeccelt pénzt visszahozták? Mi ez ha nem siker.

 14. Ha már itt tartunk én szerintem sem volt ez valami nagy durranás, mint ahogy mindenki hiszi. Egy olyan akció-komédia. Sokkal jobb élmény otthon a kényelmes fotelben megnézni, nem várva semmi különlegeset tőle és főképp, hogy nem kell fizetni érte.

  Smulders kisasszony pedig ritka szar színésznő. Fájdalmas volt nézni őt. A zene meg inkább túlságosan dramatikusnak hat, idegesítő. és egyáltalán nem illik a film további részéhez

  puple rain:

  Hulk itt nézett ki a legszebben, szóval nem tudom miről beszélsz. De nekem még mindig Norton a legjobb Bruce Banner, de csak Bruce Banner.

 15. purple rain:
  Írtam egy hozzászólást a linkelt videohoz.
  Te a filmet fikáztad, ami kissé offtopic, de persze ha a filmkritikához írtad volna a rengeteg hozzászólás közé, ott a kutya se foglalkozna vele, itt viszont kapod a reakciókat.

  De természetesen én vagyok az, aki kiemelt figyelemre vágyom, ofkorsz… :)

 16. Gagyi ez a jelenet, nem kell, de SPOILER:
  Volt egy olyan, amikor a Kapitány körbejárja a várost, meg önmagát visszanézi videofelvételeken, nem nagyon megy neki a beilleszkedés, azt kár hogy kihagyták belőle, jó kis jelenet.

 17. Dont feed the troll pls!

  Egyébként ez meg a többi kivágott jelenet, ha bekerült volna, nagyon megfogja a folyamatosan pörgő filmet. A amcsi kapitányosnak csak a vége kellett volna a pincérnővel, de majd az amcsi kapitány 2-ben magyarázkodnak.

 18. purple rain:
  a hulk filmek unalmasak.
  vasember dögunalom.
  amerika kapitány, thor – nulla.

  ezek után képes voltál moziban megnézni a bosszúállókat…
  mondhatjuk, hogy házhoz mentél a fszért? :D

 19. Lehet fikázni, de én ötször megnéztem moziban az Avengers-t, és tűkön ülök, hogy mikor lesz a kezemben a dvd. Imádom ezt a filmet. A többiről annyit, hogy a Thor-t, és a Vasember-filmeket is imádom. A Hulk-filmek, és az Amerika kapitány eléggé gyengécskék lettek, de nem lehet minden tökéletes :)

 20. m minnifield: és ez egy olyan felvetés, amire nem lehet azt válaszolni, hogy ” bezzeg cska imádni lehet?”, mert tényleg, egyenes folyamat.

 21. A Hulk és az Amerika kapitány kivételével az össze film teljesen jó és élvezhető! Várom a folytatásokat! :D

 22. m minnifield ez ütött :D
  A jelenet az tényleg elég fos de a film kurva jó, ez lesz az amit megfogok vásárolni br-en táskástól :)

 23. Nem valami kedves itt a társaság… De nem adom fel :)

  Nézzük sorban:

  1. Kedves blade78! A film sikeres volt? Ki beszélt arról, hogy nem? Szerintem szar, nem pedig bukta…

  2. polokem: lehet, hogy Hulk itt nézett ki a legjobban és te nem tudod miről beszélek, de most felvilágosítalak. Itt nézett ki a legkevésbé szarul. Kb Star Wars I-II-III érzésem volt, hogy a szereplőnek köze nincs a háttérhez, totál mintha nem ott lenne ahol a jelenet játszódik…

  3. A gond csak annyi volt, hogy egy hangyányi személyeskedtél. Régóta olvasom a blogot, gondoltam most megnyilvánulok. Nem volt kedvem visszakeresni a film kibeszélőjét, ráadásul az írásom alkalma az újabb Avengers-poszt volt, ami számomra sok a filmhez képest. De valóban betaláltál, ha nem ide írom, lehet engem lefosnak, úgyhogy megkövetem magam, elnézésed! :)

  4.m minnifield: egy javíthatatlan filmrajongó vagyok, aki mindig képes új esélyt adni. Gondoltam hátha valami faszányos lesz a sok hero-ból meg Whedon-t is futtatták a neten, hogy egy zseni és ahogy hozzányúlt a világhoz az fantasztikus. Nekem sajnos nem jött át. az is igaz, hogy balga módon letoltam 1L kólácskát a film alatt, hogy adjak az életérzésnek, így az utolsó fél órácska a húgyhólyag szétrobbanásának kordában tartásával telt, nem igazán kötött le a vászon… :)

  Ennyi, remélem nincs harag…

 24. purple rain: na igy másodjára sokkal jobb volt, itt a te véleményedet irtad le és nem általánoságba beszéltél.

 25. Az senkit se zavarjon, hogy a teljes alternatív kezdődésből hiányzik bő egy perc… Persze nem azt mondom, hogy ez jobb lett volna kezdésnek, viszont ehhez tartozik az alternatív végződés is és úgy nagyobb értelmet nyer ez az egész kihallgatásos dolog. Szvsz kár, hogy nálunk a táskás extra verzió nem fog kereskedelmi forgalomba kerülni, mert elég nagy lenne rá az igény, plusz bevétel ügyileg se lenne épp utolsó húzás.

 26. El sem tudom képzelni hogy volt olyan ember a Gyártók közül aki komolyan azt gondolta hogy igy kellene kezdődnie a MŰ-nek…na mindegy érdekességnek elmegy..más…totál lehidaltam amikor megtudtam mennyi lesz a fapados dvd….1990ft!premierfilm..naná hogy megveszem…ööö Orsi estleg kölcsönkérhetem a DÍSZDOBOZos verziót…ha nem adod kénytelen leszek elvenni téged feleségül/álmaim Nője aki szereti a képregényfilmeket!Yeah!/:))

 27. Newzoli! Ha egyszer a kezem közé kerül a Tesseract, többé nem eresztem! :) Köszönöm a bókot, aranyos vagy! :) :)

 28. purple rain
  Mondhatsz bármit de ez csak szimpla egyszerű mezei trollkodás nem pedig vélemény. Már csak arra lennék kiváncsi hogy moziban nézted… vagy csak letöltötted és úgy trollkodsz. Mert akkor valljuk be még a pénzedet se bánhatod… sőt akár ki is kapcsolhattad volna az első 20 perc után mind a 7 a filmet.
  Ugye?
  ui: nekem vétel lesz a film. De csak bs ben. Elötte kell lennie pár beruházásnak. Mert mátr a látvány is megéri :)

 29. purple rain:

  akkor ebből több tanulságot is le lehet szűrni.
  1.ésszel kell rajongani a filmek iránt, ne a hype irányítson, hanem a saját ízlésed.
  2.moziba filmet nézni járunk, legközelebb ha inni meg enni akarsz,a kocsmába meg a vendéglőbe menj, értem? :D
  (mondjuk ha már az egész világ cakkumpakk nem jött be, pont az avengers utolsó fél órája egy hatalmas zúzásorgia, így duplán póruljártál…)
  3.nincs(ez nem az sg.hu)

 30. human 2012. 08. 29. 18:01

  jaja, olyan mint egy tv sorozat, ha az első 6 rész nem jött be, engem négyökrös szekérrel se vontatnak be a 7. rész elé, van egy csomó más film(hogy tv sorozatokról ne is beszéljek)

 31. Én sem tudom, hogy kb. 20 éves életkor felett és kellő mennyiségű és minőségű film megtekintése után mit lehet ezen a filmen ennyire hájpolni és isteníteni, de persze elfogadom, hogy a többségnek nagyon tetszett. Ha nem fogadom el, akkor is így van. De ettől még ugye az én egyéni, saját véleményem – ami a legtöbbször magamnak szól és nem másokat kíván befolyásolni – az, hogy ha nincs az utolsó fél óra, akkor negyedakkorát nem szólt volna ez az egész. Az első egy óra kínosan vontatott volt, feszengtem a székben, mint William Kemmler és nem jöttek át a poénnak szánt szövegek sem, egyszerűen nem tudtak működni. Hogy én vagyok a hülye, amiért egy comicstól fekete lyuk sűrűségű akció-orgiát vártam? Lehet, de azt vártam, hogy kb. egy max 20-25 perces felvezetést követően brutális háborúba csöppenek, amit egy-két percre megszakít valami hatásos, vagy annak szánt monológ, vagy dialógus. Ehhez képest a film első fele – szerintem! – teljesen műfajidegen módon üldögélt a helyén és farkasszemet néztünk egymással, hogy ki bírja tovább. Én nyertem, bár ezzel vesztettem is.

  Én láttam a Hulk filmeket – nem jöttek be -, a Thort – nagyon ott volt a szeren! -, a Vasembert – rendben volt, bár kissé túlerőtettnek éreztem a mega-egóval rendelkező zseni milliárdos zsánerét -, szóval nem vagyok egy képregény-adaptáció gyűlölő, de ez így együtt annyira nem akart működni számomra. Érdekes, a Feláldozhatók sem dobott fel, pedig a koncepció talán hasonló. Lehet, ez az én bajom, sosem szerettem a koktélokat.

  Na, mindegy, a lényeg, hogy én valami brutál akció-parádét kaptam, ami aztán csak az utolsó fél órában jött el, az viszont tény, hogy ekkor olyat raktak a szemem elé, amit még nem láttam, tényleg lenyűgözött. De ez nem mentség a mozi többi részének minőségére. Még azt sem tudom mondani, hogy akcióbuzi vagyok, mert a kedvenc filmjeim pont nem akciódúsak – pl. Halászkirály legendája -, de tudom kezelni a műfajokat, csak épp az Avangerst nem vagyok képes hová tenni.

  Csalódás volt, mert kialakult bennem egy elképzelés, amiben x számú szuperhős és mitikus isten összejön egy bolygó méretű ringben és ebből következően szinte folyamatos az adok-kapok, erre fel fél órától eltekintve ennek pont az ellenkezője történt, mismásolás, időhúzás, Lostos hülyének nézés, nézzed, mindjárt történik valami, nézzed, na, már majdnem, nézzed… Remélem, értitek.

  Tényleg nem értem, mitől lett akkora sztár az Avangers, a Thor önmagában sokkal nagyobbat ütött. Persze mint írtam, elfogadom én a többségi véleményt, csak képtelen vagyok magamévá tenni, hát ez van.

 32. Hát nem tudom, én meg épp örültem neki, hogy nem 2,5óra háborút kaptunk… Transformers 3at a vége felé már untam, pedig abban kb az volt, amit most leírtál, csihi-puhi egesz vegig…

 33. Tényleg filmbuzinak kell ahhoz lenni, hogy az Avengers-t tökéletes popcorn mozinak érezze valaki. Számomra is lebegett az első kétharmada a műnek, a vége eszméletlenül bejött. Ez van. Ez ilyen lett. De én még Thor karakterét is bírom, a Kapitányt nehéz integrálni ennyi nagy volumenű csévó közé, nem is beszélve a mókás két kis pisztolykával pufogtató Black Widow-t.
  És azért volt itt epic poén is: számomra pl. amikor Hulk amúgy Obelix módjára felmosta a padlót Lokival és a végén az a nyöszörgés, úúúhh. Jó volt, na.
  Viszont Whedon lehet, folytathatná inkább a Firefly-t, mert attól berosáltam, és ismét tervezem újra végignézni. A szereplők (persze Tudik már “halott”) még egész jól néznek ki, elhinném az űrcowboyost nekik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.