Podcast: Nyilvános vetítés 007: Akcióhősök újratöltve

Nem James Bondnak szenteltük a heti részt, hanem az Expendables premier kapcsán dumáltunk a nagy öregekről, és a várható új filmjeikről. Na meg az imdb választottról. A jövő hétre mindenki nézze meg A Fistful of Dollars című Clint klasszikust.

Visszatekintés: Játékból film: Uncharted

Premier és repeta: Expendables 1-2. Régi hőseink még mindig jól zúznak.
Egyéb: Punisher – Dirty Laundry
Premier: To Rome with Love – Mit hoz nekünk idén Woody?
Megtekintve: Ted – Az év vígjátéka hosszan is vicces.
Ajánló: The Impostor
Ajánló: The Man from Earth
IMDb250: Rain Man

Le is tölthető.

Az iTunes feliratkozás meg a podcast feed a külön oldalon.

13 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 007: Akcióhősök újratöltve” bejegyzéshez

 1. Én se hittem, aztán megnéztem A remény rabjait (The Shawshank Redemption), tehát igen, létezhet minden szempontból 10/10-es film; amiben a játék, a rendezés, a fényképezés, a zene, a szöveg, a hatás, a történet és a fordulat, mind megvan ezen a tökéletes értéken.

  Ha valaki azzal jön nekem, hogy nem létezik 10/10-es film, azt mondom még nem látta A remény rabjait :)

  Ha meg azzal, hogy az nem 10/10-es, azt mondom nem ért a filmekhez :P

 2. symor

  Láttam a Remény rabjait, közel sem a világ legjobb filmje. Erősen túlértékelt film.

  The Man from Earth, ez viszont tényleg nagyon jó!

 3. Nem rossz a 2. rész, csak éppen a forgatókönyv összesen 2 soros. Tehát nyilván jobb egy Kommandó, mert ott legalább van valamilyen lineáris történet amire felfűzzük a karaktereket, ezért erősebb az EXP is, mert ha klisés is, de van benne egy stabil egyvonalas történet, de EXP2-ben gyakorlatilag nincs történet és ez nagyon komoly hiba, hiába a kikacsintások, a pózolások… Ettől még jó, csak soha nem lesz akkora klasszikus, mint egy Rambo II, vagy Kommandó.

 4. nah máris van értelme hallgatni titeket
  igencsak meghoztátok a kedvem a man from earth-höz
  és a rain man-t is újra kéne már nézni,vagy egyszer végignézni (egyelőre kérdéses h láttam egyszer,vagy tvben volt és csak “néztem” félszemmel)

 5. jky:

  Ez a rész lemaradt nem igaz? :D

  “Ha meg azzal, hogy az nem 10/10-es, azt mondom…”

  De, hogy a témákhoz is hozzászóljak foghegyről:

  Expendables 1-2.: tökéletes múltidézés a nagyfaterkommandóval, ennél semmivel sem több, mint egy régi fényképalbum egy hentesüzletről (izmok, húsaprítás).

  Punisher – Dirty Laundry: kellene egy ilyen websorozat Jane-el, mert szerintem ez nagyon fincsi volt.

  To Rome with Love: Woody egy zseni, így megöregedve is az, de legfeljebb már hóbortból csinál filmeket, ami vagy jó, vagy nem, szerintem ez egy jobb fajta tőle.

  Ted: jól megröhögtet, de nem lesz kultuszfilm.

  The Impostor: szar, Dick feldolgozásnak is az!

  The Man from Earth: kellemes kis mozi, ajánlom.

  U.i.: Hetedik és CSI (?), Rain Men és Monk (???): ha elbuktál egy csavarban az a fejedből esett ki :P

 6. Ez nem túl erős indok, hogy szerinted akkor valaki nem ért a filmekhez :) Nagyon sok filmet, sorozatot láttam, nézek. Nálam csak egy simán jó film, ha hasonló témát kell említeni, akkor a Halálsoron szerintem sokkal jobb. Persze az inkább misztikus dráma, míg a másik csak simám dráma, de témájukban van közös. Ezen kívül egy rakás sokkal jobb film van :) Kinek mi… :)

 7. symor: ezzel nem értek egyet, a csavarossal, mert egyértelműen sokkal kevesebb sorozatgyilkosos/nyomozós film készül, főleg a profi rendezőktől, csak épp a gyűjtő – criminal minds az nem elég pop példa, plusz CM az már CSI származék. Ugyanígy árt szerintem, hogy a “különcök” túl vannak reprezentálva (hiszen sosem full retard), főleg, hogy ugye ez sok Oscar bait alapja is.

 8. jky:
  A Halálsoron tényleg jó film, de egyértelműen A remény rabjai sikerét, hatását akarták megismételni vele, már csak ezért sem jobb, pláne, hogy direkt hatásvadász pillanatokat építettek belé, hogy ezúttal elkapják azt az Oscart.

  human:
  Ez van. Én sem tűntem túl egyetértőnek mindegyikőtökkel :D

  A Hetedik színvonalú sorozatgyilkosos témák valóban ritkák, de nem azért mert a CSI, vagy CM elkoptatta a témát, hanem mert időszakosan egy nagyobb státuszt kivívó mozi fősodrában kapnak lendületre a hasonló mozik. Így A bárányok hallgatnak után is és a Hetedik után is tele lett a mozi sorozatgyilkosokkal. Az, hogy ezt a tv is felkapta még nem jelenti a műfaj érdektelenné válását. Csak az elkövetkező időszakban három olyan film is van, ami ilyen típusú nyomozós lesz és az elmúlt évben is volt elég, csak egyik sem ért fel az említett kultfilmekhez.

  Nem a sorozatgyilkosos film ritka, hanem a jó sorozatgyilkosos film az, ezt pedig nem a tv hibája.

  A “különcök” minimum a Virágot Algernonnak óta túl vannak reprezentálva a mozikban, tehát jó 40 éve. Hoffman előtt is léteztek ilyen szerepek és mozik, csak épp a legutolsóra és az egyik valóban legjobbra vonatkoztat rögtön mindenki. Monk pedig enyhén szólva más tészta. Az érveléseteket már a filmkronológia sem támasztja alá. Tehát fenntartom, vigyázzunk a csavarjainkra!

 9. Expendables első rész szerintem egyszer nézős volt, nem egy nagy szám, a 2. majd nézem valamikor. A Rocky Balboa meg a John Rambo jó volt nagyon, de Stallone lassan lehet átesik a ló túloldalára. A Rain Mant kb. 3 éve láttam, de nekem nem jött be valahogy. Az autista idegesítet végig, meg nemtudom na, valahogy nem tetszett az egész. egyszer elment. A Man from Earth meg valóban jó, érdekes, egyetértek vele amiket mondtatok. Remény rabjai, meg délután elmegy egynek, de ennyi. Pesze szerintem csak.

 10. az elozot torold nyugodtan. freeblog folyamatosan spamnek jelezte a kommentemet, pedig nem volt benne link… ezert probaltam

  dh4 f22 mutatvanynal en is kiakadtam eloszor, de csak a regi 3 film ujrajaig: 1-ben a tuzolto tomlos bungee, 2-ben a foldon katapult es a 3-ban a teherauto surf. ugy latszik this is how macclane rolls:)
  egyebkent nekem a film nem azert nem a kedvencem, mert hulyesegek vannak benne, hanem a kek es zold szuro nagyon nem illik a sorozathoz, nem tetszett a zene, kicsit lame a sidekick es ugye a pg13, no meg john mctiernan a kiraly:)

  man from earth hatalmas film, meg akkor neztem mikor eloszor olvastam rola itt, azota tobbszor is. imadom

  rain man-t szinten nem tudom megunni, emlekszem mikor 3-4 evesen lattam eloszor a lambo-ba szerettem bele, jopar evvel kesobb a ferrariba, kozben pedig magaba a filmbe is. szigoruan szinkronnal! amúgy a szinkronhoz: tudtommal 1 szinkorn keszult hozza, ugyhogy nincs olyan, hogy “duna tv-s” ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.