Heti mozibemutatók: szeptember 6.

Most nem lehetünk sárga irigyek, mert nagy blockbusterek már odakinn sem jönnek, de azért itthonra még maradt egy nagyon nyári bemutató.

  • A Bourne hagyaték (The Bourne Legacy) – Az új, nem Bourne kaland végre itthon is a mozikban. Hahaa. Kár, hogy a reményeimet már letörték, több világpremiert.
  • Havanna, szeretlek! (7 días en La Habana) – de vajon van olyan filmbuzi olvasó, aki meg ezt a filmet szereti?
  • Step Up 4. – Forradalom (Step Up Revolution) – na végre, táncoló kocsik és 3D, yesyesyesno?
  • Valaki más élete (La vie d’une autre) – mondjatok valami jót erről, ha már láttátok.
human
írta
2012. 09. 06. 17:10
megjelenés
2
hozzászolás


2 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: szeptember 6.” bejegyzéshez

  1. En szerettem a Bourne trilogiat, de ez sztem borzaszto unalmas.
    Step up 4 kar erte, a tancok meg mindig nagyon jol megkoreografaltak, de ennyire gagyi-eletszerutlen sztorit.

  2. La vie d’une autre egy francia romantikus dráma, abból is a kicsit szomorkás, lassú és nem túljátszott fajta. A karakterek emberiek,és a történetnek sikerül elérnie, hogy folyamatosan a fejünkben legyen a kérdés a főszereplőnő motivációiról és tényleges mentális állapotáról. Azt kell, hogy mondjam, hogy igazi szerelmes film, mindenfajta sallang nélkül, az önmagunkra találás és önmagunk megtagadása vonalán mozogva, amikor az elme nyit meg, és zár be kapukat. Csak ajánlani tudom.

    7 días en La Habana 7 történet 7 nap alatt 7 rendezőtől, kb így lehetne összefoglalni a filmet. Hét rövidfilm olyan rendezőktől, mint Julio Medem, vagy Elia Suleiman (aki természetesen ebben a filmben is saját magát alakítja). Igazi mozis csemege szerintem, hét különböző stílusban elmesélt rövid történet, van, hogy szavak nélkül, van hogy nagyrészt zenével, de mindegyikben a klasszikus mozi eszköztárát felvonultatva mutatják be hőseiket. Erre a filmre mindenképpen érdemes annak beülnie, akik szereti a mozit, önmagát, nem a látványos trükköket, vagy dobhártyaszaggató hanghatásokat. Statikus kamerák, totálok, apró utalások, szimbolizmus, zene és legfőképpen életszagúság jellemzi ezt a filmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.