Podcast: Nyilvános vetítés 008: Nagyon nézünk, sokáig nézünk…

Aka a nagyon fáradt epizód. Kedd este végül felvettük, mindhárman pislogtunk ki a fejükből és a többi ami ezzel jár, legyetek elnézőbbek, de a mikrofonom legalább jobb, még ha az EX2 nálam nem is lett 10/10. A jövő hétre a Rosemary’s Baby a program.

Premier: Valaki más élete - Érdekes alapvetés

Premier: Step Up 4. – Valaki nyilván szereti

Premier: A Bourne hagyaték – Hozza-e majd a szintet?

Megtekintve: The Expendables 2 – A méltó folytatás

Repeta: Commando – Az emlék szebb

IMDb250: A Fistful of Dollars – A stílusteremtő spagetti western

Egyéb: Pogány madonna és Ötvös Csöpi

Le is tölthető.

iTunes feliratkozás.

17 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 008: Nagyon nézünk, sokáig nézünk…” bejegyzéshez

 1. A testőr, gyerekek, A TESTŐR!

  A Fistful of Dollars (Egy maréknyi dollárért, mert néha nem árt kiírni, ha van valaminek magyar címe is) című filmről beszéltek és egyik vájt fülű, filmekért dobogó szívű hangember sem említi meg A testőr című filmet.

  Merthogy A Fistful of Dollars egy feldolgozás, egy remake, valami, amit Sergio jó érzékkel saját stílusára alakított és western környezetbe helyezett.

  Leone ugyanis Akira Kurosawa 1961-es szamurájfilmjét gondolta újra, amelyből Toshirô Mifune szerepét öltötte magára Eastwood.

  Tudom messze még a 114. hely, de ha már az 5. legjobbra ilyen kedvvel ugráltok az összefüggéseket tekintve az alapművet is porolja le legközelebb valaki pár szóban :P

  U.i.: Schwarzi bizony megemelte azt a fát, aranykorában 100-150 kilós súlyokkal zsonglőrködött.

 2. Step Up a tizenéves amatőr táncbrigád tagoknak való, hogy majd hónapokig ugrálhassanak a filmben elhangozz zenékre, és álmodozzanak a látott pasikról, csajokról. kb. ennyi az értelme, amugy semmi.
  Bourne? Kit érdekel, főleg azzal a fanyar, burgonya képű Rennerrel.
  Expendables az végig nevetős volt. :D Vicc kategória, de jó szórakozás.
  A maréknyi dollárárt szerintem Leone leggyengébb filmje, az Eastwoodos klasszikusok közül.
  Pogány Madonna :D magyar filmhez képest nem rossz.
  Ja, és a Commando, hát igen, az emlékek szépek róla, de mai szemmel nagy nagy szám.

 3. symor: Tessék figyelmesen hallgatni a műsort és úgy általában tájékozódni mielőtt kiosztasz minket! :) Először is a shownotes-ban ott van mindennek a magyar és eredeti címe is, másodszor a castban igenis van szó ‘A testőr’-ről, mégha nem is a magyar címén. 50:30-nál javaslom újrahallgatni. :)

  De a fát szerintem is megemelte!

 4. Amúgy mi alapján választjátok ki a heti imdb filmet? Csak randomra mondtok egy számot 1-250 között?

 5. symor: biztos nem említettem a Yojimbot? Pedig felírtam előre és úgy rémlett h szóba is hoztam, be is perelte őket Kurosawa és nyert is, ezt tuti mondtam, lehet vágószobában végezte.

 6. A “Francia katonák meg a temető” – párbeszédnél pörgettem rá mert fárasztott a “dilemma”, amit kibeszéltetek. Aztán zenebejátszás és a “remake” megbeszélésnél valahol beállt a figyelemhalál és kihagytam, hogy 2x is meg lett említve :)

  Szóval, human benne volt silver42 rám is szólt 50.30-tól tessék már újrahallgatni!

  Úgy hozzászoktam, hogy annyit kanyarogtok a témában, hogy egyszerűen játszottam a süketet osztva az “észt”, ahelyett, hogy érdekelt volna igazán, hogy a végén azért csak-csak megemlítettétek.

  Szóval bocs, minden beszélőtől, majd legközelebb úgyis mondtok valamit, aminél joggal cinkelhetek ;)

  Most viszont a bennem élő troll erősebb volt, mint a figyelmes hallgató!

  U.i.: A Rosemary’s Baby-t féltem tőletek picit, főleg, hogy még egyikőtök sem látta!
  Amúgy előzetesen annyit, hogy a mozi az egyik legjobb fogamzásgátlók egyike, amit film csak adhat.

  Megnézed a pároddal (csaj, élettárs, házastárs, mindegy) és ha valaha is gondolkodott azon, hogy gyereket akar “Édes, legyen egy babánk!” te leülsz vele megnézni ezt a filmet és a méhe egyszerűen összeszűkül az élmény hatására :D

  Ez, amolyan “kapcsolati film”, nem horror, nem rémtörténet családtervező produkció!

 7. Bőven lenne még kikből válogatni 3. Expendables-re..:
  Gary Busy, Mark Dacascos, Bolo Yeung, Rutger Hauer, Michael Dudikoff és még sorolhatnám.. :)

 8. Xsz:
  1-2. podcastnél lementették állítólag az akkori top250et,az akkori aktuális állás alapján mennek sorba
  (mondjuk ezt akár linkelhetnétek is az oldalra,h lehessen látni mi mikor kerülhet kb sorra)

  expendables: azt mondjátok már több a fiatal,és a lehetséges öregek kifogynak,akkor egy esetleges 3.részre kitalálhatnának vmi stafétabot átadást,addigra sly és arnold filmjei lemennek már,nyugdíjba vonulnak,így ebben megejthetnék az út átengedését a fiatal generációnak
  bár ha tényleg ennyire gyengén szerepelt a 2. akkor lehet nem kell semmiben gondolkodniuk

  fistful… kimaradt most,nem csípem a westernt egyáltalán,túl későn születtem én már ehhez
  de ez a rosemary gyermeke viszont érdekesnek tűnik,úgyis az imdb top250es listát pusztítom,mert vannak durva elmaradásaim “klasszikusok” terén is,meg szimplán a magasan értékelt filmekből

  jah és commando: egyértelmű h valódi rönk volt,ne vicceljünk már h majd vmi kamu kartonból hungarocelből ragasztott vagy kifaragott vmit emeltetnek a hétszeres mr olympiával

 9. khaos: lementettük, mert elkezdtük nézni erre változott egy csomót a lista, úgy nem tudtunk volna haladni, igen.

 10. symor:

  Azt még érdemes hozzátenni, hogy nemcsak Leone merített sokat Kurosawától, de Kurosawa is nézett westerneket, mert pont a tetőpontban a filmben a leszámolás egy az egyben szerepel westernekben. Pisztolylövés=szamurájkard csapása, 1 vágás, 1 halál, mint a pisztollyal a lövés.

  Szóval ment a dolog oda és vissza.

 11. expendables 3-ba simán beférne még rutger hauer, danny trejo, clint eastwood (és nála lehetett volna ellőni a jó, a rossz és a csúf jellegeztes dalát :D)

 12. EZBranigan:

  Ahogy vesszük, de talán tudod milyen mondás járta a ’90-es évek elején: “Ha az amcsik feltalálják a japánok felfedezik és megcsinálják jobban!” :)

  Kurosawa egyébként John Ford nagy tisztelője volt, valóban, de az egy vágás egy halál filozófia, vagyis az erőminimalizáció törvénye szerintem inkább Mijamotó Muszasi hadművész elveit tükrözi.

  Ha ezt persze arra értetted, hogy Ford jelenetvágási technikáját vette át, abban tökéletesen igazad van. De folytathatnánk persze, hogy Ford mennyit tanult és vett át a némafilmes D. W. Griffith-től és így tovább…

  Kurosawa szerintem nagyobb rendező volt mint Leone, aki két csúcsteljesítményével emelkedik ki csak igazán mind közül (Volt egyszer egy Vadnyugat/ Amerika), abból a zsánerből, mely egyébként nagyszerű pályáját jellemzi.

  Személy szerint Leone legjobb rendezői munkájának én az említett kettőn kívül az Egy marék dinamit című filmet tartom, James Coburn és Rod Steiger főszereplésével!

 13. Fiúk! Érdeklődve hallgattam a sokadik podcast-et..és tetszett…az utolsó 3 Bujtor “filmecske” az már tv-re gyártott volt..meg is látszott rajtuk..:(((..nagyon sajnálom hogy itthagyott minket ..nagy Szinész volt..A Rosenmary-t én is ajánlom…de nagyon..Polanski egyik legjobb filmje..direkt nem mondok róla semmit…nehogy…bajom legyen…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.