Heti mozibemutatók: szeptember 13.

Kinn páran már nézhetik a Mastert, addig itthon rávetődhetünk egy világpremierre (Resi) meg pár jó filmre is.

 • Drága besúgott barátaim – Cserhalmi Sára rendezésében látjatjuk a rendszerváltás utáni időszakot.
 • Édesnégyes (Your Sister’s Sister) – sok improvizált jelenettel teli elvileg vígjáték.
 • Fékezhetetlen (Lawless) – John Hillcoat populáris filmje, ez a kötelező a héten nekem.
 • Hétszer lenn, nyolcszor fenn (8 fois debout) – francia filmdráma.
 • A kaptár – Megtorlás – aki nem tudja mi ez.
 • Titokzatos társulat (Magnifica presenza) – olasz filmdráma.
human
írta
2012. 09. 13. 15:00
megjelenés
2
hozzászolás


2 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: szeptember 13.” bejegyzéshez

 1. A Kaptárhoz volt szerencsém tegnap, de már megint rá kellett jönnöm, hogy egy rakás fos. (pedig én még szeretem is a műfajt)
  Komolyan mondom szánalmas! Ennyi pénzből az Asylum-osok is 100x jobb filmet csinálnának!!!

  Remélem eljön az idő amikor ezt a fos Paul W.S. Anderson-t és Jovovich-ot elküldik a fenébe, és rebootolják a dolgot, és készíteni fognak egy normális Resi filmet, mert a sztoriban van muníció bőven!

 2. Magnifica presenza – Azt kell mondanom, hogy ebben a filmben sokkal több volt, mint ami kijött belőle. Szerintem a rendező maga sem tudta eldönteni,hogy egy stílusos, “fílgúd” vígjátékot, vagy drámát akar rendezni, így megmaradt a középszerűség, annak ellenére,hogy a humoros jelenetek üdébbek az amerikai felhozatalnál, a dráma pedig nagyon európai. Igazából egy szerelmes film, csak éppen a szenvedély annak szól amik vagyunk, amik voltunk. Egy kísértettörténetbe bújtatott önkeresés, talán így lehetne a legjobban jellemezni a filmet. Egyértelműen a karakterekre épít, a játékra, arcokra. A kamera sokszor időzik közeliben a beszélő arcán. A zene is nagyon jó, megmarad a háttérben és szolgálja a képet, nem irányítani akar, csak rásegíteni az érzésre, amit a lassú képek keltenek. Jó mozi, igazi mozi, kár, hogy maradt bennem egy kis hiányérzet, amikor vége lett a filmnek. Európai filmek kedvelőinek ajánlom, akik szeretik a lassú történetvezetést, a nyugodt kamerakezelést, és szeretik a kissé abszurd (hiszen ez lényegében egy kísértet-történet, még ha a kísértetek sokkal többet hordoznak is magukban,mint jelenlétük a vásznon) nem harsány filmeket.

  Lawless szerintem unalmas lett és tele van klisékkel. Kár érte, ebben több volt, de túl kevés a nagy öreg, hogy egy ilyen filmet elvigyenek a hátukon. Nem a lövöldözéssel, meg az akcióval van a baj, hanem a hangulat megteremtésével és a párbeszédek minőségével és a forgatókönyvvel. Közepesnél sajnos nem jobb film, de hát meg kell becsülni, ritka a gengszterfilm manapság. Az a legnagyobb gond, hogy kidolgozatlan a film nagy része, jófajta “b” gengsztermozi, de semmi több. Kidolgozatlan, felesleges karakterek, felesleges szerelmi szál, és talán túlzottan zavaró sterilen kidolgozott beállítások. Minden annyira meg van designolva, hogy fáj. A színészek szerintem több időt töltöttek a ruhákkal és a hajuk belövésével,mint a szöveg tanulásával. Kár érte, lehetett volna jobb is, ez így erős közepes, mondjuk amerikában nincs is túl jó bevétele, sőt mondhatni megbukott, hiszen 2 hét alatt 25 millió nem éppen fényes bevétel…

  8 fois debout Újabb francia dráma, kizártnak tartom, hogy tömegek tódulnának rá, annak ellenére, hogy nem (annyira) rossz. Természetesen itt is a megélhetés, a napi problémák, az egyenjogúság a fő irányvonal, mint általban manapság a francia filmek jelentős hányadában. Lassan már kitörhetnének ebből a körből,mert egy idő után nem nagyon tudnak újat nyújtani, annak ellenére,hogy itt a szerelmi szál tényleg minden pátoszt és erőltetést nélkülöz, a két főszereplő egymásra találása a rengeteg nehézség ellenére is “túl tiszta”.

  Napi problémák, munkanélküliség, az élettér elvesztése, közben egymásra találás, egyensúlyozás az anyagi, pénzügyi, mentális lét határán, kb erről szól a film, ajánlani nem merem, csak tényleg fanatikusoknak.

  A hétvégén nekem Your Sister’s Sister, kíváncsi vagyok rá, sajnos pont lemaradtam róla tavaly… :S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.