Blockbuster watch: Resident Nemo 3D

Az új Resident Evil 21 millióval indított Amerikában, ezzel az eddigi legrosszabb bevételű folytatás, pedig azóta a jegyárak is emelkedtek rendesen. Világszinten 50 milliót tettek hozzá, ebben már ti is benne vagytok, akik itthon elmentetek rá.

A hétvége másik ásza A Finding Nemo 3D lehetett volna, a maga 17,5 milliójával, de még így is siralmas az összbevétel mostanában. Mármint számszerileg baromi kevesen járnak moziba, amit a jegyárak emelkedése kicsit ellensúlyoz, de még így sem kerekek a számok.

26 hozzászólás a “Blockbuster watch: Resident Nemo 3D” bejegyzéshez

 1. “ezzel az eddigi legrosszabb bevételű folytatás,”

  nem a legrosszabb és eddig 17 és 23 millió között nyitottak az RE-k, szóval tlejesen korrekt.

  a nemo is baromi jó, pedig nem olyan régi film. a bevétel meg azért siralmas, mert szeptember van. a dredd még gyenge lesz, de a looper 40 millió fölött fog nyitni

 2. garda:
  a resevil 1 volt csak rosszabb, de az kevesebb moziban ment, az afterlife pedig 26 millával nyitott

  de tény, hogy nem sokkal marad el a többi résztől, ha összeszed még kb. ennyit, még akár folytatás is lehet :)

 3. Amit ugye mondok folyamatosan, hogy a mozi válságban van. Egyszer-egyszer befut a hype, de alapjában ugyanaz zajlik,mint az 50-es évek elején, amikor betámadott a tv, vagy a 80-as elején, mikor a VHS kicsit megrendítette.. Mindkettőből kijött az újításokkal – stereo hang, nagyvászon, illetve 3D és blockbusterek. Most a nagy ellenfél egyértelműen a házimozi a 42″ tv-k meg a full HD, letöltés és on demand… Nem csak a letöltés, bár az is, sajnos sokan nem mennek moziba, megvárják a Hdripet.. :(

  Az ötlettelenség komolyan visszaüt, valamint a 3D szerintem nem tudja hozni azt a pluszt – nyilván fejletlensége miatt – amit várnak tőle (Érdekes,hogy a kék-piros korszakban sokkal menőbb volt, pedig messze nem volt ilyen jó a technológia). Az alapvető újítások csak egy nagyon kis réteghez jutnak el, tehát IMAX nem elérhető, ezért a technológia hiába rohanna előre, nem az van,mint régen, hogy elment, kis beruházással, itt már teljes átépítések kellenének, ami nem megoldható.

  Érdemes lenne mélyebben belemászni, hogy mi lehet még az elfordulás oka, de ha egy Lawless nagy nevekkel bukik, vagy már a CGI mesék sem jönnek be, mint ParaNorman, akkor azért…

  Modjuk On Demand is kemény… Avengers full HD-ben otthon nézhető? Még a dvd-t sem kell megvenni?

 4. kameraman:
  Ugyanakkor pár embernél saját maguk alatt is vágták a fát azzal, hogy az összes mozit lecserélték a plázamozikra. Akkor kezdtem el jóval ritkábban moziba járni, mikor bezárt a Sport mozi itt. Utána még nagyon ritkán elmentem a jóval messzebb lévő Kossuthba, de már az sincs. A plázákban meg nem érzem jól magam, hogy sűrűn odajárjak, ilyen egyszerű.

  De persze, aztán a hd végleg betett neki, az éles kép a tévémen simán ütötte azt a homályzónát, ami a mozikban ment. És itthon persze nem, de kintről rendelve nem sokkal drágább, mint egy mozijegy. Szóval naná, hogy megvárom a bd-t inkább, úgyis sokkal kevesebb időm jut filmekre, a sok pótlás mellett hamar elrepül az a pár hónap.

  A 3D-től meg megfájdul a fejem, szóval nálam max egy Enterprise-szerű holomozi jöhet legközelebb számításba, mint újítás. :D Bár ki tudja, lehet, azt sem bírom majd. :(

  Amúgy a régi 3d-ről freddy jut eszembe, mekkora hír volt, hogy 3d-ben jön a mozikba, és hogy majd a filmben jelzik, mikor vegyük fel a szemüveget. Már ez a része is izgi volt. :)

  Avengers ráadásul itthon is ott figyel a videotárban, szóval nem is csak kint.

 5. Azért az RE:R nem a mozik válságának “köszönheti” ezt a bevételt, hanem a megelőző 4. résznek, amit egyébként simán alulmúlt, szóval ahhoz képest ekkora bevételnek is örülhetnek szerintem. 65 millából csinálták és már 71-et visszahozott és még csak most kezdték vetíteni, szinte biztos vagyok, hogy már írják a 6. részt…akarom mondani firkálják, mert megírva ez sem volt.

 6. Mammut:
  Igen, nyilván én is csak sarkítottam és kivetítettem a multiplexekre, de hát ezek termelik a fő bevételt, sokszor írtam már itt is, hogy nagyon komoly probléma a kis mozik bezárása és eltűnése. Nálunk ugye volt 3-is a nyolcvanas években, aztán maradt egy, most semmi sincs, csak nyaranta matiné. 22ezer fős város vagyunk, viszonylag fejlettebb területen… Két megyeszékhely azonos távolságra, mindkettőben pláza cinemacity-vel…

  Jó nyilván én nem vagyok jó példa, nagyon sokat járok külföldre, ott is mozizom, de pl a testvérem és szüleim szinte egyáltalán nem mennek, egyrészt nincs helyben, vagy amikor eljutnak – ahogy Te is írtad a szemük fájt a 3D-től, a szüleim idősek, nekik túl hangos a multiplex, meg nem is érdekli őket szinte semmi, én viszegetem néhanapján egy-egy olasz, vagy francia filmre őket. Tehát igény lenne rá, csak pont azok a helyek szűntek meg, amelyek csendesebbek, békésebbek, valahogy emberibbek voltak.

  Igen Avengers-t pont azért írtam, hogy nagyon durva 1220-ért otthon HD-ben On Demand.

  Sajnos a letöltés is igen. Álszent lennék, ha azt mondanám, hogy én soha.. Dehogynem. Sőt másolt videokazettát is :D Tény, hogy külföldön sokszor hamarabb és olcsóbban be lehet szerezni bármit. Itthon már az a gond szerintem, hogy nem lenne elég, ha az árak esnének. Nyilván drága, nagyon drága a mozi. egy 4 tagú családnak jó esetben ha helyben van és előtte otthon esznek akkor is 6.000. Ha utazni kell, és gyereknek még valami, akkor egy 10-es. Aránytalanul soknak érzem, pedig nem az, csak a pénz kevés. Viszont az alacsonyabb árak sem vetnék szerintem vissza a letöltéseket, mert az egyfajta berögződés, mentalitás (nem ledegradálva ezzel senkit). Mert ritkaságokért oké feltúrom a netet, na de ha moziban láthatom, akkor én legalábbis azt választom.

 7. Én nekem bejött a RE. Pögös volt látványos…volt 1-2 új fajta szörny is. De most megint várhatok x évet hogy befejezzék vagy hogy folytassák :)
  Annyira kíváncsi vagyok mit hoznak ki a mega-apokalipszisből :)

 8. garda: csak az első rész hozott 17 környékén, az összes folytatás (ahogy írtam) többet hozott mint a mostani, méghozzá olcsóbb jegyekkel is. A Nemo pedig fele volt a lionkingnek ami tavaly ilyenkor jött. Ebbe a kora is közrejátszik nyilván.

 9. kameraman: egyelőre csak a 3D miatt nincs erőteljesebb bedőlés szerintem, szóval valamit már hoz. PL resi simán 50% fölötti a 3D jegyeladás, ami miatt nem is siralmas az adata annyira, hiszen ott még drágább a jegy.

 10. Mammut: mostanában ebbe a 4K sony izéba járok, és baromira jó, végre nem homályzóna és újra élvezet a képminőség.

 11. Ötlettelenség.
  Kit érdekel egy [bármilyen film címe] n+1. része?
  (James Bond is régóta unalmas, max a tv-ben érdemes megnézni.)
  Kit érdekel ugyanaz az a film 3D-sítve?

 12. Szerintem lassan a mozit át kéne a rakni a rugalmas áruk közé (vagy vmi ilyesmi volt közgén). Tehát a jegyárak emelésével nem érnek el bevételnövekedést. Pl. ha csak 500-1000 ft lenne a jegyár és normális filmek jönnének ki, vagy esetleg pl a miniserieseket nyomatnák mozikban is, ilyen közepes termekben én simán beülnék akár minden héten. Pl egy game of thrones-ra. Aztán a blockbustereknek ott van az imax a maga 2k huf-jával. De tény, hogy amiatt sem mennek sokan már moziba, mert már nem mutat újat egyik film sem, nincs a készítőknek mondanivalójuk, csak a pénzről szól minden.

 13. human:
  ennyi év után most már felőlem tótágast is állhat közben :) meg ez a 4k terem is tuti vmelyik plázában van

  de még ha nem, akkor is rég megszoktam már a díványomat, sokkal kényelmesebb :)

  hobbitra elmegyek majd decemberben, mert azt már évek óta várom és tűkön ülök, fájna, ha tovább kéne várnom, de idén ennyi, a többi film simán megvárható
  de ha azt is megszopom, és homályos lesz, mint a prometheus, akkor komolyan beverek kettőt magamnak, amiért ilyen hülye balek vagyok :)

 14. Azt viszont tényleg nagy szívfájdalom volt látni, hogy a Batman a MOM parkban olyan homályos volt, hogy komolyan megfordult a fejemben, hogy jobb otthon a tv előtt. Pedig mozi, vászon, Batman, mi kell még… néhol katasztrófa volt a képminőség :(

  Mindig amellett érvelek, hogy ne töltse le senki a kamerás verziót, mert az a minőség élvezhetetlen, várják meg legalább a DVD kiadást, (én spec mindig a blurayre várok, meg minimum egy 720p-re)… erre tessék, beülök moziba, és nem jobb mint egy kamerás felvétel :D ez hogy lehet???? Nem itt kellene tartani szerintem 2012-ben, főleg ilyen jegyárak mellett nem.

  Én rendszeres mozibajáró vagyok, de sajnos egyre többször méltatlankodom a minőség miatt. Régen is biztos ilyen volt, csak akkor nem volt HD tévém…

 15. tehát mom parkban ez gyakori, mert prometheust is ott néztem be
  akkor hol a fenében nézzem hobbitot? gondolom, máshol szinkronos lesz

 16. Kissé közhelyes, de mostanában amúgy is egyre jobban bezárkóznak az emberek. Én is jóval kényelmetlenebbül érzem magam a többiek között a moziban mint régen, pedig nagy szerelmese voltam a moziknak. Manapság, ha 1-1filmre beülök remélem, hogy mellém nem ül senki (mondjuk ez megoldható a negyedházas filmeken) de pl a Dark Knight Rises-en teltház volt kb. pedig angolul néztem direkt.
  Szóval ahogy Mammut is írta. Jobb ez már a kanapén, főleg hogy tényleg hd-tv, bd disc…A 3d faintos, engem nem zavar, de az animációs filmeken kívül, alig tudok olyat mondani, ahol valami pluszt adott nekem az élményhez. Az Avatar, meg a John Carter volt olyan ahol azt mondtam, hogy megérte…
  szóval summázva a multiplexek, a sok ember, vesz le nálam az élményből sokat. márpedig ahogy erről itt fentebb szó volt, tényleg szinte már csak ezekben a létesítményekben lehet mozizni. Mindegy, én pl már csak évi 3-4 igazán várós filmet nézek moziban. a többi jó a tv-n is. pedig régen kb havonta jártam.

 17. UEVCS:

  hehe, jaja, én is mindig délelőtti műsorra jártam anno, akkor alig voltak emberek, és mindig reméltem, hogy nem ülnek mellém :) van némi tömegiszonyom :)

 18. szarok a filmek + otthon kényelmesebb, nem kell túlragozni. Azért az szar érzés lehet halivúdnak, hogy a föld népessége nő és csak nem mennek többen moziba, hanem kevesebben.

 19. Ezekkel, amiket az előttem szólók elmondtak, minddel egyetértek, de itt még az is nagyon betesz, hogy akik eljárnak moziba, azok kitaszítják a többieket. Mert manapság az emberek nem is a filmért mennek mozizni, beülnek, rágcsálnak, egyszerűen nem törődnek mással. Ezért az igazi mozisokat kiszorítják a hobbimozisok, akikből ugye nincs sok, és nem járnak rendszeresen moziba, csak néha, egy-egy alkalommal, akkor is keményen megfizetünk érte. Pl. a Westendben a Shame-en volt szerencsém egy 14 éves fiatalokból álló csoporthoz, akik fényképezkedtek, túlzás nélkül 10 percenként ki-be járkáltak, végigordibálták az egészet, körbeültek és traccspartiztak. Vagy a kedves iskolás csoport az Avengers-en, fiúk udvarolnak, teszik a nagyot, lányok visongatnak fölöslegesen minden egyes baromságon. Ezért én már sokszor utálok is beülni egy moziba, mert elterelik a figyelmem, képtelen vagyok élvezni, és “rettegve” veszem meg a jegyet. A mozik minőségét meg nagyon sok esetben inkább hagyjuk. Elviselhetetlen szag, ronda kép, hang nulla, multiplex ide vagy oda. És bár tudom, a mozi élményét semmi (hangsúlyozom: SEMMI) nem képes visszaadni, inkább berendezem otthon a hozzá legjobban hasonlító felszerelést, mert moziba járni már nem jó. A 3D-ben látnék jövőt, de minek, hiszen eddig csak 3 olyan filmet láttam, ahol úgy éreztem, a 3D ugyanolyan elengedhetetlen volt a filmben, mint mondjuk a hang (Titanic 3D, Hugo, Avatar). Addig nincs értelme, amíg csak 1-2 ember tudja normálisan csinálni.

 20. Számomra ez az összeg is meglepő RE esetében. Szeretem a Resident Evil filmeket, de ez messze a legrosszabb rész volt.

 21. anthony711: nemtom te hova jársz, de nekem nagyon ritkán van ilyen közönség, még teltházas vetítéseken sem nagyon. Mondjuk nem az utolsó sorba ülök.

 22. human 2012. 09. 18. 4:01

  Én Békéscsabán, Kecskeméten és Pesten a Westendben rendszeresen ugyanazt tapasztalom, mint amit anthony711 írt.

  Volt már olyan, hogy nem bírtam idegekkel és leordítottam a tahó paraszt köcsög állatokat, akik nem bírták egy percre se befogni a pofájukat a vetítés alatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.